Palkat

Mestareiden liiga jatkuu tänään, mutta perinteiseen tapaan se ei koske meitä enää millään tapaa, kun jäljellä on enää kahdeksan joukkuetta. Olisihan se mukava olla edes joskus mukana vielä tässä vaiheessa, jolloin voisi edes unelmoida voitosta. Nykyään vain on jo vuosikausia tiennyt, että mitään mahdollisuuksia ei ole Wengerin johdolla ja tie päättyy heti ensimmäisellä jatkokierroksella.

Siirtohuhuissa on ehkä vanhan kierrätystä, mutta West Hamin uutisoidaan olevan Walcottin perässä ja tarjoavan jopa 26 miljoonaa puntaa. Valitettavasti Wenger on jo ehtinyt kerran sanomaan, että ei myy Walcottia. Järjettömyyttä jos joku maksaa ylipäätään mitään Walcottista niin se olisi positiivista ottaen huomioon miehen järjettömän 140 000 punnan viikkopalkan. Taitaa muuten olla Valioliigan seitsemänneksi suurin. Sitä voi jokainen miettiä hetken aikaa..

Ei voi kuin toivoa West Hamin kiinnostuksen olevan aitoa, jolloin saisimme hyvän siirtosumman, pääsisimme eroon täysin ylimitoitetusta palkasta ja ennen kaikkea pelaajasta, jonka taso ei riitä ja loukkaantumiset ovat ainainen riesa. Rahapuolikaan ei ole se tärkein, vaan tilalle olisi saatava parempi ja paremmin kunnossa pysyvä pelaaja, jotta joukkue vahvistuisi. On turha väittää, että Wenger on jotenkin äärimmäisen hyvä rahankäyttäjä jos maksaa 140 000 viikossa pelaajalle, joka on viitosvaihtoehto laituriksi ja kolmosvaihtoehto kärkeen.

Iwobi on esiintynyt hyvin parissa ottelussa ja näyttää erittäin potentiaaliselta, mutta silti tämä Wengerin palkkojen taso ja jatkosopimuksien jakelu on jotain käsittämätöntä. Iwobi varmaan lähitulevaisuudessa ansaitsee jatkosopimuksen jos otteet pysyvät viime aikojen kaltaisina, mutta kahden pelin jälkeen heti uusi sopimus ja 30 000 viikkopalkka. Ihan vertailun vuoksi Alli pelaa tietääkseni naapurissa 25 000 viikkopalkalla ja miehellä on kuitenkin näyttöjä jonkin verran enemmän.

Ei ole ihme, että meidän palkkabudjetti on samaa tasoa kuin Manulla, Cityllä ja Chelsealla. Jatkosopimukset palkankorotuksella tulevat otteista riippumatta. Ringissä ollaan vuosikausia roikutettu ylisuurilla palkoilla Rosickya, Artetaa, Flaminia, Wilsherea, Oxia ja Gibbsiä etupäässä nykyjoukkueesta unohtamatta Sanogon kaltaisia täysiä katastrofeja.

Edellä mainittujen yhteenlaskettu viikkopalkka on jotain 450 000 viikossa ainut pelaaja, jonka voi sanoa hyödyttävän joukkuetta edes hitusen on Gibbs Monrealin varamiehenä ja siinä roolissa minuutit ovat jääneet todella vähiin syystäkin. 450 000 viikossa voisi käyttää niin paljon paremmin ja tuolla summalla saisi kolme todellista huippupelaajaa tai vielä useamman erittäin hyvän pelaajan.

Samoin hyökkäystriomme Walcott, Giroud ja Welbeck nostaa vaatimattomat 370 000 viikossa ja tuolla rahalla täytyisi saada paljon paljon enemmän kuin tällä hetkellä saadaan.

Wengerin rahankäyttö on kaikkea muuta kuin järkevää, sillä palkkabudjetti on pidemmän päälle paljon pahempi menoerä kuin hankinnat. Joka kausi maksamme lähes tuplasti palkkaa Tottenhamiin verrattuna ja se ei näy kentällä juuri mitenkään. Vajaalla 100 miljoonalla saa useamman hyvän pelaajan ja kun sama 100 miljoonaa menee kankkulan kaivoon joka ikinen kausi, niin siitä kertyy melko nopeasti järkyttävä summa.

Tietysti kalliit hankinnat nostaisivat palkkabudjettia, mutta ymmärsitte ehkä perusidean. Palkat järkevälle tasolle junnuille ja rivipelaajille, niin rahaa olisi jo sitä myötä huomattavasti enemmän käytössä vahvistusten hankkimiseen. Mieluummin sitä maksaisi sen 140 000 tai enemmänkin Lewandowskille tai vastaavalle kuin Walcottille.

Mainokset

13 thoughts on “Palkat

 1. Voihan se noinkin olla, siis Iwobin liksa, mutta joidenkin lähteiden mukaan 10 000 kuukaudessa olisi se, mitä nyt tarjotaan. Ja tähän asti liksa ois ollut 750 viikossa… Mut tuo Mirrorin ois sikäli linjassa, koska Arsenalissa junnuista nostetun eka ”oikea” ammattilaissopimus on ollut 10 000 viikossa, kun se esim. Munassa on 5000. Tämä on yksi syy, miksi Arsenalin palkkamenot ovat korkeat – kaikille maksetaan, niin, liikaa.

  • Paha varmasti sanoa, mutta tämän
   http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/alex-iwobi-agrees-new-30000-7689010
   mukaan palkka olisi ollut jo lokakuussa tehdyn sopimuksen perusteella 10 000 viikossa.

   Ei tarvi ihmetellä miksi palkkakustannukset on mitä ne on tällä sopimuspolitiikalla. Parin pelin näytöillä heti uusi sopimus, vaikka entinen on tuskin paria kuukautta vanhenpi. Ja Iwobi ei suinkaan ole ainoa, vaan esimerkkejä on Ramseysta ja kumppaneista lähtien vaikka kuinka paljon huipentuen Walcottin 140 000 liksaan.

 2. ”Wenger on jotenkin äärimmäisen hyvä rahankäyttäjä jos maksaa 140 000 viikossa pelaajalle”
  Anteeksi taas tyhmyyteni, mutta mistä löytyy faktaa, että HÄN on juuri ONEANDONLY, joka päättää, mitä kenellekin viikkorahaa maksetaan?
  AWB :o)

  • ”Wenger on jotenkin äärimmäisen hyvä rahankäyttäjä jos maksaa 140 000 viikossa pelaajalle”
   Anteeksi taas tyhmyyteni, mutta mistä löytyy faktaa, että HÄN on juuri ONEANDONLY, joka päättää, mitä kenellekin viikkorahaa maksetaan?
   AWB :o)

   Sori AKB…

   • Ei kai kukaan väitä, että Wenger on one and only? Mutta Arsenalissa on melkoinen asiantuntemuksen puute pelillisellä puolella ja varmasti tj ja johtokunta kuuntelee tarkasti manageria, kuka on tärkeä pelaaja ja kuka ei. Ongelmana onkin se, että Wenger juuttuu tiettyihin pelaajiin ja ei päästä irti, sekä toisaalta se, että Wenger pelkää kateutta ja haluaa pitää palkkahatarin kapeana eli kaikki ansaitsevat aika paljon ja kukaan ei ihan hirveän paljon.

 3. Todellisen tason mukaan palkkaa kuuluisi maksaa. Ei mitättömillä näytöillä ylisuuria liksoja, eikä ilman näyttöjä ”perus” palkkaa enempää.
  Ylikorkeat palkat meillä on kieltämättä kilpailijoihin nähden kun mitataan pelaajien tasoa/laatua.

  Mua on jo vuosia ihmetyttänyt Wengerin pakkomielle riiputtaa joukkueessa heikkoja, sekä kroonisesti rikkinäisiä pelaajia. Palkkabudjetit paisuu ja vesijuoksualtaat on täynnä miehiä, joista ei paljon kentällä iloa ole.

 4. Ihanteellisessa, pelkästään kilpaurheiluun perustuvassa maailmassa palkat maksetaan tulosten ja taitojen mukaan. Ammattijalkapalloilu ei kuitenkaan ole pelkästään tätä, esim. Beckhamilla oli varmasti aina parhaat liksat (mainossopimusten lisäksi), mutta ei hän koskaan ollut joukkueensa paras. Pienemmässä mittakaavassa Walcott on Arsenalissa hiukan samaa – teini-idoli. Se on ainakin osasyy nykyiseen liksaan, joka toki on liian suuri.

  • Muuan Väinö hiuslisäkkeineen menee juurikin tähän samaan kategoriaan oliko peräti 300k mitä kaveri nosteli pätäkkää.

 5. Joopa joo, tää alkaa olla taas huhujen kulta-aikaa.Toivoa sopii, et Theon west ham jutussa ois jotain toden perää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s