Vardy tilanne viimein selvä ja Brexitin mahdollisia vaikutuksia

Leicester teki uuden sopimuksen Vardyn kanssa ja näin ollen viime kauden yksi kettujen mestaruuden avainpelaajista ei tule siirtymään meille. Ymmärrän Vardyn päätöksen, mutta onhan tämä silti melkoinen isku päin kasvoja ja kertoo kuinka me emme Wengerin johdolla ole todellakaan enää mikään kovin kummoinen houkutus huippupelaajille.

Toisekseen kuinka voi olla mahdollista, että Wenger ja kumppanit menivät tekemään edes tarjouksen ulos-ostoklausuulin mukaisesti ennen kuin oli selvitetty haluaako pelaaja todella siirtyä? Aivan perusasioita, vaikka periaatteessa sääntöjen mukaan tarjous aina kuuluukin tehdä ensin ja vasta sitten keskustellaan pelaajan kanssa jos omistava seuran sen hyväksyy. Käytännössä toimitaan kuitenkin aivan toisinpäin tai ainakin kaikki muut toimivat kuin me ja siksi välttyvät tällaisilta tilanteilta.

Kolmas seikka ja ehkä se todennäköisin on, että tieto tarjouksesta vuodettiin tahallaan julkisuuteen, vaikka todellista kiinnostusta ei ollut pelaajaa hankkia. Vardy olisi voitu ottaa, koska oli kuitenkin suhteellisen halpa nykymarkkinoiden hinnoilla, mutta tärkeintä on Wengerin pääsevän sanomaan yrityksen olleen kova ja se managerimme mielestä oikeuttaa jatkamaan nykyisillä hyökkääjävaihtoehdoilla.

Briteissä äänestettiin ulos vaihtoehdon puolesta, joten Brexit on tosiasia. Isse linkittikin jo eilen Sky:n uutisen mahdollisista vaikutuksista jalkapalloon ja erityisesti Valioliigaan. Työluvan saanti EU-pelaajien kohdalla saattaa vaikeutua huomattavasti jos heitä alkaa koskea samat säännöt kuin muita ulkomaalaispelaajia. Jotenkin vaikea uskoa tämän menevän läpi ihan tällaisenaan, mutta aika näyttää.

Joka tapauksessa lienee varmaa sanoa, että tuskin äänestystulos paransi Valioliigan asemaa ja houkuttelevuutta sarjana. Lähiaikojen vaikutukset ovat vähäisiä ja kai aikaisintaan parin vuoden päästä voimme nähdä ensimmäisiä muutoksia säännöissä.

Ehkä merkittävin vaikutus juuri tähän hetkeen ja kesään siirtomarkkinoita ajatellen oli punnan arvon selkeä aleneminen euron ja muihin valuuttoihin nähden. Punta on ollut suhteellisen vahva pidemmän aikaa euroon verrattuna ja antanut sitä kautta entisestään lisää pelimerkkejä Valioliigan seuroille. Nyt homma kääntyy ainakin hetkeksi toiseen suuntaan ja muut euromaat pääsevät hyötymään heikentyneestä punnan kurssista.

Helppo veikata, että meidän muutenkin lähes toivottomalta vaikuttava ykköshyökkääjän, topparin ja laiturin hankinta ovat entistä kaukaisempia haaveita. Hinnat nousivat juuri noin 10 % ja kaikki tietävät kuinka hyvin managerimme reagoi tällaisiin uutisiin.

7 thoughts on “Vardy tilanne viimein selvä ja Brexitin mahdollisia vaikutuksia

      • Ei kukaan järjissään oleva oleta, että Arsenal ostaisi nyt Auban tai Lukakun. Liian kallista. Tosin siirrot Britannian sisällä muodostuivat astetta todennäköisemmäksi, koska punta laskee ja kuka tietää miten se seilaa kesän.

  1. Nyt tuntuu, että huhuissa on siirrytty Wengerille realistisiin kohteisiin. West Hamin kanssa kamppaillaan Lacazettestä,Poolin kanssa Perisicistä ja Leicesterin kanssa Slimanista. Kukaan noista ei 30 miljoonan rajaa ylitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s