Tyypillinen viikonloppu Wengerin johdolla

Menipä viikonloppu taas putkeen tuloksien valossa. Leicester ja Tottenham voittivat, joten enää ei tarvitse haaveilla edes Tottenhamin edelle sijoittumisesta. Eroa on kuusi pistettä, mutta oikeastaan seitsemän, koska loskanvalkoisten maaliero on täysin ylivoimainen. Tietysti meillä on rästipeli, mutta pelit eivät paljoa auta, kun emme kerää pisteitä niistä juurikaan viime aikojen perusteella. Ja vaikka voittaisimme rästipelin olisi ero edelleen neljä pinnaa. Pelit loppuvat kesken ja tänä vuonna ei St Totteringham’s Dayta juhlita.

Ei voi kuin palata vielä lauantain otteluun parin ajatuksen verran. Kuinka typerä täytyy olla, että ei peluuta Cechiä tietäen Carrollin pääpelivoiman? Ai niin managerimme ei edes olettanut, että Carroll pelaa, kun ei ollut edellisissä otteluissa pelannut.

Eikä Cechin penkille jättäminen ollut ainut virhe, vaan Mertesackerin penkittäminen samaan aikaan ennestään heikensi meidän kykyä puolustaa keskityksiä ja muita korkeita palloja omassa boksissamme. Toki Wenger väitti, että ei ole väliä kumpi maalivahti olisi ollut maalissa, mutta tuotahan nyt kukaan ei voi ottaa vakaasti. Ehkä Cech tekemisellään ylipäätään rauhoittaa koko puolustusta ja lisäksi 15 senttiä pidempänä ja ylipäätään huomattavasti parempana maalivahtina myös hallitsee koko boksia paremmin kuin viivahiiri Ospina.

Wenger sanoi myös, että heikkoutemme on koko kauden ollut pääpeli omassa boksissa ja vastustaja on tehnyt aivan liikaa maaleja tällä tavalla. Tässä suora lainaus:

We have a bad record in the air since the start of the season no matter who plays.

Mielenkiintoista, että managerimme tietää asian, mutta ei tee mitään sille. Eikö managerin tehtävä olisi ollut siirtoikkunassa kesällä tai viimeistään tammikuussa hankkia uusia pelaajia jos nykyiset eivät suoriudu hommistaan. Toinen vaihtoehto olisi tietysti antaa Bouldin vaikuttaa puolustuspelaamiseen ja opettaa puolustajia ja muitakin pelaajia kuinka omaa maalia suojellaan, mutta tätäkään ei ilmeisesti ole tehty. Mistähän maksamme Wengerille sen ylisuuren 8 miljoonaa plus mahdollisen kolmen miljoonan bonuksen vuodessa?

Niin ja reagointi tauolla lauantaina oli taas klassista Wengeriä. Jokin ei toimi ja olemme suurissa ongelmissa, mutta mitä tekee managerimme asian korjaamiseksi? Ei tietenkään mitään, vaan jatkaa täysin samalla tavalla ja mikä oli tulos? Carroll puskee pari minuuttia toisen puoliajan alkamisen jälkeen identtisellä tavalla kotijoukkueen johtoon. Ei tähän suoritukseen kovin moni manageri pystyisi, siinä AKB:t ovat aivan oikeassa..

Eikö puoliajalla olisi voinut ottaa vaikka Mertesackerin kolmanneksi toppariksi tai vähintään Gabrielin tilalle, sillä oli selvää, että nykyinen puolustuslinjamme ja Ospina eivät pärjää millään tapaa Carrollille. Tämä vaatisi kuitenkin reagointia pelitapahtumiin ja aikaisia vaihtoja, joten turha luulla Wengerin näin toimivan.

Oli muuten hieno veto myös jättää Campbell kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle, jotta muun muassa superpelaaja Walcott tai taivaallisessa iskussa oleva Giroud pääsivät mukaan 18 miehen ryhmään ja jopa kentälle asti. Molemmat toivat jälleen kerran niin paljon lisää meidän peliin. Koskiko Walcott edes palloon koko pelissä?

17 thoughts on “Tyypillinen viikonloppu Wengerin johdolla

 1. Eikös Camppelille sorvattu kanssa kolmen hyvän pelin jälkeen hirveellä kiireellä jatkopahvi tuossa talven tienoilla?

 2. Voishan sitä wenkulta kysyä että ;Miten meni niinkuin omasta mielestä?
  Mut eihän hän virheitään myönnä ikinä.

  Piirisarjakoutsikin ois tajunnu reagoida carrollin suhteen mut ei meidän guru.
  Merten ois ehdottomasti pitäny olla aloituksessa ja Cechin tietysti.
  Ylipäätään kun meillä vihdoin on huippumaalivahti niin hänen pitää pelata AINA kun on vaan kunnossa .Piste.
  Näin tehdään menestyvissä joukkueissa.

 3. Theo… Olen täällä puolustellut jampan pitämistä seurassa erityisesti ilmeisen suosionsa takia. Mutta, mutta. Sen jälkeen kun theo sai uuden sopparin, kaikki on mennyt pieleen. Hän ei ole pelissä ollenkaan mukana – kuten Ville totesi, tuskin edes koski palloon lauantaina. Mitä on tapahtunut? Too much (money), too soon? Ja silti wenger peluuttaa häntä – tosin vaihtopelaajana, mutta tosiaan syrjäyttäen Campbellin. Ja wengerin papereissa hänellä piti olla tulevaisuus kärkipelaajana – ja sinne theo itsekin on kinunnut.

  Kehitys ei ole pelkästään pysähtynyt vaan hirveä taantuminen on iskenyt. Pakko sanoa: Ei jatkoon.

  • Alkukausi kuitenkin toimi kuitenkin hyvin, kun muutamat ottelut voitettiin vastaiskuilla.

   • Theolla on käyttöä, mutta perjaatteessa vain Barcelonan tyylisiä vastustajia vastaan, jossa vastahyökkäykset on pääosassa. Lähtökohtaisesti Arsenal tykkää itse muuten pitää palloa, jolloin Walcott jää poikkeuksetta täysin tarpeettomaksi, kun vastustaja ryhmittää bussiaan.

   • Tällä kaudella 24 ottelua, 5 maalia ja 2 maalisyöttöä. Ei nyt ihan hirveästi ole toiminut.

 4. Ei noi Theon syötöt / maalimäärät paljon mieltä lämmitä. Mukava olis tietää mitä hra itse on mieltä tehoistaan? Kaveri lasketaan joka tapauksessa hyökkääväksi pelaajaksi (tai pitäisi laskea)…

 5. Kaiken lisäksi ei ole mitään merkkejä siitä, että Theolla olisi mielenkiintoa kehittää peliään. Uransa alkuvaiheessa halusi selvästi parantaa laukaustaan ja paranihan se ihan kohtuulliseksi (vaikka on nyttemmin taantunut). Ja osoitti jopa pieniä harhautuskykyjä ajoittain. Nyt vain suoraa juoksua ja jos pakki pääsee vähänkin horjuttamaan, tilanne on samantien mennyt. Kovin kovin yksipuoliseksi on mennyt ja eipä joukkuekaverit viitsi paljon hakea edes Theoa, kun se tietää yksinkertaisesti pallonmenetystä. Toki aktiivisuus on vähentynyt myös kauden mittaan. Pelatessaan piikissä sen muutaman matsin kauden alkuneljänneksellä vähän sentään yritti ja oli pelattavissa. Pää ei ilmeisesti kestänyt sitä, että ensin Giroud ja sitten Welbeck pyyhki kenttää mennen tullen ja teki maaleja.

 6. Eikös länsikinkku ollu kiinnostunu Theosta ja vieläpä ilmoittivat että ovat valmiit antamaan jopa ihan rahaa kaverista ja muistaakseni hinta oli ihan pöyristyttävä miehen antiin nähden jote lihoiksi ja äkkiä.
  Länsikinkku näkee Theossa jotain sellaista mitä memuut emme näe mutta tilaisuus pitäis äkkiä käyttää hyväksi.
  Pelkään vaa että tämäkin saattaa olla täys uutisankka

 7. Jos emme saa pidettyä Öziliä ja Alexisia niin tuloo taas semmone kesä että pitää hommata 4 uutta miestä.
  Tai siis pitäis. Näille korvaajat, ykköspyssy ja taas toppari ja tarkotan nyt laatutopparia.
  Ja entäs sitten jos Bellerin ja/tai Monreal vaihtaa maisemaa?
  No. Ensi kaudella me kyllä voitamme mestaruuden.
  Olen positiivinen tapani mukaan

 8. Aineksia on totta kai todelliseen katastrofikesään parin kovan nimen poistuessa ja Wengerin täyttäessä aukot Ranskan pikkuseuroista. Ankeus olisi melkoista, mutta onneksi tätä vastaan puhuu rohkeahkot Özilin ja Sanchezin ostot. Luhistumista ei enää sallita.

  Tai sitten vain pari veteraania poistuu ja 2-3 kovaa nimeä sisään. Tämä on varmaan Wengerin maksimi, mihin voidaan kesätauolla yltää.

  Mihinkään kunnon karuselliin ei voi uskoa, ei kuulu Wengerin tyyliin.

  Silti, jalkapallossa on kaikki mahdollista. Jopa Wengerin yllätysero ja kaikki uusiksi. Vaikka todennäköisyys lienee alle prosentin.

 9. Osuit Isse naulan kantaan. Olin jo täysin unohtanu postimiehen.
  Postimieshän soittaa aina kahdesti.
  Tarkoittaa Sanogon kohdalla että maali syyskierroksella ja toisen postimies tehdä näppää kevätkierroksella.
  Joo jos Bellerin ja Monreal vielä lähtee niin sitte tarvitaan enää 5 hankintaa.
  Huippuhyökkääjää emme enää tarvi koska saamme jo kauan odotetun postimiehen takaisin.
  En näe mitään estettä tai pienintäkään uhkakuvaa ettemmekö TAAS voittaisi valioliigaa.
  Meillähän on vielä se etu että meillä on 10 kapteenia koko ajan kentällä ja 1 kapu tolppien välissä.
  Ja kun me aina pelaamme parhaiten paineen alla.
  Nyt vielä Artetalle ja Rosickylle ja Flamille 4 vuoden jatkopahvit niin dominoimme valioliigaa suvereenisesti ja postimiehen avulla ratkomme sieniliigan voiton.
  P.s kun pelaamme oikein vahvan syyskauden niin meillä on mahdollisuus voittaa KALENTERIVUODEN MESTARUUS mitä koko jalkapalloileva maailma seuraa henkeään pidättäen.

 10. No ei kyllä maalivahtiin kaatunut tuo peli. En usko että cech maalissa ois voinu estää yhtäkään nuista länsi kinkun maaleista

 11. Näin on, kaikki fokus kalenterivuoden voittoon…Lontoon mestaruuteenkaan ei ole enää mitn jakoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s