Viimeinenkin oljenkorsi meni mestaruustaistelun suhteen

Aloitetaan isolla kuvalla ja miettimällä siinä eilistä ottelua ja tulosta. Tasapeli West Hamin vieraana ei ole yksittäisenä tuloksena mikään katastrofi. Bilicin ryhmä pelaa hyvää kautta ja taistelee jopa nelossijasta ihan loppuun asti. Tähän peilaten pistejakoon jääminen ei ole mikään kauden heikoin tulos tai edes lähellä sitä.

En tarkoita, että tasapeliin voi tai pitää olla missään nimessä tyytyväinen. Suurempi vahinko on tapahtunut kuitenkin jo paljon aikaisemmin ajateltuna mestaruutta. Muun muassa kauden avauksessa kärsitty tappio eiliselle vastustajalle, tappio WBA:lle, tasapeli Norwichin kanssa, kaksi tappiota surkealle Chelsealle, tappio Manun junnuille, tappio Swansean kakkosmiehistölle ja nöyryytys Southamptonissa tulevat ensimmäisinä mieleen. Nämä olivat niitä otteluita, joissa mestaruus menetettiin, eikä suinkaan eilinen, vaikka ottelu olisikin loistavan alun jälkeen pitänyt pystyä totta kai voittamaan.

Eilen vain tuli esille taas kerran perusongelmat. Kahden maalin johto nopeasti ja homman kuviteltiin olevan selvä. Näin ei todellakaan ole vieraskentällä, kun vastassa on sarjan kärkipään joukkue. Lisäksi puolustuspelaamisemme Carrollia vastaan oli naurettavan amatöörimäistä.

Carroll on loistava pääpelaaja ja äärimmäisen vahva kaksinkamppailussa, mutta ei se silti tarkoita, että miestä ei edes kannata yrittää ottaa kiinni tai haastaa kaksinkamppailuissa. Kaikissa maaleissa mies pääsi aivan vapaasti puskemaan tai laukomaan, eikä yksikään puolustajamme iskenyt kiinni kunnolla iholle.

Kroppaan iskeminen jo todennäköisesti olisi riittänyt ainakin jossain tilanteessa, jolloin voima ja tarkkuus viimeistelyssä olisi kärsinyt huomattavasti. Ei Carrolia vastaan edes ylipäätään kannata yrittää voittaa pääpelitilannetta puhtaasti, vaan tehdä miehen viimeistelystä mahdollisimman vaikea iskemällä kroppaan kiinni, vaikka pääpallon häviääkin.

Aivan alokasmaista tehdä tämä virhe kerran ja kolme kertaa on täysin anteeksiantamatonta. En ymmärrä kuinka meidän kakkosmanageri voi olla yksi seurahistoriamme parhaita toppareita ja silti puolustuspelimme näyttää tältä vuosi toisensa jälkeen. Pelaajasaavutuksilta arvostan Bouldia todellakin, mutta valmentajana panos on täysi nolla ja mies tyytyy vain nostamaan miljoonan tai pari kaudessa ilman mitään vastuuta tai vaikutusvaltaa. Säälittävää. Tietysti Wenger on tässäkin päävastuussa, mutta ei se Bouldia silti pelasta asiassa.

Eilinen oli se ensimmäinen ennakoitu pistemenetys, kun puhuttiin, että mestaruuteen tarvittaisiin täydet seitsemän voittoa ja lisäksi runsaasti Leicesterin pistemenetyksiä. Pelejä on jäljellä molemmilla kuusi ja piste-ero 10 pistettä, joten nyt voi optimistisimmatkin kannattajat lopettaa haihattelut pokaalin suhteen.

Hyvä jos keräämme ylipäätään 10 pistettä lopuista otteluista puhumattakaan siitä, että keräisimme 10 pojoa enemmän kuin Leicester, kun pisteitä on jaossa enää 18 kappaletta.

Ei voi kuin toivoa Leicesterin voittavan Sunderlandin ja harvinaisesti myös Manun venyminen vähintään tasapeliin Tottenhamia vastaan tänään White Hart Lanella olisi hyvä asia. Nyt on viimeistään selvää, että mestaruustaistelu on enää kahden kauppa ja on täysin selvää kumman puolella me goonerit siinä leikissä olemme.

Tietysti jos kysymys olisi, että Tottenham voittaa, mutta pääsemme siinä samalla Wengeristä eroon niin se olisi ainut hyväksyttävä vaihtoehto loskanvalkoisten mestaruudelle. Hirveätähän se olisi nähdä Tottenhamin mestaruus, mutta toisaalta vielä hirveämpää on nähdä Wengerin jatkosopimus ja sitä kautta heittää seuraavat kaksi tai jopa vähintään kolme vuotta hukkaan tähän samaan oravanpyörään, joka on nyt pyörinyt jo noin 10 vuoden ajan. Valitettavasti edes Tottenhamin mestaruus ei todennäköisesti tarkoittaisi Wengerin lähtöä.

Mainokset

20 thoughts on “Viimeinenkin oljenkorsi meni mestaruustaistelun suhteen

 1. Hauskaa oli myös mielestäni se että Carrollin olisi pitänyt lentää suoraan ulos vedettyään tarkoituksella Kosia jaloille.. hidastuksesta näki hyvin kuinka miehellä ei ollut mitään ajatusta osua palloon, vaan teloa Kosia. Carrollilla pimeni ihan täysin tuossa tilanteessa, ensiksi oikealla jalalla myöhässä palloon ja sen jälkeen vasemmalla tahallaan kintuille.

 2. Jos Spurs voittaisi mestaruuden, tilanne muistuttaisi ihmeteltävän paljon Arsenalin tilannetta 2004. Osaava ja arvostettu manageri, iso, suorastaan jättimäinen stadionprojekti joka on kuitenkin perusteltu tulevien kassavirtojen takia, sekä lupaava miehistö, jolla periaatteessa olisi menestyspotentiaalia tuleville vuosille. Kummallakin on lisäksi scouttausnäyttöjä, Arsenalilla ne eivät tuolloinkaan olleet aivan tuoreita ja lupausten löytämisen virta tyrehtyikin viime vuosikymmenellä pahanlaisesti.

  Spursin mahdollinen heikkous on kyvyttömyys pitää kiinni (menestys)manageristaan, ongelma jonka kanssa Arsenalin ei ole koskaan tarvinnut painia. Helpompaa on taas se, että seurojen tv- ja sponsoritulot ovat jatkaneet melko käsittämättömästi rajua kasvuaan ja stadionin kustannusten osuus liikevaihdossa ja -voitoissa on suhtellisesti pienempi mitä 10 vuotta sitten. Stadionprojekti ei ymmärtääkseni juurikaan uhkaa Spursia, paitsi evakon heikomman kotiutumisen ja kotiedun heikkenemisen takia. Henkisesti Lanen rakentaminen uudestaan voi olla viisaampi ratkaisu kuin kokonaan uudelle paikalle tehty mörskä. Evakkokausi on tällä tietoa vain kauden (vuoden päästä) ja uusi stadion aika piankin jo käytössä, en tiedä sitten millä kapasiteetilla. Voi hyvin olla, että Spursin stadion on parempi kuin Emirates noin teknisesti ja tyylillisesti, yleensä näissä asioissa kehitystä tapahtuu ja katsojia pystytään ottamaan huomioon paremmin. Ainakin tuo 17 000 katsojan suunniteltu ”wall of sound” kuulostaa hyvältä stand-ajatukselta. NFL-linkki on sitten asia erikseen, voi tuottaa hyvin tai sitten ei. Jos tuottaa, eiköhän Stan yritä hiihtää perässä.

  Lisäksi olennainen ero on se, että ilmeisesti Spursin pääomistaja Lewis sallii aggressiivisemman politiikan menestyksen tavoittelemiseksi ja Levy on maksanut oppirahoja ja ilmeisesti vähän viisastunut aiemmista töppäilyistään. Kukaan ei voi väittää Levyn olevan harmaa byrokraatti, jota ei kiinnosta menestys.

  Valioliigassa kilpailu kiristää ja muut menevät lujaa ja kovasti investoiden. Arsenal näyttää paikalleen juuttuneelta.

 3. Jos meidän goonereiden toivomia mestaruuksia (valioliigassa, ucl) meinataan tosissaan tavoitella on blogistin esille nostama puolustuspelaaminen saatava kehittymään ja rutkasti. Tällä hetkellä puolustuspäässä on kaksi pelaajaa, jotka suoraan kelpuuttaisin joukkueeseen. Bellerin ja Monreal. Koscielny on hiukan kaksijakoinen tapaus. Äijä tuottaa välillä hyviä suoritteita pelatessaan ylöspäin mutta aika ajoin puolustuksessa merkkaus unohtuu kokonaan, seurauksena usein vastustajan maali. Gabrielilta puuttuu varmuus/luotettavuus kokonaan. Tällä kaudella on jo nähty useita miehen kohelluksia tyyliin Norwich peli, että hänen varaansa ei voi laskea mitään. Olisi mukava tietää kuinka paljon Bouldilla on oikeasti vaikutusvaltaa pelaaja hankintoihin. Arsenalin nykypuolustus kaukana siitä miä seoli Bouldin, Adamsin, Dixonin ja Winterburnin aikana.

 4. Niin, mielenkiintoista on, että Leicesterin toppariparina on jääkaappipakastimen kokoinen Huth ja Bull-Mentula-tyyppinen Morgan. Tällaisten pelaajatyyppienhän piti olla lähinnä pujottelukeppejä nykyhyökkääjille. Mut näin ei sit olekaan.

 5. Ensimmäiseksi voisi kokeilla (alakerran täysremontin vaihtoehtona) kovan ykköstopparin hankkimista johtamaan linjaa. Mertesacker oli sellainen, tosin köyhän miehen versio Bundesliigasta ja nyt Wengerin mielestä taso on pudonnut. Koscielny ja jopa aiheesta parjattu Gabriel voisivat olla huomattavasti parempia tekijämiehen vierellä. Kaksistaan eivät tue toistensa ominaisuuksia ja pikemminkin vahvistavat henkistä heikkouttaan ja nukahteluaan.

  Bellerinistä kiinni pitäminen on tietysti ydinkysymys. Debuchy-Jenko -kaksikko olisi aikamoista painajaista tähän kauteen verrattuna, jos Bellerin menisi Barcaan. Mutta eiköhän Debuchyn pelit ole pelattu. Vasemman pakin ongelmana on se, ettei Gibbsin tason katsota riittävän ja Monrealin ikääntyminen. Laitapakit usein hiipuvat kolmenkympin jälkeen ja muutenkin tason ailahtelu on kenttäpelaajan paikoista suurinta luokkaa hyökkäjien ohella. Lupaava nuori vasen pakki olisi tärkeä haku.

 6. Hyökkääjiksi voisi hankkia vaikka Kanen Spursista ja Carrollin Hammersista. Olisivatpa pois kilpailijoilta. Kanen tehot jo toista kautta peräkkäin osoittavat, ettei kyse ole sattumasta ja onhan meillä historiassa jo tapaus Campbell. Kane on kohta kahden kauden aikana tehnyt saman määrän maaleja kuin Walcott kymmenessä. Voitaisiin vaihtaa Theo vaikka päittäin Carrolliin. Ei muuten kärki heikkenisi.

 7. Kane tai Carola, hyvät perustelut, olis nykyiseen nähden hyviä hankintoja.Mut ikuisuus ongelmana on, et Wenkula ei maksa ikinä miehistä sellasta määrää, et kauppa voisi toteutua.
  Jos menestystä halutaan, niin joukkue tarvitsee todellakin maalintekoon pystyvän strikerin.

 8. No mutta, Vardy pilasi Leicesterin putken – oli pienestä kiinni viides peräkkäinen 0-1.

  Enpä olisi uskonut, että täällä haikaillaan spuds-pelurin perään…

 9. Joo, ei Kanen pää kestäisi sitä vihan määrää, mitä siirrosta seuraisi.

  Nyt vielä Spursille pieni kompastus, niin se alkaa olla siinä.

 10. Pahoittelut Isselle, tarkoitin kanen/carrollin tasoista hyökkääjää!
  Yks spudsin mies on tullut sisään tällä vuosituhannella, se riittänee kaikille? 🙂

  Mut niin kun on jo tuhansia kertoja todettu, meidän kärkiosasto on jopa keskikastin jengeihin verrattuna perin tuhnua.

 11. No joo tuskin täällä kukaan spursin miehiä joukkueeseen janoaa . mutta jos ny otettais kuvitteellinen tilanne että esim Kane olis hommattu meille ja Kanen maalien ansioilla voitettais mestaruus niin mun on aika vaikea kuvitella että jotakuta v…..ttais aiva raivona että ex spurs autto meitä mestaruuteen.
  Eiköhä se peluri siinä vaihees olisi guuneri.
  Mutta se siitä Muna muute ottaa tällä hetkellä turpaan spursilta.

 12. Huonosti tulee Spurs-pojilta lasagnea tänä keväänä.

  Mutta Manun rämpinen tarkoittaa toki nelossijapokaalin tulemista yhä lähemmäksi. Jipii.

  • Wenkku ja nauta-stan tosiaan tuulettavat varmasti manun tappiota, nelossija-trophya on varmistumassa.
   Silent wankeria ei spudsin taakse jääminen kosketa toisin kuin kannattajia.

 13. No juu, ehkä shitty-pelissä ratkotaan kolmossijaa… St. Totteringham’s dayta ei kyl taideta tänä keväänä juhlia.

 14. Joo-o, lontoon mestaruuskin rupee olee enemmän kuin kaukana. Nelossijasta tässä taistellaan, mut sehän riittää Wenkulalle & seurajohdolle

 15. Klopp ei ole saanut vielä tuuletella King Kennyn ja Rodgersin hankkimaa lädipitoista ja asenteeltaan kyseenalaista nippua. Ensi kesänä varmaan tuulee Cityssä, Poolissa ja Chelseassa, Spurs taas koittaa pitää kiinni pelaajistaan ja valmentajastaan. Tulevan mestarin Leicesterin kohdalla vielä suurempi ihme kuin tämä mestaruus, olisi se jos se ensi kaudellakin pelaisi tässä vaiheessa kautta vielä mestaruudesta. En jaksa edes perustella, jokainen voi varmaan keksiä helposti ainakin 10 syytä, miksi ensi kaudella sinisillä ei kulje. Näin se vaan menee pienten kohdalla.

  Pointti on siis se, että vaikka Manu jatkaisi kipuiluaan ja Spurs vähän taantuisi, kilpailu on silti äärimmäisen kovaa. Edes tuo perinteinen totuus ”uudella valmentajalla kestää ajaa sisään systeemejään, pelaajien vaihtuvuus on liian suurta jne jne” ei tunnu enää uuden polven valmentajilla pitävän paikkaansa. Pepi porskuttaa ja Conte porskuttaa, jos ei ole täysi floppi (kuten italialaiset ulkomailla joskus ovat). Myös jos Mourinho menee/pääsee Manuun, hänelläkin pari ensimmäistä kautta varmaan menee top4-tahdissa.

  Vähän huolestuttaa, tuleeko Arsene Wengerin viimeisestä kaudesta tai viimeisistä kausista (?) pahanlainen mahalasku, kyntämistä ulkopuolella UCL-sijoitusten. Muiden aggressiiviset vaihdokset ja satsaukset eivät todellakaan tarkoita automaattista menestystä, mutta pakko sanoa, että kovaa osaamista on ainakin paperilla hankittu ja varmasti kovia hankintojakin tulee uuden tv-diilin iskiessä puntia sisään. Kun Wengerillä on vaikeuksia suostua korjaamaan ilmiselviä miehistön aukkoja ja toisaalta vaikeuksia saada ylipäätään diilejään lukkoon, niin ei tämä hirveästi odotuksia kesään nostata. Ärsyttää katsoa muiden riehumista siirtomarkkinoilla ja lukea löpölöpöä Arsenalin jenkkikiertueelta. Strong faith, working hard, we will be active in the summer blaa blaa.

 16. Kyllä siitä Kanesta saataisiin nopeasti Spursin haju pois. Ja jos maaleja syntyisi niin hajut jäisivät nopeasti taustalle. Ei se Sol Campbellkaan huono ostos ollut.

 17. Onhan se tietty hauskaa spekuloida pelaajilla, joita meille ei varmasti tule. Samaan listaan voidaan laittaa esim. Vardy. Tai Rolle tai vaikkapa ainoa oikea valinta, Zlatan. Ensi kausi vedetään samoilla hyökkääjillä. Kesällä hankitaan jo perinteiseen tapaan yksi pelaaja – tällä kertaa keskikentälle flamsterin/rotsin tilalle. Ja siinä se.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s