Wilsheren sekoilut ja managerimme mental strength

Wilshere on otsikoissa, mutta tälläkin kertaa vääristä syistä. Kyse ei sentään ole uudesta loukkaantumisesta, vaan mies on nähty Lontoon yössä aiheuttamasta hämmennystä. Juhlimisessa ei sinänsä ole mitään erikoista ja sitä harrastaa varmasti suuri osa Valioliigankin pelaajista aina silloin tällöin.

Typerää on vain jäädä kiinni asiasta ja tämä ei ole todellakaan ensimmäinen tai edes toinen kerta, kun Wilshere on otsikoissa samasta aiheesta. Ei pitäisi olla erityisen vaikeaa miljonäärinä juhlia median saavuttamattomissa. Vuokraisi vaikka pubin tai yökerhon omaan käyttöön jos se siitä on kiinni. Tuskin on rahasta kiinni vaikka ostaisi koko paikan.

Muutenkin ajankohta on äärimmäisen tyhmä sillä loukkaantuneena ollessaan aikaa oli juhlia, mutta nyt kun pitäisi tehdä ihan lähiaikoina paluu kentälle, niin mies viihtyy yökerhoissa. Tämä typeryys lisättynä siihen, että Jack ei koskaan pysy kunnossa on vain liikaa. Ei muuta kuin myyntiin heti kauden päätyttyä.

Managerimme kommentit olivat taas pelin jälkeen niin todellisuudesta irtaantuneita kuin vain on mahdollista:

This team has a good mentality. I’ve had many teams in my life and this team is top quality. They have gone through a bad period but, when you play like that [against Watford], that shows that mentally they are pure.
You have to find a team who clicks at the right moment.

Ei herran jestas. Henkistä kovuutta on siis voittaa Watford, jolla ei ole panosta ottelussa. Samoin oikea hetki saada peli toimimaan on ilmeisesti silloin, kun kaikki pokaalimahdollisuudet kaudelta ovat jo menneet. Anteeksi onhan se tärkein jäljellä eli nelossijapokaali.

Leicester näytti ja näyttää viikosta toiseen todellista henkistä kovuutta, vaikka Ranieri ei siitä koko ajan puhukaan. Hävittyään meille lisäajan maalilla olisi voinut käydä niin, että kettujen kausi sulaa, mutta mitä vielä. Joukkue on voittanut sen jälkeen kuudesta ottelusta viisi ja pelannut yhden tasan. Ero meihin oli tappion jälkeen vain pari pistettä, mutta nyt se on 11.

Kuinka me taas reagoimme Leicester ottelun voittoon? Pelaajat ottivat selfieitä pukukopissa taas niin kuin jotain olisi jo voitettu. Seuraavassa ottelussa turpaan Manun junnuilta, sitten kotitappio Swansean kakkosmiehistölle ja kolmantena tasapeli Tottenhamin kanssa ja tätä managerimme sitten kehtaisi vielä pitää jonain mahtavana saavutuksena. Tässä onkin kiteytetty lyhykäisyydessään Wengerin mental strengthin ja todellisen henkisen kovuuden ero.

Mainokset

12 thoughts on “Wilsheren sekoilut ja managerimme mental strength

 1. Blogisti tarttuu yleensäkin Wengerin haastattelukommentteihin vähän turhankin paljon, sillä ne ovat joka ikisellä managerilla muutamaa erikoisempaa persoonaa lukuunottamatta ihan samaa soodaa jokaisen pelin alla tai jälkeen. Kai se voi olla jollain tapaa ärsyttävää, että Wenger jauhaa samoja termejä päivästä toiseen, mutta se pitäisi lähinnä jättää omaan arvoonsa, koska mediatehtävät ovat pakollisia ja jotain sanottavaa pitää aina keksiä. Eikä 4-0 -voiton jälkeen varmaan olisi kovin sopivaa mennä sanomaan, kausi on mokattu ja pilalla, kun matemaattisesti on vielä pelattavaa.

  Managereilla on mediassa omat strategiansa ja tyylinsä. Iso osa kaikesta on ympäripyöreyksiä, mutta Wengerillä on selvästi tapa olla kritisoimatta joukkuetta tai varsinkaan yksilöitä sen suuremmin julkisesti. Mourinholla on tapana näin tehdä, ja se on johtanut väistämättä ongelmiin miehen lähes jokaisessa pestissä. En yritä sanoa, että Wenger on Mourinhoa parempi manageri, mutta toistuvuudestaan huolimatta luulen, että ranskalaisen mediakäytös on hieman järkevämpää, vaikka Mourinho mind gameistaan onkin tunnettu.

 2. Olette gooneriveljet molemmat oikeassa. Asetutaanpa managerin asemaan ja pitäisi keksiä jollain tavalla järkevän oloisia vastauksia teräviin/tyhmiin kysymyksiin pressitilaisuudessa, havaitaan äkkiä tehtävän olevan haastava. Wengerin ”poliittinen korrektius” on fiksumpi vaihtoehto kuin Mourinhon narsistinen pään aukominen. Toki me goonerit erotamme mikä Wengerin puheista on soopaa ja osaamme arvioida joukkueen suorituksia suhteessa managerin kommentteihin.

 3. Blogistin terävät ”joskus” negatiivisen sävyiset ulostulot täyttävät tehtävänsä keskustelun avauksina. Pe aspera ad inferi.

  • Hyvinkin totta. Syyhän sille täytyy olla, että joka päivä luen blogia vaikka lähes ikinä en ole blogistin kanssa samaa mieltä.

 4. Oho. Viitseliäät on kaivaneet tilaston, jonka mukaan Leicester on saanut 10 pilkkua tällä kaudella, kaksi kertaa enemmän kuin seuraavat joukkueet. Ja niitä vastaan on vihelletty vain kaksi pilkkua. Vaikka eilenkin olisi käsipalloilusta kohtuuden nimissä yksi pitänyt viheltää. En ota kantaa onko tämä tulos oikein, mutta tuntuu tuomarilinjassakin olevan harvinaisen paljon suosiollisia elementtejä ketuille.

  Ei tuota oikein voi millään muulla selittää kuin puhtaalla onnella. Minkäänlaista kabinettivoimaa ei Leicesterillä vo olla, eikä toisaalta Ranieri ole millään muotoa tunnettu lahjakkaasta mediavaikuttamisesta.

 5. Wenger jauhaa samaa jargonia pelistä ja kaudesta toiseen kommenteissaan ja se asia ei siitä mihinkään meidän vatvomalla muutu. Vielä ainakin 2-3 kautta sitä on kuunneltava ja piste. Sitten tulee Dragan Stojkovic jatkamaan samoja jorinoita.

  Wilsheren vois sen sijaan heittää hiuksista sinne kuuluisaan paikkaan, siksi leijalta poika nykyään vaikuttaa. Selfiepelle. Hiusmurtuman vuoksi ollut koko kauden sivussa… Just. Uskokoon ken tahtoo. Ja Villen toiveille Wilsheren myymisestä samat sanat kuin Oxista: Kuka noista ylihinnoitelluista, ylipalkatuista lädeistä on valmis maksamaan? Ei kukaan täysjärkinen.

 6. Toki todennäköisyys mestaruudelle on samaa luokkaa kuin riski jäädä junan alle Vääksyssä, mutta niin kauan kuin se teoreettinenkin mahdollisuus on olemassa, niin ainakin toivon että kentällä tapellaan niistä pisteistä samaan tapaan riippumatta siitä montako pistettä ero kärkeen on. Ja vaikka mestaruus toiveet saataisiinkin pian lopullisesti kuopata, mutta vielä viimeisen kierroksen Villa pelissä olisi mahdollisuus pyyhkäistä sentään Tottenhamin ohi, niin en väittäisi tuotakaan ihan paineettomaksi tapaukseksi.

  Toki sitä toivoisi Wilsherekin joskus jotain oppisi, tai että miehen näkisi kentällä useammin kuin kerran kauteen. En kuitenkaan vielä lähtisi haaveilemaan Jackin tai Oxinkaan myynnistä, kun mielestäni paljon akuutimpiakin poistokohteita riittää ihan tarpeeksi, mikä antaisi vielä jonkin verran aikaa koittaa katsoa nuo kortit loppuun.

 7. Tilanne on selvä: jos Jackilla on Wengerin mielestä joko motivaatio-ongelma tai vakavia viitteitä viihdekäytöstä, hänet myydään vaikka pilkkahintaan. Jos näitä ilmiöitä ei ole, mies saa varmasti yrittää vielä pari vuotta nostaa uraansa Arsenalissa. Onhan hän kannattajien mielestä Arsenalin taistelutahdon ruumiillistuma Rosickyn kanssa. Oikein tai väärin.

  Sen sijaan Hodarilla ei ole kerta kaikkiaan mitään syytä valita Wilshereä kesän kisoihin. Mitään näyttöjä ei ole ja Hodari valitsee näköjään ilman sen kummempaa linjaa kunkin ajankohdan kuumia pelaajia. Nyt on näitä Spursin ym. jannuja, jotka saavat näyttää. Hodari tuntuu luopuvan jopa perinteisestä pappojen suosimisesta.

 8. Kyllä jack kunnossa ollessaan on kisakoneessa,oli karsintojen alussa niinku isse sanoi ihan jäätävän hyvä,ja englannilta mun mielest puuttuu hyviä keskikentän pelaajia,jos vaa pääsee hyvään kuntoon ni voi silti saada jopa ison roolin kisoissa.myös welbeck voi saada hyvin vastuuta,tais olla jopa englannin joukkueen jollei paras niin ainakin parhaita maalintekijöitä vaikka missasi osan karsinnoista.muille meidän miehille ei sit isoa roolia olekaan tulossa,theo ja ox korkeintaa jämäminuutteja tulee saamaan ja gibbs tuskin pääsee edes kisoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s