Kai siellä oli pelikin – tapahtumat katsomossa olivat vain paljon mielenkiintoisempia

Arsenal – Norwich 1-0 (0-0)

Aivan hirveää peliä taas kerran ja sitä ei maalin tuskainen voitto putoamiskandidaatista muuta miksikään. Se ei myöskään muuta kokonaiskuvaa miksikään, kuten osa mediasta ja AKB porukasta haluaa uskotella. Pitäisikö kaikkien nyt olla tyytyväisiä, kun pystyimme hädin tuskin kaatamaan Norwichin maalilla?

Tämä on saman luokan juttuja kuin se, että Wengerin pitää saada päättää milloin lopettaa managerina olemisen. Se on sama kuin sanoisi, että Adams, Seaman, Bergkamp ja kumppanit ovat ansainneet saman ja voisivat edelleen olla avauksessa halutessaan. Kenelläkään ei tällä tasolla ole oikeutta päättää milloin lopettaa, vaan ainoastaan tulokset määräävät sen tai ainakin näin pitäisi olla. Valitettavasti meillä ei näytä olevan johtuen suuresta turistien ja aivopestyjen Wengerin puolustelijoiden määrästä Grovella unohtamatta Kroenkea ja muuta munatonta johtoporrasta.

Otetaanpa vertaus Manuun ja Fergusoniin, kun se on AKB leirin yksi suosikeista miksi emme voi vaihtaa manageria. Kolme mestaruutta 20 vuodessa on vähäinen määrä, jota ei voi millään mittapuulla verrata Fergusonin 13 tai johonkin tuon suuntaiseen mestaruusmäärään.

Ferguson ei myöskään koskaan jakanut Manun kannattajakuntaa tällaiseen ”sisällissotatilaan”, joka tällä hetkellä valitsee seurassamme. Fergusonia vastaan ei myöskään koskaan näkynyt lakanoita tai tuhansia A4-printtejä, kuten eilen Grovella nähtiin. Mistä siis tulee tämä vertaus Fergusoniin?

Ferguson oli todellinen voittaja, vaikkakin sen myöntäminen näin goonerina on vaikeaa. Wenger oli ensimmäiset vuodet voittaja, mutta yli puolet ajastaan seurassa mies on tyytynyt keskinkertaisuuteen ja nelossijaan ja tämä on kaikkea muuta kuin voittajan asennetta. Lähinnä luovuttaneen häviäjän, joka tyytyy nostamaan ylisuurta palkkaansa vuosi toisen jälkeen tekemällä puhtaan minimin pysyäkseen managerin paikalla.

Täytyy sanoa eilisen olleen voitto protestoinnille siinä mielessä, että tuhansia kylttejä sekä useita isompia lakanoita nähtiin stadionilla. Eilinen oli suurin mielenilmaus mitä Grovella on koskaan nähty ja se ei voinut jäädä seurajohdolta huomaamatta. Ehkä he eivät välitä kannattajista, mutta ei tuo ole hyvää mainosta sponsoreille ja seuran imago kärsii tuosta, joten puhtaasti rahan kautta ajateltuna jos ei muuten oli mielenilmaus onnistunut.

Oma mittani on aivan täynnä Wengerin puolustelijoita ja porukkaa, joka tulee peleihin, mutta ei osoita mitään tunteita tai hädin tuskin edes kiinnostusta koko viheriön tapahtumia kohtaan. Toivottavasti sinä siunattuna päivänä, kun Wenger viimein häipyy, niin AKB:t myös painelevat perässä, sillä heidän mielestään Wenger on seuraa suurempi ja näin ollen he mieluummin kannattavat ja tukevat tätä.

Ensi kausi on menetetty, mutta ehkä ja korostan ehkä protestointi saattaa saada aikaan sen, että Wenger ei enää kirjoita uuttaa sopimusta. Se olisi jo suuri voitto nykytilanteessa. Toki ensi kausi on turhaan hukkaan heitetty, mutta sen voisi vielä jotenkin kestää jos tietäisi varmasti sen olevan Wengerin viimeinen. Siinä mielessä protestien pitää jatkua kauden loppuun ja tietysti myös ensi kaudella.

Tämä on vasta alkua pitkälle taistelulle, mutta toivottavasti se tuottaa lopulta halutun tuloksen ja sitä kautta viimein toivo palaisi todellisten goonereiden elämään. Arsenal FC, ei Arsene FC. Nythän edes uusi kausi ei tuo toivoa, kuten ennen, vaan jokainen tosiasiat myöntävä on tiennyt jo kauan kuinka kausi toisensa jälkeen tulee päättymään.

15 thoughts on “Kai siellä oli pelikin – tapahtumat katsomossa olivat vain paljon mielenkiintoisempia

 1. Kai se on kaikille kuitenkin selvää, että Leicesterin esimerkki pumppaa uutta päättäväisyyttä Wengerissä ja Arsenalin seurajohdossa: mestaruuden voittaa sittenkin, edullisella miehistöllä ja ikääntyneellä, vähän kaavoihinkin kangistuneella ja häviäjäksi leimatulla managerilla. Luulen, että Leicesteriin viitataan monta kertaa tulevina vuosina.

  Tosin se on sellainen kuuluisa sattumamestaruus, eikä rakenna mitään isompaa dynastiaa. Tuurilla on osuutta.

  Arsenalin pitäisi rakentaa omat toimintatavat ja pelitapa, jolla menestyy jatkuvasti ja pokaalittomat jaksot eivät lipsahda liian pitkiksi.

 2. Leicesterille ei kelvannut ensimmäinen eräpallo, mutta auttoivat meille lähes varman nelossijapokaalin.

 3. Vähän arvattavasti Citylle ei vaikea vierasmatsi maistunut UCL-semin alla. Mutta tilanne on edelleen sillä omissa käsissä kolmossijan suhteen, koska parempi maaliero.

  Mutta mutta, massiivinen kolmossijapokaali on kyllä lähellä ja Wenger on olla tyytyväinen jälleen torjuntavoittoon.

  • Cityllä oli avauksessa vain kolme samaa pelaajaa kuin Real-ottelussa. Ymmärrettävää, sillä FA ei juuri edesauta englantilaisten joukkueiden CL-menestystä: Real pelasi eilen päivällä ja City yli vuorokautta myöhemmin eli Citylle jää vain kaksi välipäivää. FA:n tekemästä Euroopan kalleimmasta tv-sopparista on myös seurauksensa – kun Sky on halunnut tämän matsin sunnuntaille, niin sehän pysyy sunnuntaissa.

   • Arsenalille jäisi Etihad-tappion myötäkin takaportti: hakata Villa 7-0 tmv. joka voisi riittää. Citylle ero nyt +5. Riippuu tietysti miten pahasti tulisi turpaan Manchesterissa.

    Mutta että Arsenal tempaisisi murskavoiton paineen alla? Heh, niin varmaan. Vaikka vastassa olisi ennätyssurkeat 16 pinnaa saalistanut Aston Villa.

 4. Joo-o, seuraavassa matsissa onkin sit tosiaan kovat piipussa, kun pelataan maagisesta 3. sijasta. Mut sehän on Stanille ja kumppaneille finanssimielessä huonompi vaihtoehto kun 4.sija, kun jäis karsintapelit pelaamatta…

  • Stanista en tiedä, mutta en usko että Wengerille maistuu nämä karsinnat. Panokset on isot ja tähän asti läpimenoprosentti on sata. Mutta ei se sellaisena ikuisesti pysy. Kun harjoituspelejäkin kesällä vähennetään ja suurkisoja usein alla, kuntohuippu on väkisin vähän hakusessa. Joskus tulee se huippukuntoinen nimetön tiimi ja panee jauhot suuhun.

   • Lisäksi nykyisessä karsintasysteemissä vastaan ei tule ihan yllärijoukkuetta, kun pikkumaiden mestarit ovat eri korissa. Tietty Arsenal on sijoitettuja, joten vastaan tulee Turkin tai vastaavan keskitason maan joukkue. Toki voi tulla esim. La Ligastakin joku, jos siellä neljänneksi sijoittuisi joku ilman uefa-pisteitä oleva, mutta ei näytä toteutuvan.

 5. city arsenal on iso peli erityisesti cityn kannalta. Jos voitamme, muna menee todennäköisesti cityn ohi karsijan paikalle.
  jos voitamme molemmat pelit ja tottenham häviää chelskille ja pelaa sitten tasurin, viimeisellä kierroksella on St. Tottehamirin päivä. Tämä oli optimistin tulkintaa. Santi hoitaa.

  • Ilahduttavasti Spursilla on viimeisellä kierroksella mestaruus menetetty ja vastassa vieraissa Newcastle, joka tarvitsee pisteitä. Kakkossija ei siinä mielessä ole pelattu. Mutta jos Chelsean kaatavat, niin aika lailla epätoivoista on, sillä Soton ei varmaan kotona tuota vaikeuksia.

   Onhan tåssä kaikenlaista mielenkiintoa loppukierroksilla. Mutta KIIMA on mennyt pahemman kerran.

 6. Jep. Daily Mail kirjoitteli eilen:

  But the protests against his management were overshadowed by a much louder, and unexpected, show of support by the Arsenal fans for their long-serving boss.

  In the 12th minute of the match, a few hundred fans in the near-capacity crowd stood and waved the ‘Time for Change’ placards. It is 12 years since Arsenal won the Premier League.

  A larger group of supporters then responded with chants of ‘There’s only one Arsene Wenger’ a minute later.

 7. Joo ilmeisesti vaikutukseltaan aika pieneksi tää protesti jäi.
  Valitettavasti.
  Tärkeintähän tässä nyt kuitenkin on että myös meidän katsomossa sananvapaus sallitaan.
  Jopa sävyltään ”negatiiviset”
  Niille kun on yhtä suuri oikeus tulla julkaistuksi kuin positiivisillakin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s