Mitähän tässä seurassa taas tapahtuu?

Joku voi sanoa jälleen kerran kesän olevan vasta alussa ja aikaa olevan vaikka kuinka paljon ennen uuden kauden alkua ja jopa vielä enemmän siirtoikkunan sulkeutumiseen. Totta, mutta silti sanoisin tämän kesän touhujen muistuttavan hyvin paljon aiempia, erityisesti viime kesää, ja siitä ei toden totta mitään hyvää seurannut.

Viimeisimpänä uutisena managerimme on tunnustanut tappion Vardyn suhteen ja Leicester kärki ei näin ollen tule siirtymään meille. Ymmärrän hyvin pelaajana Vardyn valinnan, sillä mies saa palkankorotuksen ja on legendan asemassa hallitsevassa mestarissa, kun taas meillä Wenger todennäköisesti peluuttaisi miestä Giroudin kakkosmiehenä ja toisekseen laiturina eli väärällä paikalla.

Tässä Vardy saagassa on monta kummallista tai ainakin mietittävää seikkaa. Onhan se huolestuttavaa, että emme saa Leicesteristä pelaajaa hankittua, vaikka haluaisimme ja tällä en tarkoita väheksyä millään tapaa mestaruuden voittanutta seuraa. Mestaruudestakin huolimatta meidän pitäisi olla aivan toisen kokoluokan seura ja houkutus pelaajalle kuin pelaajalle.

Eikö Wengerin vetovoima riitä, vaikka rahaa on käytettävissä enemmän kuin koskaan ennen? Vai onko Vardy sittenkin enemmän Gazidiksen hankinta, kuten paljon puhuttiin Özilin muun muassa olevan? Ainakin Wengerin kommentit kuinka Vardy ei tule olemaan avauksessa Englannilla puhuvat tämän puolesta, sillä kukaan täysjärkinen ei manageri ei varmasti olisi antanut moisia kommentteja pelaajasta, jonka haluaa ostaa. Lisäksi tässäkin managerimme ol iainakin osittain väärässä, sillä Vardy näyttää nousevan tänään avaukseen Englannin paidassa.

Olisiko tämä Vardy saaga valtapeliä Gazidiksen ja Wengerin välillä? Toimarimme yrittää ostaa pelaajan, josta manageri ei ole erityisen kiinnostunut ja Wenger näin ollen yrittää kommenteillaan sabotoida diilin. Paha sanoa onko näin, mutta aikalailla menee samaan kategoriaan kuin managerimme Özilin peluuttaminen ensimmäisen kauden ajan suurimmaksi osaksi väärällä paikalla laiturina. Ei kai kukaan täysjärkinen ostaisi yhtä maailman parasta kymppipaikan pelaajaa ja sitten peluuttaisi jatkuvasti väärällä paikalla jos asiassa ei olisi mitään taka-ajatuksia. Ei edes Wenger, vaikka miehellä onkin outo fiksaatio keskikentän keskustan pelaajista laitureina.

Kolmas mahdollisuus Vardyn suhteen on, että Wenger ja Gazidis voivat sanoa yrittäneensä hankkia huippuhyökkääjän tekemällä tarjouksen, vaikka eivät loppujen lopuksi olleet kovin tosissaan. Tätä on tapahtunut ennenkin.

Oli miten oli, niin on tämä todella surullisen näköistä toimintaa taas kerran seuramme puolelta. Kaiken kruunaa huhut, joiden mukaan lähiaikoina Wenger olisi kirjoittamassa jatkosopimuksen. Itse manageri puhui, että haluaa katsoa kuinka ensi kausi menee, mutta en luota tässäkään pätkääkään Wengerin sanomisiin. Oma veikkaukseni on edelleen, että kesken EM-kisojen se jatko julkaistaan, jolloin se jää mahdollisimman vähällä huomiolle.

12 thoughts on “Mitähän tässä seurassa taas tapahtuu?

 1. kiitos Eero jälleen mukavasta analyysistä. Ilman tilastoanalyysiä olin päätynyt samaan lopputulokseen, Cazorlan loukkaantumisesta alkoi kuiva kausi yhdistettynä kärjen tehottomuuteen.

  Hyökkääjä hankitaan varmuudella.
  Mielenkiintoisia salaliittoteorioita Villellä….

 2. Jos meistä joku olisi eurooppalainen huippupelaaja, niin moniko lähtisi monia vuosia sitten läpeensä homehtuneen ranskanleivän manageroitavaksi Arsenaaliin, en minä ainakaan, ja samanlainen ajattelutapa on varmasti useilla tämän päivän pelaajilla. Se kuka joukkuetta valmentaa on tärkeää kun pelaaja vaihtaa/valitsee uutta seuraa..ja tietysti myös raha, mutta esim. Guardiolan tai Mourinhon ei tarvitse juuri kuin sormia napsauttaa niin pelaaja kuin pelaaja on kiinnostunut tulemaan, Wengerin vetovoima on taas päinvastainen. Luin juuri Wengerin lausunnon netistä että hän aikoo hankkia 2-3 pelaajaa nyt vielä kesällä, suurempi määrä olisi kuulemma joukkueen yhtenäisyyden rikkomista? Näin sanoo kaiken tietävä suuri henkinen johtaja.

  • Täällä sitä patonkia Ranskassa nautitaan eikä kovin homeiselta maistu….
   En nyt ole niin varma tuosta Mousta ja Pepestäkään, kun johdossa on hyvin itsetietoinen veikko, kuten nuo kaksi ovat, ei sekään mitään herkkua ole pelaajalle.

  • Sitten kun Wenger lähtee seurasta niin, joka pelaaja jonka Wenger on hankkinyt on pakko laittaa vaihtoon koska ovat olleet niin tyhmiä, kunnianhimottomia ja saamattomia koska ovat siirtyneet Arsenaliin, Wengerin alaisuuteen! Järkyttävää toimintaa ja sietävät lähteäkkin.

 3. Jos Pep ja Mou saavat pelaajat siirtymään sormiaan napsauttamalla, miksi heidän manageroimat seurat maksavat suurimmat siirtokorvaukset ja kovimmat palkat?

  Voi olla, että wengerissä ei ole vetovoimaa, mutta voi myös olla, että narsistinen tähtipelaaja uskoo olevansa sateentekijä.

 4. Tuo pisti silmään kyllä tuo Wengerin kommentti, että 1-3 pelaajaa voi ostaa, enemmästä menee kaikki pilalle. Ei voi pitää paikkaansa.

  Muutenkin nyt ei pitäisi puhua vain tulijoista, vaan lähtijöitäkin pitäisi olla. Ja unohtaa tuo kiintiö. Ykkösjoukkueen kirjoilla on 9 hyökkääjää, joista 4-5 voisi myydä suoraan, enkä puhu nyt Sanchezista ja Girosta. Yhtä montaa ei edes tarvitse ostaa, koska Sanogo, Campbell, Akpom, Gnabry esim. eivät saa mitään luottoa eikä ehkä oikeutetusti peliaikaa tule, joten vastaavaa pelimäärää varten riittää vähempikin pelaajamäärä.

  Wengerin yksi synti on ringin näennäisleveänä pitäminen. Nimiä on tarpeeksi, mutta turhan moni voi laskea ettei pelaa 0-5 peliä kaudessa arvokkaimmissa peleissä.

  • Maali ja syöttö aika vahvaa menoa, juu.

   Jackielta ihan ok peli puolustussuuntaan – tosin ei hirveästi puolustettavaa, mutta hyökkäyspäässä pari pahaa harhasyöttöä.

   • BBC:n McNulty ei ainakaan tykännyt Wilsheren esityksestä: 4. Ja olihan Slovakia ihan onneton hyökkäämään, kevyt duuni kaikille Englannin puolustaville.

    Mitä Walesia katsoin, niin Ramseyllä syöttöpeli toimi kaikin puolin totuttua paremmin. Näyttävää menoa, tosin Venäjää vastaan tilaa on. Ja puolustuksellisesti Ramsey tekee hyvää duunia.

   • Pari nättiä pitkää palloa myös juoksuvoimaisille Vardylle ja Sturrelle. Olisi herkkua kyllä nähdä Xhaka & Jack tai Xhaka & Santi keskellä. Olisi aika monipuolinen passi arsenaali keskikentällä, kun ( toivottavasti ) siihen lisää vielä Mesutin..

   • Jackien eduksi voi sanoa, että tilalle tullut Rooney ei ollut juuri parempi. Pyrki hyökkäämään enemmän, mutta tunki itsensä paikkoihin, joista ei ollut ulospääsyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s