Harjoituspelit alkavat perjantaina – kesä täysi fiasko tähän mennessä

Tässä on nyt kaksi päivää ensimmäiseen harjoituspeliin. Perjantaina aloitetaan ottelut Lensin vieraana Ranskassa. Mitä Wenger on saanut tähän mennessä aikaan kesällä? Xhaka on ainoa vahvistukseksi luokiteltava pelaaja ja ilmeisesti sveitsiläinen ei ole vielä aloittanut harjoittelua tai ei ainakaan vielä perjantaina pelaa.

Miten sitten myyntipuoli? Hayden taitaa olla ainoa myynti, josta sai jotain korvausta. Sanogosta, Walcottista, Oxista, Wilsheresta ja kenestäkään muustakaan turhasta pelaajasta ei ole päästy eroon. Surkeaa suorittamista manageriltamme kahdessa kuukaudessa ja ei tarvitse paljoa ihmetellä miksi kannattajat ovat vihaisia.

Carlos Bacca on huhuissa uusin meihin yhdistetty kärkipelaaja. Tämä olisi hyvä hankinta tai sanotaanko, että mieluummin ottaisin Baccan kuin Lacazetten. Valitettavasti huhut ovat huhuja ja ei tässä Baccan tilanteessa mikään viittaa tällä hetkellä siirron olevan millään tapaa todennäköinen. Toivottavasti olen väärässä.

Tämä kesä on myös todistanut Wengerin ainaisen selityksen Mestareiden liigassa mukana olemisesta täysin turhaksi. Mestareiden liiga ei ole ehdoton edellytys vahvistusten ja huippupelaajien hankkimiseksi. ManU, Chelsea ja myös Manchester City ovat sen osoittaneet. Toki viimeisimmän kohdalla on odotettavissa vielä vähintään yksi ellei useampia suuria siirtoja. Lisäksi jokainen näistä joukkueista hankki uuden managerin, joka itsessään on jo se merkittävin ja tärkein hankinta.

Alkaa olla täysin selvää, ettei Wengerin vetovoima vain ole enää lähelläkään muita huippuvalmentajia. Mkhitaryan valitsi Manun, vaikka huhujen määrästä päätellen kiinnostusta oli myös meidän puolelta. Yleisesti ottaen miksi emme lähde tarjouskilpailuihin on varmasti, että Wenger tietää häviävänsä, eikä sen takia halua edes lähteä siihen leikkiin.

Näin ollen siirtostrategiamme tällekin kesälle tai sen lopulle on selkeä. Wenger kyttää ensin ketä Real Madrid ja muut huippuseurat hankkivat ja tämän jälkeen yrittää ostaa sellaisia pelaajia, jotka ovat puolestaan myynnissä, koska rahaa pitää kyseisten seurojen saada sisään myymällä muutama pelaaja.

Özilin ja Sanchezin kohdalla tämä toimi, mutta onhan tämä yleisesti ottaen meidän kokoiselle ja rahamäärällä varustetulle seuralle täysin väärä siirtostrategia. Meidän pitäisi pyrkiä ostamaan haluamme pelaajat, eikä niitä, jotka ovat muille seuroille ylijäämätavaraa tai jotka haluavat jostain syystä vaihtaa seuraa.

Tämä toki vaatisi menestystä ja sitä, että olemme tarpeeksi houkutteleva vaihtoehto pelaajille. Valitettavasti huipuille maksettava korvaus meillä ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin muissa seuroissa ja mikä pahinta harva todellinen huippu ja voittamiseen tähtäävä pelaaja halua tulla pelaamaan Wengerin nelossijapokaalista.

13 thoughts on “Harjoituspelit alkavat perjantaina – kesä täysi fiasko tähän mennessä

  1. Älkää hätäilkö. Balotellin hinta laskee viikko viikolta. Ja talenttia on enemmän kuin Baccalla ja Lacazettelle yhteensä.

  2. Haha, kovin hilpeää. Fat Sam vakuutti FA:n (ne uunot!) ja on tuleva Englannin pomo. Sopuisaa suhtautumista Arsenaliin ei ole luvassa, mutta toisaalta ei Arsenalin ”neidit” enää maajoukkueeseen mahdukaan.

    Fat Sam on vastenmielinen thug ja pelityylinsä karmea, joten kaikkea ikävää hänen lyhyeksi jäävälle kaudelleen. Uskon, että ne mainostetut ”motivointikyvyt” jäävät köykäisiksi miljonääripelaajien kanssa.

    No se tästä sivunyrjähdyksestä.

  3. Hyvä puoli tässä nopeassa nimityksessä on se, ettei Wengerille ole pakko rientää tarjoamaan 10m uutta sopimusta.

  4. Joo, toi Fat-Samin valinta on käsittämätön, mutta kun brexit-huuma lisäsi englantilaiseen päätymistä, vaihtoehdot olivat kortilla. Eddie Howe olisi ollut liian yllättävä veto FA:lta. Ja jokin tässä Samissa siellä kiehtoo – oli ehdolla jo 10 vuotta sitten Svenniksen seuraavaksi.
    Hodari yritti hiukan modernisoida Englannin pelaamista – nyt otetaan sit loikka toiseen suuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s