Pari lisäsanaa Giroudista, harjoitukset alkaneet ilman manageria ja lisää pohjoiskoreameininkiä

Tarkennetaan nyt eiliseen hyökkääjäkeskusteluun ja Giroudiin liittyen pari asiaa. Giroud kelpaa kakkoshyökkääjänä jos asenne on oikea ja pelaaminen kiinnostaa. Pelaaminen ei tuolta näyttänyt ainakaan useaan kuukauteen talvella kesken mestaruuskamppailun. Tuolloin käsien levittely ja kielen näyttäminen missattujen maalipaikkojen jälkeen olivat huomattavasti tärkeämpiä kuin prässääminen ja ylipäätään työn tekeminen joukkueen eteen.

Oikein roolitettuna ranskalainen voi olla loistavakin, mutta valitettavasti yhden kärjen systeemi, jota managerimme ei koskaan vaihda, ei vain ole oikea Giroudille. Kahden kärjen systeemissä meno voisi olla erinäköistä samoin kuin joukkueessa, joka käyttäisi hyväksi Giroudin vahvuuksia eli pelaisi paljon keskityksiä boksiin sen sijaan, että hieroo palloa hitaasti puolessa kentässä ja hyökkäyskolmanneksella.

Giroudilla on hyviä ominaisuuksia, mutta myös selkeitä heikkouksia ja ne tulevat esiin meidän pelisysteemissä, jossa yksinäiseltä hyökkääjältä vaaditaan paljon. Niin kauan kuin Wenger jatkaa ei Giroud ykköshyökkääjänä tulla voittamaan mestaruutta ellei laidoilla siten pelaa Messi ja Ronaldo. Näin se vain menee.

Harjoituskausi on alkanut ymmärtääkseni eilen pelaajien osalta, jotka eivät olleet kesällä maajoukkueiden mukana kisoissa. Entä missä on Wenger? Kyllä arvasitte oikein, managerimme jatkaa Ranskassa, vaikka nyt olisi jo oikeasti tekemistä harjoituskentälläkin. No sama kai se on missä mies luuhaa jos ei aio joukkuetta enää vahvistaa, niin tulos tulee joka tapauksessa olemaan katastrofaalinen.

En vain ymmärrä mistä maksamme Wengerille sen reilu kahdeksan miljoonaa kaudessa plus mahdolliset bonusmiljoonat, kun kaikki kommentointikeikat ja muut kissanristiäiset ympäri vuoden vievät voiton leipätyöstä. No jos annat yhdelle miehelle diktaattorin aseman seurassa, niin tulos on tämä ja me kannattajat olemme niitä, jotka asiasta kärsivät.

Ihan vertailun vuoksi muut managerit ovat jo aloittaneet vetämään harjoituksia ja valmistamaan joukkueitaan tulevaan kauteen, mutta Wengerin mielestä meillä ei ole kiire ja tärkeämpää on kuitata hiukan lisää taskurahaa jatkamalla kisakommentaattorina.

Muutenkin seuramme toiminta osoittaa sen arvojen ja käytöksen muuttuneen täydellisesti. Tärkeintä on enää raha ja kaikki kritiikki vaimennetaan Manchester City vieraspelin tapaan tavalla tai toisella. Arsenal Fan TV:n lähetyksistä tutuksi tulleelta ja seuraa ja manageria useasti kritisoineelta Claudelta on ilmaisesti viety kausikortti mielipiteidensä takia. Aivan käsittämätöntä, mikäli pitää paikkansa.

Mainokset

23 thoughts on “Pari lisäsanaa Giroudista, harjoitukset alkaneet ilman manageria ja lisää pohjoiskoreameininkiä

 1. EM kisat ovat osoittaneet että kyllä Giroud osaa maalin tehdä jos pallo pelataan keskityksistä suoraan päähän, tai maata pitkin jalkaan, mutta itse hän ei kykene niitä paikkoja itselle luomaan, ja valitettavasti näillä ominaisuuksilla ei pitkässä juoksussa Valioliigassa pitkälle pötkitä. Tärkeää on myös asenne peleissä, maajoukkueessa on valmentaja joka vaatii joka peliin 100% asennetta ja panosta, mutta seurajoukkueessa saa pelata ja elvistellä kentällä miten huvittaa. Nyt on EM kisojen maalikuninkuus kuitenkin käden..eikö jalan ulottuvuuden päässä?

  • Giroudin liike esimerkiksi erikoisitilanteissa on ihan maailman huippuluokkaa. Tämä tarkoittaa nimen omaan sitä, että osaa itselleen luoda paikkoja. Nopeuden puute tarkoittaa sitä, että nojaa toki paljon hyviin syöttöihin. Viime kauden käsien levittely ym ei tietenkään tarkoita, ettei kiinnosta pelata, vaan itseluottamuksen puutetta ja puhdasta väsymystä. Työmoraali miehellä on aina ollut huippuluokkaa, ongelmallista on vain riippuvuus itseluottamuksesta ja selkeät pelilliset puutteet, kuten juuri vikkelyys. Suurta osaa Giroudiin kohdistuvasta kritiikistä en silti todellakaan ymmärrä. Arsenal on uuden ykköshyökkääjän tarpeessa, mutta rotaatiopelaajaksi Giroud kelpaisi lähes mihin tahansa maailman jengiin.

   • Hyvä. Mutta miksei mitään tapahdu? Joitain puutteita on edelleen alakerrassa ja hyökkäyksessä, vaikka hyväksyttäisiin keskikentän osalta 3=>1 vaihto on ok ja se on kunnossa.

    Käsittämätön myös Wengerin päätös jäädä Ranskaan vielä relluksi viikoksi.

   • Olenpahan eri mieltä Giroudista, pelitaidot on täysin divari tasoa, eihän mies osaa edes juosta kuin jalkapalloilija. Onhan tätä surkimusta joutunut Arsenalissa seurailee jo pitkään eikä tarvitse juuri sen enempää ihmetellä miksi mestaruuksia ei ole tullut. Jokainen joukkue joka voittaa mestaruuksia elää ja pärjää sillä että kärjessä on hyvä maalintekijä joka pistää pallon pussiin silloin kun paikka tulee. Niin oli Valioliigassa menneellä kaudellakin ja niin tulee aina olemaan. Katsokaa mille paikoille Chelsea ja ManU hakee nyt ekana uusia pelaajia. Arsenalin kaksi heikointa lenkkiä on Girouldin lisäksi vielä Wenger ja joukkue on aina niin hyvä kuin on sen heikoin lenkki.

   • Vähän ehkä naiivia olettaa että Wenger keskittyisi 100% lomailuun ja kommentointiin Ranskassa ollessaan. Pre-seasonin pari ekaa viikkoa on myös aina lähinnä kuntotreeniä, mihin ei välttämättä managerin jokapäiväistä panosta tarvita, vai? Keskikenttä on ihan kunnossa, kun Rosickyn, Artetan ja Flaminin korvasivat Xhaka ja Elneny myös Iwobin noustessa rinkiin. 1-2 puolustajaa tarvitaan etenkin jos Gibbs ja/tai Debuchy lähtee, ja tietenkin mieluusti yksi näistä olisi toppari. Ja sitten se hyökkääjä. Arsenal-fanina osaa kesäisin olla aina pessismisti, mutta katsotaan.

   • Iwobi on Arsenal.comin käsityksen mukaan kärki ja tulee myös pelaamaan suurimman osan matseista laidalla. Sama koskee myös Oxia, jos siis seuraan jää, tulee pelaamaan laidassa, tuo siirto keskikentälle alkaa olla hiipuva ajatus. Keskikentällä on siten itse asiassa vähemmän vaihtoehtoja ja pelaajia kuin hyökkäykseen, kun Jack ei pysy kunnossa. Myönnettäköön, että keskikentän vaihtoehdot ovat laadukkaampia suhteessa kuin puolustuslnjan ja hyökkäyksen.

 2. Aika vähän on ollut keskustelua oikeasta laitapakista. On lievä uhka Bellerinin siirrosta, joka tosin jäänee tulevaisuuteen. Mutta lähellä ollaan ymmärtääkseni sitä, että Chambers on ykkosvaihtoehto Bellerinille syksyn. Debuchy tuntuu rikkoneen välinsä Wengeriin ja eikös Jenkolla ollut polvivamma, joka vie vielä syksyn? Eikä kankea Jenkinson muutenkaan ole ihan sitä, mikä parhaiten Arsenaliin sopii, joskaan ei Chamberskaan laidalla.

 3. Griezmann -Girould parihan toimii todella hyvin ranskalla.
  Jäärä vois kokeilla kahden kärjen systeemiä myös meillä, ai niin hänhän on valmentanut jo yli sata vuotta ja tietää kyllä mikä on paras pelitapa.
  Ei kyllä voi ymmärtää et manageri tuollaisella palkalla vielä on kommentoimassa kisoja kun joukkue samaan aikaan aloittaa harjoituskautensa.

  .

 4. Toi Claudion kausikorttijuttu haiskahtaa enemmän siltä, että tyyppi on jtn sekoillut, koska vaikuttaa olevan kadoksissa.

  Giroud: onnistuminen lyhyessä turnauksessa ei poista sitä, että Giroud’lle tulee yli kymmenen ottelun kuivia kausia. On eri asia pelata muutaman viikon turnaus kuin 38 ottelun sarja plus cupotteluita.

  • Kyllä näin Isse, mutta tuleeko kuiva kausi samalla kun parhaat pelimiehet vaipuvat unholaan (Sanchez, Özil)? Eli onko Giron kylmä kausi kiinni siitä, että yhtään järkevää palloa ei tule jalkaan? Vai onko se niin, että Giroud on ”Arsenalin selkäranka ja tärkein pelaaja” ja tämän takia Arsenalin heikot otteet johtuvat Girosta…

   (kyllä, kirjoitan provosointia tarkoituksellani)

   • On selvää, että kun Özil ja laiturit operoivat pelitapahtumien mukaan laajemmalla säteellä, Giroud on tärkeä hyökkäyksen ”johtaja”. Hänen on onnistuttava pallon pitämisessä tarvittavat sekunnit ja kyettävä jakamaan palloa omille, nouseville pelaajille. Ja oltava boksissa kun palloja sinne pelataan. Voiko sanoa, että hyvin meni joulukuusta huhtikuuhun? Ei mennyt. Kyllä siinä Giroudin ote herpaantui myös, mutta toki laituripelissäkin oli vikaa.

 5. Vedetään vähän sanoja takaisin, harjoituskenttäkuvien perusteella Wenger on Colneyssä ainakin välipäivinä Varmaaan sukkuloi semit ja finaalin sitten Ranskaan, onhan matka kovin lyhyt.

  • Totta, positiivinen yllätys. Toki mitään asiaa ei pitäisi olla enää kisoihin, mutta eiköhän tuo viimeistään taas ole torstaina isäntämaan pelissä paikan päällä.

   • Ai että ei mitään asiaa mennä illaksi Ranskaan ja sieltä suoraan kotiin? Rankka kuri kyllä.

   • Miten Wenger viettää heinäkuiset iltansa on kyllä yksi parhaista blogiaiheista hetkeen.

   • Ei tietenkään ole mitään asiaa minnekkään. Päivän päätteeksi Wengerin on jäätävä toimistoonsa istumaan ja päivystämään puhelinta, jos vaikka joku sattuisi soittamaan.
    Totta on, että Wenger käyttää paljon aikaansa myös muuhun kuin leipätyöhönsä mutta onko se sitten jostain pois…?? Täällä hänet dissataan ties mihin ja sitten kun naama näkyy harjoituksissa niin sekään ei sitten ole hyvä…, ota tästä selvää. -Bubba-

   • No jos tarkkoja ollaan, wenger joutuu kyllä yöpymään Ranskassa ellei yksityiskoneita käytä… Toki heti seiskalta aamulla lähtee eka Eurostar kohti Lontoota ja on St. Pancrasissa puoliysiltä Englannin aikaan. Eli hyvin tosiaan ehtisi vetämään aamutreenit Colneyssa. Mutta eiköhän wenger jää Ranskaan toista välierää kommentoimaan.

    Mutta ihan sama, wengerin pitäisi hetkeksi keskittyä pelaajahankintoihin. Treenit varmaan tulee hoidettua muiden koutsien johdolla.

 6. Mitä ihmeen vikaa on ajatuksessa, että valmentaja on mukana harjoituksissa ja luo vaikutelmia hengestä, motivaatiosta ja kunnosta, ehkä jopa on parantamassa joukkueen nälkää? Wenger aina jauhaa tästä ”togetherness” aspektista menestyksen yhtenä pilarina ja sitten mies itse ei välttämättä ole paikalla jonkun BeIn-sportsin kommentaattorikeikan takia. Ei ole enää edes Ranskan yle, vaan tuollainen kanava.

  Ei Wengerin pitäisi olla myöskään mukana siirtoneuvotteluissa, paitsi ehkä sen yhden pelaajan kanssa käytävän motivointikeskustelun, jos mieliala siirron suhteej horjuu. Kyllä siirrot yleensä väännetään muiden ammattilaisten kesken.

  Käsittämätöntä, jos joku pitää naurettavana ajatusta pääduuniin keskittymisestä.

 7. Timo osui asian ytimeen. Kyllä manageria pitäis kiinnostaa miesten kunto, fiilis, ryhmädymamiikka jne.
  Haistella joukkuehenkeä pre seasonilla vaikkei kuntotreenejä vetäisikään…

  Ja niin kuin on jo kommentoitu, hankintoja on tehty jopa em-kisojen aikana…kyllä se onnistuu, jos haluja on!

  • No mutta kovin se täällä tuntui hiertävän, tai ainakin hämmästyttävän, että varmana tietona pidetty ”Wenger on Ranskassa” ei pitänytkään paikkaansa. Siitä oli omissa kommenteissani kyse. -Bubba-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s