Tällä kertaa pistemenetys Sunderlandissa

Sunderland – Arsenal 0-0

Nyt ei enää tarvitse edes suurimpien optimistien ja Wengerin puolustelijoiden selitellä mestaruuden olevan mahdollinen matemaattisesti. Leicester on saavuttamattomissa, joten katseet voi kääntää Tottenhamin kiinniottamiseen. Todellisuudessa tähänkään ei ole mitään mahdollisuuksia eron ollessa neljä pistettä ja loskanvalkeilla on huomattavasti parempi maaliero sekä ottelu vähemmän pelattuna, joten illalla ero on seitsemän pistettä, kun pelejä on jäljellä kolme.

Eilinen oli aivan hirveää katseltavaa alusta loppuun ja tuntui, että pelaamme sitä huonommin mitä pidemmälle ottelu etenee. Ei tempoa, ei yritystä, ei halu tai asennetta. Yksikään kenttäpelaaja ei pelannut lähellekään kykyjensä mukaisesti, vaan pahasti alakanttiin. Tämä ei ole pelaajista johtuvaa, vaan joukkueen yleinen tila. Tämä tila johtuu ainoastaan managerista ja siitä millaisen esimerkin mies toiminnallaan ja tekemisellään antaa ja on antanut jo vuosikaudet. Keskikertaisuus (lue nelossija) riittää ja mitä sitä enempää yrittämään.

Koirien sanotaan olevansa omistajiensa näköisiä ja se pitää paikkansa myös jalkapallojoukkueeseen. Wenger on menneen talven lumia ja ollut sitä jo kauan. Olemme joukkueena hajuton, mauton ja suoraan sanoen nykyään äärimmäisen tylsä katsoa. Pelaamisessa ei ole päämäärää, tempoa ja peli kulkee kävelyvauhtia lähinnä sivuttaissuunnassa. Lisäksi olemme heikkoja ilmassa ja kaksinkamppailuissa ja osa pelaajista jopa varoo menemästä tilanteisiin.

Kukaan tosiasiat myöntävä ei voi väittää pelimme olleen enää pitkään aikaan sitä paljon kehuttua kaunista hyökkäävää jalkapalloa, josta Wenger Arsenal uransa alkuaikoina tuli tunnetuksi. Kaunis peli on enää myytti kohdallamme. Verratkaa meidän esityksiä Leicesteriin, Tottenhamiin tai edes Liverpooliin, niin tekemisessä on hirveä ero. Nuo joukkueet ovat aktiivisia, prässäävät joukkueena, pyrkivät välittömästi pallon saatuaan eteenpäin iän ikuisen sivuttaishinkkaamisen sijaan. Lisäksi ne pyrkivät laukomaan myös kauempaa sen sijaan, että yrittäisivät ottelu ja kausi toisensa jälkeen kuljettaa pallon maaliin asti.

Muualla myös pelataan eri taktiikoilla, ryhmityksillä, otetaan huomioon vastustajan vahvuuksia sekä heikkouksia ja tehdään muuta kuin ennalta sovittuja vaihtoja aina samaan aikaan ottelua oli tilanne mikä tahansa tai esiintyivät pelaajat kentällä miten tahansa.

Kuinka typerä pitää managerin olla laittaakseen Giroud avaukseen, vaikka esitys torstaina oli hirveä ja ylipäätään ranskalainen ei ole osunut kuin yhdessä ottelussa viimeisestä parista kymmenestä. Ramsey on myös surkean ja naurettavan välimaastossa pelaillut suurimman osan kaudesta, mutta siitä huolimatta kausikortti avaukseen tuntuu olevan taas tosiasia.

Walcott on taas niin säälittävä, että sanat ei riitä kuvaan (tässä siis video), mutta siitä huolimatta managerimme tekee saman vaihdon joka ottelussa samaan aikaan. On ilmeisesti toiminut, niin hyvin, että Theo kannattaa laittaa kentälle ennen kuin Campbell, joka esityksillään kauden mittaan olisi ansainnut peliajan ennen kuin kukaan kolmikosta Walcott, Giroud ja Ramsey. Mutta kun kannattajat buuasivat pari kuukautta sitten Wengerille tämän ottaessa hyvin pelanneen Campbellin pois, niin tuon jälkeen ei managerimme ihan periaatteesta ole costaricalaista peluuttanut.

Summaa hyvin Wengerin. Joukkueen menestyksellä, pelaajien suorituksilla, kannattajilla tai millään muullakaan ei ole mitään merkitystä, ainoastaan on tärkeää, että asiat tehdään niin kuin managerimme haluaa. Kukaan ei saa sanoa mitään vastaan, sillä kukaan muu ei tajua mitään pelistä tai ole valmentanut 35 vuotta ja jos sattuu olemaan, niin mielipiteet ovat kuitenkin vääriä jos ne ovat eri kuin Wengerin.

Eilinen meni juuri niin kuin arvata saattoi ja emme voittaneet putoamisvaarassa olevaa joukkuetta, koska sillä oli panosta toisin kuin torstaina WBA:lla. Toki menetimmehän viime viikonloppuna myös pisteitä Crystal Palacelle, jolla ei liigassa ollut pelattavaa ja ajatukset FA Cupissa, joten täytyy kai sanoa tappion ja vähintään pistemenetyksen nykyään olevan mahdollinen ellei jopa todennäköinen oli kuka tahansa vastassa.

Mainokset

24 thoughts on “Tällä kertaa pistemenetys Sunderlandissa

 1. Seuraava nelikko pihalle ja morjes:
  1. Giroud – Ykköskärki… My Ass.
  2. Ox – Nipistän itseäni, tämä puusilmäinen säheltäjä on the Arsenalin pelaaja?
  3. Walcott – Takana loistava tulevaisuus. Onneksi sai nätin böönan muijakseen ja elämä on muutenkin ihan kivaa. Nyt voi vaan nauttia jossain lämpimässä. Gibraltarin Liigaan?
  4. Özil – Hanskat lentää tiskiin ja nappulat naulaan kun pitäisi pukea haalarit päälle ja alkaa voittamaan pelejä joukkueelle. Johtava pelaaja? Harhaanjohtaja.

  Todellisuudessa ei tule tapahtumaan ja saammekin nauttia huippunelikon esityksistä ja Wengerin juonikkaista taktisista oivalluksista vielä ensi kaudellakin. Se mitä tulee tapahtumaan on Campbell ja Ospina ulos ja Konsonantti palaa Roomasta Londoniin tupakoimaan.

  • Ei Öziliä voi myydä mihinkään, luovia pelaajia ei kuitenkaan ole liikaa nykyryhmässä. On totta, että Mesut katoaa usein kuvasta kun pitäisi alkaa johtamaan ryhmää ja onhan tuo melko pehmoinenkin varsinkin ”painitrikoo” joukkueita vastaan. Toisaalta katsoen, paremmalla viimeistelyllä Arsenal olisi tehnyt varmaankin parikymmentä maalia enemmän Özilin luomista tilanteista.

 2. Sen verran pitää Arsenea ja pelaajia kehua, että vaatii kivikovaa osaamista saadakseen kesälomafutiksen näyttämään niin kamalalta kuin eilen.

 3. Eilen kun katsoin toisesta Kulmasta tuota Walcottin juoksua niin puolustaja laittoi polven suoraan siihen eteen. Olisi voinut käydä aika pahasti jos Walcott olisi siihen juossut.

  Voi olla että olen väärässä mutta siltä se näytti.

 4. En yleensä lähde mukaan noihin wenkulan sanomisien kritisoimiseen, sillä ovat suureksi osaksi perus jargonia ja sun muuta joukkueelle pelirauhaa mukamas aikaansaavaa sepustusta.
  Mutta kun seuran kotisivuilla on iso juttu, siitä kuinka Aw viittaa UEFA:n tutkimuseen, että seurat pärjää keskimäärin paremmin, jos on vain 3 päivää palautumisaikaa ja näin on myös meidänkin kohdalla joskus talvella käynyt.
  Sitten tuollaisen esityksen jälkeen, kommentoidaan kuinka oli juuri kova peli henkisesti ja fyysisesti takana ja bensa loppui.
  Taitaa olla papalta itseltään bensa nyt loppu.
  Ei pysy muistissa nuo sanomiset minkään vertaan.
  Samoilla aivoilla kuitenkin tehnee noita taktiikoita ja valitsee pelaajia.
  Liekö tässä sitten syy minkä takia samat naamat grindaa kentälle viikosta toiseen riippumatta sysipaskoista esityksistä.
  Pappa parka ei muista kuka on pelannut hyvin ja kuka hyvin huonosti.
  Voin kertoa, koko narrilauma pelasi eilen pitkin *ittua!
  Hävettää

 5. En tiedä tuosta tutkimuksesta, mutta sellainen tutkimus on olemassa, että kahden ja kolmen välipäivän ero palautumisessa on huomattava, mm. Bana on kritisoinut tällä perusteella, kun Veikkausliigassa on alkukaudesta ollut välillä kahden välipäivän tahdilla otteluita. Ja Arsenalilla siis oli kaksi välipäivää weban ja sunderlandin välillä.

  Özil – 137 luotua maalipaikkaa tällä kaudella, uusi valkun ennätys. Joutaa pois. Tilalle Artetan kadoksissa oleva pikkuveli – niin saadaan lisää syöttöjä maalivahdille 🙂

  • 137 luotua maalipaikkaa ym upeeta & mahtavaa. Silti flegmaattinen, negatiivista energiaa ympärilleen huokuva selfie-ihme jota kiinnostaa design-autinkolasit enemmän kuin Arsenal. Joutaa pois johonkin muualle päivittelemään somea.

   • Olisiko jotain konkreettisempaa minkä takia pitäisi luopua? Luulisi että tuo näennäinen laiskuus olisi jo kumottu tilastojen perusteella mutta ilmeisesti ei ole! Jos Özil lähtee niin tilalle on erittäin vaikea löytää vastaavan tasoista pelaajaa.
    Yllättävän moni tuntuu olevan tietoinen mitä kukakin Arsenalin pelaaja tai manageri oikeasti ajattelee, vaikka teot sanoisivat toista.

   • Özil on itse sanonut tällä kaudella, että yrittää keskittyä kehonkieleensä enemmän, ettei kannattajille tule semmoinen olo, että kiukuttelee eikä välitä. Work in progress siis. Jännää, että tonyadamsmaiset huutajat ovat tervetulleita johtajia, mutta jos Özil ilmaisee negatiiviset tunteensa kentällä, on se negatiivista energiaa. Turhautuu selvästi kun homma ei toimi, eikö se siis tarkoita että Arsenal kiinnostaa?

 6. Kaikkeahan voi kyseenalaistaa. Itse syytän tammi-helmikuun herpaantumisesta Sanchezia (Ollin ohella), joka polki yhtä vauhdikkaasti kuin se kuuluisa mummo lumessa. Joukkueessa ei ole kannattelevaa tähteä eikä herättelijää.

  Toisaalta, onko jossain Spursissakaan? Siellä on toimiva puolustus ja kärkimies, joka tekee maaleja.

 7. Spurs tahkoaa tänää länsiromwitsia vastaan. Tekis kutaa ku häviäis kotonaa mutta länsiromwitsin kausi paketis joten taitaa olla läpihuutojuttu

 8. Ilmeisesti Wenger on löytänyt syyn kotimatsien maalittomuuteen ruohosta, kun Emiratesin kenttä pannaan isolla rahalla kuntoon.

 9. Rasti seinään, kerrankin Pulisista oli jotain hyötyä. Ja näin nuori ja raikas Tottenham ei voita mestaruutta. Meitä kaikkia harmitti kovasti niin.

 10. Hudson, olen ollut viime kuukausiin saakka sitä mieltä, että Özil pidetään. Kevät on kuitenkin näyttänyt, että miksi hänet Real Madridista pistettiin myyntiin. Syöttötaidoistaan ja maalipaikkojen luontitaidoistaan huolimatta kaverista ei ole oikeaksi johtajaksi ja se johtajan puutehan meitä on vaivannut siitä asti kun Paddy häipyi. Ei mulle tarvi mitään tilastoja kaivella, tiedän kyllä, että Mesutilla on komeat syöttötilastot (syyskaudelta) ja maalipaikkoja tulee kuin liukuhihnalta (Ollie the Great vaan ei saa niistä jostain kumman syystä ineen). KatsokaaÖzilin kehonkieltä, katsokaa miehen ilmehtimistä. Jätkää ei kiinnosta kuin seuraava palkkapäivä ja seuraava some-päivitys. Toki kehonkielen ym rötväilyn osalta Giroudiin pätee samat sanat.

  • Voiko kehonkieli ilmaista myös sitä, että Öziiä potuttaa se, että joukkueessa on tuhnuja, jotka eivät saa lopputulosta aikaan vaikka kuinka yrittäisi…..

 11. Hei, nyt taas se alistuneisuus ja turtuminen päälle. Ei Wenger lähde (tietenkään) eikä Öziliä myy (tietenkään), ellei ole todella pakko. Muita alisuorittaneita pelaajia on niin paljon edellä exit-oven seudussa, että Özil pääsee ulos vain uhkailemalla ja kiukuttelemalla. Oikea kysymys kuuluu, onko näissä huhuissa mitään perää, että professori on menettänyt uskonsa edes Gibbsiin, Oxiin ja Walcottiin.

  Täytyy muistaa, että Wenger aloitti lädiprojektinsa pakon edessä aikoinaan, kun HG-säännöt tulivat uhkakuvaksi. Sitä ennen ei yhtään haitannut peluuttaa all foreign kentällistä. Lädien kanssa Wenger on epäonnistunut liki täysin, jokainen on (osalle kannattajia) selvää myyntikamaa. Vrt. Pocchettino ja Spursin lädit, jotka nyt EM-kisoissa runkona.

  HG-sääntöjen mahdolliset kiristykset ja Brexit-mahdollisuus tekee kesään vähän vaikeusastetta. Jos Brexit toteutuu, siinä huumassa voidaan panna vaikka minkälaisia työehtojen kiristyksiä jalkapalloon.

 12. olisko villen mielestä walcottin pitänyt juosta täysillä vastustajan jalkaan ja katkaista kinttunsa, ja samalla hankkia kortti tai jopa punainen, palloa hänellä ei ollut mitään mahiksia tuossa kyllä ainakaan pelata

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s