Welbeck vaihteeksi loukkaantunut kuukausiksi – ei hätää maailmanluokan Giroud ja Walcott ovat jäljellä

Wellbeck on ilmeisesti sitten vaihteeksi kunnolla loukkaantunut. Alustavien huhujen mukaan kyseessä olisi vakava polvivamma ja huilia tulee kolmesta kuuteen kuukauteen eli toisin sanoen meidän tapauksessa se noin vuosi, jonka mies oli vasta sivussa.

Oikein jännittää kenet huippuhyökkääjän Wenger hankkii tilalle, sillä onhan managerimme sanonut tälläkin kaudella Welbeckin olevan Giroudin ja Walcottin ohella maailmanluokkaa. Ihan kuka tahansa ei kelpaa, mutta ei hätää sillä meillä on ”internal solution” Sanogossa. Mies ei mahtunut pelaamaan edes Ajaxin reserveissä, eikä Charltonissa ja on kaiken lisäksi koko ajan loukkaantunut, mutta kelpaa varmasti ratkaisuksi hyökkääjäongelmaan ensi kaudeksi. Pitäähän sitä nyt postimiehelle mahdollisuuksia antaa ja varmasti kehitystä tapahtuu, kun tarpeeksi monta vuotta odotetaan.

Tai sitten managerimme toimii samoin kuin viime kesänä. Tuolloin Welbeckin loukkaantuminen oli tiedossa jo ennen siirtoikkunan sulkeutumista, mutta Wenger ei hankkinut ketään. Samalla tavalla nyt voidaan uskotella, että Welbeck on suurin piirtein kauden alussa kunnossa, vaikka totuus on varmaan joulukuu tai ensi vuoden alkupuoli.

No eiköhän Wenger jatka Giroud ykköshyökkääjänä ja käytännössä ainoana vaihtoehtona myös ensi kaudella, kun edelliset neljä kautta on mennyt näin loistavasti. Johan Giroud kahdessa viime pelissä yhdellä maalilla ja kahdella syötöllä on todistanut kaiken kritiikin vääräksi managerimme mielestä. Totta kai näin. Yksi maali siinä vaiheessa, kun mestaruus ja kaikki muutkin pokaalimahdollisuudet ovat menneet ja kausi muutenkin taputeltu riittää korvaamaan sen, että ykköshyökkääjämme ei osu 20 otteluun kauden kriittisimmillä hetkillä.

Yksi maali myös kauden toiseksi viimeisessä pelissä selvästi osoittaa, että kritiikki oli väärää, kun sanottiin että emme koskaan voita mestaruutta Giroud ykköshyökkääjänä. Olemme selvästi väärässä ja Wenger oikeassa. Neljä vuotta ei vain ole tarpeeksi pitkä aika, vaan pitää antaa aikaa lisää sekä managerillemme että Giroudille. Ensi kaudella kaksikko johdattaa meidät varmasti mestaruuteen ja Mestareiden liigassa pitkälle.

Mitäpä pienistä faktoista, että Giroud ei ole koskaan saanut neljällä kaudella rikki 20 liigamaalin rajaa, vaikka alla pelaa yksi maailman parhaista kymppipaikan pelaajista Özilin muodossa sekä Sanchezin ja Cazorlan tapaisia pelaajia luomassa tilanteita.

Ei kai silläkään ole mitään väliä, että putoamisvaarassa olevassa Sunderlandissa Defoe on tehnyt enemmän maaleja kuin maailmanluokkaa oleva ykköshyökkääjämme tai puolet vähemmän palkkaa nostava Kane naapurissa on osunut tuplasti ranskalaishyökkääjäämme nähden.

Ei kannata myöskään laittaa mitään painoarvoa tilastoille, joiden mukaan luomme eniten tai lähes eniten paikkoja koko liigassa, mutta viimeistelyprosenttimme on yksi heikoimpia. Ei sitä hyökkääjähankinnoilla olisi mahdollista parantaa. Parempi jatkaa totutulla tavalla Giroud piikissä ja kliiniset Welbeck sekä Walcott muina vaihtoehtoina, kun kaksikko kaiken lisäksi pysyy loistavasti pelikuntoisena kaudesta toiseen.

Kaiken tämän huomioon ottaen onkin todella outoa kuinka olemme tehneet saman verran vai jopa vähemmän maaleja kotiotteluissa kuin sarjasta luultavasti putoava Newcastle.

Mainokset

30 thoughts on “Welbeck vaihteeksi loukkaantunut kuukausiksi – ei hätää maailmanluokan Giroud ja Walcott ovat jäljellä

 1. Sattui silmiin juttu Arsenalin nykyisestä maalivahdista. Hänhän on ainoa pelaaja, joka on tällä palstalla jäänyt ilman moitteita. Hänen sanottiin hankkivan joukkueelle ainakin kymmenen pistettä. Todellisuudessa pisteitä on nyt vähemmän kuin viime kaudella ja päästettyjä maaleja vain muutama vähemmän.

  • Niin, edelliskaudella tuli se kevätkauden suonenveto, jolloin kenttäpelaajat pelasivat ”kuin mestarit” ja heikko Ospina sai tarvitsemaansa suojelua puolustukselta. Tällä kaudella syksy oli kenttäpelaajilta vaatimaton ja kauden toinen puolisko suorastaan surkea, joten ei ihme, ettei maalivahti ole täysillä statistiikassa loistanut. Toki nollapelejä silti erinomaisesti.

   Noille Terryn höpinöille ei kukaan ole antanut mitään suurempaa arvoa. Ei ketään pelaajaa noin yksinkertaisesti mitata. Ei Neuerkaan Arsenalia mestariksi pelaisi, vaikka loistava maalivahti onkin. Maalivahti ei tee maaleja ja surkea hyökkäys on maksanut Arsenalille paljon. Puolustus on numeroina siedettävä, vaikkakin ajoin ilmiselvästi hasardi. Se ei esim. europeleissä riitä. Mutta ennen kaikkea pitäisi itse saada tehtyä 20+ maalia lisää liigassa.

   • Nollapelien määrä on hyvä, mutta eiköhän sekin ole osittain puolustajien ansiota.
    Cech on päästänyt liigan veskareista eniten maaleja boxin ulkopuolelta ammutuista laukauksista. Ikä kai painaa…

 2. Loukkaantuminen nyt vaan sattui Welbeckille ja ei Danny tai vastustaja tehnyt tilanteessa mitään väärää. Pelitilanne, shit happens ja harmi, että Danny taas. Pitkälle syksyyn jos ei Boxing Dayhin menee paluu.

  Sanchez näyttää olevan kovin lähtökuopissa ja en ylläty jos Özil menee samoissa vesissä. Özil tosin joutaa mennäkin johonkin muualle huokumaan negaatiota ja napsimaan selfieitä vuoroin koiran ja böönan kanssa. Morjes. Sanchezin mahdollinen myynti on sen sijaan suuri harmi, mutta toisaalta ymmärrän kunnianhimoista pelaajaa. Ei kukaan täysjärkinen tähtistatuksen pelaaja halua Kroenken ja Wengerin alaisuudessa pelata. Giroudille se sen sijaan sopi. Hän on uransa huipulla ja statsit maagiset… Niin ja Theo West Hamiin. Sekin on harmi ja ennen kaikkea harmi, että Wenger sai käytännössä täysin pysäytettyä kaverin kehittymisen. Sellainen nuorten pelaajien kehittäjä. Vrt Chambers, Ox, Walcott, Ramsey. British Core. Heh!

 3. Sanogo on kieltämättä ollut todella sekopäinen hankinta, Elninja taas kohtalaisen hyvä.

 4. Piresgunille: kyllä minun puolestani saa esittää täysin vapaasti mieltä sekä puolesta että vastaan. Itse vaan ihmettelen, että eikö tällainen Arsenen vereslihalla haukkuminen ala vaikuttamaan jo henkiseen tasapainoon.
  Elämässä on myös positiivisia asioita, joista saa enemmän voimaa mielestäni. Johan se Nykäsen Mattikin tokaisi, että ei kannata hirveästi nukkua. Kun on valveilla, voi saada vaikka kalan…

  • Eno, miksi Arsenea haukutaan? Miksi joukkueen / seuran henkinen tasapaino on heikko? Molempiin yksi ja sama syyllinen:

   Nauta-Stan joka on tehnyt mm Arsenalista pelkän bisneskoneen ja jolla ei todellakaan ole tarvetta vaihtaa hyvää marionettia pois koutsin pallilta kun homma pelaa eli rahaa virtaa sisään ovista ja ikkunoista. Painuis mauttomine lausuntoineen h…vettiin Arsenalista koko äijä! Toki turha toivo, Stan nauttii kun saa kiduttaa goonereita samalla kun tyhjentää niiden taskut. Mua vieläkin jyrsii, että miksi just tämä Amerikan Sankari osti seuramme. Olin aikoinaan itsekin sitä mieltä, että mieluummin Stan kuin joku muu (=Ushmanov), mutta näin se mieli muuttuu kun karvas totuus valkenee. Ja vielä jotkut jaksaa puolustella tämän naudankasvattajan kilpaurheiluseuran omistajapolitiikkaa. En ymmärrä. Stan Kroenke Out!

   • Joo viiksivallu pitäs saada helvettiin seurasta, muuten ei mikään muutu…

    Itsekin olin aikanaan silent wankerin kannalla ennen usmanovia mut se oli suuri virhe.
    Olen jo aikaisemminkin pakinoinut että usmanov vois lähettää mafiasuhteillaan ”neuvotteluvaltuuskunnan” nauta-stanin ranchille hieromaan kauppoja seuran myymisestä….

   • Tästä viiksikeisarista olen täysin samaa mieltä.
    Arsenen ongelma ilmiselvästi on se, että hänellä on taloustieteen peruskoulutus ja osaa tätä kautta katsoa myös taloudellisesta näkökulmasta. Talouteen kuuluu kuitenkin riskinotto ja siinä asiassa hänen näkökulmansa on ollut koko ajan varmalla pelaaminen, ts. tuloksen tekeminen. Joskus kuitenkin riskinotto tuottaa pitkässä juoksussa paremman tuloksen. Jospa se on ensi kesänä…..

 5. Mitäs, Jonkerin huhutaan myös lähtevän kesällä.

  Omasta mielestäni Wengeriin kohdistuvan sisäisen vaatimustason laskun voi varsin helposti ja tarkasti ajoittaa Deinin ulos savustamiseen. Danny Fizsmanin rakkautta Arsenaliin ei voi varmaan kyseenalaistaa, mutta hän sairaudestaan tietoisena keskittyi Emirates-hankkeen läpivientiin ja seuran tulevaisuuden turvaamiseen huipulla. Kroenke teki itsensä tykö täsmälleen oikeaan aikaan, vaikka tuskin jenkki ketään vakuutti parhaudestaan. Siitä kertoo jo suorasanaisesti Hil Woodin avautumiset.

  Mutta siis urhelupuolen laiminlyönti talouden kustannuksella ei ole pelkästään Stanin ajan vitsaus. Stadion rakennettiin vähän liian varhain ja se oli kalleudessaan joskus aikoinaan vähän liian riski hanke Arsenalin liikevaihdolle. Enää ei olisi.

  Arsenalilla olisi mennyt luultavasti kerrassaan loistavasti, jos Dein ja Fiszman olisivat pysyneet väleissä ja Diamond Danny olisi olisi ollut kuolemansairas.

  Nyt ei jää paljon muuta kuin toivoa kaavoihinsa kangistuneen Wengerin luopumista ja uuden managerin tuovan sattumamenestystä. Stanin rahankäytöllä ei tosiaan mitään dynastiaa puuhastella.

  • Ja ei se tosiaan ole pelkkä rahankäytön halukkuus tai haluttomuus. Kyllä minusta omistajan pitää olla kiinnostunut, vaatimustason kohdillaan ja samoin motivaattorien eli vaikka bonusten.

   Tilannehan on naurettavan itkettävä, jos Stan aikoo pitää pottinsa ikuisesti ja kuollessaan siirtää välinpitämättömän omistuksensa luultavasti vähän yksinkertaisemmalle pojalleen. En väitä tietäväni mitään pojan kyvykkyydestä, mutta eihän noista rikkaista jenkkiperijöistä mitään loistokasta kuvaa jää julkisuuden perusteella. KSI forever kuitenkin!

 6. Ja miksi helvetissä Arteta pitää muka saada valmennustiimiin? Kokemus valmentamisesta nolla, voittajuutta nolla. Miehen johtamiskyvyillä otettiin oikein murskaavasti turpaan huolella silloin, kun kapteeni vielä mahtui kentälle. Varmaan löytyy muitakin hyviä ehdokkaita valmennustiimiin.

 7. Arseblogissa hyvä analyysi maalivahtikysymyksestä: http://news.arseblog.com/2016/05/cechs-saves-from-distance-v-inside-by-the-numbers/?utm_source=feedburner.com%2Farseblognews&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+arseblognews+%28Arseblog+News+-+the+Arsenal+news+site%29

  Edelliskaudella Arsenal antoi selvästi vähemmän kaukovetoja 43 vs. 65, eli tällä kaudella jotain muutettiin ja kaukovetojen määrä lisääntyi myös selvästi. Cech ei ole parhaimmillaan kaukovedoista, mutta on toisaalta liigan paras torjuja boksissa.

  Hyvä maalivahti. Konsonantti kakkoseksi ja Ospina ulos.

 8. Hyviä kommentteja nauta Stanista!
  Mahtaako Wenkula löytää postimiestä tai giroud’ia tehokkaampaa kärkimiestä Welbsiä paikkaamaan? Viime vuosien näytöt huomioon ottaen, ei mitn mahiksia.

  Pelko peräsuolessa tässä saadaan pelätä et Sanchez & Özil myydään ja mitat täyttäviä ukkoja tuskin sisään tulee.
  Jos ei muuta niin sinakin Stanin tilit saadaan vielä parempaan balanssiin

 9. Onko Wenger ikinä ostanut pelaajaa loukkaantumista paikkaamaan? Mahtaisiko Giroudin myynti kuitenkin koittaa? Campbell ja Sanogo varmaan pannaan pihalle joka tapauksessa (laituria tilalle) ja ehkäpä sitten Walcott, jos ostaja onnistutaan löytämään. Vasta Walcottin myynti luultavasti Wengerin ajatusmallissa kai sallisi hyökkääjän oston, kun jollain perverssillä logiikalla jonkun hassun pelin keskellä pelannut Theo oli mahtava keskushyökkääjäresurssi.

  Sanchezin ja Özilin mahdolliset (pakko)myynnit panisivat paketin totaalisen uusiksi ja sitten loppukesä laskeskeltaisiin vaan, kuinka paljon tiimi loppujen lopuksi heikkeni.

  Yksi olennainen demoni kesäyhtälöstä puuttuu, eli tuleeko Mourinho kiusaamaan jälleen Wengeriä, tällä kertaa Manuun? Jos tulee, neloskisapokaalin kisa on varmaan Wengerin uran kovin. Erittäin kovat valmentajat ja osin pelaajamateriaalikin siinä tapauksessa kilpailijoilla. Siirtokesä on valiossa ehkä myös ennätysvilkas ja tällä kertaa varmasti vähän nimekkäämpikin, jos siellä Pepi, Klopp ja Mourinho seireeneinä kuiskuttelevat tähtiä seuroihinsa.

 10. Hyviä kommentteja ja näkökantoja. Timo, kirjoitat: ”ei urheilupuolen laiminlyönti talouden kustannuksella ei ole pelkästään Stanin ajan vitsaus”. Muistutan, että elämme Stanin aikaa ja tuo vitsaus on päällämme koko ajan. Historiaan peilailu on tässä yhteydessä turhaa. Stadion ja Colney on bygattu ja taskut on täynnä hilloa, mutta kun ei urheilullinen menestys ole prioriteetti niin tässähän me goonerit kärvistellään ja kauan.

  AFFA 🙂
  Stan Kroenke helevettiin ja äkkiä!!

  • Joo, mikäs siinä, kyllä kelpaisi eroon pääseminen sekä Wengeristä että Stanista. Tosin mielestäni Stankin on parempi kuin joku typerä öljyruhtinas, joka tempoo uutta valmentajaa hatusta joka kesä. Koitan tulla toimeen sen kanssa, että ainakin Stan jatkaa, Arsene lyhyellä aikavälilläkään kenties ei. Kannattajien protestit ovat voimaltaan sitä luokkaa, ettei ne kumpaakaan hetkauta.

   Stanin ainoa vahvuus on kiinteä raha, tuskin käy kuten Shinawatralle tmv. eli rahat loppuu. Lisäksi Stan ainakin näennäisesti antaa seuran pyöriä omillaan, eli voitot voisi käyttää toiminnan kehittämiseen. Ainakaan niitä ei oteta jenkkilään väkisin. Vaikea sanoa, miksi juuri mitään ei tapahdu. Joku jarruttaa kehitystä ja sanoisin, että iso syy on nuuka-Arsene ja hänen henkilökohtaisen vetovoimansa puute kovien pelaajien keskuudessa. Katsotaan tätä viimeistä taas kesällä, eli ketä lähtee, ketä tulee.

   Talouden kiertokulkua katsoen seuraava omistaja tulee varmaan sitten Kiinasta, kun siellä jalkapallosta on innostuttu. Ja rahaa on. Arabibuumi taitaa olla hidastumaan päin ja öljy ei kallistu. Tosin Stanin myynnin kanssa katsotaan kauas.

 11. Byern ei aikaile vaan ilmeisesti tehnyt jo pari hankintaan Renato Sanches (mikä ei sano itselleni mitään) ja Mats Hummels, mutta mielestäni parhain hankinta oli Ancelotti. Jaksaa taas katsoa Byernin pelejä kun siellä ei itketä Pepin tyyliin. Voisin kuvitella Byernin voittavan ensi kaudella Chämppärin. Näin toimii voittajat.

 12. Bayrnista ei voi/pysty ottamaan muuten mallia, mutta peliliikkeet tehdään varhain, näyttävästi ja väkisinkin joskus eli vastustajaa heikentäen. Vahvaa tekemistä, kun talousmuskeli ja vetovoima on kunnossa.

  Ei se mitään, Arsenalissa on laukut jo pakattu ja sunnuntai-iltana jengi suuntaan lomalennoille. Varmaan vahtimestari jää pitämään fasadia.

 13. Joo ei mitään uutta Saksan maalta. Sama touhu jatkuu.
  Dortmund myi sitten Hummelsin ja yllättäen Bayernille.
  Aiemmin myyny sinne Götzen ja Lewandowskin.
  Kannattaa tottakai parhaimmat myydä aina pahimmalle kilpailijalleen. Tottakai raha ratkaisee mutta eikös muna ollut tarjoamassa ja joku muukin Lewadowskista suurta summaa noihin aikoihin. Mutta ei muuta ku Bayerniin.
  Milloinkohan Dortmundissa menee kajuuttaan että ei välttämättä fiksuin veto myydä parhaat pahimmalle kilpailijalleen.
  Muunmuassa Ibra kirjassaan kertoili että ku lähti Barcasta nii siellä sanottii että mihin vaa muualle mutta ei Realiin.
  No. ihmetelkööt siellä sitte taas vuoden päästä ku ovat sarjakakkosia että kenenkä huipun nyt myis Bayerniin

 14. P.s joku voi ihmetellä että mitäs sakemanneista huolta kannan.
  En kannakkaa.
  Tarkoitin vain että Dortmundilla sama meininki ku meillä.
  Rvp myytiin munalle ja Cityyn on siirtyny ties kuinka moni meidän jampoista

 15. Zlatan arvostaa maksimirahaa. Nuo Bayernin naaraamat haluaa tiettyyn voittavaan seuraan. Mutta pelaaja päättää. Ei siinä Dortmundilla jää mitään valinnanvaraa. Sama se oli, kun petturi-Fabregas päätti lähteä. Vain Barca kelpasi ja jokainen tiesi sen.

 16. Ainakin kerran on ostettu loukkaantumisen takia: Monreal, tosin tammikuussa (2013). Silloin Gibbo pitkään sivussa ja samoin häntä tuurannut Santos (!).

  Kyllähän wengeristä ja kroenkesta pitäisi eroon päästä ja ehkä täällä pidempään olleet muistavat, että vaadin jo vuosia sitten wengerin tilalle, no, Martin O’Neilliä (tuli hirveä huuto) ja omistusskaban aikana kannatin Usmanovia, kunnon öky-oligarkia.

  Mutta välillä kaikki tuntuu suhteettomalta. Sijoitutaan valkussa tod.näk. kolmanneksi, alla pari peräkkäistä fa cup -pystiä – ja ranteita vedellään auki. Miltähän Boltonin kannattajista mahtaa tuntua – tai vaikka Newcastlen. Toki on niinkin, kuten Nick Hornby on todennut: Helpompi ois kannattaa jtn Wolverhamptonia, kun se ei koskaan ole lähelläkään mitään pokaalia. Arsenal taas on usein suht lähellä mut ei sit kuitenkaan.

 17. Hyviä kommentteja. Kyllä ittekki mietin ku oon wenkkua pääasias moittinu ja Kroenkea siinä sivus että ollaa kuitenki kolmantena.
  Itte vaa näen kuitenki nii ettei ykköseksi päästä kuitenkaa ikää tällä parivaljakolla.
  Mutta siirroista vielä (kysymykseni saattaa tuntua helvetin tyhmältä)
  Oon siis ymmärtäny nii että ku pelaajan sopimus loppuu nii silloin hän tietysti on vapaa siirtymää minne haluaa mutta jos on sopi mus om kesken nii eikö myyvällä seuralla tietysti oo sananvalta hyväksyä tai hylätä tarjous pelaajan mielipiteistä välittämättä?
  Eri asia on sitte onko se tkieltäytyminen taloudellisesti järkevää.
  (lue kauppahinta)

 18. nyt olis Wenkulilla elämänsä tilaisuus pistää joukkue kuntoon. Pohja on periaatteessa kunnossa. Muutama vahvistus alakertaan ja tulivoimaa. Jos tämän tekisi niin en syyttäisi enää ketään ensi kaudella. Myyntiin tietysti kaikki turhat+Jenkko takaisin..

 19. Isse, ei kai täällä kukaan ranteitaan auki ole viiltelemässä. Siihen on vielä pitkä matka, mutta ei ainakaan mulle mene jakeluun, että miten helvetissä on mahdollista vuosi vuoden jälkeen jäädä Isojen Voittojen (kaikki kunnia toki FA Cupille, diggaan ja todellakin arvostan sitä, mutta se ei ole Valju- tai Sieni-pokaali) ulkopuolelle jo hyvissä ajoin kun operoidaan yhdellä maailman paksuimmalla futislompsalla? Ja seuran johto ”hyväksyy” kaiken ja kannattajat jotka eivät hyväksy, vaiennetaan. Pihumme kuitenkin yhden maailman suurimman metropolin suurimmasta ja perinteikkäimmästä seurasta, The Arsenalista. Kertokaa se naudankasvattajalle ja setä-Arsenelle!

   • Tapsa, periaatteessa olen siis samaa mieltä, mutta välillä jää miettimään. Yksi kaveri muuten kannattaa seuraa, joka on pääasiassa ollut Championshipsissä ja välillä valkussa – ja haukkunut omistajaa mistään tietämättömäksi. Seura on Leicester.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s