Payet, Kante ja Xhaka

Ranska voitti 2-0 kahdella loppuhetkien maalilla. Kocielnylle koko peli ja Giroud sai peliaikaa vajaa 80 minuuttia, vaikka ei osunutkaan tolppaa lähemmäksi hyvistä paikoista huolimatta. Ranska on mielenkiintoinen joukkue ja tällä en tarkoita niinkään meidän pelaajia.

Kante, Payet ja moni muukin pelaaja kelpaisi vahvistukseksi paremmin kuin hyvin. Pogba on paljon kehuttu jo pidemmän aikaa, mutta täytyy sanoa, että en ole juuri koskaan nähnyt mieheltä mitään tähän hypeen oikeuttavaa esitystä. Toki samaan hengenvetoon pitää tarkentaa, että en ole montaakaan Juventuksen peliä viime kausilta nähnyt.

Sen sijaan Kanten ja Payetin pelejä on tullut nähtyä useita tällä kaudella ja molemmat olisivat huikeita vahvistuksia. West Hamin tähdestä Wenger taas toisti kuinka oli seurannut miestä pitkään, mutta ei ostanut epätasaisten otteiden takia. Toisin sanoen Payet kuuluu vahvasti Wengerin virtuaalihankintoihin Messin, Ronaldon, Di Marian ja lukuisten muiden seuraksi.

Payetin hinta olisi varmasti loistavan Valioliigakauden ja nähtävästi hyvin menevien kisojen jälkeen niin suuri, että turha edes uneksi miehen hankinnasta. Samalla Wenger joutuisi nöyrtymään, että miehen arvio pelaajan tasosta olikin väärä ja tiedämme, ettei Wenger koskaan myönnä olevansa väärässä.

Kante sen sijaan olisi jonkin verran erilainen tapaus. Toki tässäkin tapauksessa Wenger on jo ehtinyt aiemmin kaudella liittää Leicester tähden virtuaalihankintojen joukkoon. Jos huhut Kanten noin 20 miljoonan ulosostohinnasta pitävät paikkansa ei asiassa pitäisi olla mitään epäselvää.

Vaikka ostimme Xhakan, niin tuolla hinnalla Kante olisi aivan pakko ostaa. Huikea pelaaja, jonka hankinnan jälkeen keskikenttämme olisi todella hyvässä kunnossa ja Wilsheren ja vaikka Ramseyn voisi surutta myydä jonnekin.

Tietysti emme varmasti ole ainoa seura Kanten perässä jos etenkin 20 miljoonan ulosostoklausuuli on todella olemassa. Silti yrittää pitäisi ehdottomasti ja heivata Walcottin, Oxin ja Wilsheren tapaiset palkkarosvot pois ja maksaa suuria palkkoja pelaajille, jotka ne ansaitsevat ja todella auttavat nostamaan joukkueen tasoa sekä myös pysyvät pelikuntoisina.

Myös Xhaka oli eilen kentällä Sveitsin pelatessa tasan ja noustessa jo neljään pisteeseen samalla todennäköisesti varmistaen jatkopaikan. En ehtinyt koko ottelua nähdä, muta ilmeisesti Sveitsi pelasi kokonaisuutena paremmin kuin ensimmäisessä pelissä, vaikka jäikin tasapeliin tällä kertaa. Xhaka oli ymmärtääkseni jälleen Sveitsiin parhaimmistoa, joka kuulostaa lupaavalta meidän kannalta.

9 thoughts on “Payet, Kante ja Xhaka

 1. Valitettavaa tai ei, mutta Wenger ei tosiaan mielellään mene ja osta jo ”löydettyjä” pelaajia, eli tyyliin läpimurron tehnyt Kanté. Mielenkiintoinen poikkeus voisi olla kiinteän ulosostohinnan Vardy, jonka Wenger taisi itse viime kaudella arvioida n. 30m arvoiseksi. Ulosostoklausuuleita, ainakaan tosi halpoja, tuskin kovin paljon liikkeellä ja niihin liittyy erilaisia aika- ja UCL-statusrajoituksia, joista keltainen lehdistö ei osaa paljon huudella.

  Todennäköisesti Wengerin johtamassa Arsenalissa tämä satumaisten löytöjen uusi kulta-aika ajaa scouttauksen uudelleenjärjestelyyn ja nippuun pikkuseurahankintoja, joissa yritetään toisintaa Sevillan, Leicesterin, Dortmundin jne, onni hankinnoissa. Kannattajien menestyksen nälkää tämä ei tietenkään tyydytä yhtään. Tosin 1-2 täysosumahankintaa halvalla voisi säästää muutaman ”uuden normin” 30m hankinnalta ja säästää rahaa 60-70m supertähtiluokkaan. Vaan eipä taida Stan ja Wenger olla valmiita kalastelemana supertähtiä ja maksamaan supertähtipalkkoja.

 2. Jack ei sitten mahtunut kentälle. Alli menetti sen verran monta kertaa helpolla pallon, että hänen täytyy olla liipasimella jatkossa.

  Mutta mielenkiintoinen vertailu Englannin hyökkäjillä Walesin bussia vastaan. Kane oli aivan lapanen ja heikko liikkeessä. Vardy teki heti maalin, tyypillinen boksipelaajan maalin, mutta ei päässyt muuten kovin paljon peliin sisään eikä auta muuten joukkuettaan kovin paljon. Hänelle tyypillisiä juoksupalloja ei Wales sallinut. Sturridge oli hyvin mukana, tosin laaja säde ja melko taitava sekä tekemään tilaa että ottamaan sitä vetopaikkojen muodossa. Täytyy sanoa, että yllätyin Sturridgen kypsyydestä, vaikka luokkaantumisruostetta onkin selvästi. Lisäksi voi olla yllättänyt, että Wengeriä kiinnostaa suhteellisen yksipuolinen Vardy pelaajatyyppinä. Tosin, maalejahan Arsenal kaipaa kipeästi ja kaippa Vardy niitä tekisi Englannin maalin tapaan, oli bussia tai vastaiskupeliä.

 3. Oli kyllä hyökkääjiä lopussa niin paljon Engelsmanneilla kentällä, että ei yhden käden sormet riittäneet laskemaan.

 4. Niin, Vardyn maali oli ihan Leicesteriä. Pallo vain jotenkin tupsahti Vardylle keskityshässäkästä – jos olisi tullut englantilaispäästä, ois ollut paitsio.

  Kaiken kaikkiaan Hodarille jäi paljon pähkittävää. Kane ollut huono jo kahdessa ottelussa, Vardy teki maalin mutta ei ollut muuten yhtään mukana, Rashford on kesy… Ja Sterling on vain ollut kamala. Ja tosiaan Spursin toinen ihmejamppa, Alli, lähinnä pitää palloa ja lopulta menettää sen.

 5. Täytyy silti mussuttaa vähän Wengerin aivoituksista. Giroud, Vardy ja mahdollinen Walcott ovat kaikki kovin rajoittuneita hyökkääjiä. Welbeck olisi monipuolisempi, mutta tiukempi driblaaminen ja ennen kaikkea maalinteko ei häneltä onnistu.

  Toki loistavana ”täydellisenä” kärkenä on lähinnä ollut Henry ja vähän suuremmalla varauksella van Persie. Bergkamp pelasi alempana eikä ollut varsinainen juoksukone myöskään.

  Ihmettelen, ettei Wenger edes yritä kokonaisvaltaista ratkaisua. Ehkäpä lähimpänä Vardya tulee mieleen kokeiluprojekti Davor Suker, samanikäinenkin ja erittäin puhdas maalintekijä. Vaan ei sekään istunut Bergkampin kanssa.

 6. Özil teki matsin jälkeen saman kuin ainakin kerran Arsenalin ottelun jälkeen – häipyi kentältä saman tien kun loppuvihellys soi. Lopun taklaus ilmeisesti otti pattiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s