Laituriongelmaan olisi kaksi ratkaisua – tuskin kumpaakaan edes yritetään

Tämä päivitys, kuten huominenkin on kirjoitettu eilen ennen Vardysta esiin nousseita huhuja. Palataan Leicesterin hyökkääjän mahdolliseen siirtoon ensi viikon puolella, sillä näiden kahden ennakkoon kirjoitetun päivityksen lisäksi maanantaina tulee vuorossa olemaan Hente. 

Kesän haamulistoista kaksi on käyty läpi ja ne olivat hyökkääjä ja toppari. Ehkä näihinkin palataan vielä uudemman kerran, sillä aiheita ei nyt näin kesällä ole liikaa. Toivottavasti jotain tapahtuisikin vielä vahvistusten hankkimisen suhteen, jolloin ei tarvitsisi kirjoittaa haamulistoista, vaan uusista pelaajistamme.

Joka tapauksessa laituriosasto on vielä se kolmas vahvistusta eniten tarvitseva osa-alue joukkueessa ja siitä on tulossa joskus lähiaikoina haamulistapäivitys. Sitä ennen kuitenkin ajattelin ottaa laitureihin muuten liittyvän aiheen.

Wengerin fiksaatio on jo pidempään, oikeastaan Piresistä lähtien, ollut peluuttaa vähintään toisella laidalla enemmän pelintekijätyyppistä pelaajaa kuin selkeää laituria. Pires oli aivan loistava, mutta valitettavasti vastaavaa ei voi sanoa valtaosasta tai melkeinpä kaikista tämän jälkeen tuota paikkaa ja roolia pelanneista. Ja valitettavasti Piresin lähdöstä on jo 10 vuotta ja parhaista vuosista vieläkin enemmän.

Olemme joutuneet näkemään lukemattomia pelaajia laiturina, vaikka pelaajien ominaisuudet eivät millään tapaa ole sopineet tuohon rooliin tai taso ylipäätään riittänyt Arsenaliin. Räikeimpinä esimerkkejä lienevät vaikka Denilson ja Bendtner. Tanskalainen jopa pelasi kohtuullisen paljon tuolla paikalla parin kauden ajan.

Lisäksi todella lahjakas Arshavin pilattiin laiturin roolissa, vaikka selkeä ja omin paikka olisi ollut kymppinä kärjen takana. Tietysti Arshavinin tapauksessa ongelmia oli muitakin, mutta ei niistä varmasti vähäisin ole koko ajan väärällä pelipaikalla peluuttaminen. Muutenkin mitä järkeä on ostaa pelaaja seuran ennätyssummalla ja sitten peluuttaa väärällä paikalla?

Ongelma Wengerin kanssa on osittain tässäkin asiassa, että jos joku asia on joskus toiminut, niin Wenger uskoo sen sokeasti toimivan myös jatkossa, vaikka jalkapallo on muuttunut 10-15 vuoden aikana valtavasti. Wengeriltä menee myös aivan liian kauan myöntää omat virheensä ja tehdä muutoksia asioihin, jotka eivät toimi. Tästä syystä täysin riittämättömät pelaajat ovat saaneet pelata vuosikausia joukkueessa ja tässä tapauksessa piresmäisessä roolissa laiturina.

Haluaisin ehdottomasti nähdä meillä kaksi selkeää laituria, sillä jopa junnu Iwobin pelatessa tai rotaatioon soveltuvan Cambellin ollessa kentällä Ramseyn tai Wilsheren sijaan pelimme on huomattavasti nopeampaa, eikä mene koko ajan pelkäksi hitaaksi sivuttaissiirtelyksi. Tästä syystä selkeän ja tasonsa osoittaneen laiturin hankinta olisi erittäin tärkeää kesän aikana. Valitettavasti tästä samasta olen kirjoittanut ties monenako kesänä ilman tulosta.

Toinen vaihtoehto olisi sitten ostaa sitä Piresin kaltaista laatua, jolloin managerimme voisi edelleenkin saada homman toimimaan haluamallaan tavalla. Valioliigan sisältä näkisin Payetin olevan lähinnä sitä mitä Wenger yrittää tai haluaa toisen laiturimme olevan.

Ykkösvaihtoehto itselleni olisi nopea ja suoraviivainen laituri, mutta myös nykyinen tapa voi toimia, mutta ainoastaan jos joukkueeseen hankitaan oikea pelaaja ja todellista laatua kyseiselle pelipaikalle. Ei valitettavasti tule tapahtumaan, vaan Ramsey on ensi kauden ykköslaituri ja Wilshere stunttaa harvoin kunnossa ollessaan.

6 thoughts on “Laituriongelmaan olisi kaksi ratkaisua – tuskin kumpaakaan edes yritetään

  1. Iwobi ja Campbell eivät ole puhtaita laitureita. Molemmat ovat pelitavaltaan enemmän kymppipaikan pelaajia tai false nineja, ja laidalla ollessaan ajautuvat enemmän kentän keskelle hakemaan palloa sen sijaan, että kyttäisivät palloja linjan taakse ja ravaisivat laitaa ylös alas. Heidän pelitapansa laidalla ei siis merkittävästi eroa esim. Ramseystä.

  2. Ihmettelen että täälläkin huudetaan kovaa hyökkääjää mutta kukaan ei sitten kelpaa. Valitettavasti kiltti Giroud kiiltotukka 2:sta mikä osaa tehdä maaleja ei ole. Karim ei kiitos, Higuain ei kiitos, Zlatan menee manuun, Cavani pärjääkö?, Aubameyang ei tule meille ja muutenkin Ranskan liigan tason hyökkääjät on jo kyllä nähty …. Vardy oli sitten viime kauden ihme tai ei niin on liigassa tasonsa kyllä näyttänyt. Mielummin haluaisin rottamaisen kuin kiiltotukan kärjessä.

  3. Vardysta ei varmaan saagaa saada, sillä kisat painaa päälle lujaa eikä Englannin kakkoshyökkääjän sallita kauan vetkutella siirtohommissa. Joiden juttujen mukaan tämä on jo medicalia vailla valmis.

    Todella yllättävän ripeää toimintaa Wengeriltä ja joku kokonaisidea vaikuttaisi olevan. Lisäksi kun katsoo Gazidisin lausuntoja, tuskin tämä mikään Wengerin juotsenlaulukausi on ja satsaukset sitä myöten, vaan mies jatkaa vielä pitempään.

    Muutetaako pelityyliä? Missä määrin tarkan markan Wenger tasapainottaa tilejä, nyt menee rikki jo 50m? Lisäksi 1-2 pelaajaa tulee vielä, mitä ilmeisimmin laituri ja ehkä toppari. Vaan mitä tarkoittaa tuo vahva huhu Wolfsburgin vasempaan pakkiin? Jos viisi pelaajaa tulee, Wenger myy kyllä enemmän kuin yhden runkopelaajan tilit tasapainottaakseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s