Kesähöntsää lukemilla 1-1

Lens – Arsenal 1-1

Ensimmäinen harjoituspeli ei sinänsä kerro paljoa yhtään mistään. Aloitetaan positiivisilla asioilla. Sanogo ei ollut kokoonpanossa ja Reine-Adelaide oli avauksessa samoin kuin Iwobi. Keksiikö joku jotain muuta positiivista eilisestä?

Ryhmitys ja taktiikka olivat täysin samat kuin viimeiset reilu 10 vuotta ja mitään uutta oli turha edes odottaa. Eikö edes näissä harjoituspeleissä voisi kokeilla jotain muuta vaikka toisella puoliajalla? Ei ilmeisesti ja paras taktiikka on aina pelata samalla tavalla oli käytettävissä ketä pelaajia tahansa tai oli vastustaja ja ottelun panos mikä tahansa.

Walcott oli laiturina avauksessa ja Akpom piikissä. Kertoo aika paljon 140 000 viikkopalkkaa nauttivan Walcottin roolista ja asemasta joukkueessa. Joukkueessa ei ole kuin junnuhyökkääjiä ja suoranaisia vitsivaihtoehtoja hyökkääjän paikalle, mutta siitä huolimatta Theo ei mahdu piikkiin edes kesän ensimmäisessä harjoitusottelussa.

Pelitapahtumista ei jäänyt mitään erikoista mieleen ja emme ainakaan hallinneet pelitapahtumia mitenkään erikoisesti, vaan Lens loi jopa enemmän maalintekotilanteita. Ei vakuuttanut esitys mitenkään, vaikka toki ensimmäinen harjoituspeli on nyt aina enemmän pelituntuman hakua kuin mitään muuta.

Silti junnujemme taso on todella huolestuttava, kun eilisen kaltaisessa pelissä ei yksikään esitä mitään erikoista, jolla erottuisi jollain tapaa kentällä. No eipä asiassa ole mitään uutta, sillä 20 vuodessa akatemiastamme on ykkösjoukkueen mukaan noussut ainoastaan kolme pelaajaa, Ashley Cole, Gibbs ja Wilshere. Eikä Colea lukuun ottamatta kukaan ole ollut edes mikään tärkeä pelaaja avauksessa.

Eilisen perusteella ei pitäisi vetää turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta ei esitys paljoa lupaa tulevalle kaudelle. Jos muutaman avauksen pelaajamme taso on eilisen kaltainen sekä junnut eivät pysty parempaan, niin vaikea kausi on tulossa ja nelospaikkakin vaikuttaa utopistiselta tavoitteelta.

Seuraavaksi pelit jatkuvat viikon päästä Amerikan kiertueella, jossa vastaan asettuu muun muassa Jenkkiliigan tähdistö Drogban johdolla. Silloin mukana on jo ehkä useampia ykkösjoukkueen pelaajia ja vastuskin on kovempi, joten ehkä se kertoo enemmän. Aika varma veikkaus kuitenkin jo tässä vaiheessa on, että uransa ehtoota elävä Drogba tulee vielä kertaalleen rankaisemaan meidän puolustusta vähintään kertaalleen. Onko joku eri mieltä?

En jaksa kiusata näin keskellä yötä teitä tai itseäni yhtään enempää jatkamalla tätä päivitystä, sillä en ole koskaan ollut näin pessimistinen uuden kauden suhteen kuin tällä hetkellä. Mikään ei muutu ainakaan paremmaksi ja samat virheet toistetaan joka ikinen kausi tässä seurassa Wengerin johdolla.

26 thoughts on “Kesähöntsää lukemilla 1-1

 1. Arsenalin toimitusjohtaja Ivan Gazidisin selventävä lausunto tulevan kauden pelaaja hankinnoista (HS.22.7.2016): ”Arsenalilla on riittävän hyvä joukkue voittamaan Valioliiga, joten kannattajien ei kannata odottaa Wengerin hankkivan lisää korkean profiilin pelaajia.”

  • Ja tässä Wengerin Gazidisin lausuman kommentointi samalta päivätltä:

   Wenger: “We remain very active in the transfer market. If we find the right players we will spend big money.” #afc

   Harjoituspelistäkin saadaan näköjään vittuileva ja vähättelevä blogikirjoitus. No, taito se on sekin.

 2. Kyllä tästä seurasta hönkii sellainen neppailu viilis.. Tuo Chambersin touhu rupeaa olemaan sellaista että ei kuin myyntiin. En ole koskaan tykännyt tyypistä.

 3. Mitä Theon laidassa aloittaminen eilisessä nyt tarkalleen ottaen kertoo miehen roolista ja asemasta joukkueessa? Olisiko sitten ollut parempi että tämä ollut kärjessä ja olisi jätetty antamatta Akpomille tuotakaan mahdollisuutta?

  Campbell näytti olevan täynnä virtaa ja tuli ihan hyvä fiilis ettei tuo ole ainakaan vielä kadonnut mihinkään.

 4. Theo näyttää siltä, ettei kevään heikkous, EM-valintapettymys kesäloman nollaus ole aiheuttanut mitään reaktiota. Mies jatkaa entisellä huolimattomalla ja motivoitumattoman näköisellä linjallaan. Ehkä miehen ura on todella korjauskelvottomalla uralla. Sääli, sillä on Theo joskus pelannut vahvuuksillaan kohtalaisesti ja voisi olla Arsenalissakin käyttökelpoinen pelaaja. Isoa tähteä hänestä ei tullut, eikä taida olla enää maajoukkuemieskään varsinkaan Fat Samin valinnoissa, joten mitä jää? Arsenal dumppaa jossain vaiheessa johonkin West Hamiin tai WBA:aan, josta viimeiset setelit liiviin.

 5. Wenger jopa yllättäen kritisoi, ainakin rivien välistä, sitä, että sponsorien vaatimuksesta pre-seasonilla kierretään siellä sun täällä eikä keskitytä valmistautumaan uuteen kauteen. Näinhän toki muutkin tekevät, mutta onhan se oikeasti pöljää mennä jenkkeihin vetämään pari sponssihöntsää.

 6. Saas nähdä ton hyökkääjähankinnan kans miten käy ja onko wenku hankinnat tässä vai ei.
  Toppari nyt hommattiin ja sille osastolle saatiin ( toivottavasti) vahvistus. Nuori kaverihan se on mutta toivotaan että yhtä laadukas löytö ku Elneny ja tää jos joku on hankinta pitkälle tulevaisuuteen.
  Toivotaa että alkaa saada vastuuta ja jampasta kehittyy meille ykköstoppari.
  Mutta se hyökkääjä. Luuleeko wenkku että pelkästää ollin maaleilla pysytää top nelosessa, mestaruudesta ny puhumattakaan vaikka ollia hyvänä hyökkääjänä pidänkin.
  Tosiasia on että taas jossain vaiheessa kautta ollille tuloo kuiva kausi ja jos alexis on väsyny jo kauteen lähtiessä nii ei sieltäkää parasta saada irti.
  Özil ei oo synnynnäinen maalintekijä ja jonkunha ne vapauttavat syötöt pitää antaa. Theon sais pistää alekoriin ja japsista ei taida vielä olla miesten peleihin ainakaa heti.
  Ramsey ja jack lähinnä työhevosia mikä positiivista mutta maalinsylkijää tarvitaan
  Özil ja alexis muuten varmaa ”ilahtuu” jos/kun kauteen lähtiessä ei olla hankittu laatuhyökkääjää
  Mutta katotaa nyt ensi kauden alkuun ja sitte katotaa elokuun loppuun mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään.
  Mikä on muuten Gomezin tilanne tällä hetkellä?

 7. Siis tarkotan että joko joku on ehtiny Gomezin ostaa riveihinsä?
  On ollu vähän muita tilanteita päällä nii ettei oo kovin tarkasti ehtiny siirtoikkunoita tutkimaan

  • Gomezilla on vuosi sopimusta jäljellä Fiorentinan kanssa, joten ei välttämättä siirry mihinkään. Oli vain lainalla Turkissa.

 8. Hankinnat ovat hyviä, mutta suhde on väärä: kolme pelaajaa tulevaisuutta varten ja yksi tämän kauden vahvistukseksi kolmen pois lähteneen tilalle. Ja kaksi myyntiä, joille ei viime kaudella ollut mitään käyttöä.

  Vähän Wenger vihjasi, että elokuun loppu on sitä aktiivista aikaa. Tarkoittaa samalla, että viime tippaan jättäminen voi tuottaa vesiperänkin. Ja Pool- ja Leicester-matsin voidaan rämpiä nykymiehillä ja riskeraata kaksi merkintää tappiosarakkeeseen heti kauden alkuun. Ilman kunnon kärkeä tai Olli rapavireessä tappion riski on tietenkin suurempi, ainakin omalla logiikallani.

 9. Hyvä pointti kyllä tuolla jossain. Gazidis taisi tarkoittaa mestaruudesta puhuessaan Wenger trophyä. Siitä samaa mieltä, kyllä joukkue on riittävän vahva voittamaan top4-paikan, vaikka ei se ihan löysäillen ole otettavissa. Vähän tuuria loukkaantumisten kanssa ja pari kuumaa jaksoa Girolla, niin nelossija on siinä.

 10. Ranskalaiset on sitä mieltä, että Mahrez siirtyy Arsenaliin €50m. Siinä olisi maaleja tekevä laitahyökkääjä. Tosin ongelmataustalla onnistuminen isommassa seurassa ehkä normitähtihankintaa riskimpää. Voi tietty olla täyttä roskaa koko huhu. Toistaiseksi ei eroa mitenkään omasta mielestäni vielä Higuain-huhuista, jotka olivat huttua.

 11. Sori, vielä yksi. Tony Adams kieltäytyi U18-kakkosvalmentajan pestistä ja siirtyy mieluummin Kiinaan. Että sellainen vetovoima tällä hetkellä.

  • Nyt alkaa sitten seuralegendatkin hyljeksiä tätä wenkulan ja 🐮 Nauta-stanin pohjoiskoreamaista valtakuntaa.

   • Eiköhän seuralegendalle lykätty vaan ihan älytön kasa rahaa Kiinasta.

 12. Sky kirjoittelee että Higuain olisi siirtymässä Juventukseen. Elikkä Pogba lienee sitten menossa Manuun. Liikauttaako tämä skenaario mahdollisesti siirtorulettia isomminkin, jää nähtäväksi.
  Mikäli tämä Mahrez huhu pitää paikkansa ja siirto tapahtuu, niin eiköhän hankinnat Arsenalin osalta ole sitten siinä. Toki Icardi ja Lacazette pyörii vielä niminä joissain huhuissa. -Bubba-

 13. Toivottavasti Juve ostaa Higuainin, todennäköisyys on pieni silloin enää Sanchezin ostoyritykselle.

  Saa nähdä kertooko joku uskottavampi Mahrezin ostoyrityksestä viikonlopun aikana. Ei ole voimistunut tämä huhu, muuta vaan kopioivat samaa asiaa. En haluaisi nähdä sitä, jos Leicester niistää toisen kerran Arsenalin siirtoväännössä.

  • Delph nyt tietty ylistää, kun yrittää päästä avaukseen. Pep ei tunnetusti siedä pienintäkään kritiikkiä, vrt. Zlatan Barcassa.

 14. Wenger: ”I am sure that my chief executive didn’t want to dampen the expectations on that front. We are very active. If we find the right candidates then we will spend the big money. We have already spent big, Until now, nobody has spent more on a transfer than we have in this country.”

  Arsenella on suuret toleranssit. Tunnetusti Xhaka maksoi 30m, Holdind 2,5m ja Kwakali ja Asano muutaman kahvipaketin. Mutta Chelsea maksoi kahdesta pelaajasta yli 60m ja Manu myös yli 50m. Mutta toki Arsenal varmaan jollain mittarilla on näiden tasalla…?

 15. Guardianin uutispäällikön mukaan Mahrezin agentti kiistää koko Arsenalin kiinnostuksen. Varmaan huhuilu elää vielä pari päivää mutta kuivuu kasaan ellei Leicester myönnä asiaa. Ketuilla tuntuu olevan suora ja selkeä suhtautuminen siirtoasioihin, eikä Arsenalin lymyilevä.

 16. Korjataan heti, Leicester pelaa Celticiä vastaan nyt, Mahrez pelaa myös, Ranierilta varmaan kysytään pelin jälkeen asiaa. Ja se siitä sitten.

 17. Tää Mahrez-huhu taisi lähteä siitä, kun Mahrezin agentti oli eilen paikalla Lens-ottelussa ja saattoi myös moikata Wengeriä. Agentti oli paikalla, koska Lensissä pelaa hänen asiakkaansa.

 18. Ainahan on hauska toivoa, että tulisi joku merkittävä pelaaja. Mutta aika kuluu nopsaan ja Pool-matsin suunnitelma vaikuttaisi olevan Akpom. Näin ajetaan junnut nätisti sisään ja saadaan fanit heidän taakseen. Tai ei. Väistämättä pelaajat saavat tuntea fanien turhaumista nahoissaan, jonka oikea kohde on Wenger.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s