Xhaka ehkä tai jopa todennäköisesti ainoa kunnon hankinta

Valitettavasti vaikka kuinka haluaisin uskoa tämän kesän olevan uusi alku ja kaikkea muuta tuon suuntaista, niin en vain pysty. Kymmenisen kautta on menty enemmän tai vähemmän samalla kaavalla ja virheillä Wengerin johdolla, joten sen perusteella minkään muun odottaminen on vähintään naiivia.

Xhaka on kova hankinta oltiin nyt sitten mitä mieltä tahansa onko sveitsiläinen ensisijaisesti pelipaikaltaan sitä mitä eniten tarvitsemme. Ensimmäinen vahvistus olisi ainakin itselleni uusi ykköshyökkääjä, kuten on ollut jo pidemmän aikaa, sillä Giroud lähes ainoana hyökkääjävaihtoehtona neljä kautta putkeen on aivan järkyttävän heikkoa toimintaa manageriltamme.

Veikkaan Wengerin toimintatapoihin vaikuttaneen jonkin verran miehen saama kritiikki erityisesti talven ja kevään aikana. Managerimme on saanut niin omilta kannattajailta kuin osalta mediaa enemmän kritiikkiä viime aikoina kuin lähes yhteensä koko Arsenal urallaan ennen tätä.

Aikaiset siirrot ja nopea toiminta pelaajien hankkimisessa on managerillemme ollut lähes mahdotonta, ellei sitten kyseessä ole ollut paniikki vuoden 2011 tyyliin Manulle kärsityn 8-2 nöyryytyksen jälkeen.

Väitänkin Xhakan hankinnan olevan reaktio loppukauden tapahtumiin ja sillä pyritään jollain tapaa rauhoittelemaan kannattajia ja totta kai kausikortit ja jäsenyydet on saatava kaupaksi, joten tässäkin suhteessa yksi nopea ison luokan hankinta auttaa asiaa.

Xhakan hankkimisen jälkeen se sitten jääkin siihen ja muut ostokset ovat jotain junnuja sekä hakuammuntaa jostain Ranskan divarista. Kuulostaisi enemmän kuin tutulta toiminnalta, vaikkakin pienellä variaatiolla, että iso hankinta tehdään heti alkuun.

Kaikki muut hankinnat ja näin ollen joukkueen todellinen vahvistaminen todennäköisesti jäävät tekemättä managerimme painuessa kommentoimaan kisoja ja ansaitsemaan hieman taskurahaa, kun on niin pahasti palkkakuopassa päätyössään. Eli esim. Giroud jatkaa ykköshyökkääjänä ja toppariosasto pidetään muuttumattomana, vaikka vahvistukselle olisi tarvetta.

Toivottavasti olen väärässä ja sieltä on edelleen tulossa vahvistukseksi luokiteltavat hyökkääjä, toppari ja laituri, mutta en vain jaksa uskoa edes yhden saatikka sitten useamman noista hankintaan Xhakan lisäksi. Ainahan Wenger on jättänyt vähintään sen yhden tai kaksi osa-aluetta täysin riittämättömäksi ja mikä olisi nyt muuttunut?

Viime kauteen lähdettiin pelkällä Giroudilla, vaikka Welbeckin pitkä loukkaantuminen oli tiedossa, samoin kokemattomalle Coquelinille ei ollut kunnollista varamiestä ja sekin maksoi odotetusti. Aiemmilla kausilla taas ongelmat ovat olleet täysin samat ja ennalta nähtävissä oli sitten kyse topparista, maalivahdista tai laiturista.

Ja surullisinta on, että vaikka jollain ihmeellä saisimme tarvitsemamme pelaajat olisi Wenger edelleen taktisesti, rotaation ja harjoittelun suhteen jäljessä kilpailijoiden managereita, joten tämän takia en usko pelkkien pelaajahankintojen ratkaisevan ongelmaa, vaan vaihdokset pitäisi aloittaa ehdottomasti managerista.

Mainokset

12 thoughts on “Xhaka ehkä tai jopa todennäköisesti ainoa kunnon hankinta

 1. Sikäli kun Xhakan siirto vahvistetaan, niin eiköhän se samalla tarkoita sitä, että ainakaan laitapelaaja ei hankita. Hyökkääjä ja toppari/laitapuolustaja tulee vielä. Paljon on tietysti kiinni Oxin ja Theon ratkaisuista hyökkäyspään hankintoihin.

 2. Ville,
  kausikortin uusiminen ei ole näissä hankinnoissa mitenkään pätevä argumentti, sillä kortti piti uusia jo huhtikuun loppuun mennessä, jos halusi uusimista. Jos taas on jättänyt uusimatta, joutuu jonon hännille, jolloin se tietää noin 10 vuoden odotusta. Kyllä tämä seura kuitenkin niin suosittu on, että halukkaita on, oli sitten mitä mieltä tahansa Arsenesta.
  Hyökkääjä hankitaan aivan varmuudella. Onko se joku maailmantähti megasiirrolla vai joku muu, se nähdään. Näissä hankinnoissa on vain se ongelma, että megankin ostaessa ei tiedä, kuinka käy, vrt. Falcao tai Di Maria Munassa.

  COYG

  • Ainakin Arsenalin omat sivut mainostavat Gold membershipin eli kausikorttien uusimispäivän olevan kesäkuun ensimmäinen. Ja toki jonotuslista on edelleen olemassa, mutta paljon lyhyempi ja vuosia on saanut lukea kuinka jopa yli 10 000 sijoituksella jonotuslistalla oleville tarjotaan kausikortteja eli eivät todellakaan myy kuten ennen.

 3. Joillain seuroilla ei millään ole väliä. Mourinholla takana 7 kautta Chelseassa, kolme mestaruutta ja kahdet potkut. Hän kilpaili verisesti lähinnä juuri Fergusonin kanssa (Wenger tipahti heti kelkasta Mourinhon tultua Englantiin), mutta kukaan ei Manu-leirissä protestoi tai ihmettele vihollisen ikonin nimitystä. Muistelen Benitezin pestiä Chelseassa arvostellun ankarasti, puhumattakaan George Grahamin takkuisesta Spurs-jaksosta.

 4. En yhdy tässä Villen pessimismiin. Viime kesä ja tammikuu olivat säästösiirtoikkunoita kaikin kriteerein ja paine pestä seurajohdon ja Wengerin kasvoja jonkinmoinen. Ainakin yksi kova hankinta tulee vielä. Mahdollisesti lisäksi kevyttä ja halpaa ringintäytettä.

  Ehkä olennainen kysymys on se, onko mielessä kovat myynnit? Jotka luonnollisesti voivat laukaista lisää selviä ostotarpeita, riippuen myytävistä pelaajista. Xhaka menee poistuvien veteraanien korvaajana, vaikka syönee ehkä eniten Ramseyn ja Wilsheren peliaikaa keskellä noin käytännössä. Coq on jo muutenkin osin pudonnut penkille, statistiikat ei varmaan miellytä Wengeriä.

  • En minäkään. Kolme soturia lähtee/on lähtenyt jo varmuudella, Welbs on sivussa koko kauden eikä lädiosastolla ole sellaista peluria, joka vielä tässä vaiheessa olisi valmis ykkösjoukkoon, Wenger on puhunut Iwobin lisäksi ehkä yhdestä, mutta sillä ei joukkuetta vahvisteta.
   Eikös se ole niin, että Espanjan kuninkaallisilla tämä on viimeinen siirtoikkuna ennen kahta seuraavaa, joilla heillä on ostokielto. Tämä tulee varmaankin sotkemaan markkinoita, jos ne nyt kovin selviä koskaan ole olleet. Tähän nähden Moratasta voiton tekeminen on heille tärkeää, jos jotain aikovat hankkia, koska rahaa tarvitsevat hankintoihin. Mihin sitten Morata päätyy, selviää kesän aikana.
   Ennenkin olen sanonut tämän, mutta sanon uudelleen: Isco on niin Arsenen tyyppinen pelaaja kuin olla ja voi, mutta mihin hän päätyy vai jääkö seuraan, selviää aikanaan sekin.

 5. Vaikeata olla vielä pettynyt tähän siirtoikkunaan ja kesän siirtoihin yleensä. Minun näkemykseni mukaan kannattajien kritiikki ei ole jäänyt seuran toimistolla huomaamatta ja nyt paikataan tilannetta. Mihinkään jättimegadiileihin en oikein usko mutta 3-4 pelaajaa sisään lienee hyvä veikkaus tälle kesälle. Theo ehkäpä on nimekkäin myytävistä, tai ainakin toivottavasti. Ox saa vielä jatkopaikan, samoin Gibbs.

  • Kiinnostus morataan saattaa olla jopa totta,luultavasti mies ainakin on juvesta lähdössä pois,oli julkaissut jonkin vihjailevan minkälie twitter/instagram päivityksen jossa luki ”adios amigo 9” ja kuvassa morata joidenkin ilmeisesti paikallisten lädien ym.joukkuetovereiden kanssa.kyllä mä sit rakastan silly seasonia.

 6. Kesän tärkein julkistushan oli jo tänään: Ensi kauden kotipelipaita. Fb:ssä puhuttaa pystyraita. First things first.

 7. Nyt olisi, ihan virallisesti, Wengerille vaihtoehto saatavilla. Pikkuisen pienemmällä palkalla tuore Cup-voittaja. Statistiikka ei juuri muutenkaan häpeä Arsenen vastaavalle mutta tosin, rahaakin meni parin kauden aikana liki £200m. No joo….taas kerran, cool & peace!

 8. Blogisti onanoi Klopin,Conten, Mourinhon ja Guardiolan kuvilla ennen nukkumaan menoa.

  Tosielämässä Wenger jättää noista ainakin yhden eurooppaliigaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s