Pisteet kesälomatunnelmissa olevalta West Bromwichilta

Arsenal – West Bromwich 2-0 (2-0)

Voitot ovat viime aikoina olleet keräilyharvinaisuuksia ja sellainen onnistuttiin eilen ottamaan. Kokonaisuutena ansaitsimme voittaa, vaikka saihan vierasjoukkue kertaalleen 1-0 tilanteessa pallon ylärimaan ja jos tuo olisi mennyt sisään niin peli olisi todennäköisesti ollut aivan erilainen.

Paineettomassa tilassa ja vastustajia vastaan, jotka ovat jo lähes kesälomilla homma toimii. Valitettavasti edes WBA:n tasoiset joukkueet eivät kaatuneet silloin, kun sillä olisi ollut todella merkitystä. Samoin veikkaan Tottenhamin maanantaina todella näyttävän kuinka eilisen vastustajamme todella murjotaan tennislukemin.

Sanchez oli kiistaton ykköspelaajamme ja näytti miksi chileläinen on joukkueen paras pelaaja. Kaksi maalia, kun taas muu hyökkäys Giroudin johdolla ei saanut palloa kertaakaan maaliin. Täytyy sanoa, että Giroudin taso on todella heikko ja ei voi käsittää kuinka mies on vuosikaudet ollut meidän ykköshyökkääjä ja käytännössä ainut vaihtoehto hyökkääjän tontille. Lisäksi 130 000 viikkopalkka on jotain niin järkyttävää, että sanat ei riitä sitä kuvaamaan.

Positiivisempaa Sanchezin otteiden lisäksi oli Elnenyn hyvä esitys. Egyptiläinen on ollut positiivinen yllätys, mutta toki taso ja tehtävä ei ole hirveän korkea jos vertailukohta on Ramsey. Ja tällä en tarkoita eilen Ramseyn pelanneen huonosti, vaan miehen esityksiä suurimmaksi osaksi tällä kaudella.

Eilinen oli merkittävä päivä siinä suhteessa, että yleisömäärä oli varmaakin alhaisin koskaan Grovella, ainakin puhuttaessa liigapeleistä. Tyhjiä paikkoja oli arviolta noin 15 000 ellei enemmänkin. Tämä jos jokin on selvä osoitus, että kannattajat ovat kyllästyneitä nykytouhuun ja haluavat muutosta.

Lisäksi eilen katsomosta pystyi havaitsemaan useampiakin Wengerin vastaisia kylttejä. Tämä on todellakin uutta Grovella ja samaa ei ole tapahtunut montaa kertaa. Ilmeisesti kuitenkin yleinen ilmapiiri on muuttunut vihdoin siihen, että enää Wengerin puolustelijat eivät käy fyysisesti käsiksi jos joku ilmaisee mielipiteensä manageria vastaan. Samoin ehkä järjestysmiehet eivät ole yhtä tarkkoja kuin ennen tai sitten vain kyseiset henkilöt toteuttivat protestinsa eilen äärimmäisen hyvin.

Protestien kannalta pettymys oli, että 75 minuutin kohdalla suunniteltu kannattajien poistuminen ei tapahtunut. Ainoastaan ehkä noin sata kannattajaa poistui ja se ei vielä näkynyt missään.

Toisaalta tämä oli hyvin odotettavissa ja mielestäni ongelma on seuraava kotiotteluissa protestoimisen kannalta. Suuri tai jopa suurin osa vanhan koulukunnan goonereista on luopunut kausikorteistaan ja jäsenyyksistä, eikä enää vuosiin ole käynyt kotipeleissä.

Tämä on johtanut siihen, että yhä enenevässä määrin kotiotteluissa kävijät ovat turisteja ja uudempia kannattajia, jotka eivät tiedä tai ole kokeneet mitään muuta kuin Wengerin ajan. Tämä on ehkä liian suuri yleistys, mutta onhan se aivan selvästi havaittavissa jos olet Grovella viime vuosina käynyt, että suurin osa porukasta on jotain muuta kuin todellisia kannattajia.

Useat tulevat myöhässä, lähtevät ajoissa ja ylipäätään näpräävät puhelinta koko ottelun ajan tai sitten puhuvat aivan jostain muusta kuin ottelutapahtumista. Tuloksella ei tunnu olevan näille henkilöille mitään merkitystä.

Ehkä seuran tarkoitus on ollutkin muuttaa kannattajakunta tämän näköiseksi. Samalla vain poistuu tunnelma stadionilta ja vähitellen myös penkit alkavat jäädä tyhjiksi. Kohta Lontoossa on turisteille ja muille satunnaiskatsojille paremmin valinnanvaraa West Hamin muuttaessa uudelle stadionille sekä Tottenhamin ja Chelsean rakentaessa uudet suuremmat stadionit.

Sanoisin eilisen olleen vain alkusoittoa ja tilanne tulee menemään tuohon suuntaan mitä pidemmälle Wenger ja seurajohto jatkaa samalla linjalla.

Mainokset

22 thoughts on “Pisteet kesälomatunnelmissa olevalta West Bromwichilta

 1. Mitä pitäisi tehdä, että ”vanhan koulukunnan goonerit” tulisivat takaisin? Alkaa saada pokaaleja? Kuulostaa omasta mielestäni gloryhunttaamiselta. Ulkomailla suosittujen seurojen peleissä nyt vaan käy turisteja suurissa määrin.

 2. Yksi hyvä vaihtoehto ”vanhan liiton” goonereiden houkuttelemiseksi takaisin stadionille, on pääsylippujen hinnan ruuvaminen alaspäin. Nykyhinnoilla futiksen seuraaminen paikanpäällä on melkoisen kallis harrastus.

   • Ostamalla Silent Wankerilta sen osakekanta. Toisaalta, kuka ökyrikaskaan sekopää laittaisi rahaa kiinni seuraan joka ei tiedä itsekään mikä on, missä ja minne menee? Ja me uskolliset goonerit istutaan taas koko p…keleen kesä sormet ja varpaat ristissä kuunnellen Wengerin & Gazidiksen paskajargonia siihen saakka kunnes ikkuna menee kiinni ja huomataan, että Oxille ja Wilsherelle tehtiin 5 vuoden rahakkaat jatkopahvit ja muuten sitten olikin vähän hiljaisempaa. Mitä nyt Alexis myytiin alihintaan Madridin valkoisille kun se itsekin sinne niin kovin halusi.

 3. Eilinen ei tos.näk. juurikaan hetkauttanut Kroenkea: Yli 59 000 myytyä lippua eli lähes sold out. Kroenkea ei voisi vähempää kiinnostaa, saapuvatko lippunsa ostaneet paikalle.

  Mutta joo, jo ensi kaudella kisa turisteista kiihtyy. Hammersin uusi mesta tod.näk. houkuttaa satunnaisia katsojia.

 4. Tuli rahat penkeistä tai ei, niin puolityhjä katsomo taatusti puhuttelee seurajohtoa ja näköjään Wengeriäkin, kun katsoi olevansa pakotettu vetoamaan kannattajiin.

  Negatiivisen julkisuuden seura ja kannatustaan menettävä seura on epämuodikas eikä kykene houkuttelemaan nuoria uusia kannattajia eikä parhaita A-luokan sponsoreita. Nämä ovat kaksi tärkeää pilaria pitkäaikaisstrategiassa.

  Varmasti Gazidis käynnistää lupausmyllynsä ennätyskierroksille touko-kesäkuussa. Optimismia on pakko pumpata ylös jollain keinolla. Ongelmana vaan, että lähes kaikki helpot retoriset keinot on jo käytetty moneen kertaan. Joudutaan ehkä käyttämään rahaa, ostamaan hypepelaaja tai kaksi.

  Pidän hyvänä puolena ja todennäköisenä sitä, että Wengerille ei ehkä lykätä summamutikassa kouraan jatkoa, vaan boardi oikeasti joutuu miettimään, voiko näin jatkaa ilman menestystä ja tyhjenevällä katsomolla. Ensi kausi on aikaa katsoa, antavatko kannattajat anteeksi.

 5. Kyllähän tuo yksi suurimmista ongelmista tälläkin kaudella on ollut järjettömän huono viimeistely prosentti. Joitain tilastoja vilaukselta nähnyt niin taisi olla eniten laukauksia per maali sekä myös maalipaikkoja. Eilinenkin sen osoitti.
  Vaikka puolustus ei ole valioliigan paras niin sen pitäisi riittää mestaruudesta taisteluun. Parempi viimeistely on mielestäni se avain ja kun homma on ollut sama jo muutaman vuoden niin on aika selvä että, näillä pelaajilla se viimeistely ei parane!
  Tästä voi kyllä syyttää manageria on luottanut liikaa nykyisiin pelaajiin. On varmasti totta että viime kaudella oli vaikea saada parempaa kärkipelaajaa, kun muutkaan eivät niitä saaneet. Nyt pitäisi kyllä saada kunnon kärkipelaaja joka laittaa paikoista sisään sekä myös joku laituri.

 6. tyhjistä tuoleista suuri osa johtui…
  – pelipäivästä/illasta -> monilla muita suunnitelmia jo tai matkustusjärjestelyt meni huti
  – piccadilly line kaputt -> moni jäi kotiin kun Grovelle meno vaikutti liian hankalalta

  toki useat saatto jäädä tulematta protestimielessäkin…

  • Näin on. Toisaalta jos olisi edelleen kannattajia kiinnostavaa pelattavaa liigakaudessa, joka jakkara olisi ollut täynnä jopa torstaina. Vaikka asiat eivät ole mustavalkoisia, ei nyt mennä tähän panoksettomien pelien turhautumisen turhaan järkeistämiseen.

 7. Se on just noin.

  Jos pelattais kannusta, eikä 4 sijasta, niin kattila olis täynnä torstai aamunakin, kulki metro tai ei.

  • Onko tuomareita oikeasti niin vähän että Mike Diinit saa viheltää tällä tasolla?

   No ainakin jotain jännää pelissä.

 8. Ikuisen optimistin silmissä on mestaruus vielä tavoittavissa, sanoisin melkein että mestaruus on enemmän kuin todennäköinen se on melkein voitettu jo.
  POS LP CLUB P W D L GF GA GD PTS
  1 (1) Foxes 34 21 10 3 59 33 26 73
  2 (2) Spuds 34 19 11 4 64 25 39 68
  3 (4) Arsenal 34 18 9 7 58 34 24 63
  4 (3) City 34 18 7 9 62 34 28 61
  Sarjataulukko on täällä hetkellä tämän näköinen. Meillä on kymmenen pisteettä kurotettavaa Foxesiin ja vielä huonompi maaliero kahdella maalilla. Siinä välillä leiju vielä Spudsit viiden pisteen päässä ja saavuttamaton maaliero + 39. Shitty tulee minun laskelmien mukaan jäämän kauan taakse, en edes käsittelee heidän loppusijoitus.
  Voittaakseen koko sarjan meidän on voitettava jäljellä olevat pelit mitä on omasta mielestä mahdollista. Valioliigassa ei löydy helppoja pelejä, mutta meillä on niitä paljon jäljellä 🙂
  BPL 24 Apr 2016 v Sunderland (A)
  BPL 30 Apr 2016 v Norwich (H)
  BPL 8 May 2016 v Man City (A)
  BPL 15 May 2016 v Aston Villa (H)
  Sunderland ja Norwich taistelevat putoamista vastaan mitä ei helpottaa tilanetta. Shitty vieraissa on shitty vieraissa. Villa peli pitäisi olla helpoin ja käytännössä walk over. Mutta voitetaan kuitenkin kaikki pelit, saamme 12p lisää -> 75 p ja maaliero on tämän jälkeen vähintään + 28.

  Spursin pelit
  BPL 25 Apr 2016 v West Brom (H)
  BPL 2 May 2016 v Chelsea (A)
  BPL 8 May 2016 v Southampton (H)
  BPL 15 May 2016 v Newcastle (A)
  Ennustan että ne voittavat WBAn yhtä helposti kuin me tehtiin mutta häviävät paikallisottelun Chelsea vastaan. Koemanin Suothampton sattuu siinä pelissä olevan hyvällä pelituulella ja Spurs häviää. Newcastle on jo pudonnut siinä vaiheessa ja Spudsit voittavat helposti. Näillä tuloksilla he saavat 6 p lisää -> 74p

  Foxesin pelit
  BPL 24 Apr 2016 v Swansea (H)
  BPL 1 May 2016 v Man Utd (A)
  BPL 7 May 2016 v Everton (H)
  BPL 15 May 2016 v Chelsea (A)
  Foxesin huima vire katoaa Vardyn pelikielto myötä mutta ne yltävät silti tasapeleihin Swansea ja Evertonia vastaan mutta häviävät Manua ja Chelsea vastaan. Niillä tuloksilla ne saavat 2p lisää -> 75p ja maaliero on korkeintaan + 24.

  Nämä tulokset johtavat siihen että voittamme koko liigan!!!
  Tavataan torilla COYG!!!

  Lopullinen sarjataulukko 2015-2016
  POS LP CLUB P W D L GD PTS
  1 (3) Arsenal 38 22 9 7 28 75
  2 (1) Foxes 38 21 12 5 24 75
  3 (2) Spuds 38 21 11 6 39 74

 9. Loistavaa pohdintaa!! 😃 tulipas hyvä mieli heti tähän aamutuimaan. Mutta kuitenkin, otteluohjelma on tuolle naapurin ryhmälle harmillisen edullinen.

 10. Omasta mielestäni tässä ei ole muutakuin rauhottaa tilanne ja antaa Wengerille jatkosopimus nyt. Saa kesällä rauhassa rakentaa vielä kolmen vuoden dynastian, varsinkin kuin hänen oppilaat alkaa olla iässä jossa tulosta tulee. Tälläkin kaudella on täysin mahdollista saavuttaa vielä vähintään toinen sija eli ei huono.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s