Lohdutuspalkinto Xhaka?

Eilinen alleviivasi melko täydellisesti aihettani Manusta ja Van Gaalista. ManU voitti FA Cupin ja nousi kokonaisvoittojen määrässä meidän rinnalle, mutta siitä huolimatta vajaa tunti finaalin päättymisen jälkeen BBC:tä myöten eri mediat uutisoivat Mourinhon olevan manchesteriläisten uusi manageri.

Voiko tämän selvemmin enää alleviivata ja tehdä eroa seurojen kunnianhimon suhteen? Medialle se näyttää olevan myös ihan oikein, kun taas meidän goonereiden vaan kuuluu olla tyytyväisiä vuosi toisensa jälkeen ja yli 10 vuoden jälkeen saman toistoon ja olemme vain vainoharjaisia tai liian vaativia jos vaadimme managerin vaihtoa ja parempaa kuin pelkkää neljän joukkoon sijoittumista ja Mestareiden liigan ensimmäisellä jatkokierroksella tippumista joka ikinen vuosi.

Ilmeisesti Xhaka on meidän ensi kauden ensimmäinen hankinta. Loistavaa, vaikka en tiedäkään pelaajasta paljoa. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin erittäin laadukas pelaaja omassa roolissaan. Eri asia on sitten onko pelaaja tyyppinä sitä mitä eniten tarvitsemme. Joka tapauksessa kelpaa, mutta ei poista sitä suurinta ongelmaa seurassa, joka on manageri ja ylipäätään koko seurajohdon ja omistajan tyytyminen managerin tavoin keskinkertaisuuteen eli neljän joukkoon pääsemiseen.

Pelaajia on vaihdettu näiden 12 vuoden aikana aivan tarpeeksi, mutta tulokset ovat pysyneet käytännössä samoina ihan pieniä vaihteluja lukuun ottamatta. Ainut yhteinen tekijä on manageri ja niin kauan kuin Wenger jatkaa ei yksi pelaaja tai edes pari kovaakaan hankintaa tule johdattamaan meitä kirkkaimpien pokaalien voittoon. Karua ajateltavaa, mutta valitettavan totta.

Menen jopa niin pitkälle, että väitän, että ensi kaudella emme ole neljän joukossa Wengerin johdolla ja otan tästä aiheesta tuoppivedon ensimmäistä halukasta vastaan.

Kloppin Liverpool ilman europelejä samoin kuin Conten Chelsea tulevat olemaan meitä edellä sarjassa. Samoin Manu Mourinhon komennossa tulee satsaamaan kaiken liigaan ja ei välitä pätkääkään Eurooppa-liigasta, joten siinä on kolmas joukkue edellä. Lisäksi Guardiolan City on varmasti meidän edellä, joten kisaamme Eurooppa-liigan paikoista lähinnä Tottenhamin, West Hamin ja mahdollisesti Leicesterin kanssa.

Täytyy sanoa, että enää tästä puuttuu se Wengerin jatkosopimus, jolloin hanskat voi heittää lopullisesti tiskiin ja jättää tämän seuran Wengerin kannattajien haltuun.

ManU fanit buuasivat Van Gaalille tämän pitäessä kauden päätöspuhetta kauden viimeisen liigaottelun jälkeen tiistaina, kun taas meidän kannattajat laulavat Wengerin nimeä Grovella, vaikka olemme viimeiset 12 vuotta enemmän tai vähemmän alisuorittaneet ja junnanneet paikallaan. Täytyy sanoa, että suurin osa saa sitä mitä tilaa ja emme tuon perusteella edes ansaitse mitään muuta.

Eikä se edes yhtään soita hälytyskelloja AKB -osastolla, että Tottenhamin, Cheksean, Manun ja muiden pahimpien kilpailijoiden kannattajat jatkuvasti nykyään laulavat samaa chanttiä eli ”One Arsene Wenger ja Arsene Wenger, we want you to stay”.

22 thoughts on “Lohdutuspalkinto Xhaka?

 1. Hyvää tilitystä.
  Ja lähen tuohon tuoppivetoon, kun sen ens vuonna saa myös väkevänä. 😉

 2. Mircea Lucescu olisi nyt saatavilla. Kokenut ja menestynyt manageri, myös eurocupeissa.
  Onhan tuosta Mourinho Manuun siirrosta ollut juttua pitkin kevättä, mutta siltikin uutisoinnin ajankohta yllätti. Mikäli Van Gaal sitten ensi viikolla saa monoa niin siinähän olisi myös varteenotettava vaihtoehto Arsenalin manageriksi…..no joo, ei kai kuitenkaan!

 3. 20+ vuotta ollaan sijoituttu Tottenhamin yläpuolelle sarjassa ja masokistit spud kannattajat chänttäävät haluansa Wengerin jatkosta. No, kaikkea ei voi ymmärtää. Ja eikös tämän blogin kuvausta voisi päivittää. Ajatukseni netin jalanjäljillä voisi ihan rehellisesti olla Wengerin päivittäistä arvostelua.

 4. Ei se nyt ihan itsestäänselvää ole, että Pool ja Chelsea ovat Arsenalin edellä. Manchesterilaiset minun mielestäni ovat, tai City ilman muuta ja jostain syystä Mourinho saa aina aluksi sen nosteen aikaan. Nyt se lienee erikoisen helppoa, kun ”kaikki” vihaavat van Gaalia.

  Poolissa ja Chelseassa on kuitenkin laadukkaista pelaajista ja laadukkaista valmentajista huolimatta jotain todella paljon vialla reilun alisuorittamisen perusteella. Sitä on vaikea sanoa, sopivatko Conte ja Klopp korjausmiehiksi siihen savottaan. Psykologisen valmentamisen taito korostuu, ei niinkään taktisen mestariuden. Varsinkin Kloppilla tuntuu olevan vaikeuksia.

 5. On siinä Guardiolallakin vielä tekemistä kun vesisateisessa nollakelissä matkustavat Middlesboron vieraaksi. Todellisuudessahan Pep joutuu/pääsee vasta nyt kunnon testiin ja sitten nähdään onko hänestä huippu manageriksi.

 6. Totta, tähän asti Pepi on päässyt valmiiseen pöytään ylivoimaista miehistöä vetämään. Nyt tilanne ei ole ihan sama, vaikka voikin perustella Cityn olevan laajin ja laadukkain pelaajistoltaan. Ero on joka tapauksessa pienempi kuin Bayernissa ja Barcassa kilpailijoihin.

  Mahtaako Chelsea ja Manu antaa kuinka reilusti tuliaisrahaa uusille valmentajilleen? Conte kalastelee ilmeisesti låhinnä itselleen tutusta Italiasta ja Mourinhon ostohistoria on kovin vaihteleva, floppeja on riittänyt.

  Tuttuun tapaan kesällä riittää ihmeteltävää lähinnä kilpailijoiden aktiivisuudessa.

 7. Kyyyyyllähän me nyt neljänsiä ollaan. Onnea vaan voitetuista tuopeista niille ketkä vetoihin lähti.

 8. Xhaka sisässä ja hyvä niin. Alvarito Morata , Mkhitaryan / Reus , ja joku laatutoppari vielä niin avot. VIHKO AUKI!!!!

 9. Nyt on Wengerillä kovat piipussa. Ens kaudella varma mestaruus, vaikka tuopista vetoa. Xhaka vasta alkua ja veikkaisin n. 3-4 hankintaa kesä aikana. Vihdoin voidaan puhua hallitusta uusien pelaajien hankinnasta ja nykypelaajien kasvamisista rooleihinsa. Ja tietysti nämä turhat vesijuoksuosaston miehet vielä saatiin ulostettua.

 10. No Bellerin ei ole löytämässä Barca-DNA:ta ihan lähiaikoina. Se on hieno homma.

  Mitä mieltä vasemman pakin tontista? Monreal oli suht tasainen, muttei aivan huippu. Aika usein jää myös siellä takatolpan paineissa kakkoseksi ja päästää miehensä maalipaikkaan. Gibbsin ura on hiipunut täysin, voi olla järkevää hakea maiseman vaihdosta? Ilmeisesti tämä Leicesterin vasen pakki lupaus Chilwell ei Arsenaliin halua, joten se ei ole vaihtoehto. Sen sijaan Boltonin toppari/oikea pakki lupaus taas puheiden mukaan haluaa Arsenaliin. Mutta aluksi lainalle. Pelaaja siis suora vaihtoehto Chambersille, kun uutta British corea rakennellaan. Mielellään varsinkin alakertaan sopisi etsiä pitkäaikaisia laadukkaita lädivaihtoehtoja, valiolligan kova pelityyli sopii lädipuolustajille hyvin.

  • Juu siitä boltonin junnusta ollut jonku verran huhua,kyllä kelpaisi nimenomaan koska lädi,niitä ei meillä liikaa ole,siinä mielessä olen kateellinen loskanvalkosille koska niillä on iso läjä ihan nuorta kotimaista potentiaalia.

   • Joo, kun Bolton tippui, niin siirto on varma. Ero hintalapuissa vaan suuri, Arsenal tarjoaa n. miljoonaa, Bolton haluaa 7. Kaipa sen tribunaali viime kädessä joskus ratkaisee, jollei sopuun päästä.

 11. Ei muuta ku rahat kouraa ennen ku muut vetää välistä.myös jokavuotinen sissoko-huhu nostettu esille,toivon sydämeni pohjasta että kyseessä vain keksitty huhu,täysin turha hankinta olisi.

 12. Puolet Spursista avauksella Englanti kaatoi Turkin. Wilshere reilu puoli tuntia peliaikaa. Äärimmäisen epäsympaattinen Englanti on, taas kerran, noilla valinnoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s