Kauden toiseksi viimeinen ottelu – vieraspeli Manchesterin sinisellä puolella

Tänään on sellainen tunne, että ottelussa tullaan näkemään maaleja. Vähän samaan tapaan kuin West Hamia vastaan, mutta tällä kertaa voi olla etteivät maalit jakaudu yhtä tasaisesti molemmille joukkueille.

Paljon riippuu kotijoukkueen asenteesta, sillä se voi olla ihan mitä tahansa. Jaksaako siniset yrittää ja laittaa kaikkensa likoon, vaikka lähtö tuli keskiviikkona Mestareiden liigasta? Pelaavatko pelaajat ensi kaudeksi paikkaa Mestareiden liigaan ja samalla mahdollisesti uusia sopimuksia vai leviääkö Touren ja muutaman muun hölkkäasenne koko joukkueeseen.

Entä laittaako Pellegrini niin sanotun parhaan avauksen kentälle vai antaako peliaikaa kenties joillekin junnuille tai vähemmän pelanneille, koska mitään panosta ottelussa ei ole chileläiskäskyttäjän puolesta.

Meidän kokoonpanossa Gabriel tulee loukkaantuneen Mertesackerin tilalle. Kärkeen pitäisi Giroudin tilalle tulla Welbeck, mutta en usko näin tapahtuvan. Sen sijaan Iwobi tippuu todennäköisesti pois avauksesta ihan samojen tapahtumien johdosta mitä Campbellille kävi pari kuukautta sitten.

Tuolloin Wenger vaihtoi parhaan pelaajamme pois toisella jaksolla ja sai yleisön buuaukset osakseen Grovella. Sama tapahtui Iwobin kanssa viime viikonloppuna Norwichia vastaan, vaikka Iwobi ei ehkä ollutkaan paras pelaajamme ottelussa. Toki selkeästi parempi kuin esim. koko ottelun pelannut Giroud.

Joka tapauksessa veikkaan Wengerin penkittävän Iwobin ihan siitä syystä, että haluaa näyttää kannattajille olevansa taas kerran oikeassa ja vaihdon olleen oikea ratkaisu. Hommahan menee niin, että kun muut vaativat jotain oli kyse sitten mediasta tai kannattajista, niin yleensä aina Wenger tekee juuri päinvastoin puhuttiin sitten pelaajahankinnoista, taktiikasta tai vaihdoista.

Meidän pitäisi ehdottomasti antaa kotijoukkueelle suosiolla pallonhallinta ja keskittyä iskemään nopeasti vastaan. Tämä olisi varmasti myrkkyä ilman Kompanya pelaavalle kotijoukkueelle ja lisäksi Aguero ei pääsisi tekemään pystyjuoksuja yhtä vapaasti tällä taktiikalla. Pelaajavalinnoissa se tarkoittaisi Welbeckiä kärkeen ja laitureiksi Sanchez sekä Iwobi. Toki Campbell kävisi myös, mutta tuo nyt ei mahdu Wengerin ratkaisut tietäen edes vaihtopenkille. Valitettavasti vain Sanchez lienee ainoa, joka näistä toteutuu.

Voitto varmistaisi kolmospaikan ja sitä kautta suoran pääsyn ensi kauden Mestareiden liigaan. Itseäni ei tuo voisi paljoa vähempää kiinnostaa Wengerin johdolla. Kakkossijaankin mahdollisuudet ovat olemassa kolmella pisteellä, mutta se vaatisi päivän aiemmassa ottelussa apuja Southamptonilta ja samoin päätöskierroksella Newcastlelta, sillä Tottenham ei saa voittaa kumpaakaan ottelua, jotta voimme ohittaa sen.

Mainokset

28 thoughts on “Kauden toiseksi viimeinen ottelu – vieraspeli Manchesterin sinisellä puolella

 1. Saas nähdä mitä tapahtuu Sanchezin kanssa. Edellisessä pelissähän Chileläinen oli vaihtoon jouduttuaan ryminällä lähtenyt stadionilta ja siitä seurasi riita Wengerin kanssa. Saas nähdä onko riita (sikälimikäli mitään oikeaa riitaa ikinä ollutkaan) saatu selvitettyä. Jos ei, niin en yhtään ihmettelisi vaikka Sanchez ei olisi ollenkaan kokoonpanossa.

 2. On se Alexis kehissä!
  Cech
  Bellerin Gabriel Kos Monreal
  Elneny Ramsey Wellbekki Iwobi Alexis
  Giroud
  Subs:
  Ospina Gibbs Coq Cazorla Campbell Theo Wilshire
  Google

  Tötterström tiukilla sotonin kanssa!

 3. Cmoon Saints! Tuliskohan naapurin sulamisesta vähän lisää intoa etihadille ja voitto kairattaisiin ilman Öziliäkin.

 4. Spursilla loppui sisu ja Lestohin voittomarginaali vaan komistuu. Nyt Spudseilla viimeisellä kierroksella pakkovoiton edessä olevat harakat. Tasuri ja voitto niin Arsenal on todennäköisesti kakkonen.

 5. No, sama se ollaanko kakkosia, vai nelosia kuhan tötterstöm pysyy takana.
  Nyt on voiton paikka!

  • Wenger varmaan näkisi huikeaa kehitystä kakkossijasta. Ja totta kai Spursin jääminen taakse vähentää johdon paineita.

 6. Giroud tekee silloin, kun on pakko… Olympiakos-ottelu – kolme maalia. Tai siis joskus silloin, kun on pakko saada tulosta aikaiseksi.

 7. Arsenalilla olisi mahdollisuus nousta toiseksi Tottenhamin ohitse, mutta joukkue tyytyy puolustamaan. Ettei vaan menetetä sitä neljättä sijaa. Siinä sitä voittamisen kulttuuria.

  • Korjataan nyt sen verran omaa lausuntoa, että tässä ihan lopussa näyttää jo vähän paremmalta.

 8. Noniin, sijat 2.-5. edelleen vähän auki. Mutta katsoo miten päin vaan, tulos ja viikko on surkea Citylle. Meni UCL-voittosauma ja meni todennäköisesti myös UCL-paikka ensi kaudelle. Kyllä Manun pitäisi voittaa West Ham ja Bournemouth ja siten mennä naapurin ohi.

  Arsenalin on myös pakko voittaa viimeisellä kierroksella. Onneksi vastus on kirkkaasti sarjatason huonoin ja matsi on kotona. Spursin tappio on sitten jo tarkemmin ajatellen vähän todennäköisempi. Sunderland varmistaa varmaan keskiviikkona sarjapaikkansa ja Newcastlen putoaminen on varmaa. Siten sulanut Spurskin ehkä kykenee voittoon?

  • Itse asiassa sijoihin 3-4 riittää tasuri: Shitty jää vähintään pisteen päähän ja muna pääsisi korkeintaan tasoihin mutta huonommalla maalierolla. Juuri näistä syistä varmisteltiin tasuria.

   • Niin, mutta tasuri antoi sauman myös Spursin ohi menemiseen, jos loskanvalkoiset sattumalta kyntävät. On selvää, että Arsenal lähtee hakemaan voittoa tietenkin Villaa vastaan.

   • Sepä olisikin huvittavaa, jos Arsenal lähtisi pelaamaan tasuria Villaa v

   • Siis hakemaani tasuria varmuuden vuoksi 12 kertaa peräkkäin voitotta jäänyttä jumboa vastaan ja sitten tulisi se joskus ilmaantuva 89. min vierasvoittomaali. Siinä sitä sitten ehkä oltaisin viidensiä.

  • Kyllä, pakkovoitto, jos mielii toiseksi. Lähinnä kommentoin myös sitä, kun täällä joissain kommenteissa ihmeteltiin tasurin varmistelua. Tappio Citylle olisi ollut selkeästi hankala tulos – siksi tasurin varmistelu oli ymmärrettävää.

 9. Mutta lattea kauden päätös jatkuu. Hyvillä mielin kesälomille, kun Sanchez ja Giro kaunistelevat muhkeita maalimääriään ja kärjessä ole mitään ongelmia enää.

 10. Annetaan nyt tunnustusta kuitenkin Wengerille hänen parhaalla osa-alueellaan, eli katkerien tappioiden jälkeen joukkueen nollaamisessa. Jälkimmäisen Barca-tappion jälkeen ja mestaruusjuoksun muunnuttua rämpimiseksi, liigassa on otettu ne tärkeät ja riittävät neljä voittoa ja neljä tasuria, jotka riittävät tiukassa UCL-kisassa maaliin. Eli seuran strategian mukainen ikiosallistuminen mestarien liigaan jatkuu aina vaan, todennäköisesti ilman karsintaa. Wenger osaa välttää romahduksen ja pitkät katastrofiputket, vaikka peli pysyykin laadullisesti heikkona. Pelaajilta löytyy kuitenkin sitoutumista se määrä, joka riittää tappioiden välttämiseen.

 11. Mainitaan valmentajista nyt se, että Cityn fanit jättivät Pellen hyvästelemään tyhjiä lehtereitä, jota on heti paheksuttu laajalti. Ihmemies Simeone vei joukkueensa tappioon Levantea vastaan, mikä lopetti mestaruustaistelun heidän osaltaan.

 12. Mielenkiintoinen tilasto: Valkun veskareista Cechille on tehty tällä kaudella eniten maaleja boksin ulkopuolta. Ja sit toisaalta on eniten nollapelejä. Etenkin nuo etualakulmiin menevät vedot tuntuvat uppoavan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s