Giroud ykköshyökkääjä ensi kaudellakin, Özil tyytymätön, Xhaka ehkä parin miljoonan päässä ja kaksinaamaisuutta kakkossijasta

Ei siinä kauan mennyt, kun managerimme jo varmisti asian, jonka tosiasiat myöntävät goonerit toki tiesivät entuudestaan. Giroud jatkaa myös ensi kaudella ykköshyökkääjänä. Näin olleen jo tässä vaiheessa on aivan turha lukea edes mitään siirtohuhuja ja toivoa uutta hyökkääjää, sillä se tulee olemaan Sanogo takaisin tai joku postimiehen kaltainen hankinta todennäköisesti Ranskan kakkosliigasta.

Giroudin vakuuttavat kaksi viimeistä peliä olivat taas Wengerille riittävä todiste ja mitäpä siitä, että 15 liigaottelua putkeen meni ilman maalia, kun olimme keskellä kiivainta mestaruustaistelua. Onneksi tuona aikana muun muassa maailmanluokan Walcott paikkasi ykköshyökkääjämme kuivan kauden vai miten se menikään..

Özil sanoo taas niin suoraan kuin vain pystyy, että uusi sopimus ei hirveästi kiinnosta jos vahvistuksia ei hankita kesän aikana. Sama tilanne varmasti Sanchezin kanssa tai voi olla, että Sanchezille ei riitä mitkään vahvistukset, vaan mies on saanut tarpeekseen tästä Wengerin nelossijasirkuksesta tapahtui mitä tahansa.

En ole jaksanut uhrata aikaa tai ajatuksia Xhaka huhuihin, mutta tämä oli niin tyypillinen uutisointi aiheesta, että pakko linkittää. Siirtosummassa olisi kahden miljoonan ero mitä Wenger on valmis maksamaan ja mitä saksalaisseura haluaa.

Jos näin todella on niin kaikki tietävät kuinka tilanne tulee päättymään. Kysykää vaikka esim. Alonsolta tai Schwarzerilta. Wengerhän ei tunnetusti maksa puntaakaan enempää kuin managerimme arvio hankittavan pelaajan hinnasta on. Korjaan saattaa maksaa punnan enemmän, kysykää vaikka Liverpoolilta ja Suarezilta.

Seuraavaksi hyvä ja rehellinen artikkeli kaudestamme ja kuinka kakkossija ei todellakaan ole mikään juhlimisen aihe.

Managerimme mielestä nykyään myös kakkossija on sama kuin kymmenes tai jokin muu, mutta tosiasiassa kaikki managerimme puheet kertovat aivan toista. Lisäksi on Wengeriltä äärimmäisen kaksinaamaista väittää kakkossijan olevan merkityksetön, kun viisi vuotta sitten managerimme lausui tämän todella surullisen kommentin, joka näytti viimeistään managerimme muuttuneen voittajasta keskinkertaisuuteen ja pelkkään nelossijaan tähtääväksi entiseksi suuruudeksi:

As long as you are second in the league, I am ready to sign for the next 20 years and stand up for that.

Mainokset

17 thoughts on “Giroud ykköshyökkääjä ensi kaudellakin, Özil tyytymätön, Xhaka ehkä parin miljoonan päässä ja kaksinaamaisuutta kakkossijasta

 1. John Crossin mukaan Arsenal olisi sopinut 45 miljoonan euron maksusta Xhakalle ja esisopimus olisi tehty. No kuitenkin näyttää siltä, että sopimus on lähellä.

 2. Vaikea uskoa, että tuossa siirtosummassa on perää. Maksaisiko Wenger Xhakasta melkein saman kuin maailmanluokan Özilistä?

  Joka tapauksessa Xhaka-diili on sellaisessa kiimassa, että joko asia kaatuu kokonaan nopeasti tai sitten kauppa menee tosiaan ennen EM-kisoja läpi, Kukaan muu kuin kenties Arsenal ei vaikuta halukkaalta hieromaan asian kanssa kauaa.

 3. Ville,
  etkös ole monta kertaa sanonut, että Arsene puhuu puuta heinää ja epätotuuksia. Eilkös tällä logiikalla tuokin Arsenen lausuma Tuhnusta ole epätosi….

 4. Arsenalin täyden preseasonin tiimi on hieman vahvempi, mitä saattoi olettaa: ”Martinez (GK), Gibbs, Mertesacker, Gabriel, Monreal, Bellerin, Cazorla, Coquelin, Elneny, Hayden, Gnabry, Walcott, Campbell, Sanogo, Akpom.”. Ox tietysti loukkaantuneena ja lisäksi viime kauden lainapelaajat.

 5. Jos me lähdetään myös ensi kauteen Giroud ykköshyökkääjänä, niin näkisin et kausi voidaan laittaa pyttyjen osalta pakettiin saman tien.
  En kylvä pessimismiä, mutta maali sillon, toinen tällön ja tuhnuilua suurin osa kaudesta…ei niillä eväillä mestaruuksia voiteta.
  Ai niin, postimies hoitaa loput, meinasin onnistua jo unohtamaan koko kaverin…

  Ristitään jälleen kädet kyynärpäitä myöten ja eletään toivossa, et Wenger vetää kanin hatusta ja saa pidettyä Alexis’in, Özil’in ym. laatumiehet joukkueessa. Sekä hankkii jo useaan otteeseen toivotuille pelipaikoille huippuvahvistuksia.

 6. Wengerillä ei riitä vetovoima ekä luultavasti Kroenken luottokaan ostaa tasonsa osoittanutta huippumaalintekijää, joka maksaa mitä tahansa 60 miljoonasta ylöspäin. Wengerin ”kani hatusta” eli paras mahdollinen sauma lienee tehdä Anelka2/Henry2 eli löytää jostain parikymppinen puolituntematon jannu, joka latoo 15 maalia kylmiltään. Giro tekee lisänä sen 15 eikä se muuksi muutu.

  Lisäksi tietysti maaleja tekevä laituri tarvitaan. Pidän uskottavana ja Stanille luontevana tuollaista 50m ”war chestiä”. Sitä voisi kasvattaa taitavilla myynneillä, joiden rahat myös käytettäisiin laatupelaajiin. Walcott, Ramsey, Gibbs, Mertesacker, Campbell, Gnabry ym. varmasti on mahdollista päivittää parempiin pelaajiin. Osa on rahallisesti aika merkityksettömiä ja sinänsä Wengerillekin käyttökelpoisia, mutta aina pitäisi tähdätä parempaan.

  Näkemyksellistä ja taitavaa manageria seura kaipaa. Jos ei muuta, niin tiivistynyt valion keskiryhmä ja Leicester osoittavat, että hyviä löytöjä pelaajamarkkinoilla on edelleen mahdollista tehdä. Wenger on nukkunut ruususen unta ja miettinyt, ettei mitään kannata yrittää, kaikki ne on sanogoja.

  Eikö myös monen pelaajan ”katsotaan vielä vähän aikaa, miten kehittyy” päiväys ala mennä umpeen? Eivät kehity, eivät ainakaan Arsenalissa. Räikeimmät esimerkit Ox ja Theo. Usko horjuu kovasti, tuleeko kummastakaan enää ikinä laatulaituria Arsenaliin. Varsinkin Theo on saanut kiitettävästi antaa näyttöjä 10 vuotta ja nyt suurin vaikutelma on, ettei häntä enää jaksa oikein kiinnostaa. Pakolliset irtopisteet faneilta Spursista joka vuosi, mutta muuten ei taida jalkapallo paljon kiinnostaa?

 7. Siis kenet ”maailmanluokan” kärki me sillä 60m ostetaan? Nyt nimet pöytään niistä miehistä, jotka on liikkumassa. Itse tiedän yhden: Zlatan – tuskin tulee meille. Mutta ketkä on ne muut huikeat kärjet. Lewandowski olisi yksi, mutta ei liiku. Aguero toinen – ei liiku. Higuain ei porukalle kelpaa ja Benzema ei ole liikkumassa. Meinasitteko että Suarez tai Neymar tulee?

  Ja Giron tuhnuilu on 20+ maalia per kausi. Valioliigasta voi laittaa miehet riviin, jotka pääsee samoihin tehoihin. Ei ole kovin pitkä rivi. Eli taas toivoisi vähän järkeä. Minäkin haluan maailmanluokan kärjen, mutta sellaisia ei ole kaupan.

  • Sanoin 60 m ylöspäin. Jos rahaa ja kunnianhimoa löytyy, kyllä Lewa ja jopa rahahuora-Suarez on ostettavissa, tosin jälkimmäisen kohdalla liikuttaisiin jo maailmanennätyshintojen tuntumassa, mikä tekee homman erityisen epätodennäköiseksi. Myös Ronaldo on ostettavissa, osin koska on jo kolmekymppinen ja Real miettii jo tulevaa. Ei tässä ole mitään ongelmaa, ongelma on siinä, ettei yritetä eikä haluta koskaan olla lähellä markkinoiden maksimihintoja. En ole varma, onko ilo maksaa paljon, mutta on turha väittää ettei ketään ole saatavilla. Se on jo wengerismiä.

   Kuten sanoin, on monia monia syitä, miksi Arsenalin käytännön katto on siirtosummissa alempana ja siksi superhyökkääjää ei edes yritetä ostaa, korkeintaan yritetään 1-2 parista lupaavasta nuoresta rakentaa sellainen. Wengerille henkilökohtainen ongelma lienee, että tunnustettu lupauskin maksaa jo 25-30 miljoonaa.

   Eikä ole rohkeutta yrittää ns. vaikeita luonteita. Vaikka ne palkitsevat, jos onnistuu, kuten Mahrez. Wenger onnistui nuorempana hetkessä kesyttämään Anelkan (tosin lähti myös hetikohta lapasesta). Van Persien muokkaamisessa meni jo huomattavan kauan. Sen jälkeen ei ole hankalia tapauksia edes pahemmin yritetty, vaan ostettu kilttejä poikia. Nyt seuran suurin ongelma on Jackin tupakointi.

 8. Ja lisään vielä sen, että pidän mielelläni Giron jengissä. Erittäin hyvä puolustuspään erikoistilanteissa. Mun mielestä se akuutein ongelma on laidoilla. Sanchezin lisäksi on pakko saada sellanen 15 maalin laituri. Piikistä 20 ja molemmilta laidoilta 15, niin runko olisi kasassa.

 9. Itsekin pitäisin vielä Ollin rivissä vaikka kuiva kausi Ollilta oli kyllä käsittämättömän pitkä. Mutta kyllä me ykköspyssy tarvitaan ja itte ainaki oon sitä mieltä että Higuain on laatuhyökkääjä.
  Jamppa takonu maaleja onko se ny 35 kpl serie aassa ja italiassa on kuitenki aina pidetty tiivistä puolustuspeliä arvossaan joten tuntuu aika käsittämättömältä että ei olis meille tarpeeksi hyvä?
  Hessun kans samaa mieltä siitä että huippulaituri tarvitaan myös vai uskooko joku Theon tai Oxin tuovan meille mestaruuden omalla panoksellaan?

 10. Lisäyksenä että jos Özil ja Sanches lähtee muualle voittamaan mestaruuksia nii kuka uskoo että Wenger paikkaa nämä saman tason kavereilla
  Kauhuskenaario pahimmasta päästä

 11. Reus laidalle niin saadaan se 15 maalin mies. Jos vaan pysyis kunnossa. Abaumeyang samalla oven avauksella.

 12. Vardykin olis varmaan saatavissa jos ei oo jo Cityn mies. Dortmundin Aubameyang tosiaan kelpais kanssa… olis kelvannut jo viime kesänä. Higuain ei oo ehkä ihan toptop-laatua, mutta taatusti Giroudia tehokkaampi.

 13. Ogelma on ollut paitsi Tuhnun kuiva kausi, myös se, että vain Alexis yltää kaksinumeroiseen maalimäärään. Kahta viimeistä kautta lukuunottamatta vähintään 3 pelaajaa on tehnyt 10 tai enemmän maalia. Oikea laita on ollut todella tehoton – ketä siellä mahtoi tällä kaudella pelata? Maaleja pitäisi pystyä tekemään myös boxin ulkopuolelta, jossa Arsenal taitaa olla huonoin koko liigassa sekä laajuutta tekijämääriin. Näinhän tämä ongelma tulikin ratkaistuksi.

  COYG

 14. Ja mihin katosivat Ramseyn ja Cazorlan taannoiset tehot? Älkää sanoko loukkaantumisiin, ei ne ole vähään aikaan olleet kummoiset.

 15. Ja hoituihan se kultainen rukkanen yksin Cechille Smallingin viime minuutilla tekemällä omalla maalilla, heh heh….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s