Vielä tarvittaisiin hyökkääjä tai kaksi, toppari ja laituri – ei todellakaan ole tapahtumassa

Granit Xhaka on nyt virallisesti Arsenalin pelaaja. Sveitsiläisen siirtosumman uutisoidaan olevan 30-35 miljoonaa puntaa lähteestä riippuen. Hyvä alku kesälle, mutta niin oli myös Cechin hankinta viime vuonna. Valitettavasti vuosi sitten se jäi myös tuohon ja tulokset olivat sitten odotetut eli emme juhlineet minkään kilpailun voittoa, vaikka erityisesti liigassa ja miksei myös FA cupissa olisi ollut loistava tilaisuus mennä loppuun asti.

Ykköshyökkääjä on aivan ehdoton hankinta ja toinenkaan kärkimies ei olisi liikaa, sillä Walcottin ei pitäisi olla joukkueessa enää ensi kaudella ja Welbeckiltä menee vähintään puoli kautta loukkaantumisen takia sivuun ja meidän pelaajien kuntoutuksen tietäen todennäköisesti enemmänkin. Lisäksi Welbeck ei edes ole mikään ratkaisu maalinteko-ongelmaan, sillä hyvää viimeistelijää ja tehokasta kärkeä miehestä ei saa, vaikka työmoraali on huippuluokkaa.

Ykköshyökkääjän ja mahdollisen toisen kärjen lisäksi pitäisi kesän aikana ehdottomasti ostaa laadukas toppari Koscielnyn rinnalle. Gabriel ei ole vakuuttanut kuin joissain otteluissa ja virheitä sekä epävarmaa pelaamista on puolestaan nähty paljon enemmän. Mertesackerin kausi oli myös vaikea ja paha sanoa nouseeko taso enää takaisin aiemmalle tasolle vai onko päättynyt kausi nykyinen taso.

Ehdottomasti Koscielnyn viereen joku puolustussuuntaan loistava pelaaja, joka ei edes yritä olla pallollisena mikään pelintekijä. Valitettavasti Wenger arvostaa aivan liikaa pallollista osaamista puolustuspelaamisen kustannuksella puolustuslinjassa ja jopa topparin paikalla ja sen takia jos ylipäätään joku hankitaan, mihin en usko, tulee hankinta olemaan enemmän Koscielnyn ja Gabrielin tapainen kuin Cahill tai vaikka Huth. Ja tällä en nyt tarkoita, että kumpaakaan juuri tästä kaksikosta pitäisi ostaa.

Kolmas vahvistettava osa-alue Xhakan lisäksi olisi ehdottomasti laiturit. Sanchez on loistava, mutta pelaa taas ensi kaudella ties monennenko kauden putkeen ilman kunnon lomaa ja chileläisen jälkeen taso tippuu hurjasti.

Toivottavasti ensi kaudella Walcott ja Ox eivät enää olisi vaihtoehtoja, sillä 10 ja viisi vuotta ovat tarpeeksi pitkä aika antaa näyttöjä. Kumpikaan ei ole onnistunut edes kohtalaisesti tuona aikana, eikä ansaitse jatkaa ylisuurien palkkojensa nostamista penkillä tai loukkaantuneena.

Iwobi on lahjakas, mutta ei missään nimessä valmis avaukseen koko kaudeksi, rooli rotaatiossa olisi oikea. Gnabry on täysi kysymysmerkki ja ilmeisesti Campbell myydään, vaikka mies kelpaisi hyvin rotaatiossa. Sitten on tietysti Ramsey, Wilshere, Cazorla ja jopa Özil, joita Wenger pakkomielteisesti käyttää laitureina, jotta kentälle saadaan minimissään se neljä keskikentän keskustan pelaajaa ja suosikkipelaajat kentälle, vaikka nämä eivät mahtuisi parhaalla paikallaan avauskokoonpanoon. Tämän takia en usko laiturin hankintaa, vaikka kyseinen pelipaikka tai paikat ovat vuosikausia olleet vahvistusten tarpeessa.

Jos pitäisi veikata, niin sanon että Xhakan lisäksi ei ole tulossa enää ketään muuta pelaajaa suoraan avaukseen, vaan loput hankinnat jos niitä ylipäätään tulee ovat lainapelaajien paluita, junnuhankintoja tai toivotaan toivotaan hakuja esim. Ranskasta.

9 thoughts on “Vielä tarvittaisiin hyökkääjä tai kaksi, toppari ja laituri – ei todellakaan ole tapahtumassa

 1. Onko se nyt kiveen kirjoitettua, että hyvä puolustava pelaaja ei voi olla taitava myös pallon kanssa? Huhuissa olleet Manolas ja Koulibaly ovat sekä hyviä puolustajia että pallotaitavia pelaajia. Kuinka moni huippujoukkue peluuttaa avauksessaan toppareita, jotka eivät ole pallon kanssa taitavia? Mangala tulee Citystä mieleen, mutta siellä onkin ollut puolustuksen kanssa ongelmia. Huth toinen esimerkki, mutta heidän pelitapansa ei perustu pallonhallintaan, ja alkukaudesta Leicesterin puolustus olikin kovin reikäinen.

  Ramseyn peluuttaminen laidalla toi joukkueeseen aina hyvää tasapainoa menneellä kaudella. Arsenalin parhaat suoritukset tulivat kuitenkin usein niissä peleissä, kun Ramsey siellä pelasi. Viimeisen kerran taisi siellä pelata Spurs-vieraspelissä, jossa paketti oli aika hyvin kasassa Kokkelin punaiseen asti. Kun Wenger peluuttaa keskikenttämiestä laidassa, on hänellä usein hyökätessä vähän vapaampi rooli, jolloin tuo laita on hyökätessä liikkeen alkupiste ja puolustaessa kk-pelaaja puolustaa omaa laitaansa. Usein hyökkäyksessä tämä valuu keskelle, hyökkääjä (usein Ramseyn pelatessa Walcott) saattaa valua laidalle, ja Alexis toiselta laidalta keskelle tai linjan taakse. Tämän tapainen hyvin fluidi liike loi kaaosta useaan otteeseen vastustajissa, ja Özilille jäi hyvin tilaa pelata killerisyöttöjään.

  Puolustussuuntaan Özil pelaa aina vähän kuin toinen kärkimies, eli ei osallistu ihan niin paljoa kuin kymppipaikan pelaajalta saattaisi odottaa, mikä lienee ihan taktinen vapaus. Tästä syystä puhtaan laitapelaajan/hyökkääjän peluuttaminen molemmilla laidoilla luo helposti epätasapainoa puolustuspeliin. Campbell oli ihan pätevä puolivälinvaihtoehto tälle pelipaikalle, mutta väsähti merkittävästi ensimmäisen puoliajan jälkeen, ja otteet olivat aika epätasaisia, vaikka välillä kyllä loistikin.

  Itse kyllä mielelläni näkisin esim Theon lähtevän, ja topparin+hyökkääjän lisäksi jonkun laidassa pelaavan pelaajan tulevan joukkueeseen. Tällöinkin pitää kuitenkin varmistaa, että Özil saa pitää oman roolinsa, ja laidat kantavat merkittävän vastuun alaspäin pelaamisesta.

  • Ei kai tuollaista ole mihinkään kiveen hakattu, mutta Gabriel ei vaan nyt riitä millään pelin osa-alueella The Arsenalin avaavaksi toppariksi. Hasardi-Gabriel riittää juuri ja juuri meidän 3-4 toppariksi ja ehdottomasti tarvittaisiin Kosin ja Merten oheen perusvarma, hyvin katkova, (hyvin peliä avaava – liikaa pyydetty) fyysinen toppari. Ramseyn peluuttaminen ei tuonut tasapainoa yhtään mihinkään viime kaudella ja miehen kehitys on täysin pysähtynyt. Järkyttävä tasonlasku edelliskauteen verraten. Lisäksi walesilaisen suuri ongelma on suuret luulot itsestä ja pakonomainen kikkailu riskialueilla joista aiheutui valtava määrä pallonmenetyksiä ja vastustajalle mahtavia vastahyökkäysmahdollisuuksia. Wenger knows jne.

   • Gabriel ei missään nimessä ole avauksen veroinen toppari, siitä olemme samaa mieltä. Ramseyssa on ongelmansa, kuten liiallinen riskinotto tarpeettomissa tilanteissa, mutta aika eri pelejä olemme katsoneet ilmeisesti. Keskikentän keskustassa etenkin Flaminin kanssa pelatessaan Ramsey ei tuonut balanssia, mutta laidalla kyllä. Katso vaikka uusiksi esimerkiksi Muna- ja Bayern -voitot.

 2. Xhakan hankinnan myötä Ramsey saattaa löytää itsensä Arsenalin uutena laitapelaajana.
  Sky:n huhuissa Manu olisi Manolaksen perässä ja hintaa kertyisi kolmisenkymmentä miljoonaa, elikkä näiden huhujen perusteella Wenger ei osta ainakaan Manolasta. Tietääkö joku tästä Koulibalysta? Voisiko olla potentiaalia…

 3. Muna- ja Bayern -voitot joo, mutta eikö pitkä kausi ole aika lailla muutakin? Tasaisuutta ja suoritusvarmuutta kaipailen Ramseyn tyyliseltä pelimannelta. Sitä emme saaneet viime kaudella walesilaiselta. Hetkittäisiä suonenvetoja kyllä.

 4. Rambolla oli viime kaudella pientä taantumaa, mutta tällä kaudella oli etenkin puolustussuuntaan loistava. Deni on saanut seuraajan.

  Kyllähän kesää piristäisi joku kunnon hasardihankinta. Sanogo oli hienoa hölmöilyä, vaikka ei ylläkään Bischoffin tasolle.

  Ai joo, sorry: 2-1 Sonskilla.

 5. Täyttä asiaa:
  “There are two important aspects in football – the result and the financial aspects. I think Arsenal and Manchester United are more focussed on the financial aspects.”

  “One year you can win and reach the Champions League but [for their owners] the important thing is the financial situation. For other clubs, like AC Milan and Real Madrid, the most important thing is the result.”

  http://talksport.com/football/exclusive-carlo-ancelotti-accuses-owners-manchester-united-and-arsenal-prioritising

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s