Siirtomarkkinoilla toimimisessa paljon parannettavaa

Ei kuulosta kovin lupaavalta meidän kannalta, kun Mourinho ei ole virallisesti edes vielä Manun manageri, mutta tästä huolimatta Zlatan, Rodrigues ja kumppanit on yhdistetty jo siirtohuhuissa portugalilaisen kesähankinnoiksi.

Toki nuo ovat vielä pelkkiä huhuja, mutta eikö sen pitänyt mennä niin, että ilman Mestareiden liigaa on mahdoton hankkia huippupelaajia. Näinhän Wenger on aina meille opettanut ja saarnannut kausi toisensa jälkeen. Ehkä Zlatan ja kumppanit eivät sitten ole huippupelaajia.

Onneksi taas meidän hankinnat vuosien varrella ovat olleet ehdotonta huippua, joka olisi ollut mahdoton hankkia ilman Mestareiden liigaan osallistumista, nimenomaan osallistumista sillä voittoon ei ole mitään mahdollisuuksia.

Milloin olemme ylipäätään viimeksi kilpailleet jonkin huippuseuran tai ylipäätään jonkin seuran kanssa pelaajan hankkimisesta? Voisimme aivan hyvin yrittää kilpailla esim. Zlatanista vai eikö Wengerin vetovoima riitä managerina Mestareiden liigasta huolimatta? Eihän tämä voi olla mahdollista, sillä saamme aina kuulla kuinka maailmassa ei ole ketään, joka voisi tehdä Wengerin työt ja menestyä yhtä hyvin puhumattakaan paremmin.

Tuleeko mieleen pelaajahankintoja, joissa Wenger olisi todella kisannut muita seuroja vastaan saadakseen jonkun pelaajan? Itselleni ei juuri tule ketään mieleen. Aikoja sitten Pires oli kai Real Madridin kiinnostuksen kohteena, mutta saimme hänet. Tosin tuosta on jonkin aikaa vierähtänyt ja tuohon aikaan Wenger oli edelläkävijä tai ainakin uransa huipulla toisin kuin viimeisen reilun 10 vuoden ajan.

Ramseyn voi laskea kai myös tähän kategoriaan, mutta kyseessä oli junnuhankinta ja totta kai Ramsey valitsi meidät managerimme maksaessa vähintään kolminkertaisesti mitä ManU maksaa junnuille. Muita tapauksia ei tule mieleen, jossa Wenger olisi onnistunut tai edes ylipäätään hankkinut pelaajan, josta myös muut seurat ovat kiinnostuneet.

Varmaan niitä löytyy, mutta silti siirtostrategiamme tulisi olla huomattavasti aggressiivisempaa kuin se nykyään on. Olemme maailman seitsemänneksi vai jopa viidenneksi rikkain seura, mutta yleensä siirtomarkkinoilla käyttäydymme kuin jokin keskikastin tai häntäpään joukkue poimien niitä pelaajia, joihin muut seurat eivät osoita suurempaa kiinnostusta. Elneny on tästä mainio esimerkki ja managerimme jopa myönsi, että muut seurat eivät olleet kiinnostuneet egyptiläisestä.

Mainokset

27 thoughts on “Siirtomarkkinoilla toimimisessa paljon parannettavaa

 1. Ainakin Alexisista oli Liverpool kiinnostunut ja oliko joku muukin? Myös Cech oli sinänsä vaikea saada kun Mourinho ei halunnut myydä mutta sen yli käveltiin. Samoin Özil oli muutaman mutkan takana mutta en tiedä oliko sitä kukaan tavoittelemassa.
  On Wenger myös saanut ainakin joitain Fergusonin tavoittelemia pelaajia, muistaakseni Ox oli sellainen.

  • Aivan mahtavaa, että saatiin Ox ja Ramsey SAF:n nenän edestä. Lisäksi mm huipputalentti Calum Chambers tuli vain ja ainoastaan meille huokeahkolla 16 miljoonan punnan ale-hinnalla. Sekin on mahtava homma. Mikä seura suostuu noista kolmesta em pelaajasta jotain pennejä maksamaan? S.oton, Swansea tai B`mouth. Ehkä.

   • No onhan Walcott, Chambers, Ox ja Ramsey olleet ainakin valioliigan mittapuulla huipputalentteja nuorina, vaikka varmaan espanjalaisessa näkökulmassa ovatkin tusinaa. Pepihän sanoi Wilsherestäkin, että hyvä pelaaja, meillä on noita reserveissä kymmenittäin (tmv).

    Pointti on se, että Wenger on täysin tyrinyt noiden kehityksen. Edes perus Liverpool-tyylin perussarjajyrälädiä ei näköjään saada aikaan. Ja kun Wenger epäonnistuu noin monen lädin kanssa (on vielä vähemmän lahjakkaita kuten Gibbs ja omat akatemiakasvatit), ei tuo voi olla enää sattumaa. Wenger ei vaan saa lädien mentaliteettia kohdilleen.

 2. Just nyt kiinnostaa kovasti, että koskakohan Xhakan siirto julkistetaan, vai vielä siinäkin viilataan viimeisiä kymppitonneja?

 3. Huhujen mukaan Koscielnystä leivotaan kapteenia. Erittäin kuvaavaa, että näin hiljaisesta kaverista tehdään johtajaa, koska vaihtoehdot ovat liki olemattomat.

  Itse liputtaisin Cechin puolesta. Cech, Ramsey ja Wilshere lienevät ne muut harkinnanarvoiset vaihtoedot. Aika kaukana ollaan menneiden kapteenien tasosta esimerkillä johtamisessa.

 4. Vaikka aiemmin sanotusti uskon lisävahvistuksiin, eiköhän ikkuna ole kuitenkin nyt hiljainen ennen EM-kisoja. Sen jälkeen sitten yritetään taas. Muuta huvia ei ole lähiviikkoina kuin tarkkailla eräiden kohteiden siirtotoiveiden hiipumista tai siirtoa väärään seuraan.

 5. Luulen että Wenger kitkuttaa tahallaan ton kärjen hankkimisen kanssa, jotta siinä vaiheessa kun Ibrat ja muut mahdollisesti liikkeellä olevat A-korin kärjet on pistänyt nimet sopimuspapereihin muitten seurojen kanssa, niin voi sitten ostaa jonkun ranskan Teemu Pukin ja kaikki fanit on huojentuneita kun saatiin edes joku. Tai sitten ei osta ketään koska laatua ei ole (enää) markkinoilla.

  Hieman aiheesta poiketen: Olen monesti puhunut Manua kannettavien kavereideni kanssa Welbeckistä ja siitä kuinka haluaisin miehen onnistuvan koska vaikuttaa ahkeralta ja motivoituneelta kaverilta, mutta kyvyt ei yksinkertaisesti vain riitä. He ovat aivan samoilla linjoilla kyseisen kaverin suhteen. Harmi tietysti, mutta voiko joku muu kuin Wenger kuvitella oikeasti meidän voittavan yhtään mitään kärkikolmikolla Giro-Theo-Welbz ? Käsittämätön tilanne että meillä on kolme B-korin kärkeä joukkueessa, joiden kehityspotentiaali on käytännössä täysi nolla.

  Arsenal tarvii mielestäni kaksi uutta kärkeä. Yhden huippuhyökkääjän, joka sytyttää heti Emiratesin ja yhden reilun parikymppisen lupauksen, joka voisi tehdä tuhojaan muutaman kauden päästä. Giro vois jatkaa kakkoskärkenä, Welbeckin siirtää laituriksi ja Theon lähettää kortistoon.

  Muut siirrot eivät mielestäni ole edes olennaisia, koska ilman uutta tai jopa uusia hyökkääjiä, emme voita yhtään mitään vaikka joukkueeseen tulisi kuinka monta topparia tai puolustavaa keskikenttäpelaajaa.

  • Hyvä summaus. Ja on huojentavaa, että Welbeck nähdään realistisesti. Mies on luotettava kärki 5-10 maalin haarukassa, huippukausi voi olla vajaa 15 satunnaisesti. Mutta kehityspotentiaalia ei ole 25 maalin mieheksi omasta mielestäni. Ja nyt tilanne on pahempi, kun raju loukkaantuminen seuraa toistaan.

   Walcottin hiipuminen on kummallisempaa, koska pelkillä ominaisuuksillaan ja parantuneella laukauksellaan (joskus selvästi treenasi sitä ahkerasti, vaan eipä taida enää) tekisi helposti parisenkymmentä maalia laput silmillä menevänä kärkenä. Mitä muka Michael Owen osasi muuta kuin tehdä maaleja? Ei ollut vähääkään älykkään kärjen vikaa.

   Giroud on nyt todistettu klassiseksi kakkoskärjeksi. Eikä taida olla optimi penkiltä sisään tullessaan, mutta ykköskärjen luokkaantuessa pääsee matsissa-parissa iskuun ja täyttää tonttinsa tarvittavan ajan. Ja on tosiaan tarvittaessa hyvä puolustava kärki, jos pääpelivoimaa kaivataan jostain syystä, mutta tämä on aika marginaalista kamaa.

 6. Mua ihmetyttää toi morato hinta pyyntö jotain lähin 40-50m se että nä junnut martial ja muut voi nykyään maksaa näin paljon että huh

  • Etenkii ku morata teki vain 10 maalia viime kaudella,tosin on kai myös kova syöttelemään maaleja,mutta silti joo.

 7. Minä ottasin tuon Aubameyangin mieluiten. Siinä yhdistyy nopeus ja kamppailuvoima. Higuain ei maistu, muistuttaa ominaisuuksiltaan mun mielestä liikaa Giroudia vaikka laadukkaampi toki onkin.

 8. Hinnat nousee joka paikassa, myös pelaajamarkkinoilla. Mut niin kuin yllä todettiin, junnujen hinnat alkaa jo hipoa pilviä…ei hyvä.

  Kysymykseen, ketä huippukärkiä on saatavilla?
  Vastaus: Markkinatalous toimii siten, et kun ostaja & myyjä ovat päässeet yhteisymmärrykseen tuotteesta / kaupan ehdoista ja hinnasta, niin kauppa yleensä syntyy.

  Tietäen Wenkulan nihilistisyyden ja omistajaportaan tavoitteet liiketoiminnassa, ei ole suuri yllätys, et kalliimpi tavara harvemmin löytää uutta kotia Arsenalista. Joo-o, poikkeuksiakin
  on nähty, mutta harvemmin

  Xhaka on nyt paketissa, toivoa sopii et saatais vielä oikeesti huipputason kärki tuhnuja kirittämään.

 9. veikkaan että Zlatan kuitenkin tahtoisi sellaiseen joukkueeseen, jossa olisi selkeä ykköskärki. Arsenalissa näin olisi, mutta munassa ei välttämättä..

 10. Zlatan menee sinne, missä on paras nykypalkka ja Englantiin siksi, että tämän viimeisen parivuotisen sopimuksen jälkeen Englannista on paras näkyvyys vielä lähteä MLS:n tai Kiinaan rahastamaan, jos terveyttä riittää jatkaa yhä uraa. Ei Zlatania nyt enää hirveästi muu kuin talous taida kiinnostaa. Tuskin esim. valioliigakannu on kovin välttämätön lisä kaappiin, mies ei tunnu valiota niin paljon arvostavan (paitsi kohta kun sopparia allekirjoittaessaan pitää jotain kivaa sanottavaa keksiä).

 11. Kun Wenger meni jo sanomaan, että Giroud on ykkösvaihto ensi kaudellakin, tässä on lähellä case-welbz: Kun jokin iso seura ostaa isolla rahalla hyökkääjän, tod.näk. myy jonkun pois. Näinhän Muna teki welbzille, kun hankkivat murheellisen Falcaon.

 12. Aubameyang voisi olla passeli lisä tosin hänhän on Afrikan miehiä..?? Siitä on pakko laittaa miinusta. Benzema/Higuain, ei kiitos. Zlatan olisi saatavilla, mutta ei ole Wengerin tyylinen. Mielenkiintoa siirtoihin tuo myös Jose-Manu yhdistelmä. Manustakin saattaa joutua poistolistalle ihan tasokkaita pelaajia.

 13. Nimimerkki Brözil puhuu paljon mutta asiaa. Ykköspyssy pitäis olla nyt asialistalla numero 1. Ja sitte tarvittais laituri ja toppari. Hyökkääjä ehkä tulee mutta toivotaan ettei kakkoskorin hyökkääjä. Muita ei sitte välttämättä tuukkaa joten sijat 2-8 on realismia. Jos ei tuu enää ketää nii sijat 4-8

 14. No nyt on kommentit ilmestyneet listalle. Lieneekö ollut hieman heikko yhteys tai jotain….pahoitteluni.

 15. Xhaka hankittu, erittäin hyvä!
  Nyt pitäisi saada vielä kaksi kovantason kaveria, keskuspuolustus ja hyökkääjä.
  Hyökkääväksi pitäisi saada Zlatin tapainen ja tasoinen kaveri.
  Ennen kaikkea kliininen viimeistelijä, koska tarjonta on kohdillaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s