Leicester Tottenhamin pistemenetyksen päässä mestaruudesta ja meillä ei mitään pelattavaa jäljellä

Mestaruustaistelu nytkähti eilen taas hitusen eteenpäin Leicesterin pelatessa tasan Old Traffordilla Manun kanssa. Enää Tottenhamilla ei ole yhtään pelivaraa ja sen on pakko voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa ottelua alkaen tästä illasta Chelsean vieraana Stamford Bridgellä.

Kolme voittoakaan ei kuitenkaan riitä jos ketut keräävät vähintään kaksi pistettä kahdesta ottelustaan Evertonia ja Chelseaa vastaan. Olisihan se varmasti hienoin tapa jos Leicester pääsisi juhlimaan mestaruutta kotipelissä Evertonia vastaan, mutta mieluummin tänään Chelsea voisi ottaa pisteen tai pisteet Pochettinon ryhmältä, jolloin homma olisi selvä, eikä tarvitsisi pelätä enää Tottenhamin nousevan mestariksi jollain ihmeellä.

Manun pistemenetys eilen tarkoitti myös, että olemme lähes varmasti neljän joukossa. Lisäksi myös Manchester City hävisi kakkosmiehistöllä Southamptonissa, joten enää kaksi tappiota meille ja Manchesterin joukkueiden täydellinen loppukausi voivat tiputtaa meidät ensi kauden Mestareiden liigasta. No päästäänpä vielä ensi kaudeksi mukaan, vaikka mitään voittomahdollisuuksia ei ole. Ensi kaudella emme nimittäin enää Wengerin johdolla ole neljän joukossa, mutta mennään tähän tarkemmin jokin toinen päivä.

Kannattajien mielenilmauksia lukuun ottamatta on tällä hetkellä äärimmäisen vaikea motivoitua tai keksiä edes mitään seurattavaa kahteen jäljellä olevaan otteluumme. City vieraissa on paha peli, mutta kotijoukkuetta tuskin kiinnostaa edes sitä vähää mitä meitä johtuen Mestareiden liigan välierästä johtuvasta pettymyksestä tai onnesta jos Real Madrid kaatuisi.

Aston Villa taas kauden päätöksessä on sen luokan pakkopullaa, että tuskin ketään kiinnostaa. Toisin sanoen täydellinen paikka Walcottille, Giroudilla, Ramseylle ja kumppaneille onnistua, jolloin Wenger pääsee sanomaan kuinka kaikilla hyökkääjillä ja pelaajilla on vain vähän vaikeampia jaksoja kauden sisällä, mutta kaikki kyseiset pelaajat ovat kuitenkin maailmanluokkaa.

Mitäpä siitä, että Walcott lähes parhaiten palkattuna pelaajanamme ei mahdu pelaamaan, ykköshyökkääjä Giroud ei ole osunut noin 20 otteluun kauden tärkeimmillä hetkillä ja Ramsey pelaa kuin päätön kana ottelusta toiseen viljellen kantapääkikkoja sen sijaan, että pelaisi yksinkertaisesti ja tekisi juoksuja boksiin, joissa on hyvä.

Kaiken tämän ja joukkueen ennalta nähdyn sukelluksen taas kerran voi kuitenkin kuitata voittamalla Aston Villan muutamalla maalilla kauden päätöksessä, jossa kummallakaan joukkueella ei ole yhtään mitään pelattavaa. Kertokaa te jos keksitte jotain mitä katsottavaa tässä olisi vielä tälle kaudelle jäljellä.

24 thoughts on “Leicester Tottenhamin pistemenetyksen päässä mestaruudesta ja meillä ei mitään pelattavaa jäljellä

 1. Itse ainakin toivon voittoa molemmista otteluista ja Tottenhamille tappiota ja pientä romahtamista vielä loppuun niin olisimme toisia liigassa.

  Jos jätetään manageri asia tästä pois niin, varmaan kaikki ovat sitä mieltä että tärkein asia mikä pitäisi saada nyt kuntoon olisi uuden kärkipelaajan hankkiminen. Kuka olisi se pelaaja joka pitäisi joukkueeseen hankkia? Itse toivoisin että rahat laitettaisiin Higuainiin, maksaisi varmasti sen 50 milj. vähintään mutta olisi sellainen korkean profiilin pelaaja ja en sinänsä pitäisi mahdottomana että Wenger hänet hankkisi.
  Toinen olisi ehkä Liverpoolista Sturridge. Ei niin kovan luokan pelaaja mutta maiseman vaihdos voisi tuoda uutta virtaa.

  • Onhan nuo Ollie the Greatin tämän vuoden statsit jotain absurdia luettavaa, mutta rapiat 50 miljoonaa Higuainiin on yhtä absurdia ja sama kuin heittäisi fyrkat tuuleen. Saman hintaluokan Sturre tai Lukaku kuulostaisivat paljon järkevämmiltä hankinnoilta kuin ei koskaan saarilla pelannut argo. Todennäköisesti jäädään kuitenkin lopulta kyttäämään jotain ylihintaisia jämiä (Bony ym hylkiöt) tai sitten löydetään yllättäen Ligue 2:sta joku uusi Postimies dominoimaan Valjua… Ja kun meillä on noita ”tärkeitä” asioita tuossa kenttäkoostumuksessa muuallakin kuin piikissä. Vrt huippuluokan topparin hankinta sekä mol. laidoille pakki tuomaan leveyttä (Gibbs ja Chambers ei siihen riitä).

   Positiivista on mielestäni Elnenyn otteet ja fyysinen preesens. Muodostaisi mahtavan parivaljakon Kokkelin kanssa keskikentän pohjan konehuoneeseen, mutta eihän Wenkula noita kahta raastajaa laita samaan aikaan kentälle kun pitää kuitenkin jostain kehittää Kandis-Aaronille pelipaikka. Niin ja Elneny-Kokkeli kombo saattaisivat aiheuttaa jopa pientä pelkoa vastustajan nilkoissa, mutta sehän ei Arsenelle käy. Mieluummin pippaillaan ja neppaillaan ja yritetään kilpaa kuljettaa pallo maaliin.

   • Samaa mieltä tapsan kanssa,lukaku tai sturridge,vaikka sturridge tuskin liikahtaa,olisi vahvistuksia ehdottomasti.lukakuhan on jo sanonut että tsämppäri kiinnostaa,kyllä nyt olisi se hyvä sauma saada jo tasonsa osoittanut mutta silti nuori huippukärki,40+ miltsiä ni lukaku kyllä liikahtaa pohjois-lontoosee.

 2. Rahasta se on kiinni ja halusta. Meillä olisi rahaa ostaa sekä LEwandowski että Aubemayen (tai jotain sinnepäin) ja molemmat olisivat parempia kuin Higuain. Kyllä Lukakin mulle kelpaisi, on pari kertaa upottanut Arsenalin, vaikka viime ottelussa olikin aika pihdeissä alun yhtä tilannetta lukuunottamatta.

  COYG

 3. Sturridge tai Lukaku voisi olla saatavilla, riippuen mitä muutoksia Klopp tekee. Samoin Liverpoolista sekä Citysta voisi olla pelaajia saatavilla kun Guardiola sekä Klopp jotain muutoksia tekevät. Samoin kun Ancelotti menee Bayerniin niin sieltäkin voi olla mahdollista ostaa pelaajia. Nyt varmasti liikkuu enemmän pelaajia kuin viime kesänä, ehkä jopa Arsenaliin.

  • Olennaista juuri, ettei mennä helpoimmalla/halvimmalla eli tuolla Bony-linjalla. Nyt kaivataan sitä top-laatua, eikä pelkissä puheissa niin kuin yleensä.

   Sturridgea on turha ostaa loukkaantumishistorian takia. Toki hyvä pelaaja.

   • Todennäköisesti puhuisimme Wengeristä aivan eri tapaan, jos hän olisi saanut ostettua Suarezin. Tuollainen pelaaja itsessään voi tuoda jo pokaaleja, sen verran nälkää ja taitoa on, ilmeisesti riippumatta valmennuksesta. Wenger kaipaa ilmeisesti väsähtäneisyytensä ja alentuneen motivointikykynsä takia suurpelaajia, jotka ovat autononomisia toimijoita, herättäjiä ja voittajia.

 4. Nyt kun taas yksi kausi on flopattu ja fanit ovat vihaisina managerin kimpussa, niin Wenger heittäytyy suureksi marttyyriksi, ei ole voitu ostaa mm. huippupelaajia uuden stadionin rakentamisen vuoksi ym. Totuuden nimissä on sanottava että hänellä on aina ollut huippujoukkue käsissään joka kuitenkin vuosi toisensa jälkeen alisuorittaa. Tänäkin kautena mestaruutta tarjottiin oikein hopealautasella mutta ei pystytty/haluttu sitä ottamaan. Managerin tärkein tehtävä on pystyä kehittämään joukkuetta ja pelaajien suorituskykyä ja oikeaa asennetta koko ajan JOKAISEEN otteluun. Wengerin alaisuudessa nämä asiat ovat olleet juuri ne suuret valmennukselliset puutteet jo kymmeniä vuosia ja on managerin heikkous ja näköalattomuus että nämä samat virheet toistuvat vuosi vuodelta ja aina samoina. Tällaiseen alisuorittamiseen kykenee jokainen manageri valioliigassa tällä jengillä ja monet tekisi sen paljon halvemmalla. Neljäs sija joka vuosi tyydyttää seuraa ja manageria, mutta pelaajien resulssit yltäisivät kyllä parempaankin optimaalisessa hyvässä valmennuksessa. Wenger jatkaa varmasti joukkueessa niin kauan kunnes kuolla kupsahtaa joskus tulevaisuudessa vaihtopenkille ja itse katselenkin Arsenalin tulevia kausia ja tätä saman vanhan toistoa rennolla mielin ilman suuria toiveita paremmasta ennen kuin manageri vaihtuu.

 5. Olen jo pitkään halunnut, että Wenger siirtyisi muihin tehtäviin. Kuitenkin kunnioitan suuresti Wengeriä, sillä mies on kuitenkin kuluttanut ison osan elämästään Arsenalin hyväksi ja aina yrittänyt parhaansa, vaikkei ymmärtänytkään ajoissa siirtyä eläkkeelle. Sairasta, että osa kannattajista on laulanut ”Toivomme, että kuolet” -laulua. Tässä ei ole enää kyse kannattamisesta, vaan tämä on vakavampaa. Kuitenkin Arsenal on ”vain” jalkapalloseura. Toivottavasti tämänkaltaisista ylilyönneistä ei enää ikinä kuulla.

 6. Hyviä kommentteja ja ehdotuksia kärkeen yms. Itte kyllä näen että Higuain on vielä maailmanluokan kärkimies.
  Ei se 30 maalia oo helppoa Serie Aassakaan. Ja vain 3 tehnyt rankkarista.
  Itte näen että Higuainilla olis meille paljo annettavaa 2-3 vuoden ajan. Toki muutkin edellä mainitut tosi hyviä ja loppujen lopuksi moni asia vaikuttaa miten ”huippupelaaja” uudessa seurassaan
  lopulta onnistuu. Kuka tahansa edellä mainituista kovan luokan vahvistus meille. Myös laitureita tarvitaan ku Theosta ja Oxista ei enää yksinkertaisesti oo enää mihinkää muuhun ku päättömään ravaamiseen.
  Ja 1 kappale AJATTELEVIA pelinrakentajia, kiitos.
  Oon myös Matin kans samoilla linjoilla että Wenkun olis pitäny siirtyä sivuun jo aikoja sitten ja positiivista on että myös negatiivisia ajatuksia Wenkusta, Kroenkesta mys seurajohdosta saa esittää mutta kyllä myös fanilla pitää olla joku roti että mitä huutaa, laulaa tai kirjoittelee.
  Mitää henkilökohtaisuuksia EI SAA esittää eikä tommosia vitun älyttömiä ja mauttomia lauluja
  Tollases fani vaa paljastaa oman tyhmyytensä
  Mutta radikaalia muutosta tarvitaan ja se tuloo vasta sitte ku Wenger lähtee.
  Tiätäs vaa millon

 7. Leicester on sitten Valioliigan Mestari, joka tuli yhdellä Özilin hintaisella joukkueella ONNITTELUT!

 8. Tapaus Eden Hazard on kyllä kummallinen: teki vasta viikko sitten kauden ensimmäisen maalinsa ja on istunut paljon penkillä. Tuli nyt vaihdosta sisään eikä kahta sanaa, kuka oli kentän ykkönen. Lisäksi huikea maali. Ei tietty saisi Chelskin pelaajia kehua, mutta hämmästelen kuitenkin outoa kautta.

 9. kattelin tossa Arsun tilastoja Emiratesilla 9 kauden aikana….keskiarvo pistemäärä 73.66 ja 13.33 pistettä
  ykköstä jäljessä….tämä kausi kun kaksi peliä jäljellä
  67 pojoo ja 10 pistettä jäljessä ja 9 viimeisen kauden voittajan keskiarvo 87…..kai se Wenkula tästäkin löytää
  jotakin kehitystä…

 10. Onnittelut Lestölle!
  Ja spudsin sulamista on ilo seurata jälleen..
  Tosin huomattavasti kivempaa olis nauttia omien menestyksestä, mut onhan tähän jo totuttu!

 11. Joo tää antaa Wengerille hyvän syyn olla ostamatta ketään. Wenger miettii jo kuumeisesti ens kauden toimintasuunnitelmaa: ”
  Kun kerta ketut pärjää ton hintaisella miehistöllä niin kyllä meidänkin pitää pärjätä huomattavasti pienemmillä palkkakustannuksilla”
  Siksi en tällä kaudella ostakkaan ketään mutta sitä vastoin myyn Özilin ja Sanchesin. Stan tykkää ja saan vielä isomman bonuksen ku tähän asti. Se mitä fanit tästä tuumaa on mulle ja Herra Kroenkelle ihan vitun sama.
  Joo, näin minä teen. Nyt soitan heti Herra Kroenkelle.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s