Kauden parhaat pelaajamme

Arsenal.comin puolella on valittu kolme kauden parasta pelaajaamme. Kolmonen oli Bellerin, toiseksi sijoittui viime kauden kiistaton ykkönen Sanchez ja ykköspaikan nappasi Özil. Täytyy sanoa, että voittajan osalta olen samaa mieltä, mutta kaksi muuta ovat ehkä vähän siinä ja siinä.

Mietittäessä koko kautta on Sanchezin kakkossija ei välttämättä ole ihan selkeä valinta tai sanotaanko muitakin vaihtoehtoja olevan. Toki chileläinen oli tehokas ottaen huomioon loukkaantumisen, joka tuli ainoastaan Wengerin ääliömäisen peluutuksen seurauksena, kun managerimme ei uskaltanut edes Norwichia vastaan laittaa Sanchezia lepovuoroon.

Silti esim. viime kauteen verrattuna tänä vuonna Sanchezille osui pidempiä tehottomia jaksoja, eikä esitykset olleet aivan avauskauden tasolla. Osasyy tai suurikin syy on ties monennenko kauden putken pelaaminen ja sama jatkuu vielä usean vuoden ajan. Silti kun mietitään kauden parhaita pelaajia, niin esitykset ratkaisevat, eikä niissä voi oikein ottaa huomioon yllä mainittuja selityksiä.

Bellerin oli ehdottomasti keskiarvon yläpuolella pelaajistosta koko kautta katsottuna, mutta silti oma valintani puolustuslinjasta olisi toiselta laidalta Monreal. Monreal ei ehkä tehnyt ihan yhtä paljon tehoja, vaikka niitäkin tuli syöttöjen muodossa jonkin verran, mutta puolustuspelaaminen oli parasta puolustuslinjassa ellei koko joukkueessa. Erityisesti tasaisuus läpi kauden oli ilahduttavaa ja otteet eivät heitelleet loistavan ja surkean välillä pelistä toiseen, vaan pysyivät lähes koko ajan hyvinä.

Toinen pelaaja, jonka nostaisin esille Monrealin lisäksi on Cech. Muutama maali meni varmasti liian helposti, mutta onhan meillä vihdoin kunnollinen maalivahti sitten Lehmannin päivien. Eniten nollapelejä liigassa, vaikka puolustajat edessä kääntävät laukauksille selän ja muutenkin herättävät usein ihan muuta kuin luottamusta tekemisellään. Koko kautta peilaten nostaisin Cechin kolmen parhaan pelaajamme joukkoon.

Kokonaisuutena oma järjestykseni sanotaan nyt kolmen ja/tai viiden kärjen osalta olisi seuraava. Ykkönen Özil, vaikka kauden jälkimmäinen puolisko oli koko joukkueen tavoin heikompaa. Silti saksalaisen maalisyöttöjen määrä oli huikea ja olisi pitänyt olla vielä selkeästi suurempi jos meillä olisi kärjessä pelaaja tai jopa pelaajia, jotka eivät olisi tilastojenkin mukaan melkeinpä liigan heikoimpia viimeistelijöitä tai ainakin eniten avopaikkoja tuhlailevia.

Özilin jälkeen on vaikeampi valita ja periaatteessa Monrealin, Cechin, Sanchezin ja Bellerinin voisi laittaa mihin vain järjestykseen, mutta oma valintani olisi varmaan tuo yllä oleva.

Mainokset

12 thoughts on “Kauden parhaat pelaajamme

 1. Kyllä itsekin Cechin nostaisin kolmen parhaan pelaajan joukkoon, ehdottomasti. 👍
  Ö ja Bellerin olisivat sitten kaksi muuta.

  Entäpä kolme pahinta alisuorittajaa?
  Theo, ox vaikka olikin paljon loukkaantuneena ja Rambo jonka taso on laskenut kuin se kuuluisa lehmän häntä.

 2. Selkeä ykkönen oli Rosicky – ei yhtään virhettä. Ei tosin pelannutkaan mutta se ei ole olennaista.

  No joo… Rambosta sanoisin sen verran, että pelasi puolustussuuntaan parhaan kautensa. Jaksaa ravata päästä päähän. Tehot eivät olleet parin kauden takaisella tasolla, mutta toisaalta höntyily on vähentynyt. Alankin tässä pohjustaa sitä, että kun Deniä ei meillä enää ole, on sentään Rambo.

 3. Cech kyllä omien muistikuvien mukaan maksoi meille lähes yhtä monta pistettä kuin pelastikin.
  Todellisia huippuiltoja mahtui kyllä mukaan, kuten esim Pool ja Bayern pelit.
  Tosin helposti muistaa kauden aloituksen ja liian monta kaukaa lähtenytt vetoa etukulmaan.. Etukulmaan ei saisi mennä yhtäkään. Varsinkaan kaukaa..
  Toki kyllä puolustus vaikutti paremmalta vaippatukan ollessa maalissa. Heti oli ylimääräistä vapinaa, varsinkin toppareissa, 00000spinan pelatessa maalissa.

  Nostan itse Bellerinin kakkoseksi. Özilin ja Sanchezin ohi.
  Perusteluna tehot, ennakkoluulottomuus ja kyky paikata omat ja muiden virheet huiman nopeutensa ansiosta.

 4. Kun lyödään koti- ja ulkomaan tv-rahat ja sijoitusbukset valiosta, Arsenal on liigaykkönen! 101 miljoonaa puntaa kilahti. Tästä meriitistä Stan on varmasti tyytyväinen, viis muista liigataulukoista.

  Rahaa on. Käytetäänkö sitä?

 5. Zlatan painelee (ylläriylläri) manuun ja jose meinaa ostaa vaatimattomasti vain 5 pelaajaa.
  ei sinänsä yllätä.
  Joo hilloa on mutta käytetäänkö niin onki sitte jo toinen juttu.
  Jos ykköspyssyä ei tuu nii kausi on taputeltu ennenku se alkaa

  • Kyllä sylettää nähdä zlatan munan paidassa……
   Ois kyllä kelvannu kaudeksi tai pariksikin punavalkoisiin ainakin minulle.

 6. Olisihan se Zlatan ihan kiva joo, mutta minulle piisaisi pienemmälläkin egolla varustettu maalintekijä. Ja mikähän tämän Granitin tilanne nyt on kun vahvistusta ei näytä tulevan…

 7. Tässä on kysymys siitä, et onko huippukärkiä markkinoilla? Kyllä on.

  Toinen kysymys kuuluu: Halutaanko hankkia?

  Muna haluaa, Arsenal ei. Mikään ei viittaa et muutosta olisi tapahtumassa.

  • Ketä muita huippukärkiä on markkinoilla kun Zlatan? Itse olisin nähnyt ruottilaisen meillä sen kauden tai kaksi, mutta ei varmaankaan ole ollut AW:n listoilla.

   • Higuain kävis. Itse asiassa aika moni muukin kävis. Kunhan ei pelkällä giruulla mennä.

   • Kun Welbeck (ei maalintekijä sinänsä) on pois ja Walcott on uransa syvimmässä alhossa (ei takeita nouseeko enää koskaan), on aivan looginen välttämättömyys ostaa lisää tulivoimaa.

    Seuran politiikan (nuorempi, parempi jälleenmyyntiarvo) mukaista on ostaa lupaavampi kärki kuin uransa ehtoopuolella oleva Zlatan. Mourinho rakentaa ilmeisesti melkoista veteraanilaumaa 1-2 pokaalin voittamiseksi ja jättää jälkeensä taas rauniot. Näkisin, että Morata sopisi aivan hyvin esimerkinomaisesti Wengerille. Ei ole nyt jättimäinen maalipyssy, mutta on aineksia kasvaa vakaaksi 25 maalin mieheksi. Sitä paitsi, Wenger ei hae persoonaa ja voittajuutta, vaan hyviä statseja ja helppoa käsiteltävyyttä pelaajalta.

 8. Higuain… Miksei saman tien Graziano Pelle? Heh!

  Zlatan, Aubameyang, Lukaku, Lewandowski, Cavani, Sturridge. Siinä olis hyökkääjää kyllä, mutta kun nuo maksaa. Lopulta meille tulee alelaarista ylijäämähylkiö tyyliin Bony tmv.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s