Japanilaishyökkääjä ei käy edes huonosta vitsistä

Olemme nyt odottaneet reilut neljä vuotta Van Persien korvaajaa ja selkeää ykköshyökkääjää, sillä Giroud menee kakkosvaihtoehtona ja rotaatiossa, mutta voittavan joukkueen ykköspyssyksi miehestä ei vain yksinkertaisesti ole, vaikka alla Özil jakelee syöttöjä.

Mitä tekee sitten Wenger? No tietenkin ostaa jonkun täysin tuntemattoman nuoren hyökkääjän Japanin liigasta. Ei tätä todella uskoisi ellei joutuisi todistamaan kerta toisensa jälkeen. Hyökkäyskalustomme ensi kaudelle on näin ollen Giroud, vähintään puoli kautta loukkaantunut Welbeck, Walcott, Sanogo ja tämä japanilaishyökkääjä Takuma Asano. Siinä on kilpailijat kauhuissaan, että kenet top top quality vaihtoehdoista Wenger laittaa kentälle mihinkin otteluun.

En voi ottaa kunniaa seuraavan asian keksimisestä, mutta se kertoo meidän ja Manun eron täydellisesti kunnianhimon ja tavoitteiden suhteen. ManU korvasi Van Persien ennen kuin me hankkimalla Zlatanin. Me myimme hollantilaisen käsittämättömästi Manuun vuoden 2012 kesällä, jossa mies pelasi kolme kautta ja voitti mestaruuden heti ensimmäisellä kaudellaan. Mourinho teki heti parissa viikossa sen mihin Wenger ei ole pystynyt neljässä vuodessa eli hankki uuden ykköshyökkääjän.

Useamman pelaajan nimen on saanut vetää myös viikonlopun aikana pois mahdollisten hankintojen listalta. Toki hankinnat ovat muutenkin nyt suurella varmuudella tehty, kun kaksi pelaajaa on hankittu ja managerimme jo aiemmin ilmoitti, että ei aio hankkia kahta tai maksimissaan kolmea pelaajaa enempää.

Yksi laiturivaihtoehto olisi ollut Ranskassa loistavan kauden pelannut Haten Ben Arfa, mutta ranskalainen siirtyi PSG:hen ilmaisella siirrolla. Ei olisi ollut kallis ratkaisu ja varmasti parempi kuin Walcott tai vaikka Ox.

Jos Wenger halusi ostaa nuoren ja lupaavan hyökkääjän, niin siinä Chelsea näytti mallia Michy Batshuayin muodossa. Belgilainen olisi toki maksanut paljon, mutta niin se vain on, että laatu ja jopa huippupotentiaali ovat erittäin kallista nykyään.

Tietysti kun manageri tyytyy tekemään rahaa omistajalle ja maksimoimaan oma palkkionsa, niin silloin valinta on Japanin ihme, jotta paitamyynti ja muu krääsä käy kaupaksi Aasian suunnalla.

Manchester City osti Noliton reilun 10 miljoonan hintaan. En sano Noliton olevan mikään loistava hankinta, mutta tiedän kumman valitsisin espanjalaisen ja japanilaishankintamme välillä joka ikinen kerta.

Hallitseva mestari Leicester hankki Musan Venäjän liigasta. Kärkenä tai laiturina viihtyvä nigerialainen teki lähemmäs 20 maalia viime kaudella ja olisi ollut myös vaihtoehto jos haetaan suhteellisen nuorta ja mahdollisesti selkeästi tasoaan jatkossa nostavaa pelaajaa, jolla on kuitenkin jo näyttöjä maalinteosta jossain määrin.

Eipä tässä ole mitään uutta meille goonereille. Xhaka oli se tämän kesän hankinta, muuta on turha odottaa vahvistuksista puhuttaessa. Japanilainen hankittiin taas puhtaasti bisnesmielessä, kuten aiemmatkin Aasiasta tulleet pelaajat.

Nyt vain katsellaan loput kesästä ja siirtoikkunasta, kun muut joukkueet vahvistavat miehistöjään. Meille saattaa vielä hyvällä tuurilla tulla joku junnuksi luokiteltava pelaaja tai toivotaan toivotaan hankinta muutamalla miljoonalla.

Mainokset

18 thoughts on “Japanilaishyökkääjä ei käy edes huonosta vitsistä

 1. Preseason alkaa Oxin toipumisilmoituksen mukaan tänään, joten tästä eteenpäin sitten saamme kuulla Wengerin yliampuvaa kehua yhteishengestä, pelaajien kehittymisestä ja lupaavuudesta sekä siirtomarkkinoiden vaikeudesta. Joukko pelaajia marssitetaan myös nettisaitin kameran eteen kehumaan käsissä olevaa tiimiä ja kertomaan heidän mielestään positiivisista pokaalimahdollisuuksista. Paljon muuta ei tapahdukaan, kai. Jopa preseasonilla matsien määrä on laskenut menneistä, joten kovin tylsät kuusi viikkoa tässä on käsillä ennen kauden alkua. Onneksi UCL-karsintaa ei tarvitse seurata.

  Pepi veti omassa faneille esittelytilaisuudessaan helpolla pisteet himaan ja kertoi oikeita asioita. Toki siellä on rahaa takana ja Txikin luoma tukeva organisaatio toteuttaa tavoitteita. Arsenalissa kaikki henkilöityy liikaa Wengeriin, kukaan muu ei sano mitään (paitsi pelaajat korulauseita) eikä ilmeisesti päätä mistään.

 2. En ollut uskoa silmiäni, kun eilen huomasin ton Asanon siirron menneen läpi. Tuskin mahtuu edes penkille.

  Ollaan tällä jengillä taistelemassa jo ennen kauden alkua sijoista 3.-6. Vaikea nähdä minkään oikeasti muuttuneen edellisistä kausista, vaan samaa oravanpyörää poljetaan tälläkin kertaa.

  Väitän että vanhukset Henry ja VP olis molemmat vieläkin nykykalustossa ykkösvalintoja kärkeen, mikä kertoo vaan siitä kuinka pirun surullisessa tilanteessa mennään.

  Vielä kun Wengerille leivotaan uusi jatkopahvi, niin siirryn varmaan suosiolla seuraamaan naisten rantalentopalloa ja heivaan kaiken vuosien varrella mukaan tarttuneen Arsenal-krääsän kaatopaikalle.

 3. Mitä mitä, Giroud on tällä hetkellä kisojen paras hyökkääjä… ja kuten Ranskan pelistä näkyy, tulivoima keskikentältä sopii hyvin siihen että Giroud on kärjessä. Özilille ei ole kiva pudotella palloja.

  • Özil syöttää mertesackerinkin läpi!
   Giruulta eilen hyvä pysty juoksu ja painava viimeistely.
   Näitä sopii toivoa ensi kaudella. Muuten kaverin eväät on aika lailla syöty.

 4. Maallikon on vaikea pysyä tämän Wenger-kritiikin kaikissa mutkissa mukana. Onko Ranskan maajoukkue niin huono, että Giroud välttää sen keskushyökkääjäksi ja tekee jopa maaleja, vaikka hän Arsenalin yleisesti surkeassa joukkueessa ei siihen kelpaa. Siitä huolimatta Ranskan joukkue on päässyt välieriin. Mitä logiikkaa tässä on?

  • Ranskan fanit buuasivat myös ahkerasti Giroudille ennen kisoja ja pitivät Benzemaan parempana, mutta Deschamps päätti toisin. Alkulohkon jälkeen vasta kritiikki sammui ja eilinen oli jo melkoinen näytös, mutta vastassa oli vain Islanti. Deschamps sitkeästi peluuttaa myös Gignacia, joka on ollut vaisu.

   Ranskan tie välierään on ollut helppo, kuten isäntämaalla usein on. Saksa ja mahdollinen heikompi vastus finaalissa vasta mittaavat Ranskaa.

   • Kyse ei ole siis vain yksisilmäisestä Wenger-kritiikistä. Ei niitä futisseuraajia niin paljon ole, jotka ottaisivat Giron merkittävän seuran ykköshyökkääjäksi. Tai olisivat ottaneet Ranskan maajoukkueen. Griezmann helpottaa nyt maalinteon taakkaa aika lailla.

 5. Giroud on yleisesti ottaen hieman aliarvostettu hyökkääjä. Johtuuko moinen sitten hieman alhaisista maalimääristä vai mistä, mutta kyllä Olli mainettaan parempi on. Ongelmaa voi katsoa myös siitä näkökulmasta, että vastuu maalinteosta jakautuu nykyfutiksessa useammalle pelaajalle. Arsenalin kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että laatua pitäisi löytyä myös kärkipelaajan takaa ja tällähetkellä siellä on Alexisin jälkeen melkoisen paljon tyhjää. -Bubba-

  • Itse olen sitämieltä. että Giroud on pelaajana tarpeellinen Arsenalille. Kuitenkin pelaajatyyppinä nimenomaa ”kakkoskärki”, joka tarvitsisi vierelle maalintekijän. Tälläistä paria Giroudille ei yksinkertaisesti ole. Sehän ei tietenkään ole mitenkään Giroudin vika, joten siinämielessä miehen syyllistäminen on hieman kaukaa haettu.

 6. Giroudin ongelma on vähän se, että pääpelissä valiossa on vastassa paljon kovempia puolustajia kuin EM-kisoissa. Hän ei voita yhtä selvin numeroin kaksinkamppailuja ilmassa, eikä saa jaettua palloja laitaan riittävän kovalla prosentilla. Mutta harva valiossa saa. Ajatuksenakin Olli targettina on vähän vanhanaikainen eikä hän sellaista roolia pääasiassa pelaakaan. Giroudin selvin puute on tietenkin ketteryyden ja nopeuden puute, mikä näkyy erittäin hitaina lähtöinä. Vaikka mies tajuaa boksissa, minne pallo pelataan laidasta, hän ei paikalle aivan ehdi ja taas yksi tilanne menee hukkaan. Ja Islantia vastaan nähdyn kaltaisia huippuyksinkertaisen kuvion läpijuoksuja ei paljon Arsenalissa näe, mikä sekin johtuu liigan tasosta ja taktikoista Arsenalia vastaan (alas vedetty linja).

  Wenger on nyt puolitoista vuotta ollut julkisesti huolissaan tehtyjen maalien määrästä ja vihjaillut parannuksista. Lisäksi hän ilmaisi huolensa hyökkääjien riittävyydestä Welbeckin vamman vakavuuden selvittyä. Jotain pitäisi siis kaikella logiikalla tapahtua, koska Giroa ei tuon nopeammaksi ja monipuolisemmaksi saa ja Walcott ja Sanchez on kaiken järjen mukaan nähty kärjessä, ainakaan he eivät kuukausiin siellä näytönpaikkoja ole saaneet, vaatimattomien esitysten jälkeen. Tuskin kukaan vakavissaan uskoo myöskään, että Japanin liigasta tullaan dominoimaan valioon, tuolla ostoksella on edessään parin vuoden sopeutumiskuuri.

 7. AW:

  ”Takuma is a talented young striker and very much one for the future. He has had an impressive start to his career in Japan and we look forward to him developing over the next couple of years.”

  Kuka tuosta sen käsityksen saa, että kaveria ollaan hankkimassa ykköskärjeksi?

  • Tätä valittamista ei olisi, jos oikea hyökkääjä olisi jo hankittu. Kukaan ei pistä vastaan, jos tuuria kokeillaan pienellä summalla. Enkä myöskään ymmärrä miksi kyseisestä pelaajasta pitää tehdä näin iso uutinen.

  • Kuten eiliseen postaukseen kommentoin, ei tule saamaan työlupaa ja lainataan muualle kaudeksi-pariksi. Blogisti nyt sai vaan taas lisää ruikutettavaa, vaikka varmasti kyllä itsekin tajuaa, että näin tulee käymään.

  • Kukaan ei oleta, että on ykköskärki. Mutta koska kärkiä on kirjoilla taas useampia, voi olla ettei sellaisia enää osteta. Ns. kill the career -korttihan tässä on lähellä. Eikä ole edes kaukaa haettu vaihtoehto. Paperillahan kärkiä on, mutta ne ovat väärän tyyppisiä ja osin selkeästi Arsenal-ura alkaa olla lähellä tilannetta ohi (Sanogo, Campbell, Gnabry, Ox).

   • Ilmeisesti tässä odotellaan, että keskitason ja huonommat seurat alkavat olla jo hädässä ja siirtyvät vaihtoehtoihin ynnä muut, jolloin noita mainittuja Arsenalin omia paitsiossa olevia aletaan saada kaupaksi. Ne, jotka nyt Wenger haluaa kaupata. Ehkä vasta sitten uskalletaan ostaa uusi kärki, mutta markkinatilanne on luonnollisesti silloin elokuussa jo oikeasti vaikea ja luu voi jäädä käteen.

 8. Työlupakäytännöissä on runsaasti harmaata, näyttää Poolin ostama 20-vuotias serbipoika saaneen työluvan, vaikka ei pitäisi.

 9. Jos joku kehtaa sanoa ettei Xhaka ole selkea parannus nykyjengiin ei sit oikei tajua fudiksesta. Lahinna ite mietin et kuka sen kans on puolustavista kk pelaajista samaan aikaan kentalla ,jos vedetaan Cog+Xha ni kukaan ei paase lahellekaan toppareita…

  Hyva et napattiin ees yks kunnon (30milj) vahvistus kun pussillinen 12-19milj ostoja.vrt.Chambers,ox,Vermis,Poldi.Samaa linjaa ku Mesutin ja Alexisin ja Cechin ostoissa.Nuo kolme edellista mahdollisti meille kannun viime vuonna.Mita tekee 4.
  Pahoittelen ku pisteet puuttuu aan ja oon paaltla…fkn apple.

 10. Joo, kyllähän tää levy on jo kuultu. Giro on paska, Arsenal on paska ja etenkin Wenger – se se vasta paska onkin. Hyvä osoitus tästä on japanialaisen osto, josta AW kommentoi ”one for the future” – toki tässäkin AW tietenkin tarkoitti että tulevaisuus on huomenna ja kaverista tulee ykköskärki ja uusi Pele jo ensi kaudelle… Eikö vaan?

  Mäkin kuulostan jo vanhalta levyltä, mutta toistan silti: Giro on riittävä ykköskärki ja selkeästi parempi kuin mitä tällä foorumilla puhutaan. Kolmen edellisen kauden liigamaalimäärät 16-14-16, eli ei ne nyt ihan paskaa ole. Giro kuitenkin vaatii kaksi kovaa laituria ja meiltähän niitä löytyy vain yksi (eli Sanchez). Toiselle laidalle olisi varmasti helpompi löytää selkeä ykköslaituri kuin mitä kärkeen on löytää selkeä ykkösmies. Edelleenhän on se tilanne, jossa oikeat kärjet (lewandowski, aguero, suarez) eivät liiku. Zlatan toki meni jo manuun, joten sen osalta maito on kaatunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s