Kausiyhteenveto – laitapuolustajat

Kauteen lähdettäessä tilanne oli melko selkeä vasemmalla. Monreal oli vallannut hyvillä otteillaan avauksen paikan itselleen ja lähti selkeänä ykkösvaihtoehtona kauteen. Gibbsin jatkuvat loukkaantumiset ja ailahtelevaisuus olivat kääntäneet vaakakupin selkeästi espanjalaisen suuntaan ja tietysti Monrealin otteet olivat olleet joukkueen parhaimmistoa jo pidempään.

Oikealla laidalla tilanne oli selkeästi erilainen ja enemmän kysymysmerkkejä ilmassa. Debuchy oli hankittu ykkösvaihtoehdoksi edellisenä kesänä, mutta kaksi vakavaa loukkaantumista ensimmäisellä kaudella olivat sotkeneet suunnitelmat ja näin ollen Bellerin olisi saanut tilaisuutensa ja myös käyttänyt sen erinomaisesti hyödykseen hyvillä esityksillä.

Ennen kauden alkua arvailtiin kumpaan vaihtoehtoon Wenger päätyy, mutta lopulta valinta oli Bellerin oikealle yhtä selvästi kuin Monreal vasemmalle.

Mielestäni varsinkin oikeiden puolustajien kanssa Wenger teki virheen, sillä Debuchya olisi ollut mahdollista peluuttaa selkeästi tai ainakin kohtalaisesti enemmän. Bellerin pelasi kaikki pelit ja otteissa näkyi ajoittain liika pelaaminen, kun kyseessä oli ensimmäinen täysi kausi ykkösjoukkueessamme ja muutenkin laitapakin rooli Bellerinin pelityylillä on sellainen, että juoksumäärät ovat kovia ja lepoa tarvitsisi tasaisin väliajoin.

Pelaajat

Nacho Monreal. Oli yksi kauden parhaita pelaajiamme ja jatkoi edellisen kauden tasaisen hyviä otteitaan lähes joka ottelussa. Perusvarmaa tekemistä molempiin suuntiin ilman suuria virheitä. Hyökkäyspäässä myös aivan eri tasolla kuin Gibbs, joka on umpisurkea keskittäjä, eikä tee vahingossakaan maalia. Korjaan voi tehdä vahingossa, kuten todistin paikan päällä derbyssä Tottenhamia vastaan 🙂

Hector Bellerin. Piti asemansa ansaitusti ykkösvaihtoehtona, vaikka asema ei olutkaan varma kauden alkaessa. Loistava ylöspäin pelatessa ja välillä myös puolustussuuntaan, mutta tasaisuutta kaivataan lisää puolustamiseen. Tämä toki normaalia nuoren puolustajan kohdalla. Huikea nopeus auttaa myös välillä sijoittumis- ja muiden virheiden paikkaamisessa. Kokonaisuutena ei ehkä ihan Monrealin tasolla, mutta silti kirkkaasti joukkueen onnistujia viime kaudella.

Kieran Gibbs. Peliaika jäi vähiin varsinkin syyskaudella. Hoiti oman roolinsa kakkosvaihtoehtona, mutta toisaalta samaan pystyisi moni muukin paljon pienemmällä palkalla. Ei mitenkään erityisen hyvää tekemistä kumpaankaan suuntaan ja osa peliajasta tuli laiturina Wengerin vaihtaessa johtoasemassa kaikki vähääkään hyökkäävät pelaajat idioottimaisesti pois. Kehitys pysähtynyt tai jopa taantunut, kuten niin monella muullakin (britti)pelaajallamme. Tippuminen maajoukkueringistä pois on yksi todiste tästä.

Mathieu Debuchy. Hävisi kilpailun avauksen paikasta Bellerinille ja harvat mahdollisuudet pelata tuon jälkeen menivät surkeasti otteiden vaihdellessa surkeasta keskinkertaiseen. Ei halunnut jäädä taistelemaan paikasta, ymmärrän osittain tietäen Wengerin rotaatiotaidot, vaan lähti lainalle tammikuussa toivoen pääsevän peliajan myötä Ranskan kisajoukkueeseen. Loukkaantuminen viimeistään lainalla tuhosi sen suunnitelman.

Yhteenveto ja tulevaisuus

Monreal ja Bellerin pysyivät jopa yllättävin hyvin kunnossa ottaen huomioon pelimäärät. Yksi tärkeä seikka oli varmasti, että lepoa tuli maajoukkuetaukojen aikaan. Tätä ei välttämättä ole tiedossa enää ensi kaudella etenkään Bellerinin kohdalla jos mies ylipäätään pysyy seurassa. Eikä Monrealinkaan maajoukkuekutsu kovin suuri yllätys olisi Espanjan maajoukkuevalmentajan vaihtuessa.

Gibbs todennäköisesti jatkaa varavaihtoehtona vasemmalla. En todellakaan ole pelaajan suurin kannattaja ja saman tasoisia kavereita saisi halvemmallakin. Silti vasemman puolustajan tontti on kunnossa niin kauan kuin Monreal pysyy suurimman osan kaudesta kunnossa ja joukkueessa on paljon muita paikkoja, jotka vaativat vahvistuksia ennen tätä osa-aluetta.

Debuchyn Arsenal ura on taputeltu lähes varmasti ja paluu Grovelle tuskin tulee kysymykseen. Myynti toivottavasti tai sitten huonompi ratkaisu laina ovat mitä tulee ranskalaisen osalta kesällä tapahtumaan. Tämä tarkoittaa Bellerinin jäävän ainoaksi todelliseksi vaihtoehdoksi oikealle, kun West Hamista lainalta palannut Jenkinson on todennäköisesti puolisen kautta sivussa polvivamman takia. Toki Chambers pystyy oikealla pelaamaan, mutta vähänkään pidempi Bellerinin poissaolo tiputtaisi tasoa liikaa.

Hankinta oikealle Bellerinin taakse ja kirittäjäksi olisi tehtävä, sillä vaikka Wenger on laittanut lähes 30 miljoonaa kahden vuoden sisään oikean laidan paitapakkien hankintaan on junnuista noussut Bellerin ainut todellinen vaihtoehto pelipaikalle. Tästä huolimatta voimme olla lähes varmoja Wengerin jättävän hankinnan tekemättä ja toivovan Bellerinin pystyvän pelaamaan koko kauden ja lähes kaikki pelit loukkaantumatta. Tiedämme myös kuinka tämä uhkapeli yleensä päättyy.

Mainokset

16 thoughts on “Kausiyhteenveto – laitapuolustajat

 1. On tää yhtä juhlaa….. voi luoja mitä toimintaa. Noh, lisää fygyy jaappanialaisilta paidoista. Bisnes ensin on tän seuran motto.

 2. Ainakin Wenger pääsee kuittaamaan kyselijöille, että kärkiä on riittävästi. Complete faith jne.

  Ainoa toivo lienee se, että jos Özil/Sanchez myydään, jolloin ison rahan siirto on ”välttämätön”. Ei sekään vaihtoehto maistu. Epätodennäköinen vaihtoehto vielä se, että Walcott haluaa siirtoa (Wenger ei ilmeisesti halua), silloin yksi kärki mahtuu myös.

  Vai kyykyttääkö Wenger paitakauppaa niin rujosti, että lainaa japanilaisen heti ulos?

 3. No niin, Japani-vajaus on täytetty. Transfer Marketin mukaan Asanosta käypä hinta on 1,2 miljoonaa euroa, esim. Jolle Pohjanpalo arvioidaan 1,5 miljoonan euron hintaiseksi.

  Eiköhän Asano pääse vaihdosta kentälle liigacupissa.

  • Kyllä mourinhot ja kumppanit nyt paskoo housuihin,mestaruus on jo käytännössä meidän tän hankinnan myötä.

 4. Kädet ristissä toivon et japanialainen on varavaihtoehto kärkeen ja et sieltä tulis oikea täsmäase vielä tän ikkunan aikana. Mut niin kun on nähty, hankinnat on tod näk tässä.

  Jos ja kun tää on Wenkun todellinen näkemys kärkipelaajiemme tarpeesta, niin …kele!

  • Pakko tuon japanilaisen hukkapätkän on olla vaan paitamannekiini.
   Eihän edes wenkku pysty olemaan niin tyhmä ettei oikeeta hyökkääjää hommaa, vai pystyykö sittenkin?

 5. Asanon hankinta ei vaikuta tähän kauteen millään tapaa, sillä hän ei varmasti saa työlupaa, jolloin edessä on lainapesti jonnekin Eurooppaan, kuten tehtiin esimerkiksi Ryon, Campbellin ja Wellingtonin kanssa.

  Hulluiksi ovat menneet markkinat, kun yli kolmekymmentä miljoonaa puntaa maksetaan Sadio Manesta ja etenkin Michy Batshuayista. Eurokisat ovat näyttäneet hyvin sen, että yhdelläkään maalla ei ole käytettävissään mitään superkärkeä, ja suht hyvistä ja lupaavista pelaajista kuten Batshuayi ja Morata joudutaan maksamaan käsittämättömiä summia. Tämänlainen kehitys ei voi olla kestävää, saa nähdä mitä kuningaslajille käy…

 6. Joo, kisoissa ei muuten kukaan perinteinen keskushyökkääjä ole loistanut tai varsinkaan lyönyt läpi. Ne joiden piti kuten Lukaku ja Kane, floppasivat. Jopa Giroud on ollut ehdottomasti parhaita tässä kategoriassa Pellen ohella. Perinteisiä keskushyökkääjiä ei tosin läheskään kaikilla enää ole.

 7. Yhtä pelaajaa ihailen ylitse kaiken ja se on Bale. Balella tuntuu aina olevan kova asenne pelasi missä hyvänsä. Ja ei juuri mussuta asioista. Harmi että ei tule pelaamaan meillä koskaan.

 8. Giroud sit pisti pallon maaliin.

  Jotain ihan muuta: Arteta tosiaan siirtyy Guardiolan tiimin valmennusjoukkoihin kuten on spekuloitu. Liksa lienee kohdillaan ja lisäetuna se, että voi pomonsa kanssa puhua äidinkielellään.

 9. Kyllä mä ymmärrän niitä, joiden mielestä Giroud VOISI olla yli 20 maalin mies. Eihän esim. Kane ole nopea tai erityisen näppärä verrattuna Giroud´hun.

  Ongelma on ainoastaan Giroud´n fysiikan ja varmasti myös keskittymisen herpaantuminen jossain vaiheess kautta, jota ei huippumiehillä tunnu tapahtuvan. Tämä tulee joka kausi, eikä ainakaan Wengerin kyvyillä asiaa ole muutettavissa.

 10. Belgialaiset ja jopa ranskalaiset ovat neuvotelleet siirtoja kisojen aikana, joten sekin argumentti on täyttä roskaa, jos pelaajan todella haluaa ja pelaaja haluaisi esim. Arsenalin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s