Totuuksia arvostetulta taholta

Nyt tuli mielenkiintoisia faktoja ja muistutuksia eilisessä AST:n (Arsenal Supporter’s Trustin) kokouksessa. Vierailijana oli Henry Winter, joka yksi koko Britannian tunnetuimmista ja arvostetuimmista jalkapallokirjoittajista.

Winter on pitkään ollut Wengerin puolustelija tai vähintäänkin hyvin neutraali, mutta eilen vihdoin järki oli voittanut. Mies sanoi, että Wengerin johdolla on turha odottaa parempaa. Saman me kaikki totuuden hyväksyvät kannattajat olemme tienneet jo vuosikausia.

Itselleni kuitenkin mielenkiintoisin ja eniten ajatuksia herättävä asia oli se kuinka paljon rahaa on ollut käytettävissä Emiratesin rakentamisen takia viimeisen reilun 10 vuoden ajan. Winter sanoi, että rahaa oli joka kausi vähintään 30 miljoonaa hankintoihin heti muutosta lähtien.

Luku pitää varmasti hyvin lähelle paikkansa, sillä muistan kommentin Groven alkuvuosilta kun joku johtoportaasta, oliko Fiszman vai Edelman, sanoi lipputulojen joka vuosi kertyvän 50 miljoonaa enemmän kuin Highburyllä. Stadionin lainamme on alun alkaen ollut pitkäkestoinen, oliko nyt 30 vuotta, ja 20 miljoonaa vuodessa, joten summat täsmäävät täysin.

Toisin sanoen 30 miljoonaa kaudessa oli käytössä ilman myyntejäkin ja niiden kanssa rahaa olisi ollut paljon enemmänkin. Wenger on vain päättänyt käyttää rahan mieluummin keskinkertaisten tai jopa surkeiden pelaajien jatkosopimuksiin ja palkankorotuksiin tai olla käyttämättä ollenkaan, koska uskoi tappiottoman kauden jälkeen pystyvän kasamaan mestarijoukkueen käyttämättä rahaa juuri ollenkaan pelaajasiirtoihin.

Lyhyesti sanoen rahaa on ollut heti Highburyltä muuton jälkeen käytettävissä paljon enemmän kuin Wenger on antanut ymmärtää tai varsinkaan mitä mies on käyttänyt. Arsenal on ollut jo aivan liian kauan miehen henkilökohtainen leikkikalu, jolla mies saa toteuttaa omia haaveitaan. Monacossa Wenger yritti samantapaista, mutta potkut tuli hyvin nopeasti, eikä meilläkään ensimmäisen kahdeksan tai yhdeksän hienon vuoden olisi pitänyt antaa miehelle diktaattorin ja vieläpä täysin koskemattoman sellaisen asemaa seuraavaksi yli 10 vuodeksi.

Kolmantena kohtana voisi nostaa Winterin sanomisista missatun tilaisuuden Kloppin tai Guardiolan palkkaamisen suhteen. Molemmat tai vähintään Klopp olisi ollut varmasti saatavilla, mutta emme tehneet mitään ja ensi kaudella tulemme maksamaan siitä entistä kovemman hinnan samoin kuin jatkossa jos ja kun Wenger tekee vielä jatkossopimuksen.

Totuus on, että yksikään todellinen huippupelaaja ei enää edes halua tulla Wengerin alaisuuteen, vaan Sanchez ja Özilkin mieluummin haluavat jonnekin muualle. Kirkkaimpien pokaalien voittaminen on mahdotonta Wengerin kanssa ja lisäksi sosiaalinen palkkarakenteemme tarkoittaa, että huippupelaajat ovat alipalkattuja verrattuna muihin seuroihin, kun taas junnut ja rivipelaajat taas tienaavat aivan liikaa.

Kokonaisuudessaan Winterin kommentit löytyvät ymmärtääkseni Twitteristä, mutta tässä jotain kun itse en kyseisen palvelun käyttäjä ole.

Mainokset

7 thoughts on “Totuuksia arvostetulta taholta

 1. Niinku Tapsa taannoin kirjoitti niin Kroenkelle arsu on rahantekokone ja välttämättömin ( lue 4. sija ) riittää.
  Ja on varmaa totta että wenkku saa jotai provikkaa jos pystyy sen minimipanostuksella hoitamaan.
  Kurjinta on varmaa paikallisilla Goonereilla ku pitäs jotenki protestoida mut mitenkäs sen tehokkaasti teet ku kausikortit maksaa hunajaa ja haluis nähdä matseja.
  Kyllä siihen hintaa pitää matsit nähdä.
  Niin kauan ku tää Tiku-Taku akseli saa puuhastella nii ”kehitys” on tällästä.
  Wenkku on jo siinä iässä ja millejä tilillä että luulis haluavan päättää uransa mestaruuteen mutta ku selkäranka on livahtanu boxereihin nii siellä on ja pysyy

 2. Luulen, että pelaajatkin saavat bonuksen CL-paikasta. Pelaajathan ottivat herneet nenään, kun viime kevään cup-voitosta ei herunut bonusta.

 3. Ja noinkin väsynyt ja teränsä menettänyt valmentaja kuin Pelle saa ryhtiä miehistöönsä ja kaataa hyvävireisen PSG:n. Ei sujuisi Wengeriltä. Ei näistä kevään tosipeleistä tule koskaan enää mitään muuta mieleen kuin Wengerin kelkasta pudonneisuus.

 4. Niinpä. Shitty oli surkea ekassa ottelussa, mutta onnistui jokaisessa maalipaikassaan. Nyt PSG oli ihan kuutamolla – jätkillä oli jäänyt lepovaihde päälle. Zlatan ei juuri palloja saanut – ei muuta kuin meille ensi kaudeksi. Oli Rollella vähän paremmat tarjoilutkin – ja ihme kyllä, onnistui myös vapaapotkusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s