Ramseyn mahdollinen paluu ja Payet uusin virtuaalihankinta

Aloitetaan loukkaantumispäivityksellä. Ramsey ja Flamini saattavat olla kunnossa viikonlopulle. Jälkimmäisellä ei nyt mitään tee ja tuskin mahtuu edes kokoonpanoon, mutta managerimme kultapoika Walesista varmasti palaa suoraan avaukseen jos vain on suurin piirtein kunnossa.

Tämä tarkoittaa hyvin tai jopa loistavasti viime otteluissa esiintyneiden Elnenyn ja Iwobin avauksen paikan olevan uhattuna. Veikkaan Iwobin tippuvan penkille ja Ramseyn tulevan avaukseen oikealle, sillä Wengerillä on pakkomielle peluuttaa Ramseya oli se sitten kuinka haitallista joukkueen kannalta tahansa.

Wilsheren ja Rosickyn on tarkoitus pelata tänään reservien mukana, joten ei muuta kuin veikkauksia montako minuuttia kestää ennen kuin uusi loukkaantuminen iskee. Todennäköistä on, että vähintään toinen loukkaantuu. Toivottavasti ei, mutta mikään yllätys se ei todellakaan olisi.

Oxin ja Cazorlan kohdalla näyttää siltä, että kausi ehtii loppua ennen kuin kaksikko pääsee kuntoon. Saa nähdä maksaako loukkaantuminen ja pelaamattomuus Cazorlalle kisapaikan. Toki tämä olisi vain hyvä asia ensi kautta ajatellen, kun espanjalainen saisi täyden loman ja harjoituskauden alle.

Wengerin mielikuvitusjoukkue on saanut uuden pelaajan, kun managerimme perinteiseen tapaan selitti kuinka tiesi Payetin jo vuosien ajan ennen kuin ranskalainen viime kesänä siirtyi West Hamiin. Totta kai ja eihän maailmassa ole pelaajaa, jota Wenger ei olisi seurannut pitkään ja kyse on ainoastaan epäonnesta tai jostain muusta todella harvinaisesta tekijästä, että kaikki nämä tähtipelaajat eivät meille lopulta siirtyneet.

En tiedä tosin pääseekö Payet edes avaukseen Wengerin virtuaalijoukkueessa, sillä kilpailu on melko kovaa, kun aiemmin paikan joukkueessa ovat ottaneet muuan muassa Messi, Ronaldo, Di Maria, Yaya Toure, Alonso, Kante, Kompany ja lukemattomat muut huippupelaajat.

Managerimme selitys oli mielenkiintoinen miksi ei hankkinut West Hamin tähtipelaajaa. Payet oli kuulemma liian epätasainen otteissaan. 10+15 tehot viime kaudella ovat liian epätasaiset, mutta samaan aikaan Oxin 0+0 ja Walcottin kymmenen kauden keskiarvo noin viisi liigamaalia kaudessa ovat vakuuttavia. Voihan sen noinkin nähdä, mutta eipä tarvitse ihmetellä miksi emme myöskään nostele pokaaleita.

Ja ihan selvyyden vuoksi en todellakaan tarkoita, että se olisi Wengerin vika, että Payet on West Hamissa nykyään. Ainoastaan ärsyttää, että mies yrittää selitellä tietävänsä jokaisen pelaajan jo entuudestaan joka on lyönyt lopulta läpi.

14 thoughts on “Ramseyn mahdollinen paluu ja Payet uusin virtuaalihankinta

 1. Suurimman osan pelaajista kohdalla tilanne lienee ihan oikeasti sellainen, että kaverien kyvyt ovat useammankin huippujoukkueen managerin tiedossa vaikka pelaavatkin ties missä. Tosin blogisti ei taida paljoa Englannin ulkopuolista jalkapalloa seurata, jos Payet ei ollut ennen valioliigaan tuloa tuttu. Epätasaisuuden lisäksi Payetin uraa ovat leimanneet useat odemwingiemaiset käytösongelmat, joiden seurauksena mies on passitettu usein reserveihin. Lahjakkuutta ei ole koskaan epäilty.

 2. Mikäköhän vika aiemmin Villen aiemmin mainitsemissa pelaajissa on ollu sitte vikana (plus Ibra ) jolle Wenger aikoinaan tarjos koeaikaa?
  Kyllähän meidän professorin (siis tällä kertaa Wenkun) olis
  jo tuolloin pitäny huomata että Ibra + nää Villen aiemmin mainitsemat on huippuluokkaa
  Ja onhan Wenger toki nähnykki.
  On ollu vaa huonoa tuuria ku ne on menny muualle..

  • Di Marian ja Yaya Touren kanssa oli muistaakseni työlupaongelmia, samoin kun Cechin kanssa aikoinaan ennen Rennesiin siirtymistä. Muut nyt on vaan sattuneet siirtymään muualle, mutta harva nuori lupaus on ainoastaan sen seuran kärkkymä, johon pelaaja lopulta siirtyy. Wengeriltä nyt vaan tupataan presseissä usein kysymään, onko koskaan yrittänyt sitä ja sitä pelaajaa hankkia. Turha siitä on sen enempää meteliä nostaa.

 3. Mikko, en tarkottanukkaa että meille olis nää kaikki jampat voinu/pitäny tulla. Kyllä mun mielestä työlupa-asiat pitäis hoitua sen suuremmitta ongelmitta kuten tapaus Di Maria todistaa. Työluvat oli kunnos ku jamppa siirty munaan ja ne oli kunnos ku se siirty munasta Psg:hen
  Vai tarkotakko jotai aiempaa siirtoyritystä?
  Ronaldo sen sijaan siirty munaan ainakin myös siitä syystä että muna lupas huomattavasti paremman liksan tai näin on annettu ymmärtää. Ja munasta realiin ku sai viälä parempaa liksaa.
  Messin tilanteesta en voi sanoa ku että 250 milliä on liikaa kenestä tahansa pelaajasta joka lienee tämän hetkinen hinta.
  Ibran kohdalla meedio -Wenger siis tarjos Ibralle koeaikaa
  kun taas muut seurat iski ibraan kynsin hampain kiinni.
  Syksyllä Wenger ihmetteli suureen ääneen kun muna osti Martialin ettei tiennyt Martialin olevan myynnissä.
  Kumminki van Gaal tiesi että jamppa on myynnissä tai ei ehkä ollu mutta on ottanu yhteyttä ja sanonu että martial kiinnostaa, paljoko maksaa? Viime kesänä hehkuteltiin Benzeman tuloa ja Higuainin tuloa ja Lewandowskin tuloa ja Abaymeangin (vai mite vittu se kirjotetaa) tuloa. Nii ja Cavanin tuloa.
  Osa näistä tiätysti vaa toimittajien liikkeelle laittamia huhuja mutta ainakin Benzemasta oli tiätääkseni Wenkku aidosti kiinnostunu mutta homma jäi torsoksi syystä tai toisesta.
  Summasummarum: Kaikkia ei voi aina saada tai ei oo järkeä maksaa älyttömiä mutta et kai Mikko ittekkää usko etteikö Wenkku ihan oikiasti olisi näistä jonku voinu saada jos olis tosissaa halunnu?
  Voidaan aina jossitella kannattaako maksaa jollekki esim jos tulis joku Lewandowski nii jotai 200 000 / viikko
  Tai voidaan kysyä kannattaako näitä eläkeläisiä Artetaa, Rosiskyä ja Flamsteria roikottaa maskotteina mukana ja niihin uppoaa viikos viälä enemmä liksaa niin ei nää maskotit ainakaa palkkakuapas oo.

  • Juu Di Mariaa yritettiin muistaakseni hankkia teiniaikoina ennen Benficaan siirtymistä, mutta työlupia ei irronnut. Ibran tilanne oli aikoinaan ongelmallinen, kun mies halusi vissiin ehdottoman avauksen paikan, eikä Arsenal varmaan moista olis tarjonnut, toisin kuin Ajax. Onhan näitä superturhauttavia saagoja ollut lähivuosina, kuten Suarez, Higuain ja Benzema, joissa varmasti Wengerin jääräpäisyys on ollut isona esteenä pelaajan tulemiselle.

   Eläkeläisten mukana roikottaminen (vähän ikävästi sanottu hyvin seuraa palvelleita kohtaan, mutta totta silti) on kyllä virhearvio Wengeriltä, ja siihen pitää tänä kesänä tulla piste. Olisi eri asia, jos edes joku näistä olisi kunnossa ollessaan avauksen miehiä. Mieluummin pitäisin vaikka Zelalemin tai Maitland-Nilesin ringissä.

   Wenger oli muuten mielenkiintoisesti kritisoinut Walcottin kehitystä keskushyökkääjän roolissa. Hyvin epäwengermäistä, onkohan valmis myymään kesällä?

 4. P.s äskeine ei ollu mikää epäluottamuslause Mikolle jonka kirjotuksista näkyy että Mikko on tutkinu asioita.
  Ja onha meille tullu Alexis ja Özil ja Elnenyn hinta/laatu suhde on huippua.
  Mutta näitä ”melkein” ostettuja pelaajia on meillä kyllä aivan liikaa.

 5. Se nyt ei olekaan pointti, ketkä managerit ovat tienneet kenestäkin. Wenger sen sijaan selittelee hankkimattomuuksiaan jatkuvasti kuten Villekin totesi.

 6. Esitän sellaisen vallankumouksellisen kehitysidean, että Wenger hankkisi sellaisen 5-10M nuoren jannun ja nostaisi muutamassa vuodessa sadan miljoonan kerhoon. Saisi näpäytettyä näitä osaamattomuus- ja virtuaalihankinnoista huutelijoita.

 7. Tuleva kesä antaa taas muuten taas normia enemmän valmentajille ja faneille päänvaivaa tulevista hankinnoista.
  Em-kisat jossa pelaajat on taas loistavalla näyteikkunapaikalla ja
  aina nousee joku muutama uus nuori tähti ja taas tulee hintahyppäys ylöspäin ja meille jännitettävää että ketä Wenger tällä kertaa ei osta.
  Toivotaan että se huippuhyökkääjä saatais.
  Edellyttäen että saadaan Özil ja Alexis pidettyä nii huippuhyökkääjä on se ykköshankinta

 8. Lukaku ois oiva hankinta, taattu maalintekijä jolla on jo reilusti valioliigakokemusta nuoresta iästä huolimatta.
  Jos huhuttu pikkuveli on tulossa niin vois olla hyvä sauma saada isovelikin?
  Jos tietty guru wengeriä kiinnostaa edes..

  • Lukakussa ongelmana on, että pienemmätkin valjuseurat saavat hirvittävät tv-rahat, mikä tarkottaa ettei esim. Evertonilla tässä tapauksessa oli mitään taloudellista pakkoa myydä. Tietysti Romu on julkisestikin sanonut haluavansa pelata mestareiden liigaa (mikä tekee Chelsea- ja Manu-huhuista käsittämättömiä:D). Hinta kuitenkin tulisi olemaan ihan astronominen, varmaankin yli viidenkymmenen miljoonan punnan. Kaveri on nuori ja potentiaalia löytyy, mutta onko tällä hetkellä tuon hinnan arvoinen? Itse olisin Football Managerissa valmis lyömään rahat tiskiin, mutta onko Wenger, puhumattakaan seuran hierarkiasta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s