Maaotteluissa hiljaisempaa ja Özilin kommentit on kuultu aiemminkin parhailta pelaajiltamme

Maaotteluiden suhteen oli hiljaisempaa eilen ja sama koskee tätä päivää. Eilen ei tainnut pelata yksikään pelaajamme. Espanja pelasi, mutta Cazorlan loukkaantumisen takia ei hänkään ollut mukana. Hiukan täytyy toki ihmetellä miksi Monreal ei ole mukana. Mies pelaa ylivoimaisesti parasta peliään Arsenal uran aikana, kuten on pelannut jo puolisentoista vuotta. Seuraan tultuaan mies oli vielä maajoukkueessa, mutta nyt ei sitten enää mahdukaan. Melko mielenkiintoista, mutta meidän etuhan tuo lopulta on.

Tänään taitaa Espanjan junnut olla ainoa pelaava joukkue meidän pelaajia koskien ja se todennäköisesti tarkoittaa Bellerinin tahkoavan täyden 90 minuuttisen. Toki olihan tässä muutama maaottelutauko takaperin tilanne, jossa Bellerin ei mahtunut avaamaan edes Espanjan alle 21-vuotiaiden mukana, joten saa nähdä kuinka tänään käy. Huili olisi varmasti vain hyväksi.

Özilin uusimpien kommenttien voisi sanoa olevan melko lailla suoraan kritiikkiä managerimme toiminnalle siirtomarkkinoilla. Tietenkään saksalainen ei suoraan sano asiaa, mutta tässä ulostulossa on hyvin sama sävy kuin aiemmin Van Persien ja Fabregasin kohdalla, kun he toivoivat joukkuetta vahvistettavan. Sitten kun näin ei tapahtunut, niin molemmat tekivät omat johtopäätöksensä ja jatkoivat uraansa muualla. Sanoisin vahvasti Özilin olevan samalla polulla tämän hetken tapahtumilla.

Voi sanoa, että tämä on nähty useasti ennenkin, sillä Van Persie ja Fabregas eivät suinkaan olleet ensimmäiset, vaan Vieiran ja ainakin Henryn voi laskea samaan kategoriaan eli he lähtivät seurasta, koska managerimme ei enää tehnyt kaikkea resurssien edellyttämissä rajoissa voittamisen suhteen, vaan mieluummin yritti ja yrittää edelleen voittaa omien periaatteidensa mukaan. Tämä ei ole onnistunut, eikä tule onnistumaan tulevaisuudessakaan, sillä tämä kausi oli siihen ainutlaatuinen tilaisuus.

Näin ollen veikkaisin Özilin ja Sanchezin lähtevän seurasta melko pian jos Wenger jatkaa managerina ensi kaudella ja ennen kaikkea sen jälkeenkin. Tietysti voi olla väärässäkin, mutta epäilen vahvasti sillä Sanchez ja Özil ovat vaikuttaneet kaikkea muuta kuin tyytyväisiltä kun taas kerran tämä perinteinen romahdus tuli helmi- ja maaliskuun aikana.

Nämä kuviot selviävät kesän aikana enemmän, mutta sitä ennen on vielä pelejä jäljellä, vaikka pokaalimahdollisuuksia ei olekaan. Huomenna saadaan maaottelut loppuun ja sen jälkeen voi hiljalleen alkaa miettiä lauantain Watford ottelua.

5 thoughts on “Maaotteluissa hiljaisempaa ja Özilin kommentit on kuultu aiemminkin parhailta pelaajiltamme

 1. Eikö tämä nyt osoita epäluottamusta Özililtä Wengerin pelaajien kehittämiskykyjä kohtaan? Eikö Özil näe sisäisten ratkaisujen voimaa? Eikö Özil olekaan joukkuepelaaja, vaan harmonian rikkoja?

 2. Pienenä kevennyksenä Patrick Vieiran avautuminen kesältä 2001:

  He said: ”People should know this is nothing to do with money. I need to leave because I want to win more trophies and I just cannot see that happening at Arsenal. Certainly not over the next few years, anyway.

  ”Comparing Arsenal to the big clubs in Europe this season is going to be quite ridiculous,” he added.

  ”I do not honestly see Arsenal finishing in the top five in the league – and you can forget the Champions League.”

  In recent weeks, Arsene Wenger has signed Everton striker Francis Jeffers and Rangers midfielder Giovanni van Bronckhorst in an attempt to strengthen his squad and persuade Vieira to stay. However, Vieira sees nothing to be excited about in their arrival.

  ”When I told Arsene Wenger I was leaving, he said to me ’I have £25m to spend on a few players’. My answer was ’Obviously, Mr Wenger, you are not shopping in Harrods. That will only buy you one good player.’ Now I have been proved right.

  ”Arsene Wenger has signed two ’hopeful’ players who haven’t proved themselves in the Premiership yet. One of them is a boy of 20.

  ”You can’t compete with the best clubs in Europe by making these kind of signings.

  ”Arsene Wenger is an ambitious manager and he knows deep in his heart that he needs five world-class players to compete among the best in Europe.

  ”With £25m in the kitty, Arsenal is not a great European club. With that budget they won’t even be among the top 20 clubs in Europe.”

  Fellow Frenchmen Robert Pires, Thierry Henry, Sylvain Wiltord and Gilles Grimandi have urged Vieira to remain at Highbury, but today he dismissed their pleas.

  He declared: ”I have given 100 per cent to Arsenal over the last five years. They have only been there for a year or so.

  ”They have won nothing with Arsenal. They should stay and try to win things for the club before they open their mouths.

  ”My message to these players is that they have their lives and I have mine.”

  Tämä lienee ollut ihan aitoa lainailua, koska itse Peter Hill-Wood ajautui kommentoimaan Vieiraa heti perään. Tuskin olisi vaivautunut, jos pelaajan tunnot eivät olisi olleet tiedossa.

  Vaan tietenkin voi aina huomauttaa jälkiviisaana, ettei ne hankinnat Jeffersiin ja van Bronckhurstiin jääneet silloin ja seuraavana keväänä nosteltiinkin kannua Bergkampin ja Ljungbergin kannattalemina. Toiset ajat, toiset pelaajat ja ei öljyrahaa vielä jalkapallossa. Surkea UCL-menestys ajoi sitten Vieiran lopulta pois Arsenalista muutamaa vuotta myöhemmin, kuten kaikki muistamme.

 3. Näin toki voi olla, mutta suhtaudun aina epäilevästi, kun pelaaja sanoo lähtevänsä ”urheilullisista syistä” tai ”halusta voittaa pokaaleja”. Koska joku pelaaja olisi sanonut siirtyvänsä jonnekin siksi, että siellä maksetaan enemmän tai siksi, kun ”seura myi minut, kun seura ja mun agentti saivat hyvän hinnan ja korvauksen”. Vaikka useimmiten nämä ovat todellisia syitä. Vieirakin lopulta meni laskemaan puntia Cityn palkkalistoille ja varmasti puhtaasti ”urheilullisista syistä”…

  Barcan kannattajia sanotaan gloryhuntereiksi – mitäs pokaalien kiilto silmissä seuraa vaihtavat ovat? Itsekkäitä paskiaisia? Ahneita sikoja? Parasta A-ryhmää?

 4. Rahan merkitys lisääntyy totta kai uran loppua kohti mentäessä. Vieiran kohdalla ei minusta ole automaattisesti selvää, että meni rahan perässä Italiaan, jossa veti sentään vuosikausia ja liigahan siellä oli juuri silloin kuralla calciopolin jälkeen. Joutui vaihtamaan seuraakin, koska ei halunnut pelata pudotetussa Juvessa, mikä mielestäni on urheilullisesti perusteltu päätös.

  Vieirahan loihi sanomaan, että hänen 18 kk jaksonsa Muorinhon opissa vaikutti enemmän häneen pelaajana kuin 9 vuotta Wengerin opissa. Mourinho oli laaja-alaisempi, täsmällisempi, vaativampi. Ja toki joku voi sanoa, että näihin arvioihin vaikuttaa sekin, ettei Arsenal tai Wenger ole kertaakaan kysellyt takaisin, pelaamaan tai valmentamaan. Eikä varmaan ole muuten kysellyt Adamsiakaan. Panevat pelaajat tällaiset merkille, onhan Arsenalin junnuissa nyt käyneet Keown, Ljungberg ja Henry. Bould tietysti jopa toiminnan ytimessä.

  • Ai joo, Juven kusetus. Vieirahan ei tietty tiennyt mtn… eikä ollut syy sinne menoon. Ei, Vieira kuuluu ”koskemattomiin”.

   Mutta joo, samaa mieltä todennäköisestä valmennuserosta. Yksi monista ongelmista, jotka johtuvat liian pitkästä valmennuspestistä on se, että wenger ei ole pahemmin (tod.näk.) päivittänyt metodeitaan. Ja jos se on näkynyt jo reilu 10 vuotta sitten, mitähän se mahtaa nyt olla. Kun vielä kakkoskoutsinakaan ei ole muualta ideoita hakenut, niin onhan toi aika kapealla pohjalla.

   Jotkut muutkin lähteneet ovat sanoneet, että Arsenalin treenit eivät ole kovimmasta päästä – enkä nyt tarkoita fyysistä treeniä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s