Rankkareita kisoissa, Sanchez jälleen voittaja ja Wengerillä henkilöt hakusessa

Kisat ovat ohi muutamalta pelaajaltamme tunnelmien vaihdellessa reilusti. Xhakan Sveitsi on ulkona, kun uusin hankintamme epäonnistui rangaistuspotkukilpailussa. Näin ollen Xhaka lähti lomailemaan hetkeksi ennen pre-seasonin alkua melko negatiivisissa merkeissä. Toki tuskin tuolla mitään vaikutusta on muuta kuin, että ehkä ykkösvaihtoehto rankkareiden vetäjäksi sveitsiläinen ei ensi kaudella ole. Toki se nyt on sama kuka meillä vetää rankkarit jos niitä saadaan se kaksi kaudessa, kuten viime kaudella liigaotteluissa.

Sanchezin tarina oli sen sijaan suurimmilta osin positiivisempi. Sanchez voitti Chilen paidassa toisena vuonna peräkkäin Copa American. Tälläkin kertaa finaalissa kaatui Argentiina ja kolaus oli sen verran kova, että Messi päätti samalla lopettaa maajoukkuepelit.

Sanchezin turnauksen kruunasi sen vielä valinta kisojen parhaaksi pelaajaksi. Maaleja syntyi maltilliset kaksi ja syöttöjä kolme, mutta ilmeisesti miehen kokonaispanos Chilen hyökkäyspelissä oli kiistaton. Negatiivistakin tuli meidän kannalta, sillä jo ennen yön finaalia Sanchezilla oli loukkaantumishuolia ja nyt paras pelaajamme on loukkaantunut, sillä muuten Chile ei olisi ottanut 104 minuutin kohdalla miestä vaihtoon, kun harjoituspeleissäkin Sanchez pelaa joka ikinen kerta täydet minuutit. Nyt vain sitten odotellaan kuinka pahasta vammasta on kyse ja ehtiikö se täysin parantua ennen ensi kauden alkua.

Kisoista vielä sen verran, että Özilin Saksa jatkoi helposti puolivälieriin. Özil kuitenkin epäonnistui pilkulta ja en ymmärrä alkuunkaan miksi mies vetää pilkut, No joka tapauksessa samalla Özilisti tuli ensimmäinen saksalaispelaaja koskaan EM-kisoissa, joka ei saa palloa täplältä maaliin. Miksi Löw valitsee Özilin rankkarin vetäjäksi joukkueessa, jossa varmoja laukojia olisi vaikka kuinka monta? No Saksalla näyttää olevan tähän varaa ja mielenkiintoista nähdä saako Özil vielä vetää seuraavankin jos Saksa sellaisen tulee saamaan näissä kisoissa.

Maaotteluiden ulkopuolella Oxilla ja Wengerillä ei sen sijaan mennyt kovin vahvasti. Oxin kohdalla täytyy sanoa, että mies ei valitse seuraansa kovin hyvin. Laiturimme on ilmeisesti Bendtnerin kanssa hyvää pataa ainakin tämän kuvan perusteella. Villeimmät huhut tuovat jo juuttia takaisin kuvan perusteella, mutta parempi olisi jos Ox jatkaisi matkaa vaikka sitten Bendtnerin jalanjäljillä Saksaan tai ihan sama mihin muualle.

Wenger sekoili kisoissa kommentaattorin roolissa tai saattoi olla vain katsojana kyseisen episodin aikaan, mutta joka tapauksessa sekaisin meni Sevillan entinen manageri Unai Emery ja Kroatian joukkueen lääkäri. Aluksi juttua lukiessani luulin Wengerin lopullisesti seonneen, mutta kuvia katsoessa ei ole suurikaan ihme, että managerimme luuli Emeryn olleen kyseessä.

Mainokset

10 thoughts on “Rankkareita kisoissa, Sanchez jälleen voittaja ja Wengerillä henkilöt hakusessa

 1. Eikös Sanchezin vamma ole tuo jalkapöydän päälle tamppaus? Huonolla tuurilla jalkapöydän luita murtunut, hyvällä tuurilla kaikki kunnossa neljän viikon kesäloman aikana.

  Xhakalla, Sanchezilla, Ospinalla ja joillain muilla siis 4 vk lomaa ja treenikautta ehtii tulla kolmisen viikkoa ennen liigan alkua. Koscielny, GIroud, Jack, Özil vetävät vielä parisen viikkoa. Tai ei ehkä Jack eikä hän muutenkaan taida pelata enää näissä kisoissa. Sen verran monta tarpeetonta pallonmenetystä on tullut.

   • Kyllä. Ja aloittanut ainakin paremmin kuin muissa peleissä. Allin ja Rooneyn ponneton sähläys häiritsee Jackin mestariluokkaa.

 2. Joo, Sanchezia rapattiin heti ottelun alkumetreillä – Argentiinan jamppa talloi jalan päälle. Dumarin mielestä tilanteessa ei ollut mtn. Toisella kerralla kopautettiin takareiteen. Vaihdolle voi olla kolmekin syytä: Sanchez ravasi yli 100 minuuttia ja oli jokseenkin puhki. Sit oli nämä potkut ja tallomiset. Kolmanneksi nämä kaikki yhdessä: fiksu koutsi otti vaihtoon, koska Sanchezia ei olisi muuten voinut sivuuttaa rankkariskabasta. Täysin piipussa olevat usein epäonnistuvat. No, Messi sössi sit hyvinkin ansiokkaasti.

  Voisin väittää, että Messi tuskin lopetti maajoukkuepelejä. Viimeistään MM-kisoissa tekee paluun ”Argentiinan kansalta saamansa tuen ansiosta”.

 3. Bellerinkin siirtyi varhannetusti lomalle nollarasituksella. Ystävämme Fabregas jatkoi tutuilla linjoilaan.

 4. Olin väärässä, Jack on sittenkin Hodarin paniikkivaihto toiselle jaksolle. Kaikki Spurs-pelaajat olleet järkyttävän huonoja, tuttu sulaminen ilmassa sitä myöten.

 5. Uskomatonta. Englanti hävisi Islannille. Vaikka tulos menee Hodarin ja Hartin piikkiin, kyllä koko joukkue mestataan tasapuolisesti. Menee kevyesti Englannin Hall of Fame futisnöyryytyksiin. Sääliksi käy Wilshereä.

 6. Joo, positiivisena tämä massiivinen nöyryytys häiritsee kovasti Pocchettinon yritystä päästä kuopasta kevään sulamisen jälkeen. Varsinkin Alli ja Kane täysin sekaisin koko turnauksen.

 7. Valioliigan ylvästely maailman parhaudella sai kolauksen. Ja se seurojenkin heikohko euromenestys saa selityksensä lädien erittäin huonosti kestävästä pääkopasta.

  Englantilaiset kyllä ymmärtävät tämän tappion suuruuden ja nolouden, vaikka mielestäni on ylilyönti nostaa se suuremmaksi kuin 1950 häviö USA:lle.

  Taas alkaa erilaisten laatuohjelmien ja parannusprojektien aika FA:ssa. Varmasti ulkomaalaiskiintiöiden tiukentaminen mukana keskusteluissa. Ja sitten valmentajaksi valitaan Gareth Southgate.

  Asialla ei ole muuten minulle merkitystä, mutta Arsenal hyötyisi tuomaritoiminnassa ja mediakäsittelyssä laadukkaasta lädicoresta. Sellaisesta ei vaan ole mitään merkkejä, päinvastoin Arsenalissakin tasottomuutta on havaittu verrattuna mannermaan pelaajiin,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s