Turhia huhuja, tärkein muutoskohde unohtui ja pallottoman pelin merkitys

Manchester City sitten eteni Mestareiden liigan välieriin. Kelpaisi joskus meillekin vastaava saavutus, mutta ei tule enää tapahtumaan Wengerin johdolla. Ero on vain karmea seurojen kunnianhimossa, kun City vaihtaa manageria, joka on voittanut vasta mestaruuden ja etenee neljän joukkoon Euroopassa. Vaihto on kuitenkin oikein, kun saatavilla on todellinen huippunimi.

Me sen sijaan junnaamme paikallaan ja taannumme hitaasti, eikä mitään yritystä ole edes paremmasta huomisesta, vaan kaikki toistetaan vuosi toisensa jälkeen samalla tavalla ja 10 vuoden jälkeen tämä on äärimmäisen tylsää seurattavaa.

Luin hyvän tilaston ja se oli muistaakseni Skysportsin tekemä. Emme ole 11 vuoteen yhdelläkään kaudella olleet maaliskuun 20. päivän jälkeen liigan kärjessä. Toisin sanoen kahteen viimeiseen kuukauteen emme ole johtaneet liigaa yli 10 vuoteen eli tuosta voi jokainen miettiä kuinka lähellä tai pikemminkin kaukana olemme olleet liigamestaruudesta 12 vuoden ajan.

Huhujen mukaan Wenger olisi saanut tarpeekseen usean pelaajan otteista ja kesällä kirves heiluisi oikein kunnolla. Tätä ei usko kukaan ja näitä samoja juttuja on saanut lukea jo monen monta vuotta. Managerimme ei vain ole kykenevä tai ainakaan halukas muuttamaan toimintatapojaan, vaan pelaa mieluummin varman päälle ja jättää aina pelaajia hankkimatta ja joukkueen selkeitä heikkouksia vahvistamatta, jotta selityksiä menestymättömyydelle löytyy.

Sky listasi myös asioita, joiden pitää muuttua, jotta jatkossamme olisimme todellinen mestariehdokas. Harmi vain, että unohtivat sen tärkeimmän, jonka kautta kaikki jutussa luetellut asiat saattaisivat tulla eli managerinvaihdon.

Toinen mielenkiintoinen artikkeli oli myös Sky:n sivuilla. Tämä käsittelee eri joukkueita ja tyylejä ja erityisesti sitä kuinka pallon hallinta ei välttämättä ole avain onneen ja menestykseen, vaan pikemminkin olennaista on mitä teet ilman palloa. Paljon asiaa ja valitettavasti Wenger ei ymmärrä pallottomana pelaamisesta paljoakaan tai ei ainakaan anna sille mitään arvoa. Meidän koko joukkueen prässi on lähinnä vitsi verrattaessa menestyviin joukkueisiin tai puolustaminen syvällä omalla alueella ei onnistu millään tapaa, vaikka välillä se olisi todella tärkeää.

Artikkeli muutenkin sanoo hyvin kuinka uusien ratkaisujen ja toimintatapojen etsiminen on olennaista jos haluaa menestyä ja ennen kaikkea jatkaa menestymistä. Samoilla vanhoilla konsteilla ei pärjää kuin tietyn aikaa ja nykyään entistä lyhyemmän ajan. Ei siis ihme, että Wengerin 2000-luvun alkupuolen harjoitusmetodeilla ja taktiikoilla ei ole tullut enää menestystä, eikä tule jatkossakaan.

Mainokset

19 thoughts on “Turhia huhuja, tärkein muutoskohde unohtui ja pallottoman pelin merkitys

 1. Samaa mieltä tästä kohdasta, että lähinnä siellä nyt Arsenalin PR-upseerit painaa pää märkänä hommia, Gazidis on kuunnellut fanien tuntoja ja syöttää julkisuuteen sitä, mitä halutaan kuulla. Heinäkuussa vedetään sitten taas mattoa alta, kun Wenger palaa kesälomilta ja häneltä kysellään, missä vahvistukset?

  Totta myös tuo toinen asia. Joukkueen kollektiivinen palloton peli on se, mitä Wenger ilmeisen tietoisesti ei halua valmentaa kuntoon. Nähtävästi on managerin arvoasteikossa siellä ihan pohjamudissa, jossain erikoistilannevalmentamisen seurassa.

 2. Nyt on jonkinlainen ongelma sekin, että huippujen (Guardiola, Klopp jne) sitouduttua muualle on huippujen saaminen manageriksi entistä hankalampaa ellei mahdotonta.

  • Olemme seura minkä pitäisi ottaa kenet haluaa eikä valita ketä on vapaana. Vetovoimaa pitäisi kuitenkin olla ja varmasti löytyy manageri ketä haluaa näyttää, että jo nykyisellä jengillä pärjää paremmin.

   • Juuri näin. Maailmassa on ehkä 5-10 manageria, joita emme saa, mutta loput ovat täysin palkattavissa, sillä juuri kukaan ei tienaa sitä mitä Wenger ja ennen kaikkea olemme varmasti erittäin houkutteleva seura lähes jokaiselle managerille.

    City, Chelsea, ManU, Liverpool ja Tottenham lienevät ne seurat, joiden manageria emme saa Englannin sisältä. Sitten on Espanjan jätit, Bayern ja ehkä Juve, mutta kaikkien muiden managerit näkisin olevan irrotettavissa jos haluja todella olisi.

    Esim Tuchel Dortmundista voisi olla loistava vaihtoehto, mutta se vaatisi työtä ja rahaa, joten ratkaisu on antaa mieluummin Wengerille jatko.

 3. Se näyttää selvältä, että omistaja ei lähde manageria vaihtamaan. Ainoa tapa näyttää olevan se, että wenger itse päättäisi jostain syystä lopettaa. Mutta sitä ei ole näköpiirissä, sillä wenger kieriskelee kuka muu muka -fantasiassaan.

 4. Rahalla saa ja hevosella pääsee…
  Tilanne on vain se, et Wenkku ei liikaa miehistöä vahvista (aktiivisesti), eikä hanki kuin ani harvoin vastustajia ”pelottavia” nimimiehiä.
  Kysymys kuuluu miksi?

  Wenkulla on käytössä menneiden aikojen metodit ja niitä ei muuta mikään, vaikka rahaa/ostolupia löytyy.

  Kyllä meillä vetovoima pitäis riittää huippumanagereita ajatellen…mutta ongelmana on se, et ilmeisimmin seuran sisällä ei ole halua laittaa pyöriä pyörimään.

  Pelkäänpä pahoin, et professorillemme on tehty pöytälaatikkosoppari, jossa hänelle on luvattu elinikäinen managerin pesti…jota ei voida seuran puolelta irtisanoa.
  Pahin mahdollinen painajainenhan tämä on, mut miten tätä viimeisen 10 vuoden tarpomista voi muuten itselleen selittää?

 5. Luultavasti Wenger näkee itsensä erittäin dynaamisena ja voimakkaasti uusiutuvana valmentajana, joka uupumatta opiskelee kuumimpia trendejä ja soveltaa moderneja metodeja. Yksinkertaisen nojatuolimanagerin silmin mitään ei oikein muutu kenttäesityksissä, mutta eiköhän me olla väärässä.

 6. Väärässä. Väärässä me ollaan Timo. Ja Wenger on oikeassa.
  Olikoha maikkarin textitv jonka mukaan Ibra olis siirtymäs munan riveihin. Tosin yhdellä ehdolla: Van Gaalin pitää lähteä.
  Ibrahan ei oo Van Gaalin ylimpiä ystäviä ja ku muna halajaa vahvistuksia hyökkäyspäähän nii Ibra tietysti luo muna-johtokunnalle painetta ehdoistaan ja nyt on Ibran hyvä iskeä ku muna on tarponu.
  Josen kans Ibra tuloo toimee jote taitaa olla Ibralta ja joselta sovittu juttu: Van Gaal ulos ja Ibra ja Jose sisään

 7. Asiasta piikkilankaan: jotenkin minua ärsyttää tämä meidän pikkuwengerimme eli Kottila. Pasia on hauska katsella ja kuunnella kun hän on aidosti innostunut. Mutta Kottila on ottanut suuren asiantuntijan roolin ja elehtii käsillänsä ja supistaa välillä suutansa niin asiantuntevasti

 8. Özil on 6 pelaajan shortlistillä PFA:n vuoden pelaajaksi. Palkinnon toki vielä joko Vardy tai Kane. Nuoren pelaajan short kuuden parhaan listalla ei sitten Arsenalin pelaajia olekaan. Eikä varmaan ole myöhemmin julkaistavassa unelmakentällisessäkään.

 9. Sen verran innostaa aihe, että näissä ”suuri remontti tulossa” lehtijutuissa on tietysti ilmaa ja todella paljon. Ihmettelen kuitenkin sitä, mikä into kannattajillakin tuntuu olevan esim. Ramseyn myymiseen. Ok, ei ole varmaan ihan täydellinen pelaaja, mutta minusta kyse on ennen kaikkea huonosta valmennuksesta/roolituksesta, kuten on ollut esim Stevie Gerrardilla uransa aikana. Ramseyllä ei ole Stevie G:n laukausta, mutta hyvä kestävyys, työmoraali ja kykyjä myös fyysiseen peliin, pallonriistoihin. Jonkun pitäisi vaan pakottaa Aaron pitämään pelinsä simppelinä ja lopettaa se hierominen ja pyöriminen sekä turhat luulot pelinteosta (Walesin paidassa nämä). Ihan ok allround-pelaaja, jonka ei tarvitsisi pelata joka peliä, mutta en näe missään tapauksessa näiden pelaajien myymistä näin nuorena järkevänä.

  Silti, pari oikeasti kovaa ja terveenä pysyvää pelaajaa olisi asiallista hankkia vemppakunkkujen tilalle. Ramseyn ja Wilsheren peliaika olisi tiukassa, mutta kova kilpailu laatuseurassa pitää ollakin.

 10. Jahas, nätisti Real Madridin voitto Nou Campilla käynnisti Barcan kauden täyden sulamisen. Ulos UCL:stä. Nyt vielä kun sössisivät jo varmana pidetyn liigamestaruuden, niin en valita. Jää tässä jopa Arsenalin kevätsulamiset kakkoseksi.

  • Voimia Erkka Lehtolalle sinne kyynelten tahrimien Barcelona-lakanoiden väliin. Ei nyt Diego Simeonea voi mitenkään järin sympaattisena pitää ja sieltä löytyy kieriskelijöitä samaan malliin, mutta onhan tämä eurojalkapalloa tervehdyttävää.

   • ”Voittamattoman” Barcanhan piti ensimmäisenä joukkueena voittaa CL kahdesti peräkkäin… Täysin ylivoimainen hyökkäyskolmikko ja kaikkea. Gloryhuntereilla on nyt vaikeat ajat.

   • Putosin ihan totaallisesti 😀 😀 😀 Tosin jaksuhalit vielä jäi puuttumaan erkalta 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s