Eurooppa-liigan finaali pelattu ja sen vaikutukset ensi kauteen

Eilen täytyy sanoa, että olin kateellinen Liverpoolille ja ennen kaikkea sen kannattajille, jotka pääsivät jännittämään ja nauttimaan finaalipäivän tunnelmasta ja tapahtumista. Tänään taas voi sanoa olevan toinen ääni kellossa, sillä harva jos mikään tunne kannattajana on pahempi kuin finaalitappio.

Joka tapauksessa voin rehellisesti sanoa, että vaihtaisin meidän Mestareiden liigan osallistumisen ja liigan kakkossijan Eurooppa-liigan finaalipaikkaan ja voittoon. Toki nykyään voittamalla Eurooppa-liigan pääsee juuri mukaan rahaliigaan, mutta ymmärsitte varmaan ajatuksen.

Kukaan ei muista liigassa toiseksi sijoittuvia, ei Mestareiden liigaan osallistuvia vaan ainoastaan voittajat jäävät mieleen oli kyse sitten mistä tahansa kilpailusta. Ja loppujen lopuksi tässä on kuitenkin kyse kannattajan näkökulmasta, joten mieluummin voitto jossain kilpailussa silloin tällöin kuin ikuinen neljän joukkoon sijoittuminen ja tippuminen Mestareiden liigan ensimmäisellä jatkokierroksella.

Toki suurella todennäköisyydellä emme olisi päässeet edes Eurooppa-liigan finaaliin asti saatikka voittaneet sitä Wengerin johdolla.

Jonkin verran on heti tullut keskustelua kuinka Liverpoolin jääminen pois ensi kauden Mestareiden liigasta vaikuttaa siirtoihin ja sen mahdollisuuksiin hankkia pelaajia. Sanoisin, ettei juuri mitenkään. Klopp on kuitenkin sen verran arvostettu manageri, että suurin osa Liverpoolin ostettavista pelaajista tulee oli seura Mestareiden liigassa tai ei. Esim. Götze varmasti edelleen valitsee Liverpoolin ja Kloppin ennen kuin Arsenalin ja Wengerin, vaikka ei yhden kauden ajan pääsisikään pelaamaan sieniliigassa.

Ylipäätään ensi kauden Valioliigaa ajateltuna Liverpoolin tappio oli kova kolaus Wengerin kannalta, sillä nelospaikkakilpailu kiristyi selvästi entisestään. Mestareiden liigassa oleva Liverpool ei olisi ollut mitenkään varman neljän parhaan joukkoon sijoittuja, mutta väitän, että kokonaan ilman europelejä oleva Kloppin Liverpool on neljän joukossa ja ehkä jopa yksi vahvimmista mestarisuosikeista.

Aina myös puhutaan kuinka ketään ei ole saatavilla Wengerin korvaajaksi tai Giroudin tilalle kärkeen ykköshyökkääjäksi. Eilistä finaalia katsomalla voin sanoa ,että ottaisin Sevillan kaksikon välittömästi eli Unai Emeryn manageriksi ja myös Kevin Gameiro näytti erittäin hyvältä kärjeltä. Toki Gameiroa pitäisi varmasta seurata enemmän, että osaisi todella arvioida miestä tarkemmin. Silti pointti oli, että vaihtoehtoja olisi niin managerin kuin pelaajavahvistusten suhteen vaikka kuinka paljon jos halua muutokseen olisi.

Mainokset

26 thoughts on “Eurooppa-liigan finaali pelattu ja sen vaikutukset ensi kauteen

 1. Totesin eilen, että Poolin mahdollisuudet hankintoihin vaikeutuivat, kun seura pelaa vain kansallista sarjaa. Ja näin se todennäköisesti on – oli managerina Klopp tai kuka tahansa. Ja vaikeutuu etenkin siksi, että agentit ja pelaajia myyvät seurat nostavat hintapyyntöjään. Pitää maksaa ekstraa, kun pelaaja tulee hilaamaan seuraa UCL-sijoituksille – vähän kuin välivuoden pitäisi.

  Lisäksi en ole varma Kloppin vetovoimasta joitakin bundesliigan pelaajia lukuunottamatta: Viides cuptappio putkeen ei tuo voittajafiilistä.

 2. Emery voisi olla hyvä vaihtoehto. Toisaalta, vaikka miehen tulos espanjassa on ollut aina tasaisen varmaa ja välillä jopa selkeää ylisuorittamista, on hänen ainoa ulkomaankomennuksensa venäjälle päättynyt säkkiin jo muutaman kuukauden jälkeen. Silti toki yksi mielenkiintoisimmista nimistä joita Arsenal voisi Wengerin jälkeen harkita.

  Gameiro on ollut urallaan myös suht tasainen kymmenisen liigamaalin sylkijä, ja ikää on 29 vuotta. En lähtisi sanomaan että olisi merkittävä parannus Giroudiin. Tuntuu tosin, että blogistille kelpaisi kuka vaan nykyisten tilalle.

 3. Kloppin pitäisi päästä seurajohdon tuella ja rahalla ylös Rodgersin kuopasta eli keskinkertaisista ja jopa huonoista hankinnoista. Nyt on Kloppin make or break hetki Englannissa, pisteitä on pakko saada ensi kaudella enemmän ja vähintään top4-paikka, muuten tulee tyypillinen Poolin lama ja kannattajien kääntyminen vastaan. Hankala paikka valmentaa tuo Liverpool.

  Pool paranee reilusti 3-4 erinomaisella hankinnalla. Niin tietysti jokainen seura. Kysymys kuuluukin, kuka menee suurella rahalla ja kuka osoittaa erityistä osaamista ja hankkii kovia pelimiehiä kohtuusummilla? Pidän itse nykyään kohtuusummina valioseurojen kannalta alle 30 miljoonan pelaajia. Sen verran raju on suurimman osan liikevaihto. Espanjan kyläseurat erikseen näissä siirtokeskusteluissa.

  • sen verran mitä olen poolin peliä nähnyt niin niillä näyttä puolustus vuotavan välillä aika törkeästi, joten eiköhän Kloppi tule siihen panostamaan ensi kaudeksi..

 4. ” Mestareiden liigassa oleva Liverpool ei olisi ollut mitenkään varman neljän parhaan joukkoon sijoittuja, mutta väitän, että kokonaan ilman europelejä oleva Kloppin Liverpool on neljän joukossa ja ehkä jopa yksi vahvimmista mestarisuosikeista. ”

  Tirsk* #huutonauru #poppamies #uskomatonparru

 5. Aivan eri huuhaaseen liittyen.
  Sattuivatko herrat kiinnittämään huomiota unohdetun ottelun kunniakujan tapahtumiin.
  Muistutukseksi vielä se oli 4-0 löylytys Villaa vastaan ”merkityksettömässä ja paineettomassa” ja mitä näitä nyt on, pelissä.
  Eniwei.
  Siinä sitten ansioituneet pelaajat halivat toisiaan. Tai lähinnä nämä lähtevät pelaajat halivat jääviä, jotka joutuivat lastensa nähden heitä heikompien pelaajien syleiltäviksi.
  Näitä halipoikiahan oli Arteta (check lähdössä), Rosicky (check lähdössä) ja CAMPBELL (check wtf!) Flamini oli varmaan lähtenyt jo biotieteilemään Italiaan ja palaa vielä 3 vuoden päästä valmentamaan arsenalin 4 vuotiaitten jengiä.
  Takaisin aiheeseen.
  Toivotaan laajaa keskustelua tästä Campbellin halipulasta.
  Onko kaveri myös lähdössä tai halusiko vain lämpöä? Eikös tälle vauva pään omaavalle Karibian ihmeelle väsätty myös kiireellä jatkopahvi kolmen hyvän peliesityksen jälkeen, jonka jälkeen voitiinkin laittaa jannu kehittymään katsomaan ja ensi kaudeksi Norjan liigaan.?

 6. Huoh mikä määrä typoja, mutta eiköhän tuosta jotain saa siitä huolimatta irti.
  Siis katsomoon kehittymään ja muuta sekalaista.

 7. No eikö se ole luonnollista, että Campbell on lähdössä? Luottoa tuli vain pahimpaan laitureiden loukkaantumisaikaan, sen jälkeen ei. Kyllä aika luonnollista, ettei jää ”tiastelemaan” peliajasta Arsenaliin.

  Itse en ole missään vaiheessa ollut vakuuttunut tasosta, joten en murehdi tätä pelaajaa.

 8. Xhaka nyt kai sitten olisi sellainen monipuolinen box to box jamppa, joka alemmas istuttamalla ratkaisee keskikentän ongelmat ja monipuolistaa peliä.

  Kärkeen jo aiemmin mainutut Reus ja Aubemeyang, toppariksi Varane, niin alkaa olla siinä. Halpaa kuin mikä.

  • Tästä xhakasta on myös guardiola erittäin kiinnostunut,sen takia wenger ehkä nyt yrittääkin saada pikaista kauppaa aikaseksi,toinen asia toki on se,että pelaaja itsekin haluaa tilanteen selviävän ennen kisoja,täysin ymmärrettävää ettei keskittyminen ole kisojen ajan jossain muussa.

 9. Jos toi pitää paikkansa niin Xhaka tulee meidän leiriin vain jos tilipussi on huomattavasti painavampi kuin cityn tarjoama jota suuresti epäilen.
  Mut katotaa ny onko Guardiola oikkeesti kiinnostunu?

 10. Liverpool?!?… – Ei ikinä. Ei mitään asiaa neljän sakkiin vaikka olisi Jeesus managerina. eiköhän ensi kaudella palata tuttuun ja turvalliseen marssijärjestykseen. City tai Chelsea vie, ManU yrittää haastaa, me ollaan perinteisesti neljäs ja vuoden 2016 mestari ja Tottenham viides. Liverpool siis max kuudes, mutta en usko edes siihen.

 11. Ensi kausi onkin sit jo taputeltu. Olemme siis vuodenvaihteessa, jälleen, paalupaikalla ellei sit kettujen lento jatku. Tietty pieni mahdollisuus on, että tulokset menevät jotenkin toisin.

 12. En usko että menevät… neljänsiä ollaan, mental strenght on nousussa ja muutama like a new signing liittyy just joukkueeseen. Reilu 20v on noita maksukanavia tullu maksettua Arsenalin takia aina uskollisesti. Mutta nyt kun kesäksi katkaisin niin on sellainen tunne, että ensi kaudella en enää ota. Samoin joka vuosi on tullut Arsenalin mestaruudelle heitettyä satanen tai pari. Senkin vois lopettaa. Mitähän se Wenkuli taas keksii, että kesällä kiima jälleen nousee ja pääsee toistamaan omat virheensä. Pari tuoretta Euroopanmestaria ryhmään? Vaiko sittenkin onnistunut Aasian kesärundi? – En tiedä, mutta joka vuosi sitä ollaan Elokuussa intoa täynnä ja viimeistään Helmikuussa kirves on jo kaivon pohjalla.

 13. Kumpi on totta: Xhakan siirto on ”käytännössä valmis” vai Gladbachin mielestä Arsenalin tarjous on aivan liian alhainen? Jotenkin tuo jälkimmäinen kuulostaa todella tutulta, joten lähden sillä vaihtoehdolla viikonloppuun. Ehkä se kaatuu taas kerran, tämä Arsenalin huippusiirto.

  Ilahduttavasti vaikuttaisi, että Wengerillä on tällä kertaa plan B. MIchael Carrick.

 14. Voitaisiinko aloittaa ns. oma Football Manager Arsenal Edition.

  Eli nyt jokainen voisi hetken leikkiä jalkapallojumalaa ja tehdä omannäköisen arsenaalinsa ( tietysti jalkapallomaailman lainalaisuuksia noudattaen ) ( kaikkia ei voi ostaa , mutta ainahan voi yrittää perustella miten homma hoituisi )

  Eli kekä myisit ( näillä saaduilla rahoilla voisi ostaa toisen pelaajan tilalle jne jne. )

  tässä voisi olla vaikka blogistille hieman erilainen lähestymistapa poustaukseen.En tarkoita, että pitäisi olla seuraava , mutta vaikka lähiaikoina…

  • Lisää huhumyllyä xhakasta,pelaajan journalisti ystävä ilmeisesti julkaissut twitter tilillään xhakan saapuvan lähipäivinä lontooseen sopimaan siirrosta,ja lähteenä oli muistaaksee aina yhtä luotettava goal-lehti.

  • Ulos: Flamini, Rosicky, Arteta, Walcott, Gibbs, Chambers (laina).
   Sisään: Xhaka, Morata, Mkhitaryan, Chilwell, Varane ja Jenkko takaisin lainalta.

   Elneny korvasi jo Artetan, Xhaka vähän niinkuin Flaminin, Mkhitaryan Walcottin, Chilwell Gibbsin ja Morata Welbeckin, kunnes vuoden päästä Giroud myydään eteenpäin Welbeckin kuntouduttua. Varane tulisi Koscielnyn vierelle ykköstoppariksi, ja Merte jäisi vielä yhdeksi kaudeksi varamieheksi ja hyväksi koppimieheksi.

   Toki tämänlainen clearout on hyvin epätodennäköinen ja riskialtis joukkueen koheesion kannalta, mutta välttämättömiä poistumisia ovat ainakin noi kolme ensimmäistä. Myös jos Wenger ei jatka ensi kauden jälkeen, voisi olla ongelmallista hankkia isoa kasaa pelaajia tänä kesänä. Saas nähdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s