Henryn potkut rimanalitus jopa Wengerin mittapuulla

Wenger on alittanut riman taas kerran, tällä kertaa Thierry Henryyn ja tv:ssä työskentelyn suhteen. Henry on junnujen kanssa työskennellyt apuvalmentajana samalla suorittaen UEFA:n valmentajalisenssiä. Nyt Wenger laittoi asialle stopin ja sanoi, että yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajistamme ei saa jatkaa apuvalmentajana junnuissa jos jatkaa Sky:n hommissa. Aivan uskomatonta tekopyhyyttä Wengeriltä ottaen huomioon miehen omat tekemiset.

Junnujen apuvalmentaja, joka ei nosta edes seuralta palkkaa, ei siis voi kommentoida viikonloppuisin Skylle, mutta meidän ykkösjoukkueen manageri voi joka ikisien arvoturnauksen olla televisiohommissa ja lisäksi usein myös kauden aikaan maaottelutauoilla. Ei herran jestas mihin jamaan seuramme on päästetty, kun yksi mies on täysin diktaattorin asemassa ja tekee ihan mitä lystää.

Wengerin selitys oli, että Henryn pitäisi keskittyä valmentamiseen pelkästään, eikä mies voisi samaan aikaan kritisoida Sky:n studiossa pelaajia. Manageriltamme vain unohtui, että Henry toimii junnupelaajien, eikä edustusjoukkuepelaajien kanssa.

Ymmärtäisin jos Henry olisi edustusjoukkueen mukana tai edes reserveissä, mutta ei Henry puhu viikonloppuisin Sky:n laskuun mitään junnupelaajista. Lisäksi Henryn kritiikki ylipäätään Arsenalia ja erityisesti Wengeriä kohtaan on studiossa ollut todella vähäistä. En muista kertaakaan, että Henry olisi sanonut suoraan jonkin ongelman olevan Wengerin vika.

Tästä huolimatta diktaattorimme pistää legendan sivuun palkattomasta työstä junnujen kanssa. Tyylikästä ja kertoo kuinka Wengerin ainoa missio on enää suojella omaa asemaansa ja miljoonatuloja keinolla millä hyvänsä. Seuran edulla ja joukkueen menestyksellä ei ole mitään väliä.

Jos olet vähänkään eri mieltä, esität omia mielipiteitä ja olet ylipäätään statukselta uhka managerillemme, niin tämä on lopputulos. Henry jatkaa Bergkampin, Vieiran, Artetan ja muiden tavoin valmennusuraansa jonkin muun seuran mukana.

Toivon todella, että tämän viimeisimmän episodin jälkeen Henry ei enää säästele sanojaan Sky:n lähetyksissä ensi kaudella, kun tulemme sukeltamaan ennätyssyvälle Wengerin aikakautta katsottaessa. Mitään syytä ei pitäisi olla saamansa kohtelun perusteella, sillä niin tekopyhää on Wengerin käyttäytyminen.

Eikö managerimme todella näe ristiriitaa tässä ratkaisussa suhteessa omiin tekemisiin? Ei ilmeisesti, sillä rajaton valta tunnetusti sokeuttaa.

Mainokset

28 thoughts on “Henryn potkut rimanalitus jopa Wengerin mittapuulla

 1. Olen itse arvostellut aikoinaan Fergusonia kovasti siitä, että hän kohteli vähänkin kriittisesti kirjoitellutta mediaa todella tylysti. Eli hänen näkemyksensä mukaan on vain me ja ne muut, viholliset, omat ei tekemisiä saaneet arvostella. Wenger tuntuu pääsevään nyt samalle tasolle, edes Henry ei voi olla enää ”me”, jos vähänkin arvostelee seuraa ja joukkuetta, joka silmin nähden ja tulosten perusteella pelaa huonosti ja päättää taas kerran kauden pokaaleitta.

  Henry ja kaikki muutkin ex-Arsenalit käsittelevät Wengerin joukkuetta silkkihankikkain, eikä brittiläisessä pundit-kulttuurissa ole tarkoituskaan teeskennellä olevansa objektiivinen. Mutta näyttää tyhjäpäiseltä tai pohjoiskorealaisellta, jos latelee samat kliseet, oli tulos 4-0 tai 0-4.

 2. Käsi pystyyn virheen merkiksi! Enpäs löydäkään halaistua sanaa siitä, että Arsenal saisi vain murusia paitamyynnistä. Ilmeisestikin sekoitan tuohon Manun diiliin, joka on punnissa kertaluokkaa suurempi kuin Arsenalin Puma-diili.

 3. Sen werran koskien eilisiä kommentteja niin olikohan nimimerkki Hessu joka kommentoi että turhaa murehdimme paitamyyntejä yms koska Wenger ei niille korvaansa lotkauta ja siinä oot Hessu aivan oikeassa. Mutta en usko että wenkku lotkauttaa korvaansa millekkään meidän kirjoituksille sen kummemmin miten muutkaan managerit jonkin seuran suomiosaston kirjotuksille. Hyvä jos tsekkaavat emämaansa faniosaston kirjoittelua ja niitäki vaan silloin ku pyyhkii hyvin. Silloinku ei mee hyvin nii mitäpä niitä negatiivisuuksia lukemaa vaikka aihetta oliski. Mutta se siitä. Hyökkääjäprobleemaa ku mietitään niin en voi kuin ihmetellä sitä että miten Higuainia aliarvostetaan. Realissa pelatessaan maalikeskiarvo 0,56 ja tähän oon ynnänny tietysti kaikki kaudet siitä alkaen ku mies meni realiin.
  Ja alkuaikoina ei pelannu läheskää kaikissa matseissa ja monet matsit aloitti vaihdosta ku oli nuori jamppa. Kuitenkin 3 espanjan mestaruutta ja parhaimpina kausina maaleja tuli 22 ja parhaimpana 27 maalia (enemmän tais tehdä vain ronaldo)
  Nyt Napolissa koko ura 0,68 keskiarvolla ja mennyt kausi keskiarvolla maali per matsi.
  Lisäksi pitää ottaa huomioon että maalinteko oli lähes kokonaan Higuainin harteilla jos vertaa esim realiin ja barcaan sekä se että serie aassa jos jossain puolustuspelaamista pidetään suuressa arvossa ja oman pään puhtaana pitäminen on se mistä valtaosa serie aan porukoista lähtee matsia rakentamaan.
  Tällä en tarkoita sitä että meidänpitäis antaa Olli ja joku 50 milliä välirahaa.
  Tarkoitan sitä että vuosi sitten oli keskusteluja Benzemasta, Higuainista ja esim Cavanista.
  Muistaakseni olin sitä mieltä että Cavani ykkösvaihto tietysti hinnasta riippuen ja sitten Higuain ennen Benzemaa.
  Ja tämä siis sillä odotusarvolla että Ollia ei myytäis vaan että pelattais myös edes perkele joskus kahdella kärjellä ja siksi itse kallistuin ensin Cavaniin koska Ollin vahvuudet ja heikkoudet tiedetään ja Cavani olis tuonu nopeutta Ollin rinnalle.
  Higuain olis taas mun mielestä paras jos pelataan yhden kärjen taktiikalla ja vuosi sitten Higuainista vinguttiin pauttiarallaa 40 – 45 milliä ja itte ainaki liputan että kaupat olis pitäny tehdä vuosi sittenja perkele heti. No nyt on hinta karannu pilviin ja tuota summaa ei kannata maksaa ja Olli täytyy pitää kakkosvaihtoehtona.
  Ja tullaan samaan ongelmaan: Vitun Wenger
  Liian vähän. Liian myöhään
  Jotain artetoja ja rosiskeja roikotetaan jengis vuositolokulla vaikka kavereiden anti seuralle oli menny jo 3 vuotta sitten umpeen. Artetakin oli aikoinaa huippupelaaja joka antoi parhaat vuodet toffeesille
  Summasummarum: Wenger helvettiin ja äkkiä

 4. Hyökkääjistä vielä. Viime keväänä Wenger ja muut innostuivat Iwobista, joka pelasi ilmeisesti paljon paremmin mitä treenaus ja reservit ennustivat. Kohtalainen läpilyönti, mutta ei tässä nyt sellaisesta talentista kukaan puhu, että mullistaa tiimin ja paukuttaa esim. anelkamaiset 17 maalia. Ongelma on nimenomaan se, ettei maalinteossa ole näköpiirissä minkäänlaisia sisäisiä ratkaisuja. Yhtäkään kovan luokan junnuhyökkääjälupausta ei ole seurassa, jolta voisi edes kiivain optimisti odottaa läpimurtoa. Ei kärjessä, ei laiturina. Sanogon ja Akpomin huippukaudesta puhutaan, jos onnistuvat viisi kertaa, Iwobi ehkä 5-8 maalia, mutta voi olla hyvin 2 maaliakin. Kaikki kolme voivat hyvin jäädä nollilekin ja kuten moneen kertaan todettu, Sanogo todennäköisesti ei edustuksessa enää näillä lainanäytöillä saa mitään mahdollisuutta.

  Giroud tekee aika luotettavasti sen 15 liigamaalia. Ehkä ainoa sisäinen ”yllättäjä” on tuttuun tapaan Theo Walcott, jolla on saumaaa edelleen rikkoa 10 maalin raja, vaikka sitä ei kovin todennäköisenä voi pitää sekä terveystietojen että pelillisen motivaation takia. Ox, Özil, Gnabry jne eivät isoja maalimääriä tule tekemään, se on jo aiemmilta vuosilta tullut selväksi.

 5. En ota kantaa Higuainiin, mutta minulla on teoria, että mikään joukkue ei voita mestaruutta ellei joukossa ole argentiinalainen. Meillä taitaa vasta kolmosmaalivahti edustaa ko. maata.

 6. Näin on. Tosin Özililtä en nii maaleja odotakkaan vaan maalipaikkojen luojaa. Ox ja varsinki Theo lihoiksi mutta ku Theon liksa on mitä on niin kukaan ei osta.
  No. Maltetaa venata nii wenkku tekee Theon kans uuden sopparin kovemmalla liksalla.
  Higuainista vielä sen verran että en usko että hän tai kukaan tekee valkussa maaleja tahtiin maali per matsi mutta uskon että tekis 3 otteluun 2 häkkiä jolloin niitä syntyis 26 – 28 kpl.
  Hyökkääjän lisäksi vielä tosiaan toppari ja laitalinkki.
  Ensin toppari. Kos on mielestäni huipputoppari ja Gabrielista voi sellainen tulla. On vielä aikaa kehittyä.
  Mutta Mertesacker ”The Titanic” on jälleen vuoden kokeneempi ja ”nopeampi”.
  Kukahan kävis kuiskaalemaan professorimme korvaan että: huhuu proffa, merten nopeus ei riitä. Edelleenkään.
  Liian vähän. Liian myöhään

  • Kommentoin vain siinä mielessä, että Özil pelaa ylhällä ja on maalipaikoissa kohtuullisesti kauden aikana. Mutta vähän on samaa kuin Hlebillä, ei vaan mene kovin usein pallo maaliin Özilin jalasta. Toki pääfunktio on muualla.

 7. Joo Timo ymmärsin kyllä pointtis ja ittekkin oon samaa mieltä että Özil vois osua useamminkin mutta niinkauan ku luo paikkoja edelliskauden tahtiin niin oon miehen antiin tyytyväinen.
  Pelkään vaan kauhuskenaariota että Özil ja/tai sanches häipyy ja meille jää hankkimatta todellinen ykköspyssy. Vaikka eihän joukkue siitä vahvistu vaikka 1 huippu ostetaa ja 2 myydään.
  Vaikka aikaa on elokuun loppuun niin pelkään että käy näin:
  Liian vähän, liian myöhään

 8. Perin outoa et Wenger ei löydä, tai halua löytää Henrylle käyttöä. Jos junnupuolelle pyrkivän seuralegendan toimenkuvaan ei mahdu joskus tv-työskentely, entistä oudommaksi menee.

  Uskoisin että Henry jos kuka, osaisi koutsata junnuille maalintekoa yms. hyökkäyspään toimintamalleja, jotka edistäisivät maalintekoa.

  Ei toi oma junnupuoli/akatemia ole liikaa maalintekijöitä tällä vuosituhannella tuottanut.

  Arsenal muistuttaa enemmän Muppet showta kuin takaisin huipulle pyrkivää seuraa.

  Ai niin, unohdin et nelossija on lähellä huippua ja 2. sija on huipulta seuraava.

  Kukkulan kuningas alas vallasta ja uusi manager tilalle. Ei tää touhu muuten muuksi muutu.

 9. Pikku hiljaa voimme vetää yli vaihtoehdon ”Arsenal ostaa huippukärjen”, koska osa on siirtynyt jo ja osalla myyjä ei todellakaan ilmeisesti halua myydä ellei saa vähintään kaksinkertaisena markkinahintaa.

  Eli jäämme odottelemaan vaihtoehtoa B: kani hatusta tai ainakin uusi Welbeck.

 10. Tämä muppet show tietää sitä että kauden avauksessa kärjessä viilettää joko Akpom tai sanogo.
  Muutaman eka pelin jälkeen on annettu kilpailijoille jo muutaman pojon etumatka.
  Kilpailijat ovat kilpavarustelleet rivejään niin et jopa wenkkutrophy voi olla tiukassa.
  Ö ja Alexis tähyilevät entistä enemmän muualle ja lähtevät viimeistään kauden jälkeen.

  Mut taloudellisessa sarjataulukossa olemme kiistaton ykkönen , hiphei.

  Näin pessimistiseksi tämäkin kokenut Gooner on tullut…

 11. Joo, Kanten siirto Chelseaan alkaa varmistua. No, hän ei ollut koskaan tulossa Arsenaliin Xhakan jälkeen.

  Mutta tosiaan, alkaa olla äärimmäisen vaikea nähdä Arsenalin sijoittumista manchesterilaisten ja Chelsean edelle. Kovia moderneja valmentajia ja pelaajapaketit vahvistuvat viikko viikolta. Wengerin uskomattoman putken jatkumisen eli nelossijan saavuttamisen kannalta siis keskeistä on Poolin ja Spursin epäonnistuminen samanaikaisesti, joka on toki kohtuu todennäköistä kyseisten joukkueiden mittavan puppelointihistorian takia.

  Nyt ilmeisesti siis EM-pelaajat palaavat treeneihin 1.8. Tuntuisi erikoiselta, siis vain 20 päivän kesäloma? Giroud ei kovin kauan kestä tällä kaudella, tuhnuputken voi ennakoida olevan normaaliakin pidempi.

 12. Jos mietitään näitä Stanin arvostamia asioita kuuliaisen kannattajan malliin, niin jo klassisella tuoreella Forbesin listalla Arsenal nousee kohisten sijalta 36 sijalle 23 arvokkaimpien urheiluseurojen listalla. Stanin sijoituksen arvo on nyt reilu 2 miljardia taalaa. Ja Stan itse on valioliigan kolmanneksi rikkain seuraomistaja, mutta käytännössä numeroissa ihan tasoissa Abran kanssa. Vain Cityn sheikki on olennaisesti rikkaampi. Joten, tuohta kyllä löytyisi.

  • Mutta toimintaidea on toinen: Abralle ja sheikeille futis on enemmänkin kallis harrastus, Kronkelle yksi bisneshaaroista. Tosin Abra on selkeästi alkanut vaatia, että menestystä on tultava muutenkin kuin hankkimalla kalleimmat pelaajat – se taas ei sovi Moulle, joka löysi Munasta uuden paikan ökytörsäilyyn.

 13. Higuain-huhut kiihtyvät. On nyt Skyn huhulistauksen ykkösenä. Sky on tässä sikäli hyvä lähde, että toimivat myös Italiassa.

  • Higuain tasoonsa nähden pirusti liian kallis, MUTTA uskottavavuuden takia olisi pirun tärkeä ostos.

   • Todellakin liian kallis, ei maksa vaivaa moisilla hinnoilla. Ei jatkoon. -Bubba-

 14. Joo nyt se Higuain sitte maksaa tuplasti enemmän ku vuosi sitten. Vaikke ittekkää odottanu Higuainilta tällästä täysosumavuotta niin selvää oli että hinta nousee jos paukuttaa maaleja hyvään tahtiin. Viime kesänä wenkku sanoi ettei tarvita ketää kenttäpelaajaa ja tammikuus jouduttii hankkimaan Elneny joka oli kyllä todella huippuhankinta hintaansa nähden ainakin kevätkauden perusteella.
  Jouluna wenkku vaahtos ku oltii piikissä että tiesi ettei tarvita hyökkääjää.
  Nyt sitte ollaa (ilmeisesti) Higuainin perässä jonka hinta on tuplaantunu ku Vardy kieltäytyi kunniasta. Alkaa jo itteäki v…ttaa kulunu klisee: liian vähän, liian myöhään
  Vaikka wenkun tietäen ei yllättäisi pätkääkää jos japsi olis se lopullinen hyökkääjä”vahvistus”.
  En tarkoita tuomita miestä ennakkoon mutta taitaa olla vielä poikanen miesten ympyröihin.
  Aika näyttää

 15. Floppivaara on Higuainilla ilmeinen. 10 vuotta Euroopassa, viime kausi oli ainoa 30 maalin ylitys ja sen lisäksi vain kolmena kautena yli 20 maalia. Ei nyt ihan jäätävää. Pari edellistä iItaliassa oli vähän vaisuja.

  Mutta en usko hinnan missään nimessä olevan 80 miljoonaa. vaan 50-60 välissä, jos Wenger ostaa.

  • Sen jälkeen kun on saanut kohtalaisesti peliaikaa (08-09 ->) on kuudella kaudella kahdeksasta tehnyt yli 20 maalia (keskimäärin 25 per kausi), ei varmaan parempaa saldoa oo kuin messillä, ronaldolla ja suarezilla

   • Niinno, itse hyväksyn mukaan vain liigan ja UCL:n, Italian ja Espanjan cupit on sen verran höntsäluonteisia ja samoin Euroopan jämäcup, ettei voi ottaa vakavasti.

 16. No joo niinku eile kirjotin niin laskin keskiarvoon tietysti kaikki kaudet niinku mielestäni pitääkin ja uransa alussa realissa jamppa kulutti aika paljo vaihtopenkkiä josta alhaiset maalimäärät. Itte tykkään Higuainista siksi että se on aika kokonaisvaltainen paketti. Löytyy kovuutta, pelisilmää, taitoa ja osaa laukoa. En tiedä onko mikään ominaisuus tasoa 10 mutta mielestäni tasoa 9 joka suhteessa joten siksi uskoisin että pärjää valkussa. Mikä olis maalimäärät ja missä enee floppauksen raja niin se on sitte hämärämpi juttu ja paljonha riippuis siitä pelattaisko kuinka paljon yhdellä ja kuinka paljon kahdella kärjellä.
  Vuosi sitte hinta oli se n 40 milliä ja vuosi sitten olis voinu surutta myydä rosickyn, artetan, flaminin, sanogon, oxin ja theon ja elnenyn ja tai Higuainin, Cavanin tai Benzeman.
  Ostot olis ollu n 50 milliä ja eikö noista ylijäämäjampoista olisi nyt yhteensä sen 50 milliä saanu?
  Eli hyökkääjän ei oo pakko olla Higuain mutta joku laatujamppa on saatava Ollin rinnalle.
  Niin ja sitte enää puuttuu toppari ja laituri.
  Hohhoi. Tekis mieli sanoa: Liian vähän, liian myöhään

 17. Siis oltais ostettu Elneny ja joku noista kolmesta hyökkääjävaihtoehdosta niinku kaikki varmaa hiffas.
  Mun pitää tehä tätä esikatselua tiiviimmin ennenku painan enteriä. Enter

 18. Dortmundin Aubameyang vai mite helvetti se kirjotetaan niin olis 1 mun suosikeista ja Dortmundiahan on jo tyhjennetty joten jamppa saattais lähteä. Ei tietenkää rahan takia vaan sen sen takia että saa olla nuoren ja dynaamisen wenkun alaisuudessa.
  (tulihan se sieltä)

 19. Olen samaa mieltä siitä, että Higuain lienee suurinpiirtein parasta mitä Wenger EHKÄ kykenisi hankkimaan. Mutta koska hinnoittelu ilmeisesti perustuu yhteen satumaiseen kauteen eli hinta on (mielestäni väärin) Suarezin luokassa, ajatus on naurettava. Koko siirtokuvio perustuu Arsenalin näkökulmasta siihen, että Napoli olisi jostain syystä pakotettu myymään kohtuullisella summalla, joka on alle 60 miljoonaa. Toistaiseksi mitään tällaista tekijää ei taida olla tiedossa ja nämä Välimeren seurapomot on niin vekkuleita lausunnoissaan, ettei totuutta myyntihaluista arvaa kukaan.

 20. Itte otin huomioon ainoastaan sarjamatsit ku keskiarvoja laskeskelin. Nuo cupit on just niinku Timo sanoit että taso on mitä on. Aivan niinku meillä liigacup jolla ei mitää virkaa paitsi tietysti nuorille jampoille ja vesijuoksusta palaaville. Muutehan sillä ei tee mitää.
  Vähä jos näistä cupeista vielä jatketaan niin otetaampa syyniin Fa-cup.
  Vielä joskus 70-80 luvuilla jos voitit fa-cupin niin olit kuin Jumala
  (tai ehkä vähän yläpuolella)
  90-luvun loppupuolella arvostus alkoi laskea eokä vähiten sen takia että manulta (joko keane tai scholes) keuhkos ettei manua enää kiinnosta mikään fa-cup vaan ainoastaan menestys euroopassa(sieniliigan voitto) kiinnostaa eikä se sinänsä yllättäny koska muna dominoi valkkua.
  Viime vuosina on ollu munankin pakko satsata fa-cupiin koska menestys valkussaki oli heikkoa.
  Mitä tapahtui keväällä ku muna voitti fa-cupin?
  Niin. Lvg sai kenkää
  Sinänsä surullista koska on se on monelle englannis kova juttu
  mutta todistaa että ku aiot hommata tosi vahvistuksen niin mitäpä jos jättäisit sen facup kortin näyttämättä
  (Wenkulle tiedoksi)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s