Eurofinaali ja Henry mukana median kaksinaamaisuudessa

Se on Mestareiden liigan finaalin vuoro tänään. Lupasin itselleni vuoden 2006 finaalin aikoihin, että seuraavan kerran, kun pelaamme eurofinaalissa lähden paikan päälle ottelulipun kanssa tai ilman eli todennäköisesti ilman lippua.

Enpä ole kuitenkaan tätä päässyt toteuttamaan, sillä esityksemme ovat olleet viimeisen 10 vuoden aikana Mestareiden liigassa suurimman osan aikaa ala-arvoisia siinä vaiheessa, kun tosipelit ovat alkaneet ja vastaan on asettunut kunnon joukkue. Aina ei edes tuota ole tarvittu, kuten Monaco pari vuotta sitten osoitti.

Illan finaalissa täytyy olla ehdottomasti Atleticon puolella. Simeone on tehnyt huikeaa työtä punavalkoisten peräsimessä ja nyt olisi mahdollisuus ottaa revanssi kahden vuoden takaisesta finaalitappiosta, joka tuli todella karulla tavalla.

Muutenkin Atleticon voitto samoin kuin Leicesterin vain osoittaa, että edelleenkään raha ei ole se merkittävin asia, vaan järkevällä, määrätietoisella ja oikeisiin asioihin panostamalla voi voittaa, vaikka seura ei olekaan maailman rikkaimpien joukossa.

Valitettavasti vain Wenger on viimeisen 12 vuoden aikana todistanut, että ei pysty kilpailemaan erinomaisella tekemisellä sen enempää kuin rahallakaan.

Täytyy sanoa Henryn ottavan usein hyviä asioita esille Skyn kommentaattorina. Valitettavasti vain mies on kuitenkin haluton sanomaan asioita suoraan. Tässä pari viikkoa vanhassa artikkelissa, kuten monessa muussakin yksi kaikkien aikojen parhaita pelaajiamme sanoo ihan oikein, mutta silti sivuuttaa managerin osuuden ongelmissa täysin.

Sitten kuitenkin Manusta ja Mourinhon palkkaamisesta puhuttaessa Henrylla ei ole mitään ongelmaa sanoa tämän valinnan olevan aivan oikein ja oikea ratkaisu, koska tavoitteena Manulla ja sen kannattajilla on menestyä. Manulle siis on oikein kolmen mestaruudettoman ja kahden Van Gaalin kauden jälkeen vaihtaa manageria, vaikka joukkue juuri juhli FA Cupin voittoa. Lisäksi Moyes kerkesi olla vain yhden vajaan kauden managerina, kun menestys ei ollut haluttua.

Tämä kaikki on aivan oikein ja hyväksyttävää Manun kohdalla Thierryn mielestä, kuten useimman muunkin median edustajan, mutta meidän goonereiden on vain tyydyttävä Wengeriin 12 mestaruudettoman kauden jälkeen ja olemme kiittämättömiä jos haluamme muutosta.

Tämä oli muuten kirjoitettu ennakkoon, joten jos jotain mullistavaa on tapahtunut eilisen aamupäivän jälkeen, niin se jää myöhempiin päivityksiin.

Mainokset

17 thoughts on “Eurofinaali ja Henry mukana median kaksinaamaisuudessa

 1. Özil on tai pikemminkin hänen agenttinsa siirtänyt sopimuksen uusimisneuvottelut EM-kisojen jälkeiseen aikaan. Täysin ymmärrettävää. Mutta kun samassa lauseessa mainitaan Bayernin mahdollinen kiinnostus ja Ancelottin tulo sinne valmentajaksi, näkökulma on hieman eri. Bayernilla on tapana saada haluamansa saksalaispelaajat ja Ancelottilla lienee hyvät välit Özilin kanssa.

  Toivottavasti Özil ja Sanchez keskittyvät Arsenalin, jatkosopimusta tai ei. Jos kumpikaan ei tee jatkoa siirtoikkunan aikana, heitä ei välttämättä tietenkään myydä, elleivät näytä pahoja motivaation puutteen merkkejä. Ensi kesänä sitten edessä pakkomyynti rahojen varmistamiseksi.

  Edelleen paras osoitus siitä, mikä Wengerin asema seurassa ja varsinkin joukkueen sisällä on tähtipelaajien pysyminen. Seura ei ole rahapulassa ja tiukka palkkakattokin on murtunut, joten halutessaan seura voi tarjota tarpeeksi pelaajalle jatkosta. Vaan riittääkö pelkkä raha? Nyt kun kapteenien myynti on ehtynyt vähäksi aikaa, ehkä palkkojen nousun takia myös, Wengerin uskottavuuden voi olettaa myös olevan tyydyttävä. Jos jompikumpi tähti kuitenkin häippäsee, uskottavuus ei sittenkään ole se mitä pitäisi. Oletan näistä lukuisista siirtohuhuista ja muista seikoista lisäksi, että Wenger ainakin sen kolme vahvistusta hankkii, kilpailukykyä parantamaan.

 2. Sveitsi Belgia harjotusottelu menossa, pääsee näkemään miten Xhaka pitää hazardin ja lukakun kurissa

 3. Sellainen päiväkin piti nähdä, että UCL-finaalissa kaksi ex-Spurssia. Koska viimeksi ex-Arsenal-pelaaja on esiintynyt finaalissa, kai siellä nyt joku on pelannut 2006 jälkeen? En jaksa muistaa pääsikö Barcassa joku kentälle, Henry varmaan ainakin?

 4. Cole ja Anelka Chelsean paidassa. Henry tosiaan Barcassa. En muista saiko Hleb tai Song minuutteja finaalipeleissä.

  • Jaa, kyse varmaan tässä di Matteon sumputustriumfista? Olin jo unohtanut sen tuskallisen muiston. Mutta ei siinä Anelka pelannut. Paljon mahdolllsta, että se reissumies jossain seurassaan finaaliin pääsi.

 5. En kyllä pysty pitämään edelleenkään Atleticon materiaalia loistavana muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Mutta kuten alustuksissa kirjoiteltiin, niin Simeone on iskostanut menestyksen nälän ja voittamisen näihin kundeihin. Kaksi finaalia melkein peräjälkeen puhuu puolestaan. Toki Simeone on vähän kuin Ancelotti, parhaimmillaan cup-kisoissa, mutta joku ”uusi Simeone” Arsenaliin pian tarvittaisiin.

  Aika tulla kiusalliseksi jo se luku seuroista, jotka Arsenalia pienempänä ovat vieneet UCL:n Wengerin aikakaudella.

 6. Käsittääkseni Arsenalin euromenestys ei ole ollut järin kaksista ennen Wengerin aikakauttakaan, vai muistelenko ihan väärin??

 7. Kaksi finaalia melkein peräjälkeen ja melkein mestariksi molemmissa, siinäpä on Simeonen saldo tässä kisassa. Ei silti, saldo on jokseenkin sama kuin Wengerillä.
  Ja tämä nimimerkiltä Bubba.

  • Pahoittelen, mutta jostain syystä nimimerkillä lähetetyt viestit ei tahdo kulkea bittiavaruuden läpi.
   -Bubba-

 8. No, hienoa toki päästä finaaliin, mutta aina hävitä se ei nyt niinkään. Lisäksi Zidane osoitti ottelussa, että Simeonen taktiikkaa käyttämällä ja vähän paremmilla pelaajilla tehdään myös atletico jokseenkin aseettomaksi.

 9. Itse en tykäisi sellaasesta managerista joka olisi hävinnyt viisi pyttyä putken. Wengerilla mennään.

 10. Niin, kyllähän se on parempi jäädä turvallisen kauas pytyistä, niin ei tule liian paha mieli. Wengerillä mennään.

  Simeonellakin selvänä uhkana on nyt se, että tulee helposti jossain kohtaa mieleen, ettei näillä resursseilla pääse enää eteenpäin. Hiljattain voitettu Espanjan mestaruus lohduttaa, mutta sen uusiminen on aika epätodennäköistä.

  Zidane siirtyi kertaheitolla menestysvalmentajen kastiin. Sen voi myös sanoa, ettei Benitezillä tätä kannua olisi siellä nosteltu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s