Naapurin mestaruus valitettavasti askeleen ellei kaksi lähempänä

Eilinen ei todellakaan mennyt putkeen ajatellen mestaruustaistelua. Meillähän siinä ei ole ollut enää pitkään aikaan mitään jakoja, mutta Leicesterin kannalta tilanne heikkeni parinkin asian takia. Ensinnäkin Tottenham haki vakuuttavan 4-0 voiton Stokesta. Temppu, johon me emme pysty edes vahingossa Wengerin johdolla.

Tottenhamin voitto ei valitettavasti ollut ainoa huono uutinen ketuille ja tietysti siinä samassa meille goonereille. Vardy on saanut FA:lta syytteen ulosajon jälkeisestä käytöksestä ja lisäpelikielto on hyvin mahdollinen ellei jopa todennäköinen. Näin ollen Vardy missaa todennäköisesti kaksi neljästä Leicesterin jäljellä olevasta ottelusta.

Viisi pistettä on eroa, mutta Tottenhamin ylivertaisen maalieron takia todellisuudessa ero ei ole kuin neljä pistettä tai sen verran ketut voivat antaa loskanvalkoisten kerätä enemmän pisteitä neljässä jäljellä olevassa ottelussa.

Olin vakuuttunut, että Tottenham menettää eilen pisteitä, sillä paperilla tuo oli heidän loppukauden vaikein ottelu. Nyt on mahdollista, että Pochettinon ryhmä ottaa täydet 12 pistettä jäljellä olevista otteluista, joka tarkoittaa Leicesterin tarvitsevan kolme voittoa tai vaihtoehtoisesti kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä juhliakseen mestaruutta.

Jotenkin eilisen jälkeen tuntuu, että Leicester ei välttämättä tähän pysty varsinkaan ilman Vardya, joten kysymys kuuluu lähinnä pystyykö Tottenham voittamaan loput ottelunsa? Viimeisen kierroksen Newcastle peli saattaa olla jopa vaikein jos harakat pelaavat edelleen säilymisestä. WBA, Chelsea ja Southampton ovat ilman panosta ja sen takia tuskin aiheuttavat ylitsepääsemättömiä ongelmia naapurillemme.

On tämä todella surkeaa, kun roolit ovat meidän ja Tottenhamin kanssa vaihtuneet. Ennen Tottenhamin kannattajat juhlivat sitä, kun me emme voittaneet mitään, koska eivät itse olleet missään kilpailussa lähelläkään voittamista. Nykyään asetelma on toisin päin ja meidän goonereiden ainut toive loppukaudelle on, että Leicester voittaisi mestaruuden.

Toki ainoa poikkeus ainakin omalla kohdallani on, kuten jo aiemminkin kirjoitin, mahdollinen Wengerin lähtö Tottenhamin mestaruuden seurauksena. Jos tuo tapahtuisi, niin pienempi paha periaatteella valitsisin naapurin voitonjuhlat. Palautuisipa ainakin vihdoin ties monenko vuoden jälkeen toiveikkuus ja odotukset paremmasta huomisesta kannattamamme seuran arkeen.

Vai monenko mielestä hommat menevät oikein, kun eilen taas Tottenham kannattajat lauloivat perinteisesti ”Arsene Wenger we want you to stay”.

Mainokset

15 thoughts on “Naapurin mestaruus valitettavasti askeleen ellei kaksi lähempänä

 1. Surullinen on tilanne kun joutuu jännäämään Spudien pelien tuloksia ja tulokset ovat aivan muuta kuin toivottavia… Edelleen kuitenkin jaksan jankuttaa: Stan Kroenke Out!!!

  Vailla urheilullista kunnianhimoa (= mestaruudet, pokaalit) operoiva miljardööri on todella hyvässä vauhdissa tuhotakseen The Arsenalin. Liikevoitto ja sen tavoittelu urheilullisen puolen kustannuksella on nauta-Stanille sääntö ja se on strategia jolla hän urheiluimperiumiaan pyörittää. Sen strategian jalkauttamiseen käytäntöön ovat sitten tällaiset wengerit ja gazidikset mitä parhaimpia työrukkasia. Kukaan kauhukolmikosta (Kroenke 1947, Wenger 1949, Gazidis 1964) ei ole edes niin iäkäs, että voisimme toivoa eläköitymistä ja Silent Wankerin poika on jo perehdytysjaksolla jatkamaan isänsä hyvää duunia hamaan tappiin saakka.

  Nykytahdilla (4. sija = mestaruus) Silent Wanker ja Wenkula kiduttavat goonereita vielä monta vuotta. Ja sitten tulee Dragan. Ei Vapahtaja-Dragan (Pejic) vaan mr Stojkovic.

 2. Seura kaipaa toden teolla uusia tuulia. Muutama asia käynnissä olevassa fanikeskustelussa kuitenkin hämmentää. Vaikka siitä on toisaalla ollut paljonkin puhetta, minua edelleenkin hämmentää joidenkin mielipide, jonka mukaan kuka tahansa kelpaa tilalle, kunhan Wenger lähtee. Tietysti turhautuminen on ymmärrettävää, mutta kukaan järkevä ei varmasti ajattele että Wenger on huonoin mahdollinen vaihtoehto Arsenalin peräsimeen. Korvaajan etsintä tulee aloittaa ajoissa ensi kauden aikana, jos näyttää siltä, ettei uutta sopimusta Wengerille tarjota. Miehen lähdöstä ennen ensi kauden loppua lienee turha fantasioida, vaikka kuinka tekisi mieli.

  Toiseksi, monet aiheesta kirjoittavat ovat ihmetelleet, miksei Wenger eroa ylpeytensä vuoksi. Tämä kuitenkin samalla, kun julistavat ettei kukaan manageri saisi itse sanella, milloin lähtee. Harva ihminen millään alalla eroaa työstään, jos työn tulos on ok-tasolla ilman mitään maailmaa järisyttäviä epäonnistumisia. Wenger on varmasti motivoitunut voittamaan Valioliigan, mutta ei välttämättä enää tarpeeksi kyvykäs. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla hänen oma tehtävänsä huomioida tämä, koska varmasti uskoo vielä omiin kykyihinsä. Siksi on kohtuutonta vaatia häntä eroamaan itse, mutta seuralta voisi kyllä odottaa vähän kylmäverisempää kohtelua. Helpompaa tosin lienee jättää tarjoamatta uusi sopimus, kuin potkia ulos.

 3. Se, että ”kuka tahansa” kelpaa Wengerin jälkeen perustuu varmasti siihen, että kaikille on selvää, ettei seuraava manageri saa samanlaista asemaa. Eli se on tämän jälkeen tulos tai ulos ihan normaaliin tapaan. Voi olla, että Arsenalin boardi on vähän paksunahkaisempi kuin monen muun seuran, mutta joka tapauksessa kuvio on aivan eri kuin Wengerin kohdalla.

  Siksi tämä on se nivelkohta, jota odotetaan. Seuraaja mahdollisesti valmentaa seurassa vain 2-3 vuotta, vaikka hänen nimensä ei olisikaan Mourinho. Muutos on joka tapauksessa varsin iso ja koko Wengerin valmennusesikunta melko varmasti lähtee samalla, koska se on nykyään tapana ja osa on itsekin on vanhempaa sorttia. Toki Bould voi olla kätevä silta uuden ja vanhan välillä, mutta varmasti uusi valmentaja tuo ”oikean kätensä” mukanaan,eli Bould olisi käytännössä jonkinlainen kolmosvalmentaja. Vaan niin taitaa olla nytkin, koska Primoric on se Wengerin luottomies.

 4. Suurin ongelma wengerissä on se, että hän piehtaroi omassa erinomaisuudessaan. Toinen on se, että wenger (tai hänen esikuntansa) on sekä saamaton että ilmeisen haluton tekemään isoja muutoksia pelaajatilanteeseen. Voi hyvin arvata, että yksi hiukan kalliimpi tulee kesällä ja ehkä joku nouseva kyky. Riippuu tietty siitä, vapautetaanko rotsit, flamsterit yms.

  Ja joo, leicesterin loppuohjelma on vaikeampi, mm. CL-kiimainen Muna (!) vieraissa. Lisäksi chelskillä on mahkut vaikuttaa asiaan: Kohtaa vielä molemmat kotonaan. Jos mestaruus ratkeaa viimeisellä kierroksella, kysymys kuuluu: Antaako chelski voittaa leicesterin, jotta toisaalla Lontoossa ei juhlita. Vai eivätkö halua, että leicester juhlii chelskin kotikentällä… No, chelski on nyt niin heittänyt pyyhkeen kehään, että näitä ei ehkä tarvitse pohtia.

 5. FB-ryhmässä on alettu jo pohtia ensi kauden pelipaitaa, josta on ehkä vuotanut mallikuva jonnekin. First things first.

  • FB-ryhmä vai FB-tyhmä… Hienoa, että pelipaita pohdituttaa. Nauta-Stan tykkää kun pojat ja tytöt ostaa uudet paidat.

 6. Pelkkä ajatus siitä et loskanvalkoiset mestaruuden veisi,kuvottavaa.
  Lisäisi raivoa ja katkeruutta wenkkua ja silent-wankeria kohtaan….

  Olisi ollut kaikkien aikojen sauma ottaa mestaruus mut ei, totaalinen sulaminen joukkueelta.

 7. Meidän peli on ollu viime ajat niin hyvässä kunnossa, et menestystä janoava manageri toimii ko. tavalla valmistaessaan joukkuetta seuraavaan otteluun! Ei ole todellista.

  Hallelujaa ja hyvää ensi kautta odotellessa.

 8. Wengerin kauden aikana esittämät kommentit siitä, että kannattajat suhtautuvat liian intohimoisesti Arsenaliin ja ettei hän ole tilivelvollinen kannattajille herättävät kysymyksiä äijän omasta asenteesta. Jälkimmäinen heitto on tietysti totta. Hänhän vastaa suoraan seuran johdolle tekemisistään. Herran olisi kuitenkin syytä pitää mielessä, että ilman kannattajia mikään seura ei ole yhtään mitään. Se, ettei hän ole vahvistanut joukkuetta riittävästi on huomioitu muidenkin kuin goonereiden keskuudessa ja asia on ollut yleisemmän keskustelun aiheena. Wengerin piäisi paremmin kysyä itseltään suhtautuuko hän enää riittävän intohimoisesti työhönsä.

  • kun pissa jää jumiin otsalohkoon niin tuollaista se on.. en tiedä kuinka moni valmentaja jaksaisa tahkoa vuodesta toiseen samalla tuloksella.. puhutaan siis hyvistä valmentajista.

 9. Nonni, Timon ennustuksen mukaisesti Newcastle venyi ja Shitty jäi tasuriin. Torstaina on mahkut nousta huimalle kolmannelle sijalle.

 10. Mä en ole Arsenalin kannattajana ikinä ollut näin masentunut. Jotenkin täysin yhdentekevää Arsenalin otteet tällä hetkellä. Sitä vain toivoo, että kausi olisi ohi ja joukkue/johto muuttuisi täysin. Ei ole kivaa tämä. Aikoinaan olin ylpeä Wengerin tavasta johtaa seuraa ja uskoin siihen projektiin, jossa nuorta joukkuetta ajettiin Fabregasin ja Van Persien ympärille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s