Miten Wenger pärjäisi toisessa seurassa?

Yleensähän Wengerin korvaamisesta ja korvaajasta puhuttaessa kuulee, että kuka tulisi tilalle ja voisi tehdä yhtä hyvää työtä. Entä jos käännetäänkin kysymys osittain toisinpäin. Eli kysytään kuinka Wenger pärjäisi esim. Atleticon, Leicesterin tai Tottenhamin managerina?

Kaikkien näiden resurssit niin siirtosummien kuin palkkabudjetin puolesta ovat selvästi meitä jäljessä tai jopa aivan älyttömästi, kuten Leicesterin kohdalla. Palkkabudjettimme oli kai 2006-2007 kaudella suurempi kuin se on nyt sarjajohtajalla. Pistää hiukan miettimään. Maksamme enemmän palkkaa pelaajillemme kuin Leicester ja Tottenham yhteensä ja Atleticon palkkabudjetti on vajaa puolet meidän maksamista summista.

Helppohan se on Wengerin älyttömän rahakirstun päällä ja todella suurella palkkabudjetilla hokea, että raha ei ratkaise kaikkea. Olisiko mies voittanut Atleticolla B*rcan, edennyt Mestareiden liigaan finaaliin pari kautta sitten ja kaikkein huikeimpana juttuna voittanut Espanjan liigan kahden jättiläisen edestä. Tuskinpa kun managerimme ei pysty edes pitämään Leicesteriä ja Tottenhamia takana. Meillä pelaajat ovat vaihtuneet tiheään, mutta manageri pysynyt samana. Samoin tulokset ovat vuosikaudet olleet samaa nelossijakamppailua.

Entäpä miten Atleticossa? Pelaajat ovat suureksi osaksi vaihtuneet parin vuoden takaisesta mestaruusjoukkueesta, mutta manageri pysynyt samana ja niin ovat tuloksetkin. Simeonen johdolla joukkue on tasapisteissä La Ligan kärjessä ja välierissä Mestareiden liigassa.

Entäpä legendaarinen aikaselitys, että managereille pitää antaa aikaa, eikä tehdä liian hätäisiä ratkaisuja. No onko 12 vuotta tarpeeksi vai kuinka paljon enemmän vielä pitää antaa, että voimme odottaa mestaruutta tai edes todellista haastamista siitä puhumattakaan menestyksestä Mestareiden liigassa?

Leicesterissä Ranieri tarvitsi yhden kauden ja Tottenhamissa Pochettino on kahdessa vuodessa rakentanut paremman pärjäävän joukkueen kuin mihin Wenger on pystynyt yli 10 vuodessa. Ehkä aika ei olekaan mikään avainsana, vaan oikea henkilö vastaamassa asioista.

Ja loppuun vielä miksi ManU nostetaan aina esimerkkinä, kun varoitetaan kuinka voi käydä managerinvaihdossa? Useat seurat ovat vaihtaneet menestyksekkäästi manageria, mutta nämä sivuutetaan täysin. Ja ennen kaikkea Ferguson oli voittanut pokaaleita ihan eri tavalla myös viimeisinä vuosinaan kuin Wenger. Taisi saldo olla viimeiseltä 12 vuodelta aika monta liigamestaruutta ja myös Mestareiden liigan voitto. Näin ollen Manun managerinvaihtoa on aivan turha verrata millään mittapuulla Wengerin korvaamiseen.

19 thoughts on “Miten Wenger pärjäisi toisessa seurassa?

 1. Wengerin pelitaktiikalla on mahdollista dominoida, jos hankkii kärkeen Suarezin, Messin ja Neymariin – ja pelaa la ligassa. Ja silloinkin voi välillä tökkiä, jos vastaan tulee tiukasti puolustava ja rajusti prässäävä joukkue. Muuten nykyfutiksessa wengerin pelitavalla saa vain satunnaisia onnistumisia.

  • Kyllä. Mykistävä pudotuspeliputki UCL:ssä kertoo tarpeeksi siitä, miten muut valmentajat näkevät Wengerin pelikirjan. Se on helppo nitistää ja edes tuurimaaleilla ei jatkoon mennä. Itse asiassa lohkosta jatkoon pääsykin alkaa jo pikku hiljaa tökkiä.

 2. Mahtavaa, pitkästä aikaa blogissa pohdintaa Wengeristä. Pidän kyllä jatkuvaa sijoittumista kärkisijoille kivikovassa Valioliigassa enempänä kuin satunnaisina onnistumisina.

 3. Manu käy esimerkkinä juuri blogistin esittämillä argumenteilla. Kun Fergusonille, joka oli siis oikea henkilö hoitamaan asioita, valittiin seuraaja niin valittiin väärä henkilö.Henkilövaihdoksissa on aina riskinsä mutta se ei ole syy jättää niitä tekemättä jos nykytilanne ei ole tyydyttävä ja historia indikoi ettei muutosta tule nykyisillä voimilla. Arsenalin tilannetta ei tietenkään voi moittia surkeaksi jos verrataan sitä laajan kannatuspohjan omaaviin Aston Villan ja Newcastlen tilanteisiin. Mutta jos haluamme kilpailla tosissaan valioliigan ja UCL:n voitoista niin jotain tarvitsee tehdä.

  • Mikä erottaa valmentajan ja huippu valmentajan on se että huippuvalmentaja saa tuloksia uudessa joukkueessaan aikaan nopeasti, hyvänä esimerkkinä Guardiola Bayernissa, keskiverto goutsit joutuu selittelee jopa vuosia että joukkue ei ole vielä ”valmis” Guardiola kun tulee Cityyn ensi kaudella niin olen varma että joukkue on valmis heti liigan ekasta matsista alkaen ja uskon että Valioliiga tulee kokemaan suuren pelillisen mullistuksen hänen johdollaan. Sitä saa seurata saman kentän laidalta myöskin Wenger, ja onkin mielenkiintoista nähdä muodostuuko Guardiolan ja hänen suhteensa lähinnä kateuden kautta yhtä lämpimäksi kuin Mourinhon kanssa?

 4. On aivan totta että Wengerin p.e. päivä meni jo ajat sitten, tai ainakin hänen pitäisi pystyä päivittämään toimintamallinsa täysin toisenlaisiksi. Tästä ei liene epäilystä..?? Mitä tulee näihin muihin tekstissä mainittuihin seuroihin ja valmentajiin/managereihin niin Atletico yhdessä Simeonen kanssa on päässyt kannuja nostelemaan, mutta eipä niitä heillekkään ihan joka vuosi ole siunaantunut. Mainituista joku voittaa tänä vuonna jotain ja muut saavat jatkaa synkkää taivallusta ilman mitään. Se että pärjäisikö Wenger vaikkapa Atleticossa yhtään paremmin kuin nykyään Arsenalissa niin siihen en usko, peli ja ajat ovat muuttuneet Arsene ei. Jos saisin valita niin vaihtaisin Simeonen tai Pochettinon Wengeriin heti tänään. Se mitä Arsenal kaipaa kaikkein eniten on tuoretta ajattelua ja intohimoa pelaamiseen. Mutta kuitenkin pointtini oli lähinnä se, että kuka on tekstissä mainituista herrasmiehistä on viimemmäksi päässyt kannunkahvaan kiinni? voittaminen on kuitenkin se jonka jokainen muistaa…..

 5. Pääsääntöisesti kyllä. Talous on vakaalla pohjalla ja menestyttykin on aika lailla kohtuullisesti. En tähän käsittämättömään itkuunkaan näe aihetta. Asiat prefspektiiviin.

 6. Aistin tuossa kysymyksessäsi ”pientä” ylimielisyyttä. Usko kuitenkin kun sanon, että olen kokenut _paljon_ huonompia ajanjaksoja kannatusaikana kuin mitä nyt mennään.

 7. Kyllähän Arsenalissa on paljon asioita jotka on vähintääkin ok pohjalla mutta harmillisen harmaantasaista touhu on tällä hetkellä. Pelaajistosta puuttuu sellaiset kivikovat rouhijat ja muuta joukkuetta perseelle potkivat johtajat. Kuten aiemmin kirjoitin, niin Wengerin pitäisi pystyä uudistumaan ja jos hän ei siihen pysty niin sitten äijä ulos. Jokatapauksesssa intohimo ja tietynlainen kulmikkuus pitää nykytouhuun jostain löytyä, muuten saadaan seuraavaa pokaaliparaatia odottaa kauan.

 8. Nythän tässä ei oteta sitä huomioon, miten pelin ulkovalmennukselliset aspektit on muuttuneet. UEFA ja FIFA on niistäneet tehokkaasti kontaktipelin pois pelistä. Ihanteena on tietenkin Messi, jota ei saa taklata, mutta on tämä pitempää seurausta Platinin aivoituksista, joiden mukaan tähtien on saatava toteuttaa itseään vapaasti ilman rumien taklaajien häirintää. Tästä seuraa se, että jos Arsenaliin tulee aitoja huippupelaajia, he eivät välttämättä menesty Englannissa, jossa tuomarit vähän kuitenkin ajoittain antavat pelata.

  Tästä kovennetusta tuomarilinjasta on seurannut filmauksen korostaminen, koska pelaajien suojelun nimissä kontaktia pelaavia on helpompi näytellä ulos. Tätä tehdään paljon. Mutta, jos videotuomiot tulevat suorana tai jälkikäteen, niin meno muuttuu taas, väistämättä.

  Wenger ei tunnetusti valmenna sukeltamista, kuten ovat tehneet Ferguson, Pepi ja Mourinho. Wenger ei toisaalta ole osannut valmentaa sopivaa tarkkuustasoa pelaamiseen UCL:ssä, jossa huipputarkka tuomarointi kaiken maailman nojailuun yllättää Arsenalin ja aika monta ulosajoakin on nähty. Toivottavasti kyyninen tuomaritaktikointi pian loppuu ankarilla rangaistuksilla ja rehti pelaaminen palaa keskiöön. Wengerin kannalta varmasti liian myöhään, mutta olisi kiva että nykyiset huippuunsa fyysisesti valmennetut pelaajat pelaisivat rehdisti eikä kieriskellen tyyliin Busquets.

  • Ei ollut tarkoitus olla ylimielinen, pahoittelut siitä. Tätä seuraa on tullut kannatettua jo pitkän aikaa ja vaihtopenkin takana ollut kolme manageria. Arsene toi täysin uudet tuulet ja mullisti koko saarivaltakunnan jalkapallon. Iso kunnioitus on häntä kohtaan!
   …mutta viimeiset 10 vuotta on menty samaa oravanpyörää ja se tulee varmasti jatkumaan sillä eihän pantteri pääse täplistään. On aika muutokselle vaikka eihän se takaa menestystä. Ensi kausi kuulostaa pelottavalta joka tapauksessa mutta tunnustin värit eilen, tunnustan ne tänään ja varmasti tunnustan ne huomenna. COYG

 9. Muutos tulee tapahtumaan, sehän tässä maailmassa on ainoa varma asia. Mutta näillä näkymin isosti vasta ensi kauden jälkeen. COYG.

 10. Wenger on vastannnut Walcottista, ettei tiedä missä pelaa ensi kaudella. Vaikkei vielä olekaan siirtomoodissa. Tämä on kyllä vahva signaali.

  Huhujen mukaan Wilsherelle, Sanchezille ja Özilille olisi uudet rahakkaat sopimukset aika valmiina osapuolten allekirjoituksille. Saa nähdä, olisi kyllä hyvä boosti, vaikka Wilsherelle yli sadan tonnin soppari viisivuotisena vähän arveluttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s