Miksi voittamiseen tähtäävä huippupelaaja tulisi Wengerin alaisuuteen?

Hyvää jussia tai vähemmän hyvää jos katsoo Arsenalin näkökulmasta ja sen tekemisiä ja ennen kaikkea tekemättä jättämisiä.

Olemme mukana jälleen kerran Mestareiden liigassa ensi kaudella, joka on Wengerin mielestä se suurin palkinto ja oleellisin asia jos haluaa hankkia huippupelaajia. Ei näytä toimivan Vardyn kohdalla ja uskallan väittää Xhakan olevan mahdollista hankkia myös ilman Mestareiden liigaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään supertähti huippuseurasta tai muutenkaan tasoaan huippuseurassa osoittanut kaveri.

Huippupelaajista ja Mestareiden liigasta puheen ollen ei Manun pitäisi millään tapaa olla mahdollista hankkia Zlatania ja mahdollisesti Mkhitaryania, koska Mourinhon joukot eivät ensi kaudella pelaa sieniliigaa. Näinhän Wenger aina sanoo ja väittää huippupelaajien aina ensimmäisenä kysyvän onko uusi seura mukana Mestareiden liigassa.

Tämä Vardyn tilanne, Manun vetovoima ja monet muut asiat vain osoittavat, että emme ole enää huippupelaajien silmissä kovinkaan kiinnostava vaihtoehto ja se johtuu suurimmaksi osaksi Wengerin toimista.

Olemme liian kauan vain olleet mukana Mestareiden liigassa vailla mitään voittomahdollisuuksia ja sama on koskenut liigaa, jossa viimeksi olimme todella mestaruustaistelussa 2007-2008 kaudella suurin piirtein loppuun saakka, vaikka tuolloinkin kevään romahdus oli katastrofaalinen.

Jos pelaajalla on kunnianhimoa voittaa Valioliiga tai europokaali, niin siirto jonnekin muualle on varmasti houkuttelevampi kuin Wengerin alaisuuteen. Lisäksi todellisten huippupelaajien palkat meillä ovat jonkin verran pienemmät kuin muissa suurseuroissa.

Sen sijaan junnut, keskinkertaiset ja ihan hyvät pelaajat saavat puolestaan liikaa palkkaa, joka on ongelma monessakin suhteessa. Palkkabudjetti on aivan liian iso menestykseen verrattuna ja lisäksi pelaajista on lähes mahdoton päästä eroon, vaikka käyttöä ei ole, koska mikään muu seura ei suostu maksamaan saman suuruista palkkaa keskinkertaiselle pelaajille siirtokorvauksesta puhumattakaan.

Tämän takia meidän ylijäämäpelaajat lähes kerta toisensa jälkeen lähtevät vasta sopimuksensa loputtua tai hyvin nimellisellä siirtokorvauksella, koska joudumme sillä kompensoimaan liksaa uudessa seurassa. Verratkaapa Tottenhamin ,Manun tai vaikka Chelsean saamia hintoja pelaajamyynneistä meidän vastaaviin, niin huomaatte selkeän eron.

9 thoughts on “Miksi voittamiseen tähtäävä huippupelaaja tulisi Wengerin alaisuuteen?

 1. Ei sitten koskenut Hodarin keskittymisrauhat sen isommin Vardya. Jatkoa ja palkankorotusta on tehty kettujen kanssa, joten nyt viimeistään ei ole tulossa ja ulosostohintakin varmaan hilattu jonnekin ihan muualle. Se siitä sitten.

  Tämän nyt varmaan voi virallisesti laittaa siihen piikkiin ”vetovoima ei riittänyt”. Ei se selittelemällä kaunistu siitä miksikään.

  • Niin, vaikea sanoa vetovoimatekijästä, kai nämä ovat monen asian summa. Tällä liikkeellä Vardy ”varmisti” asemansa Lestön kannattajien silmissä. Vaikea nähdä Lestön kuitenkaan rakentavan sellaista dynastiaa, että mestaruuksia tulee jatkossa kovinkaan tiuhaan tahtiin. Mutta eipä siitä takeita olisi Arsussakaan. Jos liksa on riittävä niin vaikuttavia tekijöitä jäämiseen voi olla myös tietynlainen uskollisuus tai kenties pelko floppaamisesta yms. Jollain tavalla pakko arvostaa tätä liikettä kuitenkin.

   Hyökkääjien suhteen tullee kesällä jonkin verran liikehdintää, mutta kieltämättä epäilyttää, että Arsu jää hieman nuolemaan näppejään isojen kalojen suhteen. Tietenkin Wenger saattaa tuoda jonkun yllätysvedon Ranskasta…

 2. Joko Arsenalissa ollaan umpisurkeita tekemään siirtoja tai sitten Vardya ei oikeasti edes aiottu saada. On nimittäin jokseenkin noloa jäädä kiinni housut kintuissa. Tulee julki, että on laukaistu ulosottopykälä ja sit pelaajaa ei edes kiinnosta. Kyllähän nyt sen verran pitäisi ennakkoon scoutata, että pelaajaa kiinnostaa siirto. Eli vähintäänkin Vardyn agentti on vedettänyt ansiokkaasti.

 3. Joo aika nolo homma kaikenkaikkiaan tämä case vardy.
  Nyt pitäs pestä nopeasti kasvoja ja ottaa plan b käyttöön, ai niin, tuskin sellasta ees on….

 4. Siitä tulee juhannuksena tasan 9 vuotta, kun Wenger heitti märän rätin vasten kannattajien kasvoja ja myi Henryn Barcelonaan naurettavaan 16m hintaan.

  Sen jälkeen manageri on ostanut keskushyökkääjäksi tulkittavia miehiä muutaman.
  Eduardo 7,5m
  Chamakh free
  Park free
  Giroud 13m
  Podolski 11m
  Sanogo free
  Welbeck 16m

  Toki muista Sanchez ja Joel Campbell jonkin verran hallitsevat keskushyökkäjäpeliä, toisaalta Poldi ei maineestaan huolimatta osoittanut mitään todellista viitettä hyvästä sentteripelistä.

  Mutta todella vähän puntia on satsattu hyökkääjiin. Yksi pikkutekijä voi olla stadionvelka ja Henrystä saatu todella matala hinta, sekä luotto van Persiehin, joka sekin sai karista jo kolme vuotta sitten.

  Neljä noista on jo flopannut ja poistettu riveistä, samoin käy Sanogolle jos vain joku suostuu palkkapyyntöön. Floppeja paikatakseen ja jostain syystä pelaajan toiveita kuunnellen Wenger on lisäksi yrittänyt siirtää Walcottia keskushyökkääjäksi, vaikka kaikki viittaa siihen, että hänestä pitäisi tai pikemminkin olisi pitänyt leipoa maalintekijälaituri.

  Silti, Wenger on aiemmin ollut siinä tyypillinen manageri, että maalintekijöihin on aina löytynyt rahaa, jos ei muuhun. Yksi tekijä tässä muutoksessa voisi olla lapsellinen tiki takan ihailu ja mallin ottaminen Espanjan maajoukkueesta, jossa keskushyökkääjän suhteellinen pieni rooli maalinteossa. Se taas on johtunut siitä, ettei Espanja tuota kovia hyökkääjiä mitenkään runsaasti. Kannattaa huomata, ettei FC Barcelona koskaan ole tyytynyt keskinkertaisiin hyökkääjiin, vaan on aina hankkinut huippulaatua, kuten Zlatanin ja Suarezin kaltaisia tähtiä.

  Tällä alustuksella nauran uudelleen saksalaisen bwinin (vedonlyöntitoimisto) nostamalla Aubameyong-huhulle. ”Koska Arsenalin on pakko korvata viimein van Persie…”. Mikä ihmeen pakko, Eduardoilla ja Poldeilla on ennenkin menty?

  • Tai taisi se Park 2-3 miljoonaa maksaa. Ja 10m floppi Gervinhokin pelasi pari matsia epätoivoisina hetkinä keskushyökkääjänä.

 5. Brexit voitti ja nyt muutaman vuoden ajan nationalismin tuulet pyyhkivät voimakkaasti Englannissa. Uskon, ettei tämä voi olla näkymättä myös urheilussa. Parlamentissa on siellä ollut ryhmä, jonka mielestä huono maajoukkue on ulkomaalaisten syytä ja ulkomaalaisia jalkapalloilijoita muuten vähän liikaa. Rajoituksia tulee ja vaikka kaupallisia näkökulmia varjeleva Valioliiga pää märkänä lobbaa vastaan, ulkomaalaiskiintiöt todennäköisesti tiukentuvat reippaasti. Hyvä puoli on varmaan se, että esim. brassit ja EU-pelaajat ovat jatkossa samalla viivalla.

  Nyt menee Walcottin ja Oxin myynti todennäköisesti jäihin, koska lädejä ei ole mitenkään liikaa. Koko homma voi myös nopeuttaa Wengerin eläköitymishaluja, hän ei rajoituksista pidä.

  Tiivistelmä: lyhyellä alle viiden vuoden aikavälillä valioliigan taso laskee ja houkuttelevuus miljonääripalloilijoilla työpaikkana alenee. UCL-menestys on katoava luonnonvara, mistä on ollut muutenkin merkkejä.

  • Tällä hetkellä Arsenalissa on 5-6 EU-pelaajaa, jotka eivät ehkä saisi työlupaa EU:hun kuulumattomassa Britanniassa. Ero tosin astuu voimaan aikaisintaan kesällä 2018, mutta vaikutukset voivat käytännössä tulla tosiaan nopeammin.

   • Noin, jos myönteisesti ajattelee. Ja mitkään kovat tiukennukset eivät nopeasti millään tule kyseeseen, arkijärki tulee vastaan.

    Mutta pitemmällä aikavälillä voi ihan hyvin tulla esim. 60% pakkokiintiö UK&Commonwealth pelaajille. Se olisi tiukka paikka.

    Välittömin vaikutus on varmasti henkinen. Esim. menestyvimmät valmentajat ja tähtipelaajat ovat hyvin myönteisiä kansainvälisyydelle ja tällainen sisäänpäin kääntyvä kansakunta ei varmaan ole kiinnostava, varsinkin kun siellä seuraavat vuodet lähinnä riidellään ja hierotaan sopimuksia, kuinka tarmokkaasti oikein käännytään sisäänpäin ja pyllistetään EU:lle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s