Katsaus kilpailijoiden kesän tekemisiin

Tämä päivitys on kirjoitettu jo hyvissä ajoin eilisen puolella, joten mahdolliset uusimmat siirrot eivät ole mukana jos niitä on sattunut tapahtumaan.

Pre-season eli uuden kauden harjoitukset alkavat ilmeisesti jo ensi viikolla niiden pelaajien osalta, jotka eivät olleet mukana EM-kisoissa tai Copa Americassa. Näin ollen jälleen kerran epäonnistuttiin siinä, että olisi saatu uusi tai uudet pelaajat mukaan heti harjoituksien alusta lähtien.

Aloitetaan lähimmästä kilpailijasta tai naapurista, jonka ei tosiasiassa kuitenkaan pitäisi olla mikään mittari, vaan katseiden ja tavoitteiden pitäisi olla selvästi korkeammalla. Tottenham on ollut suhteellisen hiljainen siirtomarkkinoilla, kun sisään on hankittu meidän tavoin ainoastaan yksi puolustava keskikenttämies Wanyaman muodossa.

Hyökkääjää naapurissa haetaan ja Janssen on pyörinyt huhuissa vahvasti. Saa nähdä onnistuvatko jonkun hankkimaan. Tilanne on kuitenkin helpompi ja parempi kuin meillä, sillä naapurissa on selkeä ykköshyökkääjä, jonka taakse haetaan toista kelvollista vaihtoehtoa.

Chelsean pakka on vielä odotetusti levällään, koska Conte valmentaa edelleen Italiaa kisoissa. Tästä huolimatta siniset hankkivat jo hyökkäykseen vahvistusta belgialaisen Michy Batshuayin muodossa. Lisäksi on aivan varmaa, että paljon lisää alkaa tapahtua Conten lopetettua Italian kanssa kisaurakkansa ja onhan ylipäätään managerinvaihdos jo itsessään suuri asia, vaikka pelaajisto pysyisi suurin piirtein samana.

Manchesterin sinisellä puolella valmentaja vaihtui myös ja Guardiola on ollut hyvin rauhallinen vielä siirtomarkkinoilla. Ilmeisesti mies haluaa ensin nähdä pelaajat harjoituskentällä ennen kuin tekee radikaaleja muutoksia. Tähän mennessä haaviin on tarttunut vain Gundogan Dortmundista. Lisää on varmasti luvassa ja todennäköisesti paljonkin.

Manchesterin toisella puolella Mourinho on aloittanut rivakammin. Toppari Eric Bailly Villarrealista, Zlatan ilmaisella siirrolla ja myös Mkhitaryanin hankinta Dortmundista on enää julistusta vaille, kun miehen nimi oli jo vilahdellut Manun kotisivuilla Sky:n uutisoinnin mukaan. Voi varmaan sanoa, että jokainen näistä Mourinhon hankinnoista olisi ollut myös meille vahvistuksia.

Liverpoolissa on menossa ensimmäinen kesä Kloppin alaisuudessa ja saksalainen pääsee ensimmäistä kertaa kunnolla muokkaamaan pelaajistoaan mieleisekseen sekä kunnolla ajamaan pelisysteemiään sisään. Hankintoja on tullut Saksan maajoukkueryhmään ainakin välillä kuuluneen maalivahti Kariuksen myötä sekä ilmaisella siirrolla Matip vahvistamaan keskuspuolustusta, joka on ollut ongelma-alue joukkueessa. Lisäksi Mane siirtyi Southamptonista kovalla yli 30 miljoonan punnan hinnalla. Näistä hankinnoista kaksi viimeisintä menisi meilläkin todennäköisesti avaukseen.

Lyhyesti summattuna kolme kilpailijaa on vaihtanut manageria, mutta ovat siitä huolimatta pystyneet hankkimaan vähintään yhtä monta ellei selvästi enemmän vahvistuksia tähän mennessä. Ei mitenkään yllättävää ja sama viime vuosien touhu saa jatkoa. Wenger puhuu maksimissaan kolmesta hankinnasta ja sekin on todennäköisesti liikaa toteutuakseen. Eiköhän Xhaka ole se pääasiallinen hankinta ja lisäksi tulee joku junnu tai toivotaan parasta hankinta Ranskasta tai muusta kevyemmästä sarjasta.

Tällä kertaa veikkaan eron olevan se, että kilpailu tulee olemaan kovempaa kuin vuosiin ja Wengerin nelossijapokaali jää haaveeksi ellei joukkueeseen saada yhtä tai kahta kunnon vahvistusta Xhakan lisäksi. Vahvoja eivät ole ainoastaan perinteiset suuret, vaan myös uuden televisiosopimuksen myötä Tottenhamin, West Hamin ja jopa Southamptonin kaltaiset seurat hallitsevasta mestarista Leicesteristä puhumattakaan pystyvät vahvistamaan joukkueita enemmän kuin koskaan ennen.

13 thoughts on “Katsaus kilpailijoiden kesän tekemisiin

 1. Lisäksi Cityssä ja Chelseassa on innostus päällä, melko varmasti myös Manussa kahden epäsuositun ja huonon motivaatiokyvyn managerin jälkeen. Jos jonnekin viime kaudella flopanneen Mourinhon on helppo mennä jatkamaan töitä, niin se on LvG:n ja Moyesin raunioittamaan Manuun. Perinteisen uuden valmentajan tuulahduksen luulisi olevan väkevän.

  Kloppin ja Pochettinon tilanne on epäselvempi. Spurs-pelaajat on kisojen perusteella vähän sekaisin edelleen kevään fiaskosta eikä mitään hyvää ole kisoistakaan kotiin tuomiseksi. Kloppilla oli melko epäonnistunut kauden toinen puolisko ja jää ensi kaudella nähtäväksi, saako hän ollenkaan hommaa toimimaan Poolissa. Jos pitää nyt jotain veikata, niin ei saa. Ainakin pelaajia pitäisi vaihtaa melko runsaasti ja siihen ei taida Poolissa olla rahaa. Useimpien pelaajien myyntiarvo on alhaalla eli myynneillä ei paljon kerättäisi.

  Arsenalin pitäisi sekä tukevoittaa alakertaa että ostaa maaleja tekevä pelaaja. Alakerta on numeerisesti junnannut paikoillaan monta vuotta, joka kausi maaleja menee omiin samalla tahdilla, vaikka on parempi maalivahti ja paremmat laitapakit. Nyt keskikenttäkin paranee esim. Flaminista. Toppariosastolle kaivataan uutta verta, koska Merte-Kos tandemi rapautui viime kauden aikana ja brassi on aika heikko, toistaiseksi.

  • Ketään ei tarvita – paitsi hyökkääjä Japanista, koska paitabisnes tarvitsee sinne suuntaan keulakuvan.

   • Harmittaa aika lailla näiden tusina-aasialaisten hankinnat. Eri asia, jos kiistattomilla ansioillaan mahtuvat pelaamaan, sen kannattajat huomaavat heti. Mutta ei palvele mitään, kun joku rättimannekiini saa parit minuutit kaudella esim. omien junnujen kustannuksella.

 2. Mikhitariyan varsin halvalla Manuun, huhuttu 26m summaa.

  Nyt Wenger vähän vetovoimaa esille ja puntia tiskiin! Vai onko niin, ettei sitä vetovoimaa ole ja punnista vielä halutaan pitää kitsaasti kiinni?

  Pahasti näyttää viime kesän toisinnolta ja mikä pahinta, juopa fanien välillä syvenee. AKB inttää syyskuun alussa, että mestaruuteen on täydet mahdollisuudet (yhdellä hankinnalla) ja muut pyörittelevät masentuneina päitään.

  Pari kovaa hankintaa lisää ja AKB:llä on varaa huudella. Nyt ei siis puhuta mistään Japanin liigan lupauksista.

 3. Eikös Mikhitariyan itse sanonut jokin aika sitten, että haluaa Manuun. Sen puoleen ei tämäkään siirto sureta. Tosiasia on myös valitettavasti se, että Wengerin ja seuran ”tarkan markan” siirtopolitiikka saa kovat vahvistukset katselemaan muualle, enkä olisi Arsenen vetovoimastakaan ihan varma….
  Katsellaan…. -Bubba-

  • Jos sexy football olisi kunnossa tai palkat parhaat tai pokaaleja ”takaava” valmentaja, tulijoita olisi jonoksi. Nyt, onko ketään tähti halukas…? Kehottaisin tähtäämään kohtiin 1 ja 3, palkoissa ei Stanin aikana tulla olemaan ikinä ykkösiä.

 4. Munassa luodaan todella uutta alkua, kun Giggs käytännössä pakotettiin lähtemään. Olihan Mou tarjonnut jtn näennäistä pestiä, mutta oli selvää, että Giggs ei suostuisi muuhun kuin kakkoskoutsin asemaan.

  Mou ei hardcore-kannattajilta sympatioita kerää ja menestystä on käytännössä pakko tulee samantien.

 5. Kyllä munaan tuntuu vetovoimaa olevan vaikka ei sieniliigassa ensi kaudella pelaamaan.
  Panostavat tosissaan.
  Pitää vielä uskoa että meillekin joku kovempi nimi kärkeen tulisi.Voihan se kuitenkin olla että pettyä taas saa.

 6. Özil sössi taas rankkarin, mut eipä taida harmittaa. Italia on kyllä umpipuuduttava joukkue.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s