Kausiyhteenveto – laiturit

Tämä osa-alue on ollut mielestäni jo vuosikaudet heikko tai sanotaanko kaukana siitä mitä se voisi olla. Sanchez on maailmanluokkaa omalla laidallaan, mutta sama kuka pelaa toisella taso tippuu aivan liikaa. Valitettavasti laiturien suhteen Wengerin pakkomielle on ollut jo pitkään peluuttaa keskikentän keskustan pelaajia tai jopa hyökkääjiä laiturina, vaikka pelaajat eivät tyypiltään ja ominaisuuksiltaan paikalle kovin hyvin sopisivatkaan. Homma toimii jos taso on Piresin ja Payetin luokkaa, mutta ei muuten.

Määrällisesti laidalla kykeneviä pelaajia oli kauteen lähdettäessä tarpeeksi. Sanchez, Walcott, Ox, Campbell ja Welbeck. Tosin viimeisen pitkäaikainen loukkaantuminen oli tiedossa jo ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

Edellä mainittujen lisäksi sitten on hätävaihtoehtoja tai niiden pitäisi olla hätävaihtoehtoja, kuten Ramsey, Wilshere, Cazorla ja Özil. Määrällisesti siis porukkaa on hyvin, mutta ainoastaan Sanchez oli ja on edelleen haluttua tasoa, vaikka Iwobi tekikin kauden aikana huikean nousun jopa avaukseen asti.

Pelaajat

Otan jokaisen pelaajan vain kerran mukaan näihin kausiyhteenvetoihin, joten esim. Walcott mainitaan laitureista puhuttaessa, mutta on kuitenkin vasta mukana varsinaisesti hyökkääjien osuudessa.

Alexis Sanchez. Alkukausi meni heikosti, koska joutui Copa American jäljiltä heti avausottelussa kentälle, vaikka oli täysin puolikuntoinen ja harjoitellut vain muutaman päivän. Todella typerä temppu Wengeriltä, mutta ei niin typerä kuin peluuttaa mies loukkaantuneeksi ennen vuodenvaihdetta, vaikka takareisi oli oireillut jo pidempään. Norwichiakaan vastaan managerimme ei uskaltanut jättää chileläistä penkille ja sen seurauksena kaksi seuraavaa kuukautta menivätkin takareittä kuntouttaessa.

Toinen kausi ei ollut Sanchezilla ensimmäisen kauden veroinen, mutta siitä huolimatta mies on joukkueen todennäköisesti tärkein pelaaja ja lähes korvaamaton palanen hyökkäyspeliä. Ehkä kausi oli otteiden puolesta heikompi, mutta tästä Wenger saa ottaa osansa ja ehkä ison sellaisen typerän peluuttamisen seurauksena niin alkukaudesta kuin loukkaantumiseen johtaneissa otteluissa.

Alex Oxlade-Chamberlain. Kokonaisuutena jälleen suuri pettymys ja omissa papereissani olen menettänyt toivon miehen suhteen. Oli harjoituskaudella hyvä ja teki komean maalin Community Shieldissä Chelseaa vastaan, mutta siihenpä se jäi.

Lopputarina oli normaali, että heti kun pääsee pelaamaan vähän enemmän ja otteet ehkä ovat hetken toiveita antavia on vuorossa satavarmasti loukkaantuminen. Näin kävi tälläkin kertaa ja myöhemmin kaudella otteet olivat kaiken lisäksi aivan kauheita. Tuntuu, että tällä hetkellä Ox on heikompi tai ei ainakaan yhtään parempi pelaaja kuin viisi vuotta sitten seuraan tullessaan ja se kertoo kaiken oleellisen.

Joel Campbell. Aloitti heikosti ja muutama peli meni tuntumaa hakiessa, mutta osoittautui nopeasti paremmaksi vaihtoehdoksi kuin englantilaiskaksikko Ox ja Walcott. Todella kova työmoraali puolustussuuntaan ja lisäksi muutamia maagisia syöttöjä ja ratkaisuja hyökkäyspäässä. Ei välttämättä koskaan riittävän hyvä meidän avauksen laituriksi, mutta kelpaa rotaatiossa kolmos- tai nelosvaihtoehtona vallan hyvin.

Valitettavasti tulevaisuus costaricalaisen kohdallaauki, sillä Wenger jostain käsittämättömästä syystä suosii mieluummin englantilaiskaksikkoa, vaikka Campbell jo muutaman pelin jälkeen esitti parempi otteita kuin Ox koko Arsenal urallaan ja Walcotinkin huippukaudet ja vähänkään pidemmät hyvät jaksot 10 vuoden ajalta on voinut laskea helposti yhden käden sormilla.

Alex Iwobi. Jos ennen kauden alkua olisi pitänyt veikata, niin olisin sanonut Reine-Adelaiden olevan huomattavasti todennäköisempi ykkösjoukkueeseen nousija. Toisin kuitenkin kävi ja kauden viimeisen kolmanneksen tai neljänneksen aikana Iwobi otti hyvillä otteillaan avauksen paikan ja tehot olivat heti paremmat kuin Oxilla koskaan.

Iwobi on suhteellisen isokokoinen laituriksi, nopea, pallo pysyy hallussa mukavasti ja lisäksi peliälyä vaikuttaisi olevan, joten kyseessä on erittäin potentiaalinen pelimies. Ehdottomasti nykyvaihtoehdoista pitäisi olla Campbellin kanssa taistelemassa avauksen paikasta ja selkeästi Oxia ja Walcottia edellä.

Yhteenveto ja tulevaisuus

Määrää on, mutta laatua ei tarpeeksi. Avauksen laiturille olisi tilausta, kuten jo niin monena vuotena aikaisemminkin. Sanchez, hankinta, Iwobi ja Campbell olisivat oma valintani ensi kauden laitureiksi. Gnabry ja Reine-Adelaide kaksikon voisi lainata jonnekin missä peliaikaa tulee viikoittain.

Walcott ja Ox sen sijaan olisi pakko laittaa välittömästi lihoiksi, mutta varsinkin Walcottin myyminen miehen älyttömän suuren palkan takia on lähes mahdotonta, kun sopimusta on edelleen kolme kautta jäljellä. Ox olisi helpompi myytävä, vaikka palkka on myös kohdallaan samoin kuin loukkaantumisherkkyys. Todennäköisesti kuitenkin Wenger ei edes harkitse Oxin myyntiä, vaan myy mieluummin Campbellin, jossa ei ole mitään järkeä.

8 thoughts on “Kausiyhteenveto – laiturit

 1. EM-finaalipäivänä päivän merkittävin Arsenal-uutinen lienee Arsene Wengerin ylistys Englannille ja sen maajoukkueelle, jota Wenger sanoo mielellään jonain päivänä valmentavansa. Mutta ei suostu kävelemään ulos Arsenalista tänä kesänä/syksynä.

  Tässä olisi siis pelin paikka FA:lle, esim. Hiddink vuodeksi väliaikaismanageriksi ja Wenger ensi kesänä jatkamaan siitä.

  En osaa sanoa onko tämä tarkkaan harkittua julkisuuspeliä, joka päättyy pikavauhtia tehtyyn Arsenal-jatkoon, vai onko innostus todellista? Ei tuo välttämättä kaukaa haettua ole, mitä Wenger sanoo 20 vuoden jälkeen Lontoossa: ”Englanti on toinen kotimaani”.

 2. Enpä usko Wengerin olevan tosissaan kiinnostunut Englannin maajoukkueen valmentamisesta. Siinä postissa kun on tiukka tulosvastuu eikä menestymättömyyttä voi selitellä ulkopuolisilla tekijöillä.

 3. Nyt wenger kättä taskuun ja icardi interistä tykkimiehiin.miehen agentti on ilmoittanut että ilmeisesti talousvaikeuksien vuoksi joutuvat miehen myymään.kuitenkin ikää vasta 23 vuotta ja jo ihan kelpo maalimääriä paukuttanut nuoresta iästä huolimatta.

  • Tämä on ristiriitaista. Mielestäni ainakin Morattin Interin myynti on jo ratifioitu ja kai kohta Berlusconin Milanin myyntikin. Kumpikin kiinalaisille, joten mitään selvää rahapulaa ei enää pitäisi olla. Pikemminkin voisi olla niin, että haetaan nimimiehiä, siinä mielessä Icardi voisi ollakin lähdössä.

 4. Ei sit tullut Arsenal-pelureista EM-voittajia – tiesihän sen, kun maalissa oli Spuds-veskari. Millähän hinnalla Pepe irtoaisi Realista…

 5. Giroud pelasi taas hyvän pelin. Teki paljon tilaa muille ja oli lähellä pistää paikasta sisään. Se räpeltäminen mitä meillä nähdään oli poissa.. olihan tuo Ranskan hyökkääminen kuitenkin aika hyvää kaikenkaikkiaan.

 6. Sanchez ainoa siis, joka sai jotain positiivista kesästään jalkapalloilullisesti. Varsinkin Giroud saa arvostelua ja taas voimalla keskitytään hänen puutteisiinsa, ei vahvuuksiin.

  Mutta typerää, ellei vaihdon Giroud – Gignac syy ollut Giron liiallinen väsymys. Se rikkoi Griezmannin ja Giroudin yhteistyön ja Bicmac ei paljon posiitiivista tuonut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s