Jatkuuko tappioputki Goodison Parkilla tänään?

B*rcaa vastaan keskiviikkona pelattiin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ja oikeastaan ainoastaan Flamini oli avauksessa Coquelinin tilalla. Sekään ei kestänyt kuin vajaan ensimmäisen jakson, kun vanhempi ranskalaispeluri tuli vaihtoon loukkaantuneena.

Tyhjän saa pyytämättäkin ja näin tapahtui keskiviikkona eli vaikea tajuta miksi Wenger peluutti aivan kaikkia avainpelaajia. No tänään siitä todennäköisesti maksetaan kova hinta, kun managerimme ei saa motivoitua pelaajia ja jalat saattavat hieman painaa.

Toisaalta kuten jo aiemmin sanoin en ole enää pahoillani pistemenetyksistä tai edes tappiosta, sillä muutos olisi saatava keinolla tai toisella ja ainut keino näyttää olevan tappiot toisensa perään, jolloin Wenger lopulta lähtee kannattajien painostuksen seurauksena.

Mestareiden liiga on aivan hyödytön kilpailu meille urheilullisesti, joten miksi haluaisin kokea ensi kaudellakin väkisin saman kuin kuudella aikaisemmalla? Ehkä ilman Mestareiden liigaa ottaisimme Liigacupin ja FA Cupin tosissaan ja jopa pärjäisimme liigassa hiukan paremmin. Ehkä toiveajattelua, mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen asia jos pahin tapahtuu eli Wenger jatkaa ensi kaudellakin managerin paikalla.

Muutama sana päivän ottelusta. Saldomme viime vuosina Goodison Parkilla on heikko ja voitot ovat olleet harvassa. Yleensä olemme olleet todella jyrän alla ja hävinneet jopa selkeästi tai sitten pelitapahtumien vastaisesti saaneet lopulta raavittua tasapelin loppuhetkien maalilla.

Evertonin kausi ei ole sujunut odotetusti, mutta voitti se silti FA Cupissa hyvällä esityksellä viime viikonloppuna Chelsean. Temppu, johon emme edes tällä kaudella pystyneet sinisten kontatessa ennätysmäisesti. Evertonin kotivire liigaotteluissa on ollut todella heikko, mutta sen onni onkin ottelun olevan Wengerin johtamaa Arsenalia vastaan.

Pelkästään tällä kaudella olemme muun muassa hävinneet Chelsean lisäksi Southamptonille, West Bromwichille, Manulle ja Swansealle, kun nämä ovat olleet heikoimmassa vireessään ja/tai täysin kakkosmiehistöllä liikkeellä. Edelliset olivat vain liigassa ja muiden kilpailujen puolelta voisi listaan lisätä Watfordin, Sheffield Wednesdayn, Zagrebin ja Olympiakosin.

Näin olen sanoisinkin Evertonille olevan lottovoitto saada juuri meidät vastaan tänään ja vieläpä heti B*rca pelin jälkeen, kun Wengerin joukkueen kyky nousta ja käsitellä tappioita sekä cupeista tippumisia on suoraan sanoen surkea.

Toisaalta jos haluaa uskoa voittoon tai vähintään pisteeseen , niin yleensä Wenger onnistuu jolloin konstilla kaivamaan kohtalaisen tuloksen tilanteessa, jossa paine miestä kohtaan on kovempi kuin koskaan ennen ja sitä se todella on tällä hetkellä.

43 thoughts on “Jatkuuko tappioputki Goodison Parkilla tänään?

  • Mielenkiintoinen kirjoitus. Tuo ajatuskuviohan joutuisi testiin, jos jäisimme CL-paikan ulkopuolelle. Tosin siihenkin olisi helppo ratkaisu: kustannusten karsiminen eli esim. Özilin myyminen.

 1. No toivottavasti tappioputkemme saa jatkoa. Oon sen verran kunnianhimoinen fani että seuran resursseihin nähden alisuoritamme joka vuosi ja sillo managerin pitää lähteä.
  Mulle on kans aivan sama ollaanko 5 -16 (mieluummi sijalla 16 jos sillä saadaa wenkku ulos)
  Arsulla on sama tilanne ku mikä on ollu tai oli fifan ongelma. Johtaja joka ilma mitää kunnon vastusta tai vastuuta saa jatkaa ja jatkaa. Sepp Blatterhan aikoinaa vastusti esim maalikameratarkistusta viimeseen asti kunnes joutui taipumaan.
  Samaine Blatter joitaki vuosia sitte ku käytiin kisaa johtajuudesta, markkinoi vaaleja näin: ”nyt ei käydä kisaa pelkästään fifan johtajasta vaan koko fifan olemassaolosta”.
  Voi vittu sentään. ”koko fifan olemassaolosta” .
  Tämähä olis tarkottanu sitä että ku Sepp Blatter jonai vuonna heittää lopullisesti lusikan nurkkaan nii Fifaki lakkaa saman tien hengittämästä. Tai siis näinhä Blatter itteään mainosti ja markkinoi. No. Miten kävi? Blatter on sivus mutta fifa elää ja hengittää. Fifa ja sen maine on tosin kärsiny ku tää äsken mainittu elävä muumio sai saatana olla vallankahvassa aivan liian pitkään.
  Fifa kuitenkii toipuu ajan mittaa ja varmaa rakenteet ja seuranta lahjusten yms asioiden ympärillä tiukentuu merkittävästi ettei moista enää tapahdu.
  Kultaisena lankana täs edelleen se että aika aikaansa kutaki. Ku joku saa olla liian kauan johdossa , siitä seuraa ainakin jonkunasteinen diktatuuri jolloin kehitys pysähtyy.
  Wenkku ei oo eka eikä viimeine mutta ku mies ei järkisyistä itte väisty (siis järkisyistä ittelleen 7-8 miiliä per kausi) nii muutoksen tähä keskinkertaisuutee tuo vain totaaliromahdus.
  Älkääkä kukaa vannoituneinkaa wengeristi tulko mulle väittämää että no kyllä ens vuanna. VITUT. Jokaiselle pitää antaa aikaa ja mahdollisuus tehdä työtä ja kehittää joukkuetta.
  Wenkulla ollu ny 12 vuotta aikaa joista ainaki 5 vuotta liikaa.
  Ku manageri on keskinkertaine ja keskinkertaisuutee tyytyväinen nii sillo miäs vaihtoo ja vittua liukua. TÄMÄNTASOISESSA SEURASSA.
  NYT EN SITTE JAKSA KUULLA MITÄÄ VITTUILUA MALLIIN LUOVUTTAJA TAI OOKKO OIKEA FANI TAI OOKKO ”SPURS” TMS PASKAA. Haluan seuran parasta ja ainoa keino siihen on managerin vaihto ja jos siihe ei mikää muu auta ku jatkuvat tappiot nii komiasti turpaan tänää toffeesilta

 2. Viestistäsi välittyy aito turhautuminen Arsenalin alisuorittamiseen ja kiintymys seuraan ja ennen kaikkea tunteen palo. Olen edellisten kanssa samoilla linjoilla, että paikka champions leaguessa ei ole minkään väärtti jos ei ole todellista mahdollisuutta/halua voittaa kilpailua. Arsenalin resursseilla joukkueen pitäisi olla yksi euroopan suurista. Mitä vielä.

 3. Nimenomaa. seuraa fanitan aina mutta en nykyistä johtoa enkä sen meininkiä enkä kunnianhimon puutetta.
  Arsenal on ollu olemas melkee 100 vuatta ilma wenkkua ja tuloo olemaa myös wenkun jälkeen.
  Kaikki kunnia miähelle entisistä saavutuksista ja meriiteistä mutta nyt ulos.
  JA ÄKKIÄ

 4. Tässä mitataan taas kerran henkistä valmennusta. Kisoista ulos ja nyt pitäisi pelastaa kaudesta se mitä on pelastettavissa. Plus ajaa Elnenyä ja Iwobia sisään tulevaisuutta varten. Ainakin tämä viimeinen asia toteutuu tänään.

  Kuten tuossa laskeskeltiin, mestaruustaistelukin on ohi tappiolla ja kahden kärkiseuran voitoilla. Mutta sen taistelun uskottavuus on ollut niin ja näin jo viikkoja, en sitä kiistä.

 5. Ja kuka ei peliä näe niin

  Ospina
  Bellerin kos gabriel Monreal
  Coq Elneny iwobi alexis Özil
  Welbeck
  Subs:
  Macey Campbell gibbs Giroud Merte Theo

 6. Jaahas, kokoonpanoesittelyssä Elnenyn kohdalla oli Denin kuva… Ennakointia totaalisesta dominoinnista?

 7. Ensinnäkin: Arsene on Nero!

  Avauskokoonpano tuttua nerokkuutta. Todennäköisesti toiseen puoliskoon lähdemme takaa-ajajana (Lukaku noin 27′) ja Theo ja G kentälle. Jos ei venytä edes tasuriin niin nelossija häämöttää. Karmea viikko on tästä tulossa.
  Onneksi on Arsene, ei tällä nipulla olisi muuten näin korkealle päästy. Öziliä ei missään tapauksessa saa myydä paitsi tietenkin jos saadaan voittoa. Taloustilastossahan Arsene jyrää kaikki.

  • Mieluummin kyllä tota welbeckiä kattelen kärjessä kuin giruuta,danny pystyy kyllä yksinkin noita tilanteita luomaan,giruu ei mene kenestäkään ohi.

   • Welbeck on hyvä kakkoskärki, mutta kaukana edelleen Arsenalin ykköskärjeltä vaadittavasta tasosta.

    Girolta loppui bensa kauden toisella puoliskolla taas kerran niin täydellisesti, että Arsenal uraa ei välttämättä ole enää monta kautta jäljellä. Mies pettää aina.

 8. Virkkunen pääsee jälleen kerran vetämään sulamisjuttunsa. Pitäähän ne paikkansa, mutta vähän kulunutta jo.

  Iwobin pehmeys näkyy hyvin pelatussa boksipaikassa.

  Welbeck maalaa pitkästä samasta hyökkäyksestä.

 9. Hyvin puhkottiin toffees-puolustus. Ja heti perään vähintään yhtä selkeä paikka, mutta Iwobi laittoi maalivahdille kuin puolustaja puolustustilanteessa.

 10. Onkos Gabriel tehnyt vielä omaa maalia Arsenalissa? Viime matseissa on heilunut boksissa siihen malliin, että ajan kysymys koska heilahtaa, mielestäni.

 11. Iwobi kiittää kauniisti avauspaikasta. Suoraviivainen juoksu ja längistä sisään. Mietinkin, onko Iwobi riittävän nopea, mutta kai se sitten on.

 12. Tämä muuten on menossa just niin kuin minä ja muut ennustelivat. Vapautuneesti rullataan UCL-paikkaan kun mestaruus on jo mennyt ja muutama ”uusi” pelaaja pääsee loistamaan. Welbeck, Iwobi, Elneny…

  Taas ollaan kesällä tulossa siihen, että ollaan kahden kovan vahvistuksen päässä valioliigan dominoinnista.

 13. Tuttua huttua taas. Mestaruussauma meni jo niin nyt voi nykäistä sitten pienen voittoputken niin kesällä ollaan taas taivaassa. Hyvin pyörii peli ilman nopeiden hyökkäysten tappaja Giroudia. Onhan tätäkin kyllä kiva katsoa taas välillä.

 14. Kieltämättä irtonaista pelaamista. Kaiken lisäksi jäi rankkari saamatta – Alexis yritti pysyä pystyssä ja se kostautui, kun yleensä näyttävän heittäytymisen takia jää viheltämättä. Siitäkin huolimatta clattenburg on aivan eri tasolla kuin muut dumarit – Oliver nyt ehkä vähän sinnepäin.

 15. Hyvä liike, hyvät etäisyydet, hyvä syöttöpeli. Ei se sen vaikeampaa sittenkään ole. Väsymyskortti aika lailla aiheeton Barca-peliin peilaten. Molemmat vielä matkapelejä.

  Henkisen valmennuksen hommia. Vanne ilmestyy aina Arsenalin pelaajille, kun voittaa pitäisi.

 16. Tulipas nyt kehuttua dumaria – taas virhe.

  Barca-peli ei ollut hirveän nopeatempoinen, joten eiköhän tää jakseta jokseenkin loppuun asti.

 17. Maaottelutauko tulee ehkä suht sopivaan saumaan. Riippuu tietty vähän mm. Özilin loukkaantumisesta – riittääkö kaksi viikkoa toipumiseen. Ja ehkä Cech palaa tolppien väliin.

 18. Toivottavasti nyt Tottenham ja Leicester ottaa kuonoon tänään, niin unelma mestaruudesta pysyisi edes jotenkin vielä hengissä. Everton kyllä jotenkin odottamattoman vaisu ja olin kuvitellut pelistä huomattavasti vaikeampaa.

  Iwobilta taas ihan näppärä esitys, hyviä suorituksia mutta samalla myös tuon ikäiselle kaverille tyypillisiä jäätymisiä muutamassa paikassa. Varmasti otteet vaan paranee kunhan saa enemmän matseja alle.

  Kolme pinnaa kuitenkin kotiin ja pientä tekohengitystä kuitenkin unelmille pokaalista. COYG!

 19. Ja tämä oli loppuohjelman vaikeimpia pelejä Leicesterille. Mitä Arsenaliin tulee, Leicester voi vaikka hävitä tätä menoa kolme viimeistä ”vaikeaa” peliään, eikä Arsenal silti voi saavuttaa. Eli toivotonta alkaa olla.

  Sinisiä auttaa minusta kovasti se, ettei niskaan hönkinyt mikään kivikova nippu, vaan Spursin ja Arsenalin kaltaisia hermoheikkoja miehistöjä. Jos sen pelaajien päässä olisi jyskyttänyt Fergusonin naama, niin pisteitä olisi pudonnut eri tahtia.

 20. Joo-o, Lestön kone ei yski!
  Pahoin pelkään, et töttenhöt ei myöskään sössi hna Bournemouth’ia vastaan.
  Asiasta kolmanteen, tänään iskettiin Welbsin ja Iwobin toimesta 2 Komeaa maalia.

 21. Leicester kyllä näyttää sitä ”mestarin sydäntä” ja ”henkistä vahvuutta” raapimalla voittoja viikosta toiseen ja vaikka suoritukset kentällä eivät aina olekkaan mitään maailman kauneinta katseltavaa, niin ainakin toiminta tuntuu olevan erittäin tehokasta.
  Kun näkisi vielä joskus samanlaista loppuun asti taistelua ja joukkuepelaamista Arsenalilta kokonaisen kauden kestävän ajanjakson, niin kyllä voisi olla ylpeä kannattaja

 22. Tänään oli kyllä kaikki odotusten vastaisesti hieno peli vire meillä. Elninja vaikutti hieman väsyneeltä, muuten oli todella pirteä poppoo.. Toki taas ihmetyttää Ospinan jääminen kentälle ja eihän tuossa voi kun syyttää Ospinaa, jos sanoo pystyvänsä, mutta ei kuitenkaan pysty..

 23. Oli muuten Leicesterin kolmas putkeen 1-0-voitto. Näinhän ne mestarit raapivat voittoja huonollakin pelillä – umpikuluneen ja vääräksi todetun fraasin mukaan. Judge me in may, mut Leicester viel sukeltaa.

  Fb:n puolella heitettiin mielenkiintoinen tilasto: Jos loppukauden pelit menisivät kuten viime kaudella vastaavia joukkueita vastaan, voittaisimme viidellä pinnalla koko roskan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s