Kolmospaikka lähes varma, kakkossija sen sijaan olisi vaatinut todennäköisesti voiton eilen ja seuramme on muuttunut Pohjois-Koreaksi

Manchester City –Arsenal 2-2 (1-1)

Aloitetaan viheriön tapahtumilla, vaikka ne olivat hyvin perinteiset. Eipä olisi uskonut, että me olimme se joukkue, joka oli saanut levät viikon edellisen ottelun jälkeen Cityn pelatessa Mestareiden liigan välierässä viikolla. Voisi kuvitella, että tämä etu näkyisi joskus peleissä, kun usein Wenger selittelee tuolla heikkoja tuloksia, mutta ilmeisesti näin ei koskaan ole.

Tottenham hävisi juuri ennen omaa peliämme ja näin olisimme voitolla nousseet tasapisteisiin, toki selkeästi heikommalla maalierolla. Tämä olisi kuitenkin antanut vielä kohtalaisen mahdollisuuden viimeiselle kierrokselle ohittaa naapurin, sillä meillä on Aston Villa Grovella vastassa, kun taas loskanvalkeat matkustavat Newcastlen vieraaksi. Nyt koska emme pystyneet voittamaan riittää Tottenhamille tasapelikin, kun eilen kolmen pisteen myötä ainoastaan Pochettinon ryhmän voitto olisi pitänyt sen meidän edellä.

Cech saa ottaa toisen maalin paljolti piikkiinsä, vaikka toki puolustaminen oli säälittävää, kun De Bruyne sai kuljettaa vapaasti puolusta kentästä aina meidän boksin rajoille ja vielä vapaasti laukoa. Silti alakulmiin suuntautuvat laukaukset näyttävät olevan Cechin heikkous ja näitä on jo useampi mennyt sisään tällä kaudella boksin ulkopuolelta.

Eniten eilisessä pelissä taas harmitti Wengerin tuoma häviäjäasenne joukkueeseen ja koko seuraan. Tasapeli oli taas muka kuin voitto jos luki tai kuunteli managerimme kommentit ottelun jälkeen. Olisimme todella tarvinneet voiton ja se oli täysin otettavissa Cityn tilanteesta sekä heikosta vireestä johtuen. Meillä kuitenkin tämä nelossijakulttuuri on niin tiukkaan iskostettu, että mitään parempaa ei edes yritetä.

Hyvä esimerkki on Cazorlan vaihto tai pikemminkin sen tekemättä jättäminen. Espanjalainen oli tulossa sisään, mutta Sanchezin maalin seurauksena sisään tulikin Coquelin puolustamaan pistettä. Säälittävää ja miksi ylipäätään ranskalainen ei ollut umpisurkean Ramseyn tilalle ja taktiikka olisi voinut ja pitänytkin olla vastaiskut viime kauden tapaan, jolloin voitimme Etihadilla.

Ylipäätään Özilin loukkaantuminen haisee todella pahasti toimistoloukkaantumiselta. Ehkä sukset ristissä Wengerin kanssa ja siirtokuviot jo mielessä?

Pelitapahtumat olivat kuitenkin vähäisempi paha itselleni, sillä sen verran uskomattomia juttuja on saanut lukea taas kerran eri sivustoilta. Arsenal oli tuonut omia järjestysmiehiä otteluun, jotta kannattajat eivät saisi Wengerin vastaisia lakanoita Etihadille sisään. Monta lakanaa takavarikoitiinkin jo porteilla, mutta muutama pääsi sisään ja nekin lopulta otettiin pois.

Täysin käsittämätöntä sananvapauden riistoa ja seurastamme on toden totta tullut Wengerin johdolla todellinen Pohjois-Korea, jossa vastakkaisia mielipiteitä ei suvaita, vaikka ne olisivat täysin asiallisesti esitettyjä, eikä mitenkään loukkaavia. Samaan aikaan oli vähintään mielenkiintoista ja kaiken kertovaa kuinka iso Wengeriä kannattava lakana kuitenkin löytyi katsomosta, eikä sitä edes yritetty poistaa.

Ja aina homma on mennyt niin, että AKB:t ovat niitä, jotka käyvät fyysisesti Wengeriä vastustavien kannattajien kimppuun ja jopa sylkevät päälle. Koskaan en ole kuullut, että Wengerinä kannattavien lakanoiden tuojien päälle olisi käyty. Silti ainoastaan Wengerin vastaiset kannattajat ja heidän lakanansa ovat niitä, jotka takavarikoidaan ja kannattajat jopa poistetaan stadionilta. Tässä tapauksessa jopa vierasottelussa.

Täytyy sanoa, että koko ajan on lähempänä se hetki, että en enää käytä aikaani tämän seuran kannattamiseen niin kauan kuin Wenger on sen manageri. Erittäin surullista, mutta ei tässä vain ole enää mitään järkeä, eikä pienintäkään toivon kipinää paremmasta ole näköpiirissä.

16 thoughts on “Kolmospaikka lähes varma, kakkossija sen sijaan olisi vaatinut todennäköisesti voiton eilen ja seuramme on muuttunut Pohjois-Koreaksi

 1. Samat on ajatukseni kuin pääkirjoituksessa, ja tuo Wengerin vastaisten lakanoiden poistaminen on kyllä niin suuri sanan ja rauhallisen ilmaisun vapauden loukkaus, että tuohon pitäisi kyllä Englannin jalkapalloliiton ja UEFA:n puuttua ja ehkä fanien kannattaisi nostaa kanne Euroopan ihmisoikeus komissiolle, sillä saisi myös runsaasti lisää julkisuutta tällaiseen ”natzisimiin” jota seura harjoittaa. Jos Arsenalilla olisi täysin järjissään oleva manageri, hän ymmärtäisi tämän fanien keskinäisten välien tulehtumisen joka johtuu hänestä ja eroaisi kunniallisesti seuran yhteisen edun nimissä, mutta käy varmaankin niin, että hän rummuttaa taas ylpeänä kaksin käsin nyrkeillä rintaansa ja päästää Tarzan huudon: ”Minä tein sen taas” muusta viis, ja satu jatkuu………..

 2. yhdyn edellisiin.
  Ei tätä muuten jaksaisi, uskotaan edelleen parempaan huomiseen ja todetaan, että Wengerillä on joka tapauksessa enemmän vuosia takana, kuin edessä!
  Ei se voi enää vuotta tai kahta pidempää jatkaa, ei se vaan voi!

 3. Ei voi olla totta saatana että omat ”poliisit” tulee vierasotteluun ja päättävät fanin puolesta mitä lakanoita saa tuoda esille ja mitä ei.
  Eihän saatana täs touhus oo mitää järkeä ja millä helvetin oikeudella tämä ”gestapo” näitä takavarikoi.
  Nyt kyllä voi sanoa että myös fanit on munattomia ja hampaattomia jos eivät ihan oikeasti saa ääntään kuuluville.
  Siitä pitää tehdä niin iso haloo että tuntuu.
  Johonki lakimieheen yhteys niin alkaa tapahtua.
  Vaikka mua Wenger ja hänen toimiomattomuutensa suuresti vituttaaki niin myös Wengeriä tukevat lakanat saavat näkyä.
  Aivan kuten pitäis saada näkyä Wenkkua vastustavat lakanat.
  Mitä mieltä ootte Wengerin kannattajat ja myös vastustajat?
  Kuulostaako oman jalkapalloseuramme johdon toiminta faneja kohtaan reilulta?
  Käsittääkseni sananvapauden pitäis koskea myös Arsenalia.
  Se pitäis olla kaikilla. Kroenkella, Wenkulla, johtokunnalla ja faneilla.
  Myös sellaisilla faneilla jotka uskaltaa olla eri mieltä.
  Valitettavasti sananvapaus koskee näköjään vain 3 ensinmainittua ryhmää ja faneista ainoastaan Wenger-mielisiä.
  Ollaan Wengeristä sitten mitä mieltä tahansa niin jo tämä pitäisi olla syy tehtävästä erottamiseen.
  Siis aivan sama mikä tai kuka manageri kyseessä ja kuinka menestyvä mutta tämähä on ku 30-luvun Saksaa ta i Neuvostoliittoa.
  ”kannatus” 100 % tai jopa yli kuten kerran entisessä ”Itä-Suomessa” kävi ääntenlaskennassa

  • Se että katsomossa järkkärit poistavat protestikyltit, on varmasti seuran johdon määräys ja se kertoo selvästi myös johdon varauksettomasta tuesta Wengerille.

   • Missä muussa seurassa tällaista näkee, jos ei Pohjois-koreaa ja Venäjää lasketa.

 4. Jahas, Euroopan suurin Barca-rakastaja (Erkan jälkeen) eli Michel Platini joutuu eroamaan UEFA:n pomon paikalta, kun FIFA:an liittyvien tutkimusten valitukset bannista hylättiin. Toivottavasti tämä tervehdyttää vähän EUFA:a.

 5. Kari Korpihete on varmaan oikeassa että seurajohdon tuki takana.
  En usko että Wenger tuollaiseseenyksin uskaltais lähteä.
  No eihän tässä muuta tarvi tehdä kuin että vaatii poliisilta tutkintapyynnön Arsenal-nimistä seuraa vastaan aiheena sananvapauden riistäminen ja ilmoitus suurimpiin päivälehtiin että journalistit rummuttavat aiheesta ja soppa on valmis.
  Kyllä siihen ratkaisu saadaan.
  Mitähän sponsorit miettii ku juttu alkaa edetä tai alkais jos näin tapahtuu?

 6. Osaako joku selittää, miksi Arsenal vaikuttaa lukittuneen tähän Xhakaan? Ei liene mitenkään ylivertaiset tilastot ja ennen kaikkea puuttuu ”Kantea” eli katkomis- ja kaksinkamppailuvoimaa? Tässäkö haetaan uutta Artetaan, pehmeästi pelaavaa syöttökonetta? Onko se sitä, mitä keskikentän uusiminen kaipaa?

  • Tsekkasin koosteen jampan tämän kauden ”highlightseista”. Tykkää näköjään syöttää keskustasta laitaan (hyökkäyssuuntaan) kaaripalloja. Vaikuttaa pallovarmalta, mutta ei ole tosiaan mikään rouhija. Mutta on ennen muuta wengerin tyylinen pelaaja – sellainen rotsin ja artetan välimaastoon menevä. Ja tämä veretseisauttava analyysi seitsemän minuutin koosteen perusteella.

 7. Mulla on kans menny nyt pata ihan jumiin tän seuran kanssa. Silti edelleen, vaikka wenger ois päättänyt noi lakana asiat, niin silti syytän viiksihomoo tästä kaikesta. Ja edelleen, sitä vastaan tässä pitäis rupee rummuttaa, että saadaan wenkku pois.
  En ole wenkku fani tai wenkun vihaaja, mut se edelleen mua ihmetyttää, että miks helvetissä tässä laitetaan jäärän syyks kaikki?? Jotkut oikeesti luulee, et kun johtokunta sanoo, et rahaa on ja sitä saa käyttää ja parempia pelaajia voidaan hankkia jne jne, niin wenkku kieltäytyy ostamasta?? Kaikki omistajista johtokuntaan ja järkkäreistä faneihin pelkää sitä? Kukaan ei pysty mitään kun herra jäärä sanoo miten tehdään?? Ei jumalauta.
  Vaikka nyt tulis uus manageri, rahaa palais, huippupelaajia tulis ovista ja ikkunoista, pokaaleja satais ja kaikilla ois vitun kivaa. Ni en silti syytä wenkkua 😃. Ei vaan mee mun kaaliin, et ns. työntekijä pompottelee koko firmaa.

  • Kun johtokunnassa on jotain mattokauppiaita, niin kuka siellä sanoo, ettei pidä paikkaansa, jos Wenger ilmoittaa ettei ostokohteessa hinta ja laatu kohtaa? Tästä mielestäni voisi olla kysymys. Wenger ajattelee kyllä seuran parasta taloudellisessa mielessä, eikä suostu maksamaan mielestään ylihintaa. Harmi vaan, että Wengerin mielestä yhä edelleen 2010-luvulla 10 miljoonaa puntaa on pelaajasta paljon, vaikka liikevaihto ja liikevoitto on aika lailla eri luokkaa kuin silloin kun Sylvain Wiltordista ennätysostosta leivottiin.

   • Tässä onkin mielenkiintoista, miten kukkaronnyörit aukesivat Özilin kohdalla eli 50 miltsiä. Kenen idea, vaatiko suostuttelua ja jos, niin kuka tai ketkä piti ylipuhua.

   • Jos wenkku noin ilmoittaisikin, eli käytännössä kävelee johtoportaan yli ja tulosta ei tule, niin eikö silloin pitäisi ”maestro” potkia pihalle?? Koska tämä nykyinen tilanne riittää viikselle ja johtokunnalle, niin sen takia wenkku senkun porskuttaa ja mielestäni loppupeleissä se ei ole jäärän syy!
    Kyllähän seurassa kun seurassa vaaditaan managerille fuduja, niin se osoitetaan johtoportaalle.

 8. Tuohon Xhakaan vielä: En ole katsonut hailaitseja, mutta mielestäni Isco pelityyliltään on vielä enemmän Artetaa muistuttava pelaaja ja onhan jopa hänen kroppansa kuin nuorennettu ja parannettu painos Artetasta.

  Yleisemmin kirjoitusten aiheisiin viime aikoina: Mitä ainetta pitää nauttia säännöllisesti, että jaksaa ylläpitää Arsenevihaa näin korkealla tasolla?

 9. Kyllä ihan peruseväät riittää. Ainaki mulle. Tosin ihan yhtä paljon ”vihaan” ts v….ttaa Kroenke.
  P.s Mitä mieltä oot Eno tästä touhusta että myönteisiä lakanoita saa kantaa stadikalle (jopa vierasstadikalle) mutta kielteiset, asiallisesti esitetyt kielletään. ”Wenger out” kyltti on mielestäni asiallinen provokaatio ja vastaavantyylisiä näkyy ja on näkynyt muissa seuroissa eri maissa ja niiden annetaan näkyä.
  Tästä en yksin syytä Wenkkua niinku jo sanoin vaa koko johtoporrasta Kroenkea myöten.
  Kroenken mauttomuudesta ja fanien aliarvioimisesta kertoo eniten lausunto missä hän oli ohjeistanu faneja ”vaihtamaan seuraa” kun oli kritisoitu menestymisen ja hankintojen puutetta.
  Osoittaa että mies ei välitä faneista hevonvittua.
  Ei välitä sinänsä lajista hevonvittua eikä edes ymmärrä mitään koko Brittifutiksesta tai edes ylipäätään Brittiläisestä elämäntavasta ja arvomaailmasta tai jos ymmärtää niin ei arvosta eikä kunnioita niitä pätkääkään. Brittifutiksen kannattaja ei seuraa vaihda vaikka olis mikä ja ylipäätään Englannissa arvot on kunniassaan. Jokku jenkkipellet ehkä vaihtaa seuraa aina voittajan mukaan mikä on säälittävää mutta Englantilaiseen elämäntapaan se ei oo sopinu, ei sovi, eikä tuu ikinä sopimaan . Onneksi

  • Totta. Nauta 🐮 Stan viis veisaa muusta ku että seura tuottaa hyvin.
   Brittiläinen kannatuskulttuuri on hänelle täysin vieras.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s