Mkhitaryn Vardyn jalanjäljillä, Sanchez Juventuksen hankintalistalla ja Walcott ei halua lähteä seurasta

Valitettavasti Vardy ei suinkaan ole ainoa pelaaja, jonka suhteen homma näyttää menevän pieleen. Dortmundista lähtökuopissa ja viimeistä sopimusvuottaan aloittava Mkhitaryan on ollut paljon huhuissa, mutta viime aikoina uutiset tämänkin suhteen ovat vähentyneet ellei kokonaan loppuneet. Ei pitäisi olla ihan mahdoton tehtävä ostaa myyntiliike Dortmundista pelaaja, jolla on enää yksi vuosi sopimusta jäljellä, mutta ilmeisesti se on etenkin, kun armenialaisesta pitäisi kilpailla muiden seurojen kanssa.

Toinen asia on sitten, että eihän Wenger välttämättä ole edes ollut pelaajasta alunperinkään kiinnostunut ja koko siirtosaaga on vain median keksintöä. Tämä olisi toki vielä huolestuttavampaa kun managerimme on tässä vaihtoehdossa joko luovuttanut tai niin harhainen, että uskoo Ramseyn, Wilsheren ja kumppaneiden olevan riittävän hyviä laitureita.

Hummelsin antama kommentti tukee ainakin edellistä teoriaa, sillä managerimme ei ollut edes kiinnostunut Dortmundin kapteenista, vaikka toppariosastomme kaipaa vahvistusta. Eipä tule ainakaan kieltäytymisiä huippupelaajien puolelta, kun näitä ei managerimme edes yritä hankkia. Siinä voi sitten Wenger uskotella itselleen ja kannattajilleen, että on edelleen huipputekijä ja voisi hankia halutessaan pelaajan kuin pelaajan.

Hankintoja emme saa tehtyä ja saa nähdä siirtyykö huhut näin ollen enemmän lähtöpuolelle. Juventus joutui myymään Moratan takaisin Real Madridiin sopimuksessa olleen pykälän mukaan ja hakee korvaajaa. Katseet ovat kääntyneet jatkosopimuksen kanssa vitkuttelevan Sanchezin suuntaan.

Nauratti oikein jutussa mainitut syytkin, mutta sitten tajusin niiden olevan aivan totta. Cavani ja Lukaku ovat kuulemma liian kalliita Juventukselle ja Sanchez paremmin budjettiin sopiva. Ensinnäkin Sanchez on nuorempi kuin Cavani, mutta eihän tosiasioilla ole väliä managerimme myydessä kerta toisensa jälkeen parhaat pelaajamme alihintaan. Yleensä aina jos joku iso seura on ollut kiinnostunut jostain pelaajastamme on Wenger ennen pitkää myynyt pelaajan pois ja yleensä vielä alihintaan tai jopa todelliseen alehintaan.

Szczesny ei ole ilmeisesti jäämässä Italiaan, sillä Roman tarjous on hylätty. En tiedä oikein mitä ajatella tästä. Olisin valmis myymään miehen jos joku vain maksaa miehen noin 100 000 punnan viikkopalkan. Toisaalta potentiaalia on edelleen, mutta en vain jaksa uskoa sen enää koskaan realisoituvan. Menisi kakkosmaalivahtina siinä kuin Ospinakin, mutta tuskin puolalainen tuohon rooliin on palaamassa.

Walcott olisi huhujen mukaan vastahakoinen siirtymään Liverpooliin. Melko vaikea uskoa Kloppin olevan ylipäätään kiinnostunut, mutta jos näin olisi vastahakoisuus johtuu ainoastaan palkan suuruudesta. Edessä olisi palkanalennus, sillä tuskin Liverpool olisi valmis tekemään Theosta 140 000 palkalla joukkueensa eniten tienaavaa pelaajaa. Siinä olisi melkoisesti selitettävää Hendersonille, Firminolle, Coutinholle ja kumppaneille.

Lyhyesti yhteen vedettynä kesämme näyttää normaalilta. Emme hanki tarvittavia vahvistuksia, parhaita pelaajiamme viedään muualle heidän kieltäytyessä jatkosopimuksista ja emme pääse eroon turhista täydellisen ylipalkatuista pelaajista.

11 thoughts on “Mkhitaryn Vardyn jalanjäljillä, Sanchez Juventuksen hankintalistalla ja Walcott ei halua lähteä seurasta

 1. Täytyypä hieman tarkentaa, että kenet Wenger on myynyt roimaan alihintaan ja kenelle? Lisäksi, täytyy miettiä onko myyntien takana jotain muuta? Harva Wengerin myymistä alehintaisista tähtipelaajista on onnistunut uusissa seuroissaan kovinkaan kaksisesti.
  Wengerin hankintapolitiikkaa voisi kuvata arkailevan harkitsevaksi. Moni hyvä ja laadukas pelaaja on mennyt ohi turhan arkailun takia mutta todella moni, tälläkin palstalla vaadittu maistuvan kallis huti on väistetty, jostain syystä. Toisaalta, liian usein on sitten turvauduttu alelaarin ohivetoihin kun tiettyä aggressiivisuutta laatupelaajien kohdalla ei ole löytynyt.
  Pelaajien osto ja myynti perustuu kuitenkin sellaisiin seikkoihin joista meillä ei ole alkuunkaan käsitystä.
  -Bubba-

 2. Niin tai näin, mutta selkeästi Wengeristä on vastenmielistä hankkia uusia pelaajia. Tämä on sikäli ymmärrettävää, koska wenger on manageriksi kohtuullisen iäkäs ja pitkään samassa seurassa ollut – kaikki muutokset tuntuvat tällöin vuosi vuodelta hankalammilta. Tämä taas on asia, johon wengerin esimiehen ja seuran omistajan pitäisi reagoida, mutta kuten tunnettua, ainakin omistaja on tyytyväinen säästölinjaan.

 3. Kärkeä ei ole tulossa, koska Giroud, Welbeck ja Walcott kaikki maailmanluokkaa. Luulen että pitää ottaa Theon agentti ensi kerralla omiin palkkaneuvotteluihin mukaan, jos nimittäin saa miehelle joka osaa vain juosta suoraan eteenpäin tommosen diilin ja vielä pelipaika siirron kärjeksi, niin on kyllä muuten todellinen sateentekijä.

  Selvää itselle kyllä oli, että siirtoja ei ole tulossa kuin se max 3, kuten eilisessä päivityksessä oli puhetta. Xhaka oli se ensimmäinen, luultavasti oikea laitapakki tulossa antamaan Bellerinille tukea, sillä jotenkin tuntuu että Debuchyä ei enää punavalkoisessa paidassa nähdä. Kolmas mahdollisesti laituri, koska Campbell lähdössä, Welbeck loukissa, Theo ihan onneton ja Iwobi aika nuori vielä, joten tuskin vakituinen aloittaja ensi kaudella vielä kuitenkaan, vaikka loistikin loppukaudesta.

  Itse näkisin mieluusti Perišicin Arsenalissa laiturina, pelannut upet kisat ainakin tähän mennessä. Mutta koska en jaksa kusettaa itseäni, niin tiedän että sieltä tulee laitaan korkeintaan joku halpa ja huono äijä, jolla varmasti paljon potentiaalia Wengerin mielestä, mutta peluuttaa silti laidalla mielummin Ramseytä tai Wilshereä, mistä ei ole itku koskaan kaukana. Jos Wengerillä olisi munaa, rikkoisi säästöporsaan ja ostaisi laitaan Payetin, koska sellaistahan pelaajaa se sinne selkeästi etsii ja yrittää epätoivoisesti Rambosta sellaista muokata.

  Koska kuitenkaan laatua, josta kukaan muu seura ei kilpailisi ei ole markkinoilla, luulen että Xhaka oli kesän eka ja vika marquee signing, valitettavasti.

 4. Wengerin taktiikka kestää. Ei mene enää kauaa, kunnes Bonya tervehditään suurella innostuksella.

 5. Vielä kun tosiaan myydään Özil ja Alexis pois ja laadukkaita hankintoja ei tehdä lainkaan, ni alkaa karata 4. sija ja kauas…

 6. Lehdet täynnä juttuja siitä, miten Mourinho haluaa ostaa Ramseyn, jos Mikhitaryania eivät saa. Ramsey: 35-50 m puntaa.

  No, enemmistö Arsenalin kannattajista lienee sitä mieltä, että Ramsey pihalle vaan.

  • Sanoisin, että some-väessä tällaisia kantoja voi olla, mutta onko se oikeasti laaja enemmistö, sitä voi epäillä. Mä en missään tapauksessa myisi.

  • Ja tuskin edes narsistinen Mou kuvittelee, että Wenger hänelle myy. Mutta kun on sauma heittää tikaria, niin heittelee ja kiusa se on pienikin kiusa. Mourinho näkee, että on jonkinmoinen mahdollisuus Arsenalin paketin hajoamisesta ja mikäs sitä edistäessä. Lisäksi on hyvä tietää, miten helposti Wengerin runkopelaajissa saa aikaan levottomuutta ja lähtöhaluja. Ties vaikka haluaisi joku päivä ostaa Sanchezin tai Özilin (ei nyt tänä kesänä kuitenkaan).

   • Näin on. Ja jostain syystä Mou saa Wengerin helposti pois tolaltaan. Ja vielä lähtee mukaan Moun mediahämmentämiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s