Kesän ensimmäinen haamulista – hyökkääjät

Tämäkin päivitys on ennakkoon kirjoitettu, joten uusimmat uutiset ja vaikkapa Mestareiden liigan finaalin tulos ei ole tässä vaiheessa ollut vielä tiedossa.

Pidempään blogia lukeneet ehkä muistavatkin jo Henten lanseeraaman termin haamulista. Haamulistassa on kyse mahdollisista hankinnoista ja vahvistuksista joukkueeseen. Osassa hankintoja voi olla totuutta mukana huhujen ja mahdollisten vähän luotettavampien lähteiden kautta, osa on taas pelkkiä huhuja ja muutamat voivat olla vain allekirjoittaneen omia suosikkeja vahvistuksiksi.

Xhakan hankinnan jälkeen en lähde enää edes spekuloimaan keskikenttäpelaajilla, koska tämän osa-alueen pitäisi ainakin paperilla olla kunnossa. Toki vaihtaisin Wilsheren ja vaikka Ramseyn välittömästi esim. Kanteen, mutta keskityn silti hyökkääjiin tässä päivityksessä.

Kuten jo pari päivää sitten kirjoitin olisi omalla hankintalistalla tälle kesälle minimissään kaksi hyökkääjää, toppari ja laituri. Aloitetaan kuitenkin ehkä tärkeimmästä eli hyökkääjistä.

Ykköshyökkääjä: Gonzalo Higuain (Zlatan Ibrahimović)

Rotaatiohyökkääjä: Mario Gomez, (Arkadiusz Milik, Vincent Janssen)

Luotuja maalipaikkoja ja hyviä sellaisia loimme päättyneelläkin kaudella eniten tai ainakin tällaisen tilaston näin jossain vaiheessa keväällä, kun kautta oli vielä jonkin verran jäljellä.

Maalipaikkojen luominen ei sinänsä olekaan se ongelma, vaan Özil ja miksei muutkin luo aivan riittävästi huippupaikkoja, mutta viimeistelyprosenttimme on ollut heikko ja hyökkääjämme ovat tuhlanneet eniten hyviä maalipaikkoja koko sarjassa.

Näin ollen en lähtisikään hakemaan välttämättä mitään täydellistä kokonaisvaltaista hyökkääjää, kuten Lewandowski tai pienemmässä määrin Benzema, sillä sellaisen löytäminen on harvinaista ellei jopa mahdotonta ainakin niillä hinnoilla, joita Wenger suostuu pelaajiin käyttämään.

Hakisin puhtaasti tasonsa osoittanutta viimeistelijää ykköshyökkääjäksi ja sellainen Higuain toden totta on katsoessa miehen maalimääriä oikeastaan seurassa kuin seurassa. Toki ei Higuainkaan olisi halpa loistavan kauden jälkeen. Ei voi kuin todella harmitella, että pari kesää sitten Wenger ei maksanut Real Madridin haluamaa summaa ja argentiinalainen päätyi Napoliin takomaan maaleja hurjaan tahtiin.

Toinen vaihtoehto olisi ilmaisella siirrolla Zlatan pariksi kaudeksi. Ruotsalainen on todellinen voittajatyyppi ja loistava viimeistelijä, vaikkakin viimeistelyn lisäksi huomattavasti kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Higuain. Tulevaisuutta Wenger on yrittänyt myydä nykyhetken kustannuksella aivan liian pitkään ja itselleni Zlatan kelpaisi mainiosti ykköshyökkääjäksi vaikka kyse olisi sitten yhdestä tai kahdesta kaudesta.

Ykköshyökkääjän taakse vahvistamaan hyökkäystä ja kisaamaan peliajasta Giroudin kanssa hankkisin lähes 30 maalia Turkissa tällä kaudella takoneen Mario Gomezin. 30-vuotias saksalainen on aina ollut Higuainin tapaan loistava viimeistelijä ja maaleja on syntynyt joukkueessa kuin joukkueessa kovalla prosentilla. Gomez on pelaaja parhaassa iässä ja Zlatanin tapaan se olisi tärkeintä sen sijaan, että murehditaan huomista ja tulevaisuutta, joka ei tähänkään mennessä ole toteutunut Wengerin lupausten mukaisena tai edes lähelle.

Gomezille varavaihtoehdot olisivat Hollannin liigan kaksikko Milik ja Janssen. Milik on Ajaxin 22-vuotias ykköshyökkääjä, joka teki reilut 20 maalia päättyneellä kaudella Hollannin liigassa. Kyseessä on isokokoinen pelaaja, jota pidetään ilmeisen lahjakkaana. Vähän samantapainen hankinta olisi Janssen AZ Alkmaarista. 21-vuotias hollantilainen osui lähemmäs 30 kertaa sarjassa ja on Milikin tapaan mahdollisesti valmis ottamaan sen seuraavan askeleen urallaan.

Tässä oli vain muutamia nimiä ja maailma on hyviä pelaajia pullollaan jos vain halua on vahvistaa joukkuetta ja tässä tapauksessa hyökkäystä. Meillä ei ole mitään syytä tyytyä Giroudiin ykköshyökkääjänä, eikä Walcottiin ja Welbeckiin tämän varavaihtoehtoina.

Mainokset

13 thoughts on “Kesän ensimmäinen haamulista – hyökkääjät

 1. Lukaku,mies jokatapauksessa lähtee evertonista,ni nyt sais pitkäaikaisen hyökkääjän vaikka suht samantyylinen onkin giruun kanssa,mutta parempi.

 2. Aubemeyang. Ollaanpa rehellisiä, jokainen meistä haluaa uuden Henryn, miehen joka sitoutuu vuosiksi seuraan, on ylivoimainen ja takoo maaleja vuodesta toiseen. Higuainista ei ole sellaiseksi, Aubesta ehkä voisi?

  Lisäksi lämpenen Janssenille. Ehkä taas vaihteeksi Hollannista tulee ison läpimurron tekevä kärki.Riski kannattais luultavasti ottaa, mutta ei panna munia pelkästään tähän koriin.

  Giroudille kaksi kovaa kirittäjää. Huonoiten onnistunut kolmikosta sitten lähtee vuoden päästä. Welbeckistä on vain laituriksi ja Walcott valitettavasti kaipaa ympäristönvaihdosta, jota pitää vähän auttaa uusien pelaajien muodostamin kannustein.

 3. Vain unelmilla on siivet… Ja sit wenger hankkii giroud’lle – ei kirittäjää vaan tuuraajan. Tai sit Sanogo.

 4. Chuba Akpom teki sitten eilen Hullin paidassa ns. johnterryt ja sai vähän naureskelua osakseen. Kolmen divarimaalin näytöllä mies saattaa itse asiassa olla se ”internal solution” joka yhdessä Sanogon kanssa on valmis kirittämään Giron kohti maailmanluokkaa.

 5. Koska Zlatan ei kuitenkaan ole tulossa niin kyllä tuo Dordmundin Aubameyang olisi minunkin ykkösvalinta. Ollut jo pitkään itseasiassa. Giroudin hidasteluihin totaalisen kyllästyneenä nopea kärki olisi ihanaa. Ja Walcott ei tosiaankaan kelpaa.

 6. Nää starapelaajat ovat huvittavia – ja media vielä toistaa niiden läpätyksiä: Rolle sanoi finaalin jälkeen, että ”hän tiesi etukäteen, että hänen rankkarinsa tulee ratkaisemaan ottelun”. No varmaan tiesi juuri ennen vuoroaan ellei ole ihan mattinykänen, mutta ennen pilkkuskabaa tiesi yhtä vähän kuin kuka tahansa. Meedio-rolle.

 7. Kukaan nimekkäämpi pro1 luokan huippupelaaja ei halua tulla Wengerin alaisuuteen kokemaan joka vuotista pettymyksen tuomaa nöyryytystä. Nimettömämpiä pelaajia saattaa joitain kiinnostaa tulla, mutta Wenger ei pysty niistä kuitenkaan jalostaa huippupelaajia Arsenaliin vaan jäävät helposti vaihtopenkin lämmittäjiksi. Pro1 pelaaja Özilillä näkyy olevan jo mitta täynnä Wengeriä, ja jos onnistuu hyvin EM kisoissa niin ottajia riittää, ja varmaan vaihtaa maisemaa. Sanoisin vanhan sotilasmarssin sanoin:” Sama kaiku on askelten”

  • Kuinka se nyt olikaan? En ole Wengerin kannattaja mutta tässä hieman faktaa Öziliin liittyen.

 8. Auba vapautettiin maajoukkueesta siirtoneuvottelujen takia. Valitettavasti taitaa Manuun tai Real Madridiin mennä.

  Yleensähän Mourinho laittaa luottohyökkääjän hankinnan ykkösprioriteetiksi ja sitten bussimiehistöä, joten Manua veikkaan.

 9. ”Losing two finals is a failure”
  Simeone questions his future at Atletico Madrid.

  No Wenger ei pääse finaaliin enään ikinä niin hänen ei tarvi alkaa miettiä tulevaisuutta. 2-3 vuoden jatkosopparia odotellessa.

 10. Hmm, Lacazette on nyt pelannut kaksi kohtuullista kautta Ranskan liigassa – eli tehnyt niissä reilut 20 maalia. Samaan maalimäärään (20+) pääsi myös eräs O. Giroud, joka tosin teki tuon määrän vain viimeisellä kaudellaan ennen siirtoa meille. Onko Lacazette absoluuttista top top top top top top top top top top qualityä verrattuna Giroudiin?

  Ja kuten jo monesti sanottu, minä vedän kotiinpäin koska OG on minusta meille hyvä hyökkääjä – kunhan tehoja tulee hyökkäyskolmikolta laajemmin kuin viime kausina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s