Missä mennään Vardyn suhteen?

Pitäisi varmaan useammin pitää muutaman päivän tauko tästä harrastuksesta jos se tarkoittaa, että siirtomarkkinoilla alkaa tapahtua melkeinpä Wengerin ajan mittapuulla ennennäkemättömiä asioita.

Milloin Wenger on ostanut Valioliigan sisältä jonkun huippupelaajan tai nimen, joka oli edellisen kauden paras tai yksi parhaista pelaajista? Ei koskaan ja tästä syystä Vardyn hankintaa on vaikea uskoa. Toki hankinnasta ollaan vielä kaukana ja viimeisten huhujen mukaan englantilaishyökkääjä saattaisi olla jäämässä hallitsevan mestarin riveihin uudella sopimuksella ja korotetulla palkalla.

Itseäni ei haittaa Vardyssa, että mies on 29-vuotias. Pelivuosia pitäisi olla minimissään vielä kolme ihan huipputasolla ilman vakavia loukkaantumisia. Kaikkien hankintojen ei tarvitse olla tulevaisuutta varten, vaan kerrankin olisi mukava elää tätä hetkeä ja voittaa jotain ensi kaudella, eikä 5-10 vuoden kuluttua, koska tuota parempaa tulevaisuutta ei koskaan ole tullut Wengerin vuosikausien lupauksista huolimatta.

Vardy olisi aivan erityylinen kuin Giroud ja tätä me nimenomaan tarvitsemme. Huippunopea, röyhkeä ja kovan työmoraalin omaava kärki, joka viimeistelee huikealla prosentilla ainakin viime kauden perusteella. 20 miljoonaa 24 liigamaalia tehneestä hyökkääjästä on nykymarkkinoilla suorastaan halpa hinta, kun monet muut vaihtoehdot maksavat tuplasti tai jopa triplasti enemmän.

Ylipäätään raha ei ole tässä millään tapaa ratkaiseva ja 20 miljoonaa ei ole mikään ongelma missään tapauksessa meille. Kerrankin tehtäisiin hankinta, jonka arvon ei oleteta kasvavan, vaan ainoa tarkoitus olisi joukkueen vahvistaminen välittömästi. Tämä olisi erittäin positiivista jos tapahtuu.

Negatiivisia asioita haettaessa voi miettiä onko Vardy parasta mitä voimme hankkia? Ei mielestäni ja parempaankin olisi tarjolla jos rahaa käytetään moninkertainen määrä englantilaisen ulosostoklausuuliin verrattuna.

Entäpä pelityylin kannalta joukkueeseen sopeutuminen? Pelitapamme on hyvin erilainen kuin Leicesterin viime kaudella mestaruuteen vienyt pelitapa. Silti muun muassa Özilin pitäisi pystyä tarjoamaan Vardylle sellaisia syöttöjä, että maalipaikkoja tulee myös, vaikka pelaamme eri tavalla ja vastustajat pelaavat meitä vastaan eri tavalla kuin kettuja vastaan. Lisäksi saataisiin toinen pelaaja hyökkäykseen Sanchezin lisäksi, joka todella osaa ja viitsii prässätä puolustajia seisoskelun sijaan.

Eniten itseäni arveluttaa tässä mahdollisessa siirrossa se kuinka Wenger näkee Vardyn pelipaikan. Kahdella hyökkääjällä emme tule pelaamaan, koska Wenger ei vain vaihda ryhmitystä käytettävissä olevien pelaajien mukaan, vaan mieluummin laittaa pelaajat väärille pelipaikoille.

Vardyn pitäisi ehdottomasti ottaa hyökkääjän tontti Giroudilta ja lisäksi pitäisi hankkia se avauksen laituri. Valitettavasti luulen Wengerin kaavailevan Leicesterin tähdestä laituria oikealle. Onhan Vardy paljon parempi vaihtoehto kuin Walcott, mutta se ei vielä ole paljoa. Olisi muutenkin järjetöntä ostaa yksi viime kauden parhaista pelaajista ja laittaa mies pelaamaan sitten väärällä pelipaikalla. Kuulostaa siis hyvin wengermäiseltä tempulta.

No katsotaan nyt rauhassa mitä tässä tulee ylipäätään tapahtumaan siirron suhteen. Joko tänään saadaan ratkaisu asiaan vai venyykö homma pahimmassa tapauksessa EM-kisojen jälkeiseen aikaan? Vai onko kenties managerimme ja seuran vetovoima siinä pisteessä, että enää ei saada edes Leicesteristä pelaajia hankittua, vaan Vardy agentteineen ainoastaan vedätti meitä ja halusi palkankorotuksen nykyiseltä työnantajaltaan.

8 thoughts on “Missä mennään Vardyn suhteen?

 1. Näyttää siltä, ettei Hodari hyväksy siirtohässäköitä enää tässä vaiheessa. Mutta eihän se estäisi enää julkistusta, JOS Vardy olisi käynyt medicalissa ja allekirjoittanut. Vaan eipä taida olla tehnyt kumpaakaan.

  Ilmeisesti Liecesterin vetovoima oli suurempi ja Arsenal oli tässä tosiaan vain välikätenä lisäliksalle. Aika surullinen episodi, jos näin kävi.

 2. Kuten aiemmin totesin, case-suarez on lähellä toistua. Tosin silloin pelaaja taisi haluta siirtoa. Menee puhtaasti nolouden puolelle, jos vardyn agentti onnistuu meidän kustannuksella vedättämään leicesteriä. Mut saas nähdä. Vaikka medicalit ois hoidettu, hodari on voinut puuttua peliin – julkistus em-kisojen alla veisi huomiota kaikkeen muuhun paitsi englannin em-otteluihin.

 3. Hodari varmaan syypää. Mutta näinä aikoina ei mikään pysy enää kunnolla salassa ja nyt tuntuu jokainen taho olevan pihalla Vardyn aikeista tai sitten arvelee Leicesterin voittaneen.

  En jaksa oikein uskoa, että täydellinen mediablackout pysyy paria päivää pitempään Hodarin mahtikäskyistä huolimatta, jos siirto olisi todella sovittu. Sopassa on niin monta kokkia, ettei vaitiolo pidä.

 4. lestö tarjonnut kuulemma Vardylle 100 000£ viikossa, meidän 120 000£ vastaan.
  saa nähdä miten käy. mut kyllä Giroud tarvii oikeasti todellisen kirittäjän, et nähtäis mikä miehen kehittymis/venymis kyky on? Vai onko miehen parhaat päivät jo nähty.

  Aina näitten siirtohuhujen kans pitää olla varpaillaan, mut jotenkin pientä fiilistä on siihen suuntaan, et pari tasokasta vahvistusta olis tulossa…? Tosin todettakoon heti perään, et miltei vastaava fiilis oli viime kesänäkin 🙂

 5. Jos Wengerillä on hyökkääjästä plan B, se ehkä kannattaisi ottaa heti käyttöön. Ei kelpaa tällainen viikkojen pohtiminen vaihtaako Leicester Arsenaliin. Halu ei ole alkuunkaan riittävä.

  Espanjalaisten mielestä Barca yrittää pää märkänä laittomasti eli vastoin Arsenalin lupaa houkutella Belleriniä Kataloniaan.

  Kesä alkaa mennä taas veitsen terälle, voi mennä todella hienosti tai sitten pajatso tyhjenee todella ikävästä. Ja vähän siltä väliltä.

  Sinänsä tyydyttävää, että yritystä taitaa oikeasti olla ihan kunnolla. Mutta jos seuran ja managerin vetovoima ei riitä, ei voi mitään. Asiaa ei korjata hetkessä. Citykin joutui ostamaan thaimaalaisen omistajansa kanssa vähän heikompia tähtiä, kunnes uskottavuus nousi pokaalitasolle ja tietenkin arabien myötä palkat. Arsenal ei ole ollut yhtä maissa kuin City koskaan, mutta voitettava ilmiö on ihan sama. Vetovoima ei synny puhelemalla mukavia, vaan tekemällä ja voittamalla.

 6. Sen sijaan Zlatan veti eilen pisteet himaan: Ilmoitti etukäteen, että tiistaina tulee julkistus, joka yllättää kaikki. Ja jokainen media ja blogi yms. oli varma Muna-diilin julkistamisesta. No, zlatanin uusi vaatemallisto julkistettiin… Mikä yllätys olisi ollut jo ennakkoon varmana pidetty muna-diili?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s