Giroudin tilanne ja Chambersin tulevaisuus

EM-kisat alkavat ensi viikon perjantaina, mutta täytyy sanoa, ettei näitä harjoitusmaaotteluita ja eri maiden viimeisiä pelaajavalintoja vain jaksa seurata. Maaottelupalloilu on vain niin paljon tylsempää ja erityisesti panoksettomat ottelut ovat todella puuduttavia.

Varmaan kisoista tulee katsottua otteluita ja ehkä paljonkin, mutta tällä hetkellä täytyy sanoa, että ei ole mikään kovin kummoinen kisafiilis päällä.

Täytyy sanoa Ranskan maajoukkueen kannattajien ja meidän kannattajien toiminnassa olevan huikea ero. Meidän kannattajat lauloivat loppukaudesta Giroudin nimeä, kun mies onnistui tekemään ensimmäisen maalin noin 20 otteluun, vaikka ranskalaishyökkääjän tuuletus laittaa kädet korvan ympärille oli suorastaan törkeä siinä tilanteessa.

Ranskan maajoukkueessa kannattajat eivät katso Giroudin esityksiä hyvällä ja maalista huolimatta mies sai buuausta osakseen eilen. Kumpikaan ei ole missään nimessä oikein ja välimaasto olisi varmasti se paras, mutta niin kauan kuin meidän kannattajat ovat tyytyväisiä ja laulavat hyökkääjän nimeä, joka onnistuu kerran 20 peliin, kun pokaalimahdollisuudet ovat menneet, niin mikään tuskin tulee muuttumaan. Toki Wengerin nimen laulaminen on paljon suurempi ongelma, mutta Giroudin tilanne on kuitenkin samansuuntainen.

Monet edelleen selittelevät Wengerin pokaalien voittamattomuutta rahalla. Ainakaan Chambersin hankinta ei viittaa rahan puutteeseen. Kaksi vuotta sitten hankittu Sotonin kasvatti ei ole saanut juuri ollenkaan vastuuta 16 miljoonan punnan siirtosummasta huolimatta. Samana kesänä ostettiin myös 12 miljoonan Debuchy, mutta kumpikaan ei pelaa ollenkaan.

En sanoisi rahan olevan vähissä jos yhtenä kesänä voi laittaa lähes 30 miljoonaa oikean laidan puolustajiin ja kumpikaan ei kahden vuoden kuluttua edes mahdu enää kokoonpanoon.

Ensi kauden osalta Chambersin huhutaan lähtevän lainalle jonnekin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä viime kausi olisi jo pitänyt mennä lainalla, sillä vastuuta ei tullut käytännössä ollenkaan muuta kuin ihan parissa cupin pelissä ja äärimmäisessä loukkaantumissumassa.

Ylipäätään Chambersin kohdalla tulevaisuus ei näytä lupaavalta. Tie näyttää olevan sama kuin muilla brittipelaajilla viime vuosina tai oikeastaan viimeisen 10 vuoden aikana, kun Walcott otetaan mukaan. Usean kohdalla paras pelipaikka ei ole selvillä, vaan peliaikaa tulee eri paikoille loukkaantumistilanteen mukaan. Kaukana ihannetilanteesta ja helposti siinä sitten käy, kuten Walcottille, Ramseylle, Oxille ja Wilsherelle eli paras pelipaikka ei ole selvillä vuosienkaan jälkeen ja/tai siinä ei ainakaan ole mahdollisuuksia mahtua avaukseen.

Toivottavasti olen väärässä, mutta tällä hetkellä 16 miljoonaa näyttää aika hukkaan heitetyltä rahalta. Toki vajaan kympin tai vähintään viiden miljoonan verran saa edelleen myynnillä takaisin englantilaisuuden takia, vaikka kehitys on pysähtynyt.

Mainokset

4 thoughts on “Giroudin tilanne ja Chambersin tulevaisuus

 1. No ei kai Chambers nyt ihan menetetty tapaus ole, kun mahtuu oman ikäisten maajoukkueen avaukseenkin. Fysiikka ja pallonhallinta näyttäisi olevan ihan kohdallaan. Kunhan oppisi sijoittumaan ja ajoittamaan taklaukset oikein.

 2. Blogisti kritisoi kannattajiamme siitä, että kannustavat itseluottamuspulassa olevaa hyökkääjää. Mihin on maailmamme menossa?

  • Tuli ihan sama mieleen.
   Oksettavaa, jos Arsenalin otteluissa ylipätään buuattaisiin omille pelaajille missään tahansa tilanteessa. Paitsi ehkä Nasrit sun muut palkkasoturit. jotka sattuisivat olemaan jo lähtökuopissa.

   Kannattaminen = Kannustaminen vai eikö? Ilmeisesti ei.

   Minusta oli huikean hienoa, kun fanit kannustivat Ollia ja pidin myös kuulostelu tuuletuksesta, jolla kerrottiin että tämä kuultiin, noteerattiin ja arvostettiin. Ja ottelun jälkeen haastattelussa Giro kiitteli faneja tuesta.

 3. Minä en kritisoisi paljonkaan Wengeriä tai Arsenalia nuorten lupausten ostamisesta. Edes 16 m hintaan. Voitettavaa on paljon, jos onnistuu tunnistamaan ja ostamaan tulevan maailmanluokan pelaajan. Se on sitten eri asia, että Chambersista varmaan osaa jo sanoa, ettei hänestä uran ensi askelten perusteella tule maailmanluiokkaa, mutta ehkä silti jopa tuollainen Cahillin tapainen paremman luokan sarjajyrä. Ja Arsenalin scouttaus ei ole missään moitteettomassa kunnossa, se on varmaan jokaiselle selvää.

  Lainat yleensä päättyvät vaan Wengerin ajatusmaailmassa myyntiin. Cashley Cole on harvoja poikkeuksia, joissa lainalta ponkaistiin suoraan tähtiin.

  Mutta tosiaan, Toulousen turnauksen voitto Chambersilla vyöllä, siitä on mukava lähteä ensi kauteen. Hyvin valittu lainaseura avaa hyvät saumat, varsinkin kun tietää Mertesackerilla ja Koscielnyllä olevan enää vähän pelivuosia huipulla jäljellä. Varsinkin saksalaisella. Jos Chambers todella lainataan, ehkäpä Wenger haluaa ostaa topparin ja pudottaa Gabrielin nelostopparin tasolle, mikä ei tunnu välttämättä ollenkaan huonolta peliliikkeeltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s