Eikö 12 tai 20 vuotta ole tarpeeksi?

Jokainen tyylillään, mutta henkilökohtaisesti en voi kuin ihmetellä sitä luottoa, jota Wenger edelleen nauttii osan kannattajiemme keskuudessa. 12 vuotta ilman liigamestaruutta ja 20 ilman europokaalia. Tämäkään eivät riitä ja edelleen uskotaan seuraavan kauden olevan taas se parempi, vaikka mitään järkiperusteita tuolle ei ole. Ainoastaan selitykset jostain yli vuoden takaisesta näytöistä.

Montako kautta pitää vielä antaa, että voidaan myöntää managerimme parasta ennen päiväyksen umpeutuneen jo vuosikausia sitten? Riittääkö 20 vuotta ilman mestaruutta, tarvitaanko 30 vai kenties vielä enemmän?

Ennen kauden alkua Wenger valitti kuinka FFP sääntöjen poistuminen tai ainakin selvä höllentäminen tekee rahan takia mahdottomaksi kilpailla Cityn ja muiden joukkueiden kanssa menestyksestä. Aika hyvin meni tämänkin tekosyyn kohdalla, kun Leicester juhli mestaruutta ja Tottenhamkin on todennäköisesti edellä sarjan loputtua. Kaiken lisäksi Atletico on jälleen Mestareiden liigan finaalissa voitettuaan matkalla B*rcan ja Bayernin.

Wengerin mukaanhan B*rcan piti olla paras joukkue koskaan ja se oli ainoa syy, jonka vuoksi hävisimme eikä voittoa oikeastaan voinut edes odottaa. Jostain syystä Simeone ei ole samaa mieltä, vaan haastaa ja pystyy tuon tuosta voittamaan muut maailman huippuseurat paljon pienemmällä budjetilla kuin mikä Wengerillä on käytössä. Ehkä argentiinalainen tekee jotain paremmin kuin managerimme? Tuskin sillä eihän se ole mahdollista, kun yksinkertaisesti Wenger ei tee asioita väärin, vaan kärsii vuosi toisensa jälkeen todella huonosta tuurista ja kaikista muista vastoinkäymisistä, jotka eivät ole oma vika millään tapaa.

Leicester tuli aiemmin mainittua ja sieltä usea pelaaja olisi mainio esimerkki kuinka pelaajien roolittaminen ja selkeät ohjeet pelata tietyllä tapaa saavat pelaajista parhaat puolet esille, vaikka kyseessä ei olisikaan maailman parhaat pelaajat. Wengerin tapa on taas sanoa, että menkää kentälle pelatkaa tai sitten jopa usein peluuttaa pelaajia väärillä pelipaikoilla.

Wenger ei koskaan hankkisi Huthin kaltaista topparia, koska tämä ei ole hyvä pelaamaan jalalla. Oikein roolitettuna vain saksalaisen kaltainen toppari on äärimmäisen arvokas ja auttaisi paljon juuri meidän heikkouksissa, joita ovat korkeiden pallojen ja keskitysten puolustaminen omassa boksissa. Lisäksi maalintekovoimaa tulisi myös hyökkäyspään erikoistilanteisiin.

Drinkwater on toinen hyvä esimerkki ja mies on pessyt lattiaa kaikilla meidän keskikentän pelaajilla tällä kaudella. Özilin lasken tässä eri paikan pelaajaksi. Drinkwater on pelannut vielä ainoastaan kahden keskimmäisen keskikentän ryhmitystä suosivassa joukkueessa eli usein vastassa on ollut vielä kolme pelaajaa.

Tästä huolimatta ketut ovat pärjännet mainiosti ja Drinkwater on pitänyt pelaamisen tarpeeksi yksinkertaisena, mutta silti esim. taitoa löytyy erikoistilanteiden antajana kuten kauden aikana on nähty. Wenger ei koskaan nykyään suosisi Drinkwaterin kaltaista pelaajaa, koska tämä ei ole tarpeeksi taitava. Mieluummin Ramsey saa pelata ja yrittää kantapääkikkoja ja kaikkea muuta äärimmäisen vaikeaa.

Drinkwaterista tulee jollain tapaa Parlour mieleen ja ennen hyvinä aikoina Wengerille vielä kelpasi pelaajat, jotka pelaavat omilla vahvuuksillaan ja antavat aina kaikkensa joukkueelle. Nykyään ja vuosien ajan jo tilanne on taas, että taitoa pitää olla, mutta asenteella ja mentaliteetilla ei niin väliä. Tuskin on sattumaa, että myös tulokset ovat romahtaneet muutoksen myötä.

10 thoughts on “Eikö 12 tai 20 vuotta ole tarpeeksi?

 1. Tuossa Ranierissa muuten pätee hyvin se vanhemisen ja julkisen ruoskimisen myötä kenties löytynyt nöyrtyminen. Ei turhaan Ranieria kutsuttu aiemmin Tinkermaniksi. Hän on yleensä ”ylivalmentanut” joukkueitaan ja yrittänyt ajaa sisään joukkueen tasoon liian monia ja liian kunnianhimoisia taktisia vaihtoehtoja. Eli siinä paljon puhutussa taktisessa valveutuneisuudessakin on kai rajansa.

  Leicesterissa Ranieri sanotusti ensin katseli joukkueen tasoa ja ominaisuuksia ja päätti ilmeisesti mennä suht yksinkertaisella taktisella paletilla kauden. Sellaisella, joka ei kenenkään päätä sekoita.

 2. Wenger on koko ajan apinoinut Barcan kaunista pelityyliä ja se toimi silloin 2000 luvun alkupuolella kun oli ennen kaikkia luovia pelaajia yhdistettynä hyvään taitoon, ja tätä samaa junttimaista periaatettaan hän ajaa edelleenkin vaikka sen tason luovia pelaajia ei ole ollut 10 vuoteen ja peli on sen näköistä, on kuin minut pistettäisiin epävireisesti soittaa viululla Mozartia yleisön eteen vaikka en ole sitä ikinä soittanut. Olisi siinä hermot yleisöllä koetuksella. Huippumanageri kyllä olisi tiedostanut nämä ongelmat jo aikapäiviä sitten, ja muuttanut ajattelu tapaansa toiseksi, luonut uuden järjestelmällisen pelisysteemin jossa jokaisella pelaajalla olisi ollut pelipaikka kohtaisesti määritellyt tehtävät omien ominaisuuksien mukaan….mutta ei, Wenger ei tähän kykene……päätä hakataan seinään vuodesta toiseen samalla idealla, ja vika on aina jossain muualla kuin itsessä. Minun näkemykseni mukaan mitkään muut huippuseurat Euroopassa kuin Barca ja Arsenal eivät pelaa tällä luovalla ”tiki-taka” peliajatuksella, mutta pohtia sopii onko molemmilla pelaajat tasoltaan myös 1:1. Wenger varmaan osaisi tähän vastata?? Kausi on päättymässä ja sama Wenger levy ”I lost my Control” levy laitetaan taas alusta ensi kaudella soimaan….mutta eletään silti toivossa paremmasta….ja muistetaan että pessimisti ei pety.

 3. 10 bissen ja 40 vuoden kannatuksen analyysi……Arsun ongelmat on hyvin käyty läpi ……muutosta tarvitaan…next game…Gunners Pub or Emirates….thats the difference……

 4. Simeone ja Ranieri ovat tehneet saman yksinkertaisen oivalluksen kuin Hodari jo silloin, kun valmensi Huuhkajia: pelaajamateriaali riittää äärimmäiseen puolustuspelaamiseen ja satunnaisiin vastahyökkäyksiin. Mourinho on soveltanut suunnilleen samaa ison budjetin joukkueissaan – paitsi Realissa, jossa saa kenkää, vaikka puolustamalla nappaisi pokaaleja. Mou yritti siksi muuta – ei onnistunut ja sai kenkää. Sitten erikseen ovat nämä mediamanagerit, etulinjassa Guardiola, joita pidetään maailman parhaina – ja kuitenkin Pepkin luotsaa vain suurimman budjetin joukkueita. Hänen todellisista valmentajakyvyistä ei ole mitään takeita – ja jos Zlatanin kirjan väitteet pitävät edes osittain paikkansa, kyseessä on aika onneton tapaus. Wenger on jo vuosia luisunut manageriosastoon, joka ei saa pelaajista ylimääräistä vaihdetta irti – Arsenal pelaa just sillä tasolla kuin pelaajien perustaso on, valmennuksen tuoma merkittävä ekstra puuttuu jokseenkin kokonaan. Ehkä hiukan kärjistettynä sanottuna, mutta siltä se vaikuttaa.

  • Kyse on myös siitä, että kombinaatio on siinä vaikea: puolustava taktikka tuottaa niukasti maalipaikkoja ja siksi miehistössä pitää olla ainakin 3-4 todella laadukasta paikkojen rakentajaa ja viimeistelijää. Kolikon toinen puoli on se, ettei huippumaalintekijöille ja pelintekijöille suinkaan maistu pakkomielteinen puolustuspeli. Kivempi olla enemmän pallossa. Siinä pitää olla johtamis- ja motivointikyvyt valmentajalla korkealla tasolla. Ilmeisesti Simeonella ja Mourinholla ne sitten ovat. Tai Mourinhon tapauksessa ainakin ovat olleet, nyt tosiaan hänen pidettyytensä pelaajien keskuudessa saattaa olla aika lailla heikompi.

 5. Omasta mielestäni Wenger saavutti pelaajamateriaalillaan juuri sen mihin periaatteessa professori pitää ja pystyy, 3-4 sija. Eriasia on saada porukka tsemppaamaan ja tappelemaan sen kärkisijan. Siihen voi vaatia vielä ne turvallisemmat 3 hankintaa joihin jopa uskon enemmän (en siihen, että ne kolme ”hankintaa” olisivat terveemmät pelaajamme mitä ehkä Wenger uskoo), mutta Klopp, Simeone ja tällä kaudella Ranieri pystyy siihen vähemmälläkin materiaalilla. Olisi vaan niin hienoa nähdä joukkueessa vielä Zlatan, Hummels, Kroos esimerkkinä ja katsoa saisiko vielä mestaruutensa ja jatkosopimuksensa. Toki aika paljon hänestä itsestä kiinni:)

 6. Nimimerkki ”Wenger forever” on sitä mieltä että voidaan saavuttaa mestaruus jos hankitaan 3-4 huippupelaajaa,
  Oon samaa miältä mutta kuka uskoo että Wenger hankkii yhden siirtoikkunan aikana 3-4 huippupelaajaa ku ei oo tehny sitä moneen vuoteen. Saimme odottaa huippumolaria vuositolkulla vaikka kaikki tiesi jo ennen wenkkua että se tarvitaan. Samoin oli tiedetty monta vuotta että tarvitaan puolustava kkmies jo aikoja sitten. No wengkku hankki Elnenyn. Miksi tammikuus ku se olis pitäny hankkia jo aiemmin. Samoin jo sokeaki on nähny että huippukärji olis pitäny hankkia jo aikoja sitten,
  Sitä ei oo tullu vieläkää. Taas tarvitaan toppari ku Merte on ku etana. Ja laitalinkki tarvitaan. ja se huippu keskikenttämies mutta nää 3 ensinmainittua ja justiin.
  Kuinka moni ihan oikeasti uskoo että wenkku pystyy niin radikaaliin muutokseen että hankkii 3 huippua yhden siirtoikkkunan aikana ku ei oo pystyny hommaamaan edes kahta yhden siirtoikkunan aikana?
  Ei tuu tapahtumaan vaan käy jälleen niin että joku paikka tai 2 jää retajamaan ja joukkue on tasan niin vahva tai niin heikko kuin sen heikoin lenkki.
  Wengerin aikana ei mestaruutta oteta.
  Puhun nyt valkusta ja sieniliigasta

 7. Wenkku sitä, wenkku tätä blaa blaa blaa……
  Jos wenkku on väsynyt, ni niin on tää blogikin. Jos wenkku on jäärä, ni niin on blogistikin!!
  Eikö se nyt ole helvetin naiivia väittää, että wenkku päättää tai ainakin on syypää lipunhinnoista aina loukkaantumisiin asti kaikesta/kaikkeen? Seura tahtoo mestaruuksia, mut wenkku ei? Täysin paskapuhetta!
  Jotenkin muistan, että kun viiksi tuli omistajaksi, niin yleinen ilmapiiri oli enemmän viiksen kannalla kuin usmanovin? Itseäni ainakin vitutti suuresti kun se Ameriikan pelle tuli seuraan.
  Tiedän (luulen tietäväni) ja näen, että ei ole wenkku enää kartalla. Taktiikat, pelitapa, vaihdot jne jne…. Jotain todella puuttuu?! Ja ne selittelyt, voi vittu että alkaa tulemaan korvista ulos. Aina syy muissa.
  Mut nyt hei ihan oikeesti!!! Se on vittu OMISTAJA joka lopulta tekee päätökset mitä seura haluaa!
  Sitä saatanan kroenken apinaa vastaan tässä pitäis käydä kapinaan, eikä tota eläkeläistä.
  Mitkä sen omistamat seurat on voittanut jotain? Mihin se panostaa julkisesti sanomalla, että teemme kaikkemme urheilullisen menestyksen eteen? Aivan, et vittu yhtään mihinkään. Kunhan vaan ostelee lisää maata.
  Tässä seurassa on oikeesti aika helvetin monta asiaa päin persettä. On hienoa selitellä omavaraisuus shitillä, joka lopulta on vain kannattajien kusetusta(Kannattajilta ne rahat on sinne tulleet). Kalleimmat liput. Ei menestyvää akatemiaa/edustukseen kasvattavaa junioritoimintaa ja mikä tärkeintä, ei valioliigan tai mestarienliigan pokaaleja.
  Tämä meidän rakas JALKAPALLOSEURA Arsenal on enemmän piinkova bisnes yritys kuin kannattajia arvostava ja totaaliseen urheilulliseen menestykseen panostava JALKAPALLOSEURA. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa, valitettavasti.
  Mitäs jos tämä kaikkien haukkuma herra wenger olisikin tehnyt kaikkensa, että ollaan ”saavutettu” näinkin paljon? Mitäs jos vain ja ainoastaan se on herra wenger joka pitää tän laivan edelleen edes jollain tapaa pinnalla? Jokainen voi miettiä omalla kohdallaan omassa työssään, että kun pomo maksaa sulle tietyn palkan, niin se vaatii sulta tietyn verran. Jos homma ei toimi saat potkut, jos toimii niin hommat jatkuu! Eiks se niin mene?
  Tässä tapauksessa luultavasti mestarienliigaan pääseminen riittää pomolle!? Se ei ole wengerin syy.
  Toki, jos joskus tulee faktaa tiskiin, että nimenomaan se oli wenkku joka lukitsi omistajat kellariin, ettei saisi potkuja, mutta silti pihtasi rahojaan oman jääräpäisyyden takia, päätti lipunhinnoista ja päätti ylipäätään kaikesta, niin silloin voin olla henk.koht se ihminen, joka laittaa Wenkulalle raketin selkään ja napin painalluksesta lähettää sen avaruuteen. Pysykööt siellä aina ja ikuisesti.
  Tottakai ymmärrän, että samalla budjetilla kuin wenkku operoiva manageri voisi saada paljon enemmän aikaan, mutta myös paljon enemmän EI aikaan. Tämäkin on omistajan päätös.
  Eihän siinä ole mitään logiikkaa, että kaikkeen omistaja näyttää vihreää valoa, mutta manageri tekee oman pään mukaan, eikä menestystä tule? Silti viiksi ei tekis mitään? Miks? Jos haluais menestyä?
  En nyt todellakaan väitä, että wenkku on hyvä tai saatikka loistava manageri, mut lopulta ihan helvetin turhaa syyttää sitä 12 vuodesta, 20 vuodesta tai 30 vuodesta!
  Niin kauan kuin kannattajat maksaa ni karavaani kulkee, näin se menee…..
  Noh, aika näyttää kuin täs käy. Oli kuka mieltä tahansa, niin ainakin TÄLLÄHETKELLÄ mun mielesta koko Arsenal on suuri kusetus ja vitsi. Eikä se ole Arsene Wengerin syy!
  Stan vois rehellisesti kertoa vaan, et tää mitä nyt tehdään ja miten menestytään ni se riittää ja toimii….ottakaa tai jättäkää! Tai sit antaa Wenkulle fudut ja näyttää sillä, että haluaa muutosta! Tämäkään ei ole wenkun syy.
  Pahoitteluni alun vittuilusta, se ei ollut tän tarkoitus vaan esittää eriävä näkemys. Tätä samaa olen tässä nyt paasannut milloin minkäkin seuran kannattajalle. Miten helvetissä tää ”wenkun syy” on levinnyt ihan yleisesti? Ei mee mun jakeluun?
  Enkä sit todellakaan pidä itseäni yhtään sen parempana kannattaja kuin kukaan muukaan……

 8. Vittu ku johtokunta keuhkoaa että kassas on hilloa 200 milliä ja wenkku itte on antanu lausunnon ettei Kroenke oo estäny ostoja nii alkaa sitte saatana toimimaan sen mukaan eikä,perkele vaa levittele käsiään. Varmasti Kroenke on pihi ja haluaa mennä minimillä mutta vittu ku sitä rahaa on NIIN KASVATTAKOON WENKKU SAATANA MUNAT JA VAATIS SITÄ RAHAA.
  Vittu mä en tuota munatonta päästä saatana niinku koiraa veräjästä.
  KOKO PARIVALJAKKO VITTUUN (ja en oo mäkää sen parempi fani ku muutkaan)

 9. Ilmiselvästi jokainen tykkimies haluaa seuraan motivoituneen, välittävän ja kunnianhimoisen tiimin koko ketjuun, omistajasta pallopoikaan saakka. Ja on varmaan selvää, ettei viiksi-Stan ole sellainen. En sen puoleen usko uzbekinkaan aidosti olevan, hänellä on vielä se riski että rahat saattaa heilahtaa nalkkiin koska tahansa poliittisten suhdanteiden mukaan.

  Stanin suhteen on se vaikea ongelma, ettei hän myy omistuksiaan ja taskut on aika syvät, vaikka olisi huonot suhdanteet ja taantumaa. Kassavirta on tasainen ja vaimon Walmart-homma tuottaa varmaan ihan riittävästi. Jos saamme odotella Walmartin kaatuvan jotta myynti tulisi, odottavan aika käy pitkäksi. Lisäksi kuten on puhuttu, mielenilmauksissa on kovin vähän vaikutusta Staniin. Jos Wengeriä vastaan saadaan liian vähän ihmisiä, Stanin seurasta heittäminen vaatii niin repivää suoraa toimintaa, että siinä sivussa seura tippuu divariin tyhjien katsomojen taistelussa.

  AIka masentava kuvio kaiken kaikkiaan. Paras tai minimi eteenpäinmenossa on Wengerin lähtö eläkkeelle ja tuoreempaa naamaa koko ketjuun KSI:n Lontoon toimistoon. Näkemys on puhtaasti taloudellinen. On minusta selvää, ettei KSI saa parasta tuottoa Arsenalista eikä se toimi optimaalisesti markkinoinnin kannalta. Seura on aika veltto monessa suhteessa, vaikka sponsorti on parantuneet ja ulkomaankiertueissa vähän jo yritetään markkinoida. Menestys on parasta markkinointia ja kassavirran lisäystä. Tässä siis puhdad kroenkelainen näkemys, miten tuottoa saadaan paremmaksi.

  Eikä Wenger joudu todellakaan napeilla pelaamaan, Uskon täysin siihen, että hänellä on enemmän kuin riittävästi rahaa käytettävissä. Hän päättää kuitenkin käyttää rahat ylisuuriin palkkoihin jampoille, joita ei edes halua käyttää saati että olisivat joskus käytettävissä. Eikä myöskään halua käyttää siirtokassaa. Tässä olen eri mieltä ylläolevan kanssa. Seuran puheenjohtaja ei voi täysin valehdella vuosikokouksessa ja väittää, että rahaa on reilusti ostoihin, jos todellisuudessa Stan määrää, ettei ole. Eli syytä on aika paljon niminomaan Wengerissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s