British core – ei mennyt tämäkään ihan putkeen

Palataanpa vuoteen 2012 ja oikeastaan Wenger aloitti projektinsa jo aiemmin. Tuolloin saman pöydän ääressä istuivat Gibbs, Jenkinson, Wilshere, Ramsey ja Ox kirjoittamassa jatkosopimusta. Lisäksi Walcott kirjoitti jatkosopimuksen hiukan myöhemmin. Wengerin viesti oli selvä. Nämä nuoret tai kohtalaisen nuoret brittipelaajat ovat joukkueemme selkäranka tulevat kaudet pitkälle tulevaisuuteen.

Yllä mainitun kuuden pelaajan lisäksi Wenger hankki Chambersin ja Welbeckin joukkueeseen, joten ns. kotimaisia pelaajia on kohtalaisen hyvä määrä. Määrä ei vain korvaa laatua ja siitä päästäänkin tähän hetkeen.

Noin kolme ja puoli vuotta myöhemmin tilanne on suorastaan katastrofi British coren kannalta. Ainut pelaaja avauksessa on Welbeck ja tämäkin ainoastaan siitä syystä, että managerimme ei edelleenkään ole hankkinut todellista ykköskärkeä vuosia sitten myydyn Van Persien tilalle.

Ramsey on toki avauksessa yleensä aina kunnossa ollessaan, mutta tämä on ainoastaan Wengerin pakkomielle. Cazorla ja Elneny ovat parempia vaihtoehtoja keskustaan, kun taas laidalla Iwobin ja Campbellin pitäisi olla nokkimisjärjestyksessä edellä.

Mikä meni vikaan? Vaihtoehtoja on oikeastaan kaksi tai sitten selitys on osa molempia. Olivatko pelaajat virhehankintoja eli alunperinkään Walcott, Ramsey, Ox, Jenkison, Chambers ja Welbeck eivät olleet niin lahjakkaita kuin managerimme luuli vai onko pelaajien kehitys pysähtynyt tai mennyt takapakkia heikossa valmennuksessa?

Otetaan vertailukohdaksi Tottenham. Dier, Alli, Kane, Walker ja Rose ainakin tulevat tarkistamatta mieleen. Onko naapurin pelaajat niin paljon lahjakkaampia kuin meidän vai mistä on kysymys? Ehkä Kane ja Alli ovat lahjakkaampia kuin meidän British core Wilsherea lukuun ottamatta. Silti ero on aivan järkyttävä nykyään ja myös pelaajien saamassa valmennuksessa ja roolituksessa täytyy olla hurja ero Pochettinon hyväksi.

Walcott on ollut meillä 10 vuotta, mutta ei ole kehittynyt lähellekään tarpeeksi, vaikka nopeudesta elävän pelaajan pitäisi koko ajan tällä hetkellä pelata uransa parhaita kausia. Walcott on esimerkki kuinka kaikki meni pieleen tässä British core projektissa ja sitä kautta taas monta vuotta heitettiin Wengerin toimesta hukkaan.

Alun perin hankittiin ehkä liian yksipuolinen pelaaja tai ei ainakaan tarpeeksi hyvä, sitten uhrattiin aikaa ja rahaa pelaajaan, jotka maksoivat joukkueen menestystä. Tätä jatkettiin 10 vuotta ja ilmeisesti jatketaan vielä pidempäänkin, vaikka jo kauan on ollut selvää, että Walcott ei koskaan kehity tarpeeksi hyväksi pelaajaksi. Kruununa sitten Wenger antaa vielä älyttömän 140 000 punnan sopimuksen. Ja pahinta on, että Walcott ei suinkaan ole ainoa, vaikkakin pahin esimerkki.

Walcottissa kiteytyy se mikä tässä joukkueessa ja British coressa Wengerin johdolla on vikana. Alunperin saatetaan jo tehdä heikkoja hankintoja ja ratkaisuja, mutta sitä ei missään nimessä myönnetä, vaikka asia kävisi nopeasti täysin selväksi. Sen sijaan jatketaan vain samalla linjalla, vaikka se ei tuo mitään uutta ja samat ongelmat ja virheet vain kertautuvat vuosi toisensa jälkeen.

16 thoughts on “British core – ei mennyt tämäkään ihan putkeen

 1. Ei ole tullut aikaisemmin mieleen, mutta onhan noiden britti pelaajien loukkaantumishistoria ollut jotain käsittämätöntä. Nyt ku kattoi noita nimiä. Joka jamppa vuorotellen aina vuoden sivussa. Vaikuttaahan se pakosti kehitykseen. Jonnekkihan ne loukkaantumismäärät oli listattu, en vaan nyt muista minne.

  Toki Diabyn voittanutta ei ole eikä tule.

  • Aikaisemminhan on puhuttu että lädipelaajat on kestävämpiä sumujen saarten oloissa kuin eteläeurooppalaisten tulleet mut meillä tämä ei todellakaan päde…

 2. Menee asiasta sivuun, mutta katsoin eilen inhokkiseura Liverpoolin ihmenousun torstailiigan puolivälierässä. Mieleen väistämättä nousi taas managerikateus. Toisilla on kloppeja mutta meillä dinosaurus. Pelinä ylivoimaisesti viihdyttävin mitä tällä kaudella olen nähnyt.

 3. Liian suuret palkat vs muihin seuroihin esim: Rashford Manussa pelaa 1,500£ ja bonuksena 5000£ peli eikä siellä anneta vielä uutta sopimusta toisin kuin Arsenalissa yhden pelin jälkeen. Rashford nauttisi tällä hetkellä Arsenalissa vähintään 60 000£. Myöskin olosuhteet taitavat olla liian mukavat ja eikös Briteillä ole ongelmia yleisesti treenata? Vetävät vain sen tarvittavan kun muut tekevät extraa.

 4. Niin, taitaa HG sääntö vähän pelata myös siihen suuntaan, että aina on hieman todennäköisempää brittinä mahtua kokonaanpanoon, kuin Chamakhilla.
  Tosin kyllä noita divareita sitten riittää, johon voi epäonnistuneita britti ”lupauksia” pudotella elämään unelmaansa.

 5. Tapaus Carrollista vielä sen verran että kyllä mun mielestä kans Carroll on iha laatupelaaja.
  Pelaaja joka on kans kärsiny lukuisista loukkaantumisista jokka on haitannu kehittymistä.
  Loukkaantumisista huolimatta mies on kyllä mielestäni hyvä hyökkääjä vaikkei iha ehkä maailman terävintä kärkeä (no joo ketkä luetaan ja montako maailman terävimpään kärkeen)
  Tässä kunnossa olis kyllä ykköshyökkääjä jos meillä olis.
  Simeonea ja Wenkkua ku vertaa mitä saavutettu viime vuosina ja mikkä resurssit käytössä.
  Ottaisin Simeonin kiljuen ja Wenkku vois treenien jälkee keräillä tötsät kentältä

 6. Andy Carroll: tällä kaudella pelannut 26 ottelussa, tehnyt 7 maalia, joista kolme meitä vastaan. Viime kaudella 16 ottelua, 5 maalia. Giroud: tällä kaudella 52 ottelua, 22 maalia. Viime kaudella 39 ottelua, 19 maalia. Kumpi olisi samassa seurassa ykköshyökkääjä?

 7. Jännittävä päivä. Toivotaan, että Chelsea piristyy kaatamaan Cityn, niin mahdollisuus Arsenalin suoraan UCL-paikkaan paranisi. Vaikka Wengerille ominaisempaa on toki karsia pääsystä rahakisaan.

 8. Isse, pointtis iha oikea. Eiline kommenttini puhui miesten tämän hetken kunnosta vaikkei tietysti yhden ottelun perusteella pitäisi sen kummempia johtopäätöksiä tehdäkkää.
  Pidän Ollia kyllä iha potentiaalisena huippuhyökkääjänä siitä syystä että joskus se vaa runnoo palloja maalii vaikeammistaki paikoista jos tosin sössii helpommista. Mutta ku vaikeista iskee sisään nii potentiaali on olemassa.
  Carrollista taas uskon että meidän joukkueessa sitä pystyttäis Özilin ja kumppaneiden ansiosta ruokkimaa paremmi ku länsikinkussa vaikka länsikinkku onki pelannu tosi hyvän kauden

 9. Mä näen asian nii että ”persepystyssäjuokseva ranskalainen”
  väsyy kauden mittaan. Joutuuko pelata liikaa putkeen vai
  onko harjoitus/lepo oikeassa suhteessa vai mistä lie kiikastaa

 10. Carroll on Englannin Kottila. Ei mitään käyttöä huippujalkapallossa, paitsi Arsenalia vastaan, jonka manageri näkee hyväksi peluuttaa pelkurikääpiötä maalissa ja kahta hasarditopparia, jotka eivät ole treenanneet merkkauspeliä ilmeisesti vuosikausiin.

 11. Carroll antoi näyttönsä Poolissa ja se kertoi tarpeeksi paineensiedosta ja harjoittelumotivaatiosta.

 12. Chilen lehdet kirjoittavat, että Ancelotti haluaa Sanchezin Bayerniin. Se on ehkäpä sitten siinä.

 13. Hieman ärsyttää Elnenyn nostaminen suureksi ratkaisuksi keskikentälle tai edes Ramseyn edelle. Hänellä voi olla hyvä tulevaisuus, todellakin, varsinkin jos pallotonta pelaamistaan pystyy kehittämään. Vähän on sellaista bambijuoksentelua liikaa vielä. Mutta, niin moni Wengerin hankinnoista on tiputtanut tasoaan hyvän alun jälkeen, ettei vielä ensi kaudella paljon panisi Elnenyn varaan. Näyttö tasaisuudesta puuttuu täysin. Toivottavasti pelaaja kehittyy ja jaksaa vääntää uraansa hankalassa valiossa kohti huippua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s