Kausiyhteenveto yleisellä tasolla

Palataan ensiksi noin vuoden takaiseen tilanteeseen. Olimme voittaneet FA Cupin toisen kerran peräkkäin. Loistavaa, mutta silti liigassa mestaruudesta ei tarvinnut puhua ja Mestareiden liigassa tarina oli myös tuttuakin tutumpi eli ulos heti jatkopelien alkaessa.

Joka tapauksessa FA Cupin voiton varaan olisi voinut ajatella pystyvän rakentamaan parempaa tulevaisuutta ja seuraavaa kautta. Kesä alkoikin erittäin hyvin, sillä suhteellisen aikaisessa vaiheessa saimme noin 10 vuoden odotuksen jälkeen kunnollisen ykkösmaalivahdin Cechin muodossa.

Kesää oli vielä parisen kuukautta tämän jälkeen jäljellä ja toiveet korkealla, että tällä kertaa viimeinkin joukkueen selkeät ongelmakohdat maalivahdin tontin lisäksi korjataan. Näitä olivat tutut vanhat eli ykköshyökkääjä, Coquelinin tason nostosta huolimatta vähintään toinen ranskalaisen tasoinen puolustava keskikenttä ja siihen päälle laituri. Topparihankinnasta oli myös puhetta, mutta se ei ollut niin akuutti, koska Mertesacker ja Koscielny kaksikko oli toiminut melko hyvin ja Gabriel oli vielä katsomaton kortti.

Useimpien hämmästykseksi koko loppukesän ajan huhut jauhoivat, mutta mitään konkreettista ei enää tapahtunut ja näin ollen olimme ainut joukkue Euroopan suursarjoissa, joka ei hankkinut ainuttakaan kenttäpelaajaa koko kesänä.

Wengerin kannalta ajateltuna asiaa ei voi tulkita mitenkään muuten kuin, että joukkue oli managerimme mielestä tarpeeksi laadukas ja laaja taistelemaan kaikista neljästä saatavilla olevasta pokaalista.

Tosiasiat tunnustavat kannattajat taas tiesivät jo ennen kauden alkua ja viimeistään siirtoikkunan sulkeuduttua syyskuun alussa, että mestaruutta ei ole luvassa sen enempää kuin euromenestystäkään sekä myös kolmannen FA Cupin voittaminen olisi epätodennäköistä, kuten ensimmäisen Liigacupin Wengerin aikana.

Yksinkertaisesti joukkue, jonka hyökkääjävaihtoehdot olivat Giroud, Walcott ja suurimman osan kaudesta pahan loukkaantumisen takia missaava Welbeck ei vain yksinkertaisesti voi voittaa mestaruutta. Lisäksi Coquelin oli ainoa todellinen vaihtoehto puolustavaksi keskikentäksi ja miehen loukkaannuttua saimme todella nähdä kuinka Artetan ja Flaminikaan taso ei vain enää riitä.

Lopulta kaudesta muodostui todella harvinainen, sillä edelliskauden mestari ja suurin mestarisuosikki Chelsea sekä muut isot pelasivat todella heikon kauden ja tämä olisi antanut mahdollisuuden mestaruuden ennennäkemättömällä tavalla. Tätä ei kuitenkaan käytetty Wengerin kesän siirtomarkkinoilla tekemien virheiden, joukkueen vahvistamatta jättämisen ja seuraan pesiytyneen häviäjäasenteen tai ainakin neljän joukkoon tyytymisasenteen takia.

Sijoituksemme oli parempi kuin pitkään aikaan, mutta tuo oli kokonaisuudessaan äärimmäisen laiha lohtu, kuten Tottenhamin ohittaminen päätöskierroksella. Ainoastaan mestarit muistetaan ja sijoja kaksi, kolme tai edes nelossijapokaaliin oikeuttavaa sijoitusta ei kukaan jälkikäteen pidä minään.

Pahinta kaudessa oli, että jälleen kerran jo ennen kauden alkua pystyi suurin piirtein tietämään mitä tapahtuu meidän osalta. Romahdus helmi-maaliskuussa pokaalimahdollisuuksien haihtuessa ilmaan myös cupeissa, vaikka vuodenvaihteessa olimme vielä liigan piikkipaikalla oli liian tuttu tarina. Tämä on nähty niin usein ja tällä kertaa vastassa ei edes ollut Chelsea, ManU, tai City vaan Leicester ja Tottenham.

Mainokset

11 thoughts on “Kausiyhteenveto yleisellä tasolla

 1. Nyt kun kaksi hankintaa alkaa olla plakkarissa ja lisää melko varmasti tulossa, voi kysyä mikä on muutoksen aiheuttaja verrattuna yllä kuvattuun viime kesän jäätymiseen?

  Eli:
  Onko tämä pitkän aikavälin suunnittelua, viime vuosi oli säästövuosi, nyt aloitettiin heti tammikuussa vahvistuminen ja sitä jatketaan kesällä lisää. Osin sopimuksien loppuminen veteraaneilta tukee tätä ja leikkaa palkkapottia.

  Vai, onko tässä kannattajien painetta mukana ja Wenger on viimein löytänyt kadoksissa olleen kunnianhimonsa ja voitonhalunsa?

  Vai onko tämä markkinointia, kaupallista strategiaa? Vardy ainakin on ns. täsmäostos, halvin mahdollinen kärki jolla on kovat tuoreet näytöt isosta maalimäärästä. Koskee varmaan joka kaikkia isoja euroliigoja, muille maalitykeille saa laittaa 20m+ hintaan lisää. Vardy myy paitoja aika mukavasti ja jonkinlainen muu media-arvokin on. Xhaka ei pienen maan palloilijana taida olla kaupallisesti yhtä hyvin perusteltavissa.

  Itse taidan kallistua sille kannalle, että tämä on jonkinlainen boardin ja Wengerin ärsyyntymistä ainaisesta marinasta ja nyt haetaan kokonaisedullinen mutta selkeästi miehistlöä vahvistava paketti. Osin pannaan myös epäonnistuneita pelaaja kultaisin kädenpuristuksin ulos. Eli vähän painetta, vähän halua heiluttaa kirvestä. Varmaan Wengeriäkin sattui vähän kauden toisen puoliskon romahdus.

  • Kyllä tulevat tv rahat varmasti helpottaa näitä hankintoja,tiedä sitte onko tuo uusi tv-diili hyväksi englantilaiselle fudikselle.mahdollistaa toki hieman pienempien seurojen ostaa hyviä pelaajia ja näin tasoittaa eroja ehkä,mutta kyllä saman tekisi kunnon palkkakatto,sitä tämä laji kaipaa,nykypelaajien palkat on kyllä ihan oksettavia eikä edes tästä maailmasta.

 2. Ainakin Wenger tuntuu lopullisesti päässeen maagisesta 10-15 maksimihintahaarukasta, jossa jauhoi ensimmäiset 15 vuotta Arsenalissa. Nyt on alistunut siihen, että 30m on yhtä kuin 10m joskus ennen.

  Wenger ei varmaankaan osta kallista pelaajaa, Özilin hintaluokassa, ellei sitten myy Öziliä pois. Nyt kun se maalintekijäkärkiostos näyttäisi olevan edullinen Vardy. Mutta kyllä tuossa 10-30 miljoonan haarukassa laatupelaajia pitäisi löytää. Tässä näkökulmassa Vardyn ikä ja aina mahdollinen floppaaminen ei ole katastrofi.

 3. Leikitään, että Vardy tulee joukkueeseen. Mieshän on parhaimmillaan kahden kärjen taktiikalla ja väittäisin, että myös Giroudille sopisi, että vierellä suoraviivainen maalintekijä. Voisiko tämänkaltainen kokoonpano toimia?

  —————–Cech——————-
  Bellerin—Kos—–Merte—Monreal
  —————-Xhaka——————
  Cazorla——–Özil———-Alexis
  ——–Vardy————Giroud—-

  • Itse en näe tuollaisen toimivan. Cazorla on liian hidas laitaan ja muutenkin pelaa paljon paremmin keskustassa. Toiseksi Wenger ei pelaa 2 kärjen taktiikalla. Kyllä sinne uusi laituri tarvitaan ja toppari. Voipi olla että laidassa voi viilettää väärän paikan Jackie / Ramsey tai Vardy.

   —————-Cech—————-
   Bellerin—-Kos—-Merte/uusi—-Monreal/uusi
   ——–Xhaka——Cazorla———-
   Jackie/Ramsey/Vardy——–Özil——–Alexis
   —————-Vardy / Giroud—————-

 4. Giroud kiirehti jo toivottamaan Vardyn tervetulleeksi. Tämä on myös aika tyypllistä Wengerille, hän seisoo edelleen Giroudin takana eikä osta ylivoimaista (lue: kallista) kärkeä, joka voisi pakottaa Giron pyytämään siirtoa. Nyt on ainakin näennäisen tasa-arvoinen tilanne peliajasta lähtökohtaisesti, toki voivat yllä olevaan tapaan pelata yhtäaikaakin.

  Wenger on enemmän pelaajapolitiikan tasapainoiija kuin aggressiivinen joukkueen vahvistaja. Ilmeisesti joukkueen balanssissa, nimenomaan yhteishengessä, onkin onnistunut suhteellisen hyvin.

 5. Huhut Gibbsistä Liverpoolin jonkin verran vahvistuvat. Jos asiallinen vasen pakki hankitaan, eipä tässä ole paljon vastaan sanomista. Gibbs on pudonnut jo kauas Arsenalin avauksesta ja maajoukkueringistä, joten jotain täytyy yrittää.

  • Wolfsburgin Rodriguez kelpaisi hyvin, sitä on jonkin verran nyt uumoiltu. Haastaisi Monrealin välittömästi kilpailussa avauksen paikasta, vaikka Nacho pelasikin erinomaisen kauden.

 6. Giroudia ei todellakaan kannata nyt myydä missään tapauksessa, koska Welbeck on käytännössä koko kauden telakalla. Giroud on myös oikein hyvä hyökkääjä, mutta parannusta ja etenkin vaihtoehtoa mieheen tarvitaan.

  Uskon, että jos Vardy nyt tulee, hän pystyy hyvin pelaamaan yksinään kärjessä, etenkin jos laidalla pelaa Alexis, jolla on tapana hyvin kärkipelaajatyylisesti hakea palloa linjan taakse yms.

  Hauskaa muuten, että yhtäkkiä ainakin Twitterissä kovin montaa huolettaa Vardyn ikä, mutta samaa ei juuri kuule toitotettavan samana vuonna syntyneistä Benzemasta ja Higuainista. Nämä ovat ehkäpä luokkaa parempia pelaajia, mutta hintakin olisi sitten montaa luokkaa kovempi.

  • Niin, hämmentävää tässä on se, että Vardy on pelannut vain 4-5 vuotta ammattilaistasolla. Silti puoli vuotta sitten Wenger itse kehui sarjan parhaaksi hyökkääjäksi. Teknisesti on varmasti reilusti jäljessä Agueroa ja Rooneya.

   Saa nähdä miten Vardy itse suhtautuu Arsenalin treenien (kuulemma) loputtomiin pienpeleihin ja pallokontrollin/syöttömyllyn hiomisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s