Haamulista – laiturit

Kaksi haamulistaa on käyty läpi (hyökkääjät ja topparit), joten siirrytään viimeiseen akuutisti vahvistusta kaipaavaan osa-alueeseen joukkueessa. Se on laiturit tai laitahyökkääjät miten nyt asian haluaa ilmasta meidän kiveen hakatussa pelisysteemissä.

Pelaamme aina ainoastaan yhdellä kärjellä ja koska Özilin maalimäärät ovat vähäiset tarvitsemme ehdottomasti Sanchezin lisäksi toisellekin laidalle pelaajan, joka kykenee tekemään hyvän määrän maaleja kauden mittaan.

Vaihtoehtoja sinänsä joukkueessa on tällä hetkellä paljon, mutta todellista laatua ei vain ole Sanchezin jälkeen ollenkaan. Cambell, Iwobi menevät todennäköisesti rotaatiossa, vaikka Iwobille laina jonnekin isomman peliajan perässä voisi olla paras ratkaisu tällä hetkellä. Lisäksi ns. junnuosastosta antaisin Gnabrylle vielä mahdollisuuden ensi kaudella. Sitten on Walcott ja Ox, mutta näihin molempiin olen menettänyt luottamukseni ja hermoni lopullisesti. Myyntiin ja mitä nopeammin sen parempi.

Laidalla voivat edellä mainittujen lisäksi pelata Welbeck, tosin englantilainen on loukkaantunut minimissään puolet kaudesta ja lisäksi nykytilanteessa pakostakin enemmän kärkipelaaja vaihtoehtojen ollessa heikot. Sitten on Ramsey, Wilshere, Cazorla ja jopa Özil, joita Wenger rakastaa peluuttaa laiturina. Valitettavasti yhdenkään paras paikka saatikka ominaisuudet eivät sovi laidalle ja ennen kaikkea yhdenkään tehot eivät ole meidän avauksen laiturilta vaadittavalla tasolla maalien suhteen.

Sitten ratkaisuihin ja seuraavassa ovat omat valintani:

Ykkösvaihtoehto: Henrikh Mkhitaryan

Varavaihtoehdot: Marko Arnautovic ja Arda Turan

Muut suurseurat tuntuvat kuppaavan Dortmundia oikein urakalla, joten miksi ei liityttäisi joukkoon. Mkhitaryanilla alkaa viimeinen sopimusvuosi ja mies ei näytä olevan halukas kirjoittamaan jatkoa, joten myynti on edessä suurella todennäköisyydellä ellei Dortmund sitten päästä miestä ensi kesänä ilmaisella siirrolla pois.

Armenialainen pelasi loistavan kauden ja tehot kaikki kilpailut mukaan lukien olivat yli 20 maalia sekä saman verran syöttöjä. Milloin viimeksi meidän laiturilta on nähty vastaavaa? Varmaankin Piresin aikaan ja tietysti Sanchezin edellinen kausi oli huikea.

Mkhitaryan on pelaaja parhaassa iässä ja on kykenevä pelaamaan molemmilla laidoilla aivan yhtä hyvin sekä myös kymppipaikka luonnistuu ongelmitta tason tippumatta.

Hinta tulisi olemaan jotain 20-25 miljoonan luokkaa, koska sopimus on tosiaan katkolla. Ilman tätä hintaan saisi lisätä vähintään 10-15 miljoonaa ja tuskin Dortmund olisi edes halukas myymään. Tämä olisi loistava hankinta ja toisi laatua laituriosastolle ja ennen kaikkea tehoja huomattavasti lisää, sillä maalinteko oli suuri ongelma viime kaudella.

Varavaihtoehto olisi sitten Valioliigan sisältä Arnautovic. Mies pelasi hyvän kauden Stokessa ja maaleja syntyi mukavat 11 kappaletta liigassa. Itävaltalainen olisi suoraviivainen, röyhkeä ja maalintekoon kykenevä kaveri, jolta voi myös ajoittain odottaa jotain yksilösuoritusta, jolla ratkotaan pelejä.

Jotenkin tuntuu, että Arnautovin taso voisi nousta vielä sen tarvittavan pykälän jos mies saa mahdollisuuden isossa seurassa. En panisi pahitteeksi jos me olisimme se seura edellyttäen, että Mkhitaryan menee jonnekin muualle tai jää Dortmundiin.

Toinen varavaihtoehto olisi hiukan erilainen ratkaisu. Arda Turanin siirto B*rcaan oli alunperinkin yllättävä ja ei liene yllätys, että miestä huhuillaan jo muualle. Kelpaisi mies meillekin, vaikka on hiukan erityylinen vaihtoehto kuin kaksi aiemmin mainittua.

Tehot eivät välttämättä ole samalla tasolla kuin Mkhitaryanilla ja Arnautovilla, mutta silti ihan kohtuulliset ja paremmat kuin nykyisillä vaihtoehdoillamme Sanchezia lukuun ottamatta. Turan toisi kuitenkin joukkueeseen taisteluntahtoa, liikettä ja sitä loppuun asti pelaamista mitä mieheltä nähtiin Atleticossa.

Turkkilaisen tapainen laituri myös auttaisi jos managerimme haluaisi pelata kahdella kärjellä, valitettavasti vain ei halua, sillä tunnollisesti puolustusroolin hoitava, mutta silti tehoille pääsevä laitapelaaja on kahden kärjen systeemissä ehdoton edellytys.

Laiturivaihtoehtoja kävi muitakin mielessä, kuten Payet ja Draxler, joten vaihtoehtoja on paljon. Avauksen laiturin ostamisen ei pitäisi olla edes vaikeaa, sillä vaihtoehtoja on paljon. Valitettavasti vain silti kausi toisensa jälkeen laidalla esiintyy, Ox, Walcott, Ramsey ja Wilshere. Todennäköisesti näin on ensi kaudellakin.

24 thoughts on “Haamulista – laiturit

 1. Arnautovic tuskin tulee kun on vähän ongelmapelaajan maineessa, ei Wenger sellaisia osta.

  Mielenkiintoista nähdä Xhaka tositoimissa.

 2. Jäi aika vähälle Sveitsi-Albania, joten Xhakan otteista ei voi sanoa mtn, mutta myös Djourou avauksessa! Djourou! Mutta ei Senderosia.

 3. Ramsey erottuu kivasti töllöstä mauttoman blondauksensa vuoksi, mutta hyökkäyspelaaminen on hyvin heikkoa. Walesilta on lupa odottaa enemmän, mutta vähän varjojen mailla Aaron edelleen hiihtelee.

   • No oli toinen jakso vähän parempaa muutenkin, mutta edelleen vaikuttaa ettei mies pysty statuksensa mukaiseen peliin majussa. Muut kuin Bale ja Ramsey siis melkoisen rivimiehiä seuroissaan, kuten jokainen tietää.

   • Lisäisin vielä kolmannen eli toppari-Williamsin. Leicesterin puolustuksen johtohahmo, joka näyttää johtavan kohtuu hyvin myös walesin puolustuslinjaa.

 4. Rooney vetää yllättävän hyvin alempana. Saattaa olla Jackilla peliaika tiukassa, vaikka pystyy vetämään monenlaista roolia.

 5. Oli raskaan näköinen jalka Wilsherellä verrattuna muuten liukkaaseen Englantiin. Ei se koskaan nopea ole ollut, mutta on melkoista hölkkävauhtia. Jackin fysiikka pitäisi saada kuntoon. Nyt mies oli pelin tuorein mutta näytti valmiiksi väsyneeltä.

  Englannin taso on leventynyt ja tekninen taso on parantunut. Akatemiauudistuksen vaikutus alkaa näkyä pikku hiljaa. Näissä kisoissa joukkue on liian nuori ja Spursin häviäjyys liian paljon läsnä. Venäjän tasoituksessakin Spurs-pakki ihan kuutamolla.

 6. Mä oon nyt kyl eri mieltä Jackiesta. Sijoittui hyvin, rytmitti keskikenttää, oli pelattavana. Huomenna sit haukutaan Özil, kun eilen haukuttiin Giroud ja tänään Rambo ja Jackie. Eiks 🙂

 7. Sijottumisessa ei olekaan vikaa. Mutta fysiikka on jäljessä erittäin fyysistä muuta Englantia jäljessä ja siksi antaa tasoitusta liikaa. Ei taida olla asiaa vaikka pelisilmä on Pirloa. Hodarin rooli oli varmasti rauhoittaa keskikentän pallonhallintaa, mutta joukkue yritti edelleen aika paljon saada 2-0:aa ja siihen se suli.

  Ideaalisesti Jack voisi pelata edelleen nuoruuden raivolla box to box roolia, mutta ei fysiikka riitä. Ainakaan sellaisella tavalla, mitä nykyfutiksessa tarkoitetaan. Itseäni harmittaa, ettei sitä tuttua spurttiterävyyttä ilmeisesti pitkällä tauolla enää löytynyt. Jack ja Rosicky veti aikoinaan aika samantapaisesti voimakuljetuksia.

  • Aika tiukka analyysi 20 minuutin perusteella. Kun vielä ennen näitä minuutteja hyvin vähän peliaikaa paluun jälkeen. Tietty pitkä huili vienyt terää, ehkä jopa lopullisesti, mutta toisaalta Jackie on vielä nuorehko, joten saas nähdä.

   • BBC antoi Jackille, Kanelle ja Sterligille vitosen arvosanaksi. Jopa maalin sössinyt Rose ja ja toisessa päässä tuhnuillut Lallana saivat kutosen.

   • Sky arvosti Jackin esityksen seiskan arvoiseksi ja varsin hyväksi kokonaisuudessaan.

 8. Siellä on taas kerran brittifanit näyttäneet raskasta jalkaa ja asiantuntevan tiukkaa analyysiä peliä edeltävissä, ja pelin jälkeisissä tunnelmissa.

 9. Aina wenkulaa haukutaan siitä että pelaajia peluutetaan väärillä pelipaikoilla, ja sitten pitäisi kuitenkin hommata laituriksi kymppipaikan mkhitarian tai turan

 10. Ei voi englannista enää liikaa tykätä… Liikaa spurguja kokoonpanossa.
  Ja lopun sulaminen taattua loskanvalkeutta.
  Saa nähdä saako Jack jossain pelissä aloittaa vai tuleeko rooli olemaan eilen nähty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s