Hyökkääjiä ei ole managerimme mukaan ollut saatavilla neljään vuoteen

Pelaaja toisensa jälkeen menee muualle Wengerin pyöritellessä peukaloitaan kisakommentoinnin ohella. Ehkä seuraavaksi on vuorossa sitten muutaman viikon loma managerillemme, sillä eihän kommentointi nyt mitään lomailua ole. Hyvinhän tässä ehtii loman pitää, kun osa pelaajistakin lomailee vielä pari viikkoa.

Taktiikoita tai peliryhmityksiä ei tarvitse sen kummemmin miettiä. Ryhmitys on aina sama oli vastassa kuka tahansa tai oli käytettävissä ketä pelaajia tahansa. Eipä siinä paljoa tarvitse harjoituskaudella taktisia asioita miettiä tai harjoitella, kun ne eivät ole muuttuneet yli 10 vuoteen.

Miksi muuten Giroud, Ramsey ja moni muukin näyttää maajoukkueessa paremmalta pelaajalta kuin meillä? Ettei vain kyse olisi taktiikoista ja pelaajien vahvuuksien maksimoimisesta valmentajien toimesta. No tuskin, sillä eihän kukaan voisi olla parempi kuin Wenger.

Hyökkääjävahvistusta olemme hakeneet nyt koko kesän ja haaviin on tarttunut toistaiseksi joku täysin tuntematon japanilainen. Ylipäätään olemme 2012 kesästä asti hakeneet uutta ykköshyökkääjää ja haku on edelleen kesken.

Managerimme mukaan vain ketään ei ole ollut saatavilla neljään vuoteen tai Giroud on maailmanluokkaa. Jotenkin tästä huolimatta Giroud on ensimmäinen ykköshyökkääjämme pariin vuosikymmeneen, joka ei liigassa saa 20 maalin rajaa rikottua puhumattakaan kovemmista lukemista. Hataralla pohjalla on managerimme toiminta sekä selitykset ja tässä vaiheessa pitäisi herätyskellojen soida kovimpienkin Wengerin fanien kohdalla.

Janssen on menossa naapuriin, Bacca ehkä West Hamiin, Zlatan siirtyi jo Manuun, Batshuayi Chelseaan, Nolito Manchester Cityyn, Embolo Schalkeen, Musa Leicesteriin, Pelle Kiinaan, Dzeko Romaan. Onhan näitä hyökkääjiä jos vahvistuksia haluttaisiin, mutta managerimme ei vain halua ja antaa Giroudille viidennen kauden peräkkäin ykköshyökkääjänä ja lähes ainoana vaihtoehtona, kun Welbeck on pitkään loukkaantuneena.

Eivät kaikki edellä mainitut olisi mitään taattuja maailmanluokan pelaajia, mutta varmasti parempia vaihtoehtoja kuin loukkaantunut Welbeck tai umpisurkeat Walcott, Sanogo tai paitamyynnin ja markkinoinnin takia hankittu Asano.

Toki voi olla, että kukaan vähänkään parempi pelaaja ei edes enää halua tulla Wengerin alaisuuteen, kuten Vardyn tapaus osoitti.

Ja onhan tämä tavallaan ristiriitaista toivoa vahvistuksia, sillä ylivoimaisesti suurin ongelma on manageri ja se ei poistu pelaajia vaihtamalla. Valitettavasti vain Wenger näyttää pysyvän tapahtui mitä tahansa. No toivottavasti ei kirjoittaisi ennen ensi kauden loppua jatkosopimusta (turha toive), sillä neljän sakin ulkopuolelle jäämistä tämän kaltaisella toiminnalla kesän aikana voi olla aika vaikea selitellä kannattajille.

27 thoughts on “Hyökkääjiä ei ole managerimme mukaan ollut saatavilla neljään vuoteen

 1. Iltalehdessä ilmestyi juuri juttu, lähteenä telegrapt.
  Sen mukaan wenkku olisi torpannut Henryn akatemiapestin sen takia että hän työskentelee sky sportsin palveluksessa viikonloppuisin.

   • Aika sekava vyyhti. Ja wengerin kannalta aika karua meininkiä: jutussa luetellaan useita muitakin ex-gunnerseja, jotka ovat lähteneet valmentajiksi muihin seuroihin – olivatko halunneet aloittaa koutsaamisen esim. Arsenalin junnuissa, vaikea sanoa. Ja jos eivät ole halunneet, onko syynä wenger, vaikea sanoa sitäkään.

    Mutta selkeästi Wengeriä nyppii Henryn kommentit Skyn asiantuntijana.

    Tähän sopii vanha lausahdus: Wengerin pitää erota välittömästi!

   • Aika noloa tosiaan, että Wenger nyt näyttää katkaisseen luontevan Arsenal-uran Henryltä.

    Adams saa nyt u18 vastuun ja Freddie u16. Mieluummin kyllä Henry u18-valmentajaksi kuin Adams, mutta Wenger päätti toisin.

  • Aika erikoista olisi, jos valmentaja istuisi sivutöinään telkkarissa kritisoimassa työnantajansa toimintaa.

 2. Jutussa on myös video viime kaudelta, jossa wenger kommentoi Henryn puheita fanien vihaisuudesta. Jostain syystä pidän Wengerin vastauksesta: stadionin parhailta paikoilta ei voi nähdä, miten taviskatsojat reagoivat.

 3. Wenger odottelee, josko japanilainen saisi kuitenkin työluvan. Sitten on hyökkääjiä tarpeeksi.

  Ei, kyllä tämä on taas painajaismaista joukkueen rakennusta. Elettäkään ei tehdä puutteiden korjaamiseksi, huhut ainakin ovat jo mennet harvinaisen heikkotasoisiksi ja epäuskottaviksi.

 4. Eipä hyökkääjien puute markkinoilla estänyt Tottenhamia hankkimasta maalintekijää Hollannista. Sopivien pelaajien puute ei voi olla vakavassa mielessä esitetty väite.

  • Onhan se toisaalta niinkin, että voi olla hankala löytää 10m kärkeä. jolla on maailmanluokan näytöt ja tehot.

 5. Tuossa kotia kohti ajaessa minulle se selvisi autoraatiota kuunnellessa: Pitkäaikainen unettomuus aiheuttaa negatiivisuutta ja apatiaa. Mitä pitempi jakso unettomuutta, sitä vahvemmin oirehtii.
  Mitä pitkäaikaisempi kannattaja, sitä enemmän on joutunut viettämään unettomia öitä murehtiessaan sitä, mitä Arsenalissa tapahtuu ja mitä Wenger mahtaa puuhata. Tämä siirtoikkunan auki oleminen on pahinta, mitä voi olla.
  No tulipahan tällekin asialle selitys!
  Minulla taitaa olla vuosia liian vähän…..

  COYG

 6. 32 päivää ensimmäiseen matsiin. Moniko uskoo, että joukkue on kasassa ja valmiina siihen mennessä? Vai mennäänkö Poolia vastaan tyylillä Sanogo/Akpom kärjessä?

  On muuten kova isku, jos Klopp pistää nokkaan heti ensimmäisessä matsissa, vaikkei mitään pokaalia ei siinä vielä menetäkään. Kannattaisi olla terävä ja valmis.

 7. Sanogolla mennään, ei meille huippukärkeä hankita, se on tullut jo selväksi.
  Optimismia oli vielä ennen em-kisojen alkua, mut ei ole enää.
  Joku toivotaan toivotaan aasialainen rättimyynninedistäjä voidaan vielä hankkia, mut se on siinä. Valitettavasti, jälleen kerran.

  • Toimittaja tietää: ”Yaya Sanogo has also returned to pre-season training at Arsenal, after two disappointing loan spells at Ajax and Charlton Athletic last season. Wenger is currently also deciding whether he will stay as part of the first team squad this season or go on loan again, but is thought to have fallen behind Akpom in the pecking order.”

   Myynti on luonnollisesti mahdotonta, koska kukaan ei halua maksaa mitään. Sanogon kohtalona on odotella, koska sopimus ja palkanmaksu Arsenalissa loppuu. Näitä tarinoita alkaa olla jo monta.

 8. Tuli mieleen tarkistaa, mitä mieltä Transfermarkt on sopimuksista, yleensä ihmeteltävän tarkkaa tietoa. Sen mukaan Gnabryllä ja Sanogolla on vain vuosi sopimusta jäljellä. Hyvä näin, jos pitää paikkaansa. Mutta hieman uskoa horjuttaa se, että saman lähteen mukaan myös Koscielnyllä ja Mertesackerilla soppari loppuu ensi kesään. Varsinkin Koscielnyn suhteen tätä on vaikea uskoa, olisi jättimöhlöys jos tilanne olisi päätetty tähän tilaan.

 9. Kannattaa nyt lopettaa noi höpötykset paitamyynnistä tuon uuden japanilaisen kohdalla. Sopimuksethan on kirjoitettu niin, että Arsenal saa vain pienen murusen paidan myyntihinnasta. Se ei muutu, vaikka kuinka paljon lässyttäisi että ”on ostettu vain paitamyyntiä lisäämään”.

  Ja ylipäätään, paljonko luulette että AW käyttää tuollaiseen aikaa? Aivan.. Kannattaa jättää se kritiikki oikeisiin paikkoihin eikä vaan valittaa valittamisen ilosta.

  • Nyt on pakko uteliaisuudesta kysyä, mistä oot saanut tuon tiedon, että Arsenal saisi vain ”pienen murusen” paidan myyntihinnasta? Siis en epäile, etteikö pitäisi paikkaansa, mutta ainakin itselle tuli täysin puskista tämä tieto.

 10. Aika naurettavaa tosiaan tämä Higuain-kirjoittelu ja siihen mukaan meneminen. Higuain on selvästi tuhnuin näistä superhyökkääjistä (Suarez, Lewa, Zlatan), yli 30 maalin miehistä eikä ole koskaan voittanut mitään, vaikka pelasi Real Madridissa. En ole lainkaan yllättynyt, ettei Wenger tästä kaverista ole halukas maksamaan jotain yli 60 miljoonaa, ikä huomioon ottaen. MIeluummin hieman nuorempi ja nouseva kyky, esim. juuri Lacazette. Mutta kun Wengerille selvästikin reilu 40m on liikaa.

  Epäilen, että tässä nimenomaan hinta kiikastaa Arsenalilla. Hyökkääjiä on tarjolla, mutta hinnat on Moratan ja Lacazetten kaltaisilla kohtuu lupauksillakin Wengerin mielestä liian kovat. Spursin ostama hollantilaiskärki on sitten jonkin muun takia liian huono, vaikka hinta oli halpa. Tässä on tarkat speksit, pitää olla selvä parannus Giroudista ja Welbeckistä (näitä on paljon), mutta ei saa maksaa yli jonkun imaginaarisen hintakaton, joka lienee 35-40 miljoonaa euroa. Yhtälö on vaikea. Lompakko aukeaa runsaammin vasta, jos Özil tai Sanchez joudutaan myymään.

 11. Hessulla on kovaa faktaa paitamyynnistä. En ole kuullutkaan, millaiset osuudet kenelläkin on. Sen vain tiedän, että soppari on erilainen kuin Munalla, joka myi koko rättibisneksensä Adidakselle.

  • Itsekseni mietin samaa. Käsittääkseni sopimuksesta ei ole juuri tietoja vuodettu julkisuuteen.

 12. Tämän japanilaisen suhteenhan on fakta että hän on wenkun lehtolapsi.
  Wenkku valmensi siellä 22 vuotta sitten ja kaveri on 21-vuotias.
  Kun laskee yks plus yks niin..
  😀😀😀😀😀😀😀😀😀

  • Ja jos olis pelkästään paitamyyntiä varten ostettu niin olisihan se ysipaita heti julkaistu, eihän kukaan osta paitaa jos ei tiedä pelinumeroa. Ja jos ja kun se numero julkaistaan niin ei silloin kukaan muista enää että tämä pelaaja hankittiin.

 13. Timon analyysi hintakysymyksestä on oikeansuuntainen. Arsene on ollut tarkka hinnoittelun suhteen, mutta kun omasta mielestään hinta ja laatu ovat sopusoinnussa, rahaa löytyy (Özil ja Alexis). Tässä mielessä Xhakasta maksettu hinta (arvioiden mukaan noin 30 miljoonaa £) on korkea, joten odotukset ovat kovat.
  Sitten toimitaan myös huoltoasemanhoitaja Vilen periaatteiden mukaan: kun halvalla saadaan, otetaan (Sanogo ilmaiseksi). Laskelmissa unohtui käyttökustannukset. Sinänsä eräänlainen mysteeri on, että ko. pelaaja oli Ranskan nuorissa tehokkain maalintekijä, mutta tämän jälkeen on postimiehen kahviin sekoitettu jotain muutakin suomalaisen postiperinteen mukaisesti.
  Mielenkiinnolla odotan, kuka hyökkääjä hankintaan, kun sellainen varmaankin tulee ja japsi ei ole tässä tapauksessa vaihtoehto.
  Keijukais-Griezmannin ja Tuhnun yhteistyö oli hyvää EURO-kisoissa, mutta taitaa keijukainen kuulua noihin liian kalliisiin tapauksiin.

  COYG

   • Jostain muistan lukeneeni,että ulosostohinta on jotain 80-100 miljoonaa puntaa ja Arsenelle liian kallis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s