Median kohtelu eri seurojen ja managerien kohdalla täysin erilaista – suoraan sanoen tekopyhää toimintaa

Tänään mennään sen verran normaalista poikkeavalla kaavalla, että tämä päivitys on kirjoitettu ennakkoon hyvissä ajoin eilisen puolella. Näin ollen viimeisimmät uutiset loistavat poissa olollaan.

Itseäni on jo pitkään risonut median tekopyhyys ja erilainen kohtelu eri managereita ja heidän asemaansa kohtaan. Tänään pelataan FA Cupin finaali ja se antaa hyvän esimerkin päivän aiheeseen Manun ja Van Gaalin kautta.

Van Gaal on nyt ollut Manun peräsimessä vajaa kaksi vuotta. Tuona aikana miestä on vaadittu median toimesta ulos suurimman osan aikaa, vaikka ManU pääsi viime vuonna neljän joukkoon ja sitä myötä mukaan Mestareiden liigaan. Tämähän on aina se peruste, jonka takia me goonerit emme saa vaatia mitään parempaa. Se riittää, että pääset vuosi toisensa jälkeen osallistumaan kilpailuun, jonka voittoon ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia.

Tällä kaudella ManU jäi viidenneksi, mutta on FA Cupin finaalissa ja todennäköisesti myös voittaa kyseisen pokaalin. FA Cup oli se peruste, joka kaksi vuotta sitten antoi Wengerille syyn jatkaa. Ilmeisesti samat säännöt eivät kuitenkaan päde Manuun ja Van Gaaliin, vaan FA Cupin finaalipaikasta ja todennäköisestä voitosta huolimatta iso osa mediassa on vaatimassa hollantilaisluotsin korvaamista uudella miehellä. Melko ristiriitaista.

Lisäksi ManU on vasta kärsinyt pari pokaalitonta ja heikompaa kautta 25 vuoden lähes yhtäjaksoisen menestysputken jälkeen, kun me goonerit olimme kokonaan ilman pokaaleita yhdeksän vuotta ja edellisestä liigamestaruudesta tuli tämän kauden päätteeksi kuluneeksi jo 12 vuotta. Kuinka siis voi olla mahdollista, että Van Gaal on median hampaissa, mutta Wenger pääsee edelleen kuin koira veräjästä?

Toki viime aikoina ja erityisesti tämän talven ja kevään aikana on vihdoin saanut lukea paljon kirjoituksia eri lähteistä kuinka Wengerin aika on täynnä ja parempaa huomista miehen johdolla ei ole enää luvassa. Silti edelleen törmää todella paljon artikkeleihin kuinka Wenger on täysin korvaamaton, kukaan muu ei voisi saavuttaa samoja puhumattakaan parempia tuloksia tai pahimpana kuinka Wenger on muka ansainnut oikeuden itse päättää milloin lopettaa.

Yleistä on myös kuulla kuinka meidän goonereiden pitää olla tyytyväisiä ja lähes kaikki muut joukkueet englantilaisessa jalkapallopyramidissa ottaisivat mielellään meidän sijoituksemme tai tilanteemme. Ensinnäkin me emme ole kuka tahansa, vaan Arsenal FC joka oli jo ennen Wengerin seuraan tuloa kaikkien aikojen kolmanneksi menestynein englantilainen seura.

Toisekseen minkään muun joukkueen kannattajat eivät maksa samoja lipun hintoja tai heidän oikeuttaan ilmaista mielipiteitä kotiotteluissa tai jopa vieraspeleissä ei rajoiteta.

Kolmanneksi myös koskaan ei kuule mediassa kuinka esim. Evertonin kannattajat olivat väärässä vaatiessaan potkuja Martinezille. Eikö Evertonin kannattajien pitäisi vain olla kiitollisia loputtomiin, kun jalkapallopyramidissa on noin 70 joukkuetta, jotka olisivat Evertonin sijoituksessa ja tilanteessa hyvin mielellään.

Eikä Martinez kuitenkaan ole ollut kuin muutaman vuoden, joten eikö miehelle myös pitäisi antaa lisää aikaa. Tätäkin perustelua kuulee vielä silloin tällöin, vaikka Wenger on nyt saanut jatkaa 12 vuotta ilman liigamestaruutta.

Mainokset

18 thoughts on “Median kohtelu eri seurojen ja managerien kohdalla täysin erilaista – suoraan sanoen tekopyhää toimintaa

 1. Tämä on hyvä pointti. Tosin valmentajien savustamiseen liittyy aina paljon muitakin kuin suoraan pokaaleille tarkoitetun vitriinikaapin inventaario. van Gaal esimerkiksi on brittilehdistön mielestä leimallisesti menneisyyden mies, ikääntynyt, yrmeä ja Barcassa, Bayernissa ym. ryvettynyt. Huono johtajakin monen lausuman mukaan, bully, rautatulppaani, Lisäksi pelitylissä on negatiivisuutta. Mutta, samaa pelillistä ilottomuutta ja negatiivisuutta on paljon ollut vuosia myös Wengerin Arsenalissa. Peli-ilo ja nälkä loistaa liian monessa ottelussa poissaolollaan, maalipaikkoja luodaan vähän (tarkoitan loistopaikkoja=maali on suorastaan pakko tehdä) ja pelaajat eivät näytä kovin kiinnostuneilta.

  Jalkapalloon hienoimmillaan kuuluvan peli-ilon ja siihen liittyvän taituruuden puuttuminen on tietysti liki kaikkien miljoonääriseurojen vitsaus, josta ollaan johtokunnissa sen takia kiinnostuneita, että virkamiesmäisyys syö katsojia ja sponsoreita. Jokainen tavallinen katsoja ymmärtää jo intuitiivisesti, ettei vähäisellä kiinnostuksella ja energialla voita mitään merkittävää eikä syviä elämyksiä saa kannattajakaan katsomalla halutonta pallonsiirtelyä 90 min.

 2. On ilmeisen totta, että Wenger on päässyt median suhteen helpolla. Lieneekö sitten moiseen syynä se, että pelaajat viihtyy hyvin seurassa. Esimerkiksi van Gaal Manussa on kohdellut kauden mittaan pelaajiaan jokseenkin kovalla kädellä, tämäkin siis lehtitietojen perusteella. Samoin Evertonissa pelaajat lopettivat täysin pelaamisen Martinezille.

  Ollaan Wengeristä mitä mieltä tahansa niin jotain hän osaa tehdä ilmeisen oikein. Ja tämä ei ollut mikään puolustuspuhe Arsenen tekemisiin tai tekemättä jättämisiin.

  • Osaa antaa puolet isompia palkkoja niin porukka on hiljaa. On siis eri asia saada Manussa 25k tai 30k kun Arsenalissa se on vähintään 60k vaikka olet huonompi.

 3. Xhaka on 99,9% virallinen virallisesta fotosessiosta vuodatettujen kuvien myötä. Ilmeisesti Arsenal julkistaa nettisaitillaan asian vasta maanantaina, julkisuuden maksimomiiseksi, mutta olennainen välittyi jo kannattajille ja pelot hälvenevät.

  Konsonantti ei kerää ystäviä Wengerin esikunnassa tällä kommentillaan: ”Wojciech Szczesny admits he “learned more in four months under Luciano Spalletti than 10 years in England.”.

  Voi ja mahdollisesti onkin lehdistön vedätystä, mutta helppo veikata konsonantin myös petaavan itselleen pysyvää siirtoa jonnekin. Mainittu 15m Arsenalin hintapyyntö, laina taisi mennä ok.

  Itse olen vähän huolissani maalivahtitilanteesta. Cech on 34, mutta kankeus kaukovedoissa ja ikä puoltaa hyvää kakkosveskaria, johon voi tarvittaessa luottaa. Mielellään tyylillisesti samantyyppistä ulottuvaa ja hyvin boksin hallitsevaa tyyppiä. Ospina ei dominoi mitään ja en tiedä, onko konsonantin puolustuksen ohjaus ja vastaantulot parantuneet tarpeeksi. Ilmeisesti ovat, jos lainauksesta jotain päättelee.

  Voi hyvin olla, että sekä kakkos- että kolmosveskari lätkäisevät siirtopyynnön. Wengerille maalivahtien osto tuntuu aina olevan hankalaa (Cech kevyt poikkeus), joten saa nähdä. Itselleni voisi kelvata konsonantti kakkosena. Toki lähtee kai sitten vuoden päästä, jos haastamisesta ei tullut mitään.

 4. Itse olen saanut semmoisen kuvan tuosta van gaalista et lehdistö tilaisuudet on monesti mennyt vähän toimittajien ammattitaidon kyseenalaistamiseksi. Liekkö toimittajat sitten kirjoittavat/ purkavat pahanmielen pois artikkeleissaan.
  Wenger sai painetta aika paljon tuossa yhdeksän vuoden aikana, kun ei pokaalin pokaalia voitettu.
  Pieni kevennys, tänä vuonnahan tuli sharityshield pytty niin eihän olla niin möksällään😀

 5. Vähän positiivisemmalla otteella voi lähteä kesään, kun tuo yksi pitkään makusteltu siirtohuhu näin ripeästi tärppää. Ehkä 1-2 muutakin selvää Arsenal-linkityshuhua siis osuu ajan mittaan, tällä logiikalla. Uskon kyllä kolmeen tasokkaaseen pelaajaan, plus joku nimetön varamaalivahti tai varalaitapakki tmv. jos tulee pakkotilanne.

  Vähän päätään nostaviin Italia-huhuihin eli Morata ja maalille Handanovic: kun kummassakin on myös Chelsea-linkki, vaikuttaa enemmän agenttipuheelta Arsenalin osalta. Kummassakin on niin selvä Conten hankinnan leima. Toki joku pääsee sanomaan sinisten pyyhkineen Wengerillä lattiaa, jos siitä iloa saa.

 6. Kyllähän Wengeriä on kritisoitu esim. Skyn ns. asiantuntijoiden toimesta koko kauden ajan. Jopa Henry on arvostellut.

 7. BBC understands, että Mourinho nimitetään Manun pomoksi. FA cup ei ollut tarpeeksi. Eli Wengerin vanha nöyryyttäjä ja julkipilkkaaja palaa valioon.

 8. Sen sijaan Taivainen ei luettele tilastotietoja ensi kaudella, sillä hän ilmoitti lopettavansa selostushommat kokonaan. Johtuiko ihan omista syistä vai siitä, että Maikkarilla hommia ei ehkä enää ollut eikä viasatkaan tarjoa selostettavaa. No ihan sama, mikä syynä.

  • Tulee ens kaudesta kyllä todella tiukka ja Mielenkiintonen,kaikki muut isot vaihtanu jo manageria,jotka myös laittaa siirtomarkkinoilla tuulemaan,tämän ehkä tajunnut myös meidän puutarhatonttu,joka on kyllä pakotettu hankintoihin että pystyy haastamaan muut ens kaudella.ei jää xhaka ainoaksi hankinnaksi veikkaan,morata saattaisi irrota,kun on juvessaki juuttunut useasti penkkimieheksi,ihmetellä täytyy silti hintaa joka miehestä pitäisi maksaa.

  • Mielenkiintoista nähdä, mikä on viasatin dream team. Aion hankkia viaplayn tai kaapeliversion, saa nähdä mitä sillä saa. Virkkunen menettelee, vaikka en olekaan kiimaisen kimityksen ystävä.

   Ja periaatteessa aika pitkälle riittäisi kanava, joka tarjoaa Englannin kilpailut. Espanja ja Italia ei suuremmin kiinnosta liigana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s